Kuvasuhteet

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Noodles, 04.10.2001.

  1. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis pystyykö näillä tosiaan siirtämään mustalle palkille jäävää tekstitystä ylöspäin? Olen ajatellut, että joillain soittimilla on mahdollista pitää tekstitys paikallaan ja venyttää kuva pystysuunnassa anamorfista linssiä varten. Onko mainitsemissasi soittimissa tosiaan mahdollista siirtää tekstityksen paikkaa ilman, että kuvaa venytetään mihinkään suuntaan?
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    On. Itsellä on CA 650, testattu (tuli firmiksessä). Hyvin toimii.

    Etsimäsi ominaisuus on "subtitle shift".
     
  3. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina sitä oppii uutta. Tämä on mainio ominaisuus, joka pitää ottaa huomioon tulevaisuudessa tykin valinnassa. Tykissä pitää olla kunnon zoomi. En ole kylläkään päivittämässä laitteistoa luultavasti vielä pariin vuoteen, mutta kankaan muodon tämä ratkaisee lopullisesti. Paitsi, että sitten on taas tulossa 4k blu-ray ja tekstitykset ties missä:thumbsup:

    Nykyisessä tykissäni Panasonic-5000 mallissa zoomi ei valitettavasti riitä paljoa leveämmälle kankaalle huoneen rajaaman heittoetäisyyden takia.
     
  4. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älyzoom pitäisi olla seuraava askel kotiteattereiden kehitteneisyydessä. Ulkoa tuleva data ennen projektoriin tai televisioon siirtymistä laite tunnistaisi katsojan älykapasiteetin ja näistä johtopäätellen laatisi kuvasuhteen katsojalle. Joko alkuperäinen tai sitten lampaiden standardeille luotu suhde :D
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Myös isommista merkeistä Philipsin blu-ray-soittimilla onnistuu tekstitysten siirto.
     
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Rajaus vaikuttaa myös kuvan tunnelmaan, vaikka sitä on vaikeampi osoittaa objektiivisesti sormella. Edellä esittämäni Basic Instinctin kuvavertailu havainnollistaa tätä ainakin jonkin verran: tunnelma on erilainen, jos nähdään vain henkilöt (1,78 : 1) tai nähdään henkilöt osana ympäristöään niin kuin ohjaaja ja pääkuvaaja ovat alun perin sommitelleet (2,35 : 1).

    Muutama päivä sitten MTV3 esitti Tappajahain kuvasuhteella 1,78 : 1, ja kun sitä katseli pari minuuttia, niin kyllä se näytti kurjalta. Tappajahain kuvasuhde on 2,35 : 1.
     
  7. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Siinä on vain se vika, ettei se toimi niinkuin pitäisi. Ai miksikö? No jos teksteissä onkin esim. joku otsikko kuvan yläreunassa...se siirtyy tekstin siirrossa joko osittain tai kokonaan näkymättömiin..hienoo. Oikea tapa olisi tekstin supistaminen pystysuunnassa...siis tyhjiä rivejä tarpeellinen määrä välistä pois jolloin tekstitysten alareuna nousis ja yläreuna laskis kivasti kuvan päälle. Mutta eihän tuo tyriminen mikään ihme ole...alunperinhän tyrittiin koko formaatin specsit keinotekoisen 16:9 kuvan myötä...toivottavasti 4k tulee olemaan vapaa näistä lastentaudeista...