Before Midnight (Richard Linklater / Ethan Hawke, Julie Delpy)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 06.09.2012.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kolmikko Linklater, Hawke ja Delpy ovat tehneet salassa jatko-osan Rakkautta ennnen aamua / Rakkautta ennen auringonlaskua -elokuville. Tarina jatkuu jälleen siitä, kun edellisen elokuvan tapahtumista on kulunut yhdeksän vuotta. Tällä kertaa elokuvan tapahtumapaikkana on Kreikka.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 02.08.2013
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämäpä hieno uutinen, sillä omaan makuun kaksi ensimmäistä ovat molemmat erinomaisia dialogi-elokuvia aidoilla romanttisilla mausteilla.
     
  3. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hieno juttu todellakin. Kaksi ensimmäistä ovat ehdottomasti romanttisten elokuvien parhaimmistoa ja toivottavasti tämä jatkaa samalla meiningillä.
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 527
    Saadut tykkäykset:
    91
    Nythän tämä on jo näytetty USA:ssa, vaikka suurelle yleisölle julkaistaan vasta kesäkuussa. Ainakin IMDb:ssä on joku antanut jo 10/10, aika lupaavaa siis. Omalla listalla ehkä jopa vuoden odotetuin elokuva, edellisistä osista kun tuli tykkäiltyä paljon.
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 527
    Saadut tykkäykset:
    91
    Eihän tämä kolmaskaan osa pettymystä tuottanut, kuten osasi odottaakin. Edellisten osien faneille ja miksei muillekin uppoaa kyllä varmasti. Taas on kasakaupalla hyvää läpänheittoa, piiiiiiiitkiä ottoja ja tietenkin vastaus siihen, mitä viimeisen 9 vuoden aikana on tapahtunut. Loppupuolella homma meni
    ikävän negatiiviseksi tämän täydellisen parin välillä
    , mutta taidollahan sekin oli tehty ja kaipa on vain tottumiskysymys.

    Ehdottomat suosittelut täältä. Saapa nähdä, vieläkö Hawke ja Delpy viisikymppisinä tekevät neljännen osan.
     
  6. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen katsomassa tämän Kino Engelin kesäkinonäytöksessä ja täyttä 5-tähden tavaraa. Harvoin on jäänyt elokuvista poistuttaessa niin lämmin tunne kuin tämän elokuvan jälkeen. Varmasti erinomainen elokuva treffeille, ainakin jos on keski-ikäinen tai omaa jälkikasvua.
     
  7. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, kyllähän tämä(kin) oli loistava.

    Kuten tuossa ylempänä totesin, kaksi aiempaa ovat romanttisten elokuvien parhaimmistoa ja onneksi tämä ei häviä niille yhtään.

    Tosiaan tässä oli pohjavire edellisiä huomattavasti tummempi, välillä melkeinpä hitusen ahdistava, mutta varsin lämmin tunnelma jäi silti.

    Ehkäpä elokuvahistorian onnistunein trilogia, mikä on aikas kiva suoritus ohjaajalta, joka ei leffakouluja koskaan käynyt, vaan lähti alunperin alalle öljykenttäduunaripohjalta :)
     
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 527
    Saadut tykkäykset:
    91
    Yksi kaikista kovimmista ainakin, ehdottomasti. Ehkä sitä neljättä osaa ei enää pitäisikään tehdä, liekö tekijöillä mitään intressejäkään sitten. En muuten olisi yhtään osannut odottaa elokuvan sisältämää
    alastomuutta, mutta niinpä vain Delpy keimaili yläosattomissa pitkäänkin. Ei sillä, että olisi ollut huono juttu :)

    Ohjaajan tausta olikin minulle ihan uutta. Toivottavasti näistä nyt tulisi blu-rayt ja runsailla ekstroilla... ne Delpyn Päivä Pariisissa/Nykissä (tai jotain) kannattaisi varmaan katsoa, ilmeisesti laadukkaita nekin ja samaa genreä.
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 997
    Saadut tykkäykset:
    265
    Oli hyvä elokuva. Eipä tässä ole oikein muuta kuin dialogia ja se on hyvää. Mukava katsella tällaista vain hahmojen syvyyttä kasvattavaa elokuvaa. Teatterista poistuessa tuli myös ihmeteltyä, miten nopeaan elokuva sujahti ohi, vaikka onhan tällä pituutta.
     
