Diskanttiheijastukset kuriin?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana anidabi, 22.08.2013.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Innostuin rakentamaan kehykset varastossa lojuneille akustiikkatauluille. Tauluja on 8kpl 50mm ja 8kpl 30mm. Ne on sitä samaa lasivillapskaa valkoisella päällyksellä mitä kaikki muutkin akustiikkataulut taitaa olla. Kehykset tein 15mm(paksuus)x95mm(korkeus) laudasta, eli fylliä tulee se 80mm ja sitten joko lisäkerros vielä jotain tai 1.5cm rako taulujen ja seinän väliin. Ilmeisesti tuo sentin tai kahden ilmaväli seinän ja taulun välissä on ihan mittauksissa todettu akustillisesti samaksi kuin sitä fylliä olisi koko tuo välikin...vai?


    No enivei, taulut toimii kyl hyvin näinkin ja niitä voi vielä modailla kun ovat vaan tasaiset pinnat. Seuraavaksi pitäiskin päivittää ja kysymys kuuluukin miten saisin ton tasaisuuden rikottua jotta saisin diskattiheijastukset kuriin? Omia ideoita on ollyt joku matto/ryijy ja profiloitu vaahtomuovi tietty. Niitä vaan on aika vaikea löytää kohtuu hintaan, plus ne on myös monesti liian paksuja(30mm tai enemmän), eli silloin ne tulis liikaa kehysten ulkopuolelle. Ku vaan löytäis mustaa, ruskeeta tai muuten vaan tummaa vaahtomuovia pienellä profiililla niin olis aika täydellinen. Mitä noihin ryihyihin tulee niin kaverilla oli sellaiset todella tummat ja kivat sisustuselementit jotka oli tarkoituksee aika makeet, tosi hintavat vain ja liian pienet palat. Ne oli sellaiset paljon isoja harsoja omaavat maton palaset. Ei sellaiset maton kaltiset villaiset harsot, vaan enemmän sellaiset kiinteät isohkot harsot. Mut köyhä kun on niin pitää keksiä jotain halvempaa. Myös tuollaisten ryijyjen kiinnitys itse tauluihin vähän mietityttää? Ehkä vain niietillä itse raameihin, se kai vois toimia ihan hyvin?


    Ehkä olis pitänyt vaan aikoinaan ostaa illsonicin akustiikkataulut niin tältäkin säädöltä olis selvinnyt. :D Ei muutaku ideoita pöytään kiitos! :)
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Thomanin valikoima oli vissiin katsottu läpi? 40 mm on ohkaisinta. Pyramidin koko on 10 x 30 mm, eli siitä selviää pohjan paksuus..

    Tuon ohkaisempaa vaahtomuoviprofiilia on jo teknisesti hankalaa valmistaa, ja aika lörppöä alkaa tuokin jo olla. Hakemaasi kokonaispaksuudeltaan 15 mm paksuun levyyn ei pystyisi enää valmistusteknisistä seikoista johtuen muotoilemaan lähestulkoon mitään akustisesti toimivaa kuviota, kun kuvion korkeus jäisi täysin kosmeettiseksi; absorptiokyky menetettäisiin suurelta osin.
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2013
  3. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ainoat akustiset ominaisuudet mitä tuolta lörppälevyltä hakisin on sen kyky hajoittaa diskanttiäänet niin ettein ne heijastu kuten jostain seinästä. Akustiikkatauluissa on kyllä jo ihan tarpeeksi fylliä äänien vaimennukseen, kunhan tässä yritän hifistellä vaan. :) Mut joo, olet oikeassa, aika turhaa kai yrittää etsiä mitään alle 30mm profiloitua vaahtomuovia tai muuta levyä kun ei taida olla noita ryijy vaihtoehtoja lukuunottamatta tarjolla.
     
  4. WagnerSika

    WagnerSika Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0