Breaking Bad (AMC)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 05.03.2008.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt?! Tuosta on siis aikaa varmaan jo 5-6 vuotta. Monet hehkuttivat, mutta sarja olikin laimean tasapaksua perusdraamaa. Päähenkilön ristiriitaisuus/epäsankarillisuus on jo klisee. MacGyverin vastentahtoisessa nyrkiniskussa on enemmän ytyä, vieläkin.

    Käsittääkseni äly ja tunteet liittyvät jotenkin toisiinsa. Kuvailusi perusteella kuulostaa siltä, että tämä onkin sitten lähempänä Kaunareita ym.? Tunnesoppaa. Sellainenkaan ei innosta.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    En minä suomenkielistä tekstitystä osaa odottaakaan, sehän on ylellisyyttä tällaisten julkaisujen kohdalla. Kyllä sitä lontoota tajuaa aika hyvin, ellei puhuttu kieli ole ihan "katukieltä". DVD:hen en kyllä "tyydy", jos HD-kuvaa on tarjolla. DVD sitten SD-tason lähdemateriaalille eli vanhemmille sarjoille.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jonkun verran kemian sanastoa, jonkun verran huumeisiin liittyvää 'katukieltä'. Ei kuitenkaan mitään The Wire -kaliiberia.

    Flixissä tuo on "super-HD:na", en tiedä, mitä tarkoittaa käytännössä. Itse toivon, että väistämätön "kaikki kaudet superboksi huumepussissa" tjsp sisältää suomitekstit, kuten vitoskauden eka puolikas.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Paluu jätti sikäli hiukan kylmäksi, että tarinaa olisi voinut kuljettaa eteenpäin paljon enemmänkin kuin nyt tehtiin. Turhaa panttaamista ja vitkuttelua.

    Mikäli flashforward pätkistä pitäisi arvata, niin huolestuttavasti vaikuttaisi siltä, että
    Walt lavastaa oman kuolemansa (vaikka ihan vaan "syöpään") ja pakenee pariksi vuodeksi maasta. Ainakin naapuri ilmeisesti luuli Waltin olevan kuollut.

    Toivottavasti kuitenkaan ihan noin typerää ja antikliimaksista ratkaisua ei nähdä. Mutta ketä varten hän sen konepyssyn hankki?
     
  5. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 566
    Saadut tykkäykset:
    295
    Ihan mielenkiintoisestihan tämä jatkui. Minä tykkäsin.

    Tulkitsin itsekin aloituksen niin, että

    Waltteri tosiaan ilmeisesti lavastaa kuolemansa ja pakenee tai pääsee muuten vaan pakenemaan, mutta tulee nyt kostamaan jotain jollekin ja haki myrkkynsäkin.
    Tai sitten naapuri muuten vain pelästyi, kun näkin Heisenbergin.
    Tuossahan myös paljastui se, että Waltterin puuhat ovat tulleet tavalla tai toisella julki, kun vanha talo on paskana aidattu ja sisällä seinäänkin oli sotkettu isolla Heisenberg.
    Mahdottoman pitkäänhän kuitenkaan Waltteri ei poissa ole voinut olla, koska 5. kauden avauksessa vietti 52-vuotispäiväänsä silloin kun tykit hankki ja tällä hetkellä sarjassa tuo taitaa olla 51 vuotta ja nelisen kuukautta.

    Jessen tuska se senkuin kasvaa ja yllättävää tosiaan oli tuo noinkin nopea Waltterin ja Hankin yhteenotto.
    Tosin eihän tuossa enää paljon sarjaakaan jäljellä ole..
    Netflixin superhd on 1080 ja hd 720.
    Näin ainakin rotiskoni väittää, mutta en tiedä mikä on totuus.
    Ja Netflixissä sarja näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan kokonaisuudessaan superhd:na ja Dolby Digital+ äänillä.
     
  6. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Valtteri Valkoinen on täyttänyt noissa tulevaisuuskatsauksissa juuri 52 vuotta, joten haihtuminen jopa kahdeksi vuodeksi ei sovi aikalinjaan. Sarjan aivan ensimmäisessä jaksossa vietettiin 50-vuotissynttäreitä ja kausiin 1-4 mahtuu elämää ja tekoja sen about vuoden verran. Graffitikotiin saapumiseen menee toki vielä se jokunen kuukausi tuosta uusimman jakson päättäneestä autotallihetkestä.