  10. Murnau

    Murnau Elitistipaska Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.12.2002
    Viestejä:
    832
    Saadut tykkäykset:
    4
    En ole nähnyt trilogian kahta aiempaa osaa, mutta odotukset olivat silti varsin korkealla, sen verran vuolaasti tätä on kehuttu. Olihan tämä hyvä, varsin todenmukainen ja uskottava kaikin puolin. Näyttelijät olivat hyviä ja kyllähän tämän myötä edellisetkin osat täytyy katsastaa. Käytännössä ainoa asia, mikä tässä mätti, olivat päälleliimatun oloiset petileikkijutustelut - vähemmälläkin olisi varmasti pärjätty. Sellaista neljän tähden kamaa.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllähän tämä oli tapaus. Viimeistään nyt Linklaterin hienous ohjaajana on päivänselvää. Vuoden leffa thus far ja tuskinpa enää loppuvuonna tulee tämän parempaa elokuvaa, imo.

    Mietitytti aika paljon jo katselun aikana ja jälkeenpäin. Elokuvan tekotavassa oli nerokkuuden tuntua, merkki sekin ettei osaa tarkasti eritellä mikä. Rohkea, omapäinen, silti tavallisine teemoineen samaistuttavissa, välillä jopa inhorealistisen brutaali mutta kuitenkin lähtökohdiltaan ihanteisiin uskova. Samoja juttuja siis kuin jo ensimmäisessä klassikossa, mutta nyt vain vielä selkeästi kypsempinä.

    Parastahan tässä oli montakin puolta. Trilogian mittainen tarina avautui upeasti aivan eri valossa tämän myötä, eli lisäarvoa todellakin löytyi ja toimisihan tämä varmasti itsessäänkin. Toistuneet, pitkät kohtaukset olivat mahtavinta pitkään aikaan. Tämä oli aivan aito elokuva! Poissa loistivat räjähdykset, takaa-ajot ja visuaalinen efektimassa. Paitsi jollain symbolisella tavalla. Todella hienoa nähdä perinteikästä tarina- ja henkilövetoista draamaa, tuoreella otteella. Välillä tuntui kuin olisi katsellut jotain Haneken & Allenin yhteistuotantoa. Huh. Dialogi viimeisen päälle. Silti, tämä oli kuitenkin hienovaraisena tekijöidensä näköinen, siitä esimerkkinä ohjaajan ja näyttelijäparin yhteinen käsikirjoitus. Jonka todella huomasi.

    Pääosissa Hawke ja Delpy olivat toki, edelleen, rooleissaan aitoja. Sivuhenkilöt toivat myös sopivasti lisäväriä ja nautinnollista takaumaa. Rinnastukset toimivat myös mainiosti aitoudellaan. Tapahtumapaikka oli nappiin valittu, tarkoituksellisenkin ajankohtainen, eikä kuvauksen ollessa niin upeata jäänyt 3D:tä kaipaamaan. Ehkä tämä oli jo sitä 4D:tä.

    Se pitää myös todeta, etten ole aivan varma mitä loppupuolen tapahtumista ajattelisin. Kyllähän se toimi pirullisen tehokkaasti, koska elokuvassa oli aivan omanlaisensa jännitteet koko ajan joita sitten purettiin äärimmäisen taitavasti, ja katsojalle ajoittain hyvin epämiellyttävinkin tunnelmin. Pakko kuitenkin kunnioittaa linjakasta toimintaa. Kaikenkaikkiaan tämä ei ollut kuitenkaan mitenkään tavanomainen sivustaseurattu henkilödraama, vaan kesäinen vuorokausi tuttujen ja tuntemattomien kesken, kutsuvieras tapahtumien keskellä.

    Koko trilogia nousee tämän myötä hyvin korkealle omassa arvoasteikossa. Genressään erityisesti. Harvemminhan tällaista vuosikymmenien mittaista tarinaa pääsee kokemaan.

    Loppukommenttina teemoihin sopivasti kuului teatterista ulos tullessa nuorenparin keskustelussa naisen mielipide elokuvan keskenjäämisestä. Kyllä mutta ei. Ikäkysymys.


    ****½
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämäkin tuli vihdoin katsottua. Kaksi edellistä osaa tuli katsottua, kun parisuhde pakotti. Kolmannen osan katsomisesta olin itsekin innostunut, ja odotukset olivat korkealla. Hyvä leffa tama oli, puhetta riitti ja hahmot olivat uskottavia. Hieno ja toimiva draama. Seuraavaa odotellessa. 4½/5