    Niin ja tämän tuoreimman jakson tähtihän oli tietenkin Dean Norris. Ai että kun kelpasi katsella sitä lankomiestä tiputtelevaa ahdistusta, kera uskottavan näyttelemisen. Syvällä aletaan olemaan aivan tosissaan. Tread lightly... hrrr. :cool:
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli luettua tauon aikana varsin mielenkiintoinen faniteoria joka perustui kauden alussa nähtyyn Waltin 52-vuotispäivä flashforwardiin ja männäkausilla nähtyihin pikkuvinkkeihin Waltin käytöksessä. En tiedä kuinka uskottava tämä on, mutta en kuitenkaan suosittele lukemaan jos vaikka pitäisikin kutinsa. Kuitenkin kaduttaa sitten myöhemmin niitä jotka haluavat itse katsellessaan pähkäillä näitä juttuja :D
    Walter omaksuu aina tappamiltaan ihmisiltä jonkun pienen maneerin. Crazy 8 söi voileipänsä ilman reunuksia, tämän nirhattuaan myös Walter alkoi tehdä samoin. Gustavilta mukaan tarttui Volvon suosiminen ja Miken tappamisen jälkeen Walter siirtyi juomaan viskinsä jäillä. Tuoreimman kauden avausjakson tulevaisuusnäkymässä Walter järjestää pekonit lautaselle numeroiden muotoon ja tämä temppuhan on tietysti entuudestaan tuttu
    Skyler Whiten tekemänä :thumbsup:
    Noh. Tämä sarja ei niin kovaa ole imaissut mukaansa, että jaksaisi näihin spekulointeihin ja teorioihin itse osallistua, vaikka vitoskausi ihan mainiota rikosdraamaa vahvoilla näyttelijöillä on ollutkin. Varsinkin kun nämä monimutkaisemmat teoriat on useimmiten varsin turhaa detaljirunkkausta vielä kun tietää, että parhaimmillaankin nämä jatkuvajuonisetkin sarjat kuitenkin kirjoitetaan osittain lennosta. Babylon 5 varmaan pääsi aikanaan lähimmäksi ennakkoonsuunniteltua sarjan useampikautista juonta, mutta eipä siinäkään voitu ennakkoon aavistaa Michael O'Haren sairastumista :(.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tämä voi olla tilaisuus oppia lisää englannin sanastoa kemian suhteen. Joku English HoH - tekstitys noilta levyiltä aina löytyy ja sieltä saa kaivettua sanan kirjoitusasun jos ei lausutusta kielestä selvää saa.

    Tämä Netflix on jäänyt minulle arvoitukseksi. Tietokoneen ruudulta en jaksa sarjoja katella.
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kauden ekassa jaksossahan Waltilla oli siellä huoltsikalla väärennetty henkilöllisyystodistus. Oliko siinä väärässä kortissa kuitenkin aito syntymäaika?
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos ei muisti tee temppuja, niin pekonista kuitenkin taitteli "52" siihen lautaselle...?
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Juu, noinhan siinä tapahtui, mutta
    tarjoilija kysyy, onko hänellä synttärit, johon hän vastaa myöntävästi. Tämän jälkeen tarjoilija pyytää näyttämään henkilöllisyystodistuksen, koska synttärisankarit saavat ateriansa ilmaiseksi (syntymäaika tarkistetaan papereista huijareiden varalta). Näytetty kortti ei ole Waltin omalla nimellä, se on jostain toisesta osavaltiosta ja todennäköisesti väärennetty. Olisiko tuossa väärennetyssä henkilökortissa mukamas ollut Waltin aito syntymäaika merkittynä, kun tarjoilijakin sen päivän kortista "aidoksi" tarkisti ja tarjosi synttäriaterian ilmaiseksi.
    Entäs jos Walt vain "eläytyi" uuteen väärennettyyn henkilöllisyyteensä, huomattuaan (ehkä sattumalta) väärän korttinsa "täyttävän vuosia"?

    Hiukset ovat myöskin pitkän oloiset jonkin parin kuukauden tuotokseksi puhtaaksi sheivatusta alkutilanteesta.
     
  12. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Waltterin pitäisi eliminoida emo-Pinkman ja elämäntapa-salapoliisi lankomies niin nopeasti kuin mahdollista.

    Itse olisin poksauttanut Waltterina Pinkmanille napin otsaan jo toissa kaudella. Rasittavan epävakaa itkupilli, täysin sopimaton tyyppi tuottavan kemianteollisuuden alalle.
    Ammun vänisijän omalla Xbox -valopistoolillani kotikatsomosta käsin jos Valtteri ei saa sitä aikaiseksi kahden jakson sisällä.



    Hypoteesini konekivääristä Valtterin peräkontissa:
    kuularuisku on varattu lopputilintekoon Hankin kanssa. Joka on tehnyt epäilyksistään virallisen DEA-asian l. tuhonnut hänen cover-elämänsä täydellisesti.
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa olla jo meininkiä :) Ehkä kaikkien aikojen paras jakso, eikä se ole pikku juttu kun ottaa sarjan yleisen tason huomioon. Lakimiehelle ehdottomasti se oma spinoff :)

    "Tunnustus" pudotti leuan niin täydellisesti lattiaan että huhhuh :D
     
  14. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 566
    Saadut tykkäykset:
    295
    Jep. Johan loppui Jessen koomailukin.:D
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Hypoteeseille riittää tilaa, jos Screen Junkiesia on uskominen: tuota kohtausta kuvattaessa ei ollut tietoa, miten se tulee sopimaan sarjaan.

    Lähde: kuuden minuutin kohdalla.
     
  16. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erityisen hyviä näyttelijöitä kyllä tässä sarjassa. Aaron Paul ja Bryan Cranston nyt on kehuttu jo taivaisiin aiempien kausien aikana, mutta etenkin tällä kaudella pakko sanoa, että Bob Odenkirk ja varsinkin Dean Norris ovat myös nousseet sinne huikeiden osastolle.

    Ei tätä kyllä kertaviikko tahdilla oikein inspaa katsoa, vaikka juonen eteneminen ei enää niin epätasaista ole kuin aiemmilla kausilla. Jaksot kuitenkin loppuvat jokaviikko ihan töksähtäen. Osittain siksi että ei malttaisi olla näkemättä mitä tapahtuu seuraavaksi :D, osittain siksi ettei jaksot tässä sarjassa ole yksittäisiä kokonaisuuksia, vaan toimivat lähinnä palana sitä isoa tarinaa. Tällaiset sarjat toimivat paremmin maratoonikatsomisena, joten taidan palaila asiaan kun kaikki jaksot on ulkona.
     
  17. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä käynyt sama mielessä, etenkin nyt näiden 6 viimeisen jakson osalta, senverta aina ottaa päähän ku jakso loppuu. Tulee sellainen "mitvit, joko se loppui?! Tahtoo lissää". Mutta toisaalta, sarja on nyt niin pinnalla, että pelkään aivan hemmetisti spoilereita, mitä tuntuu poksahtelevan vähän sinne sun tänne ympäri nettiä. Ei auta peruskikat että välttää tiettyjä ketjuja, nyt pitäis väistellä kokonaisia sivustoja joilla ei sinänsä ole edes sarjan tai yleisesti tv:n kanssa mitään tekemistä. Että tahdissa taitaa olla pakko mennä.
     
  18. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ensimmäiset neljä kautta tuli katsottua maratonina, juuri ennen viidennen alkua. Tuollin sarja oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta kaikki neljä siihen astista kautta tulikin katsottua noin viikossa, niin hyvin kolahti.. Tuon jälkeen viidennen kauden alkupuoliskon katselu jakso kerrallaan oli melkoista tuskaan. Nyt kesällä katsoin vielä 1-5½ kaudet uusintana maratonina juuri ennen näitä uusia jaksoja, ja jälleen tämä kerta/viikko tahtiin palaaminen tuntuu turhan hitaalta..
    Mutta kuten yllä todettu, ei voi liian kauan odotellakaan, kun imgur, reddit ja vastaavat täyttyvät spoilereista parissa tunnissa jakson päätyttyä. Koko nettiharrastusta on hiukan hankala laittaa pauselle jonkun sarjan tuotantokauden ajaksi spoilereiden pelossa.
     
  19. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Aika samoin katsastin sarjan, kuin Aheikkinen. Uuden vuoden aikoihin kaikki neljä kautta putkeen ja olin myyty. Nyt on jo hieman päässyt unohtumaan mitä oli tapahtunut ja tuon tupakka-askin katoaminen ja mikä sen pointti silloin aikoinaan oli piti lukea netistä. Oikeastaan ihan hyvä, että päässyt unohtumaan, sillä kun koko sarja julkaistaan täällä Suomessakin Blu-Ray:lle, niin pääsee katsomaan ilman täydellistä muistamista, eli varsin hyvä tapa katsastaa sarja alusta loppuun.

    Tämä viimeinen puolisko on kyllä ollut joka jaksolta silkkaa rautaa. Kaikkea löytyy ja jännitys tiivistyy ja tuskin malttaa odottaa seuraavaa jaksoa! Saa nähdä miten käy ja kenelle käy...

    Ja kyllä. Noita spolereita on liikkeella aina ja pakkohan sitä on vältellä tiettyjä sivuja. Game of Thronesin kohdalla on täytynyt laittaa pannaan kaikki sivut, joissa on vähänkään mitään vihjailevaa jatkosta. Tätä DVDplazan HBO:n tahtiin foorumi taitaa olla ainoa jota voi seurata, mutta muut on jätetty pois, koska muutama asia on tullut spoilattua nelos kaudelta, koska ei varoituksia ja siinähän sitä mentiin. Tosin yksi spoilaantuminen tapahtui koska kirjoitin Red Wedding jakson loputtua ja kuvahausta löityi jotain tulevaankin liittyvää. No onneksi sitä tavaraa on vielä useille kausille, jotka on pimennossa, joten pari spoileria vielä kestää.
     
  20. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Ja kuka idiootti täällä laittaa report bad postia? Edellistä jaksoa saa spoilata niin paljon kuin haluaa. Jos ei tykkää, voi painua pois :D

    Lisäbonuksena herneaivoinen moderaattori, joka poistaa jokaisen viestin, josta joku report bad postilla valittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2013