Pacific Rim (2013) (Guillermo del Toro / Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 13.09.2012.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Transformersien lippuluukkumenestykselle toki tulee mieleen myös kaksi muuta varsin ilmeistä syytä, kun muistaa kohderyhmän :rolleyes:
    [​IMG]
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kuten odottaa saattoikin, oli del Toro suhtautunut robotteihinsa melkoisella antaumuksella. Tehosteet olivat jokusta heikompaa vaihetta lukuun ottamatta ensiluokkaisia ja näissä vielä nykyisinkin harvinaista massantuntua onnistuttiin välittämään varsin hyvin. Räimepuoli oli siis kunnossa, mutta hahmojen kliseisyys (mitä toki voi pitää osin lajityyppiin kuuluvanakin) harmitti ja söi tehoa muulta. Draama ei vain yksinkertaisesti purrut ja isä-/veli-/huoltajasuhdekuviot jättivät kylmäksi. Koomiset lavealla tyylillä överiksi vedetyt kevennyshahmot sen sijaan tuntuivat sopivan soppaan yllättävän hyvinkin.

    :):):)+
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    No sellainen aivoton ja metakkaa pitävä kesärymistelyhän se tämä. Ihmishahmot olivat melkein kauttaaltaan tympeää seurattavaa, mitä nyt Idris Elba yritti edes jollain tavalla tuoda jonkinlaisia tuntemuksia pintaan. Takautumajaksossa tavattu tihrusteleva kakkoskuski oli myös omalla tavallaan herkkis.

    Atomidigitaalisiin taistelumörssäreihin oli ihan kivasti panostettu, mutta samaa ei voi sanoa niistä aika mielikuvituksettoman näköisistä meripulleroista. Taisteluja vaikuttavampia hetkiä olivat melkeinpä ne jättimäisissä huoltohangaareissa vietetyt pällistelyhetket, jolloin nämä taistelurobottien massiivisuudet päästettiin rauhan kera valloilleen. Liikekannalla homma vaan jotenkin lässähti, vaikkakin se Hong Kongissa käyty mittelö teki kaikkensa todistaakseen muuta. Katselihan sitä, eipä siinä.

    Guillermo del Toron koko väripaletilla pelailu oli tosiaan mukavaa seurattavaa, kuten joku tuossa aiemmin jo mainitsikin. Hyvää jatkumoa Hellboy-elokuvien vastaavista värittelyistä. Silmä lepää.

    :):)½
     
  4. WALTER HILL

    WALTER HILL Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    335
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli käytyä 3D kattomassa teatterissa ja kyllähän tämä oli nyt sitä mitä trailerista saattoi odottaakkin, harvinaisen viihdyttävä tehoste rymistely jossa ei onneksi edes yritetty hakea suurempaa draamaa vaan hoidettiin se puoli peruslinjalla ja se oikea sanoma jätettiin ruuduilla rymisteleville robotti ruttusille ja mörreille. Eipä ole aikoihin tullut leffan aikana tuota fiilistä, että tämähän on taas jopa semmoinen elokuva joka kuuluu katsoa suurelta kankaalta kunnon äänillä (musat oli kanssa omaan makuun sopivan mahtipontista). Varmasti tulee hommattua omaan hyllyyn kunhan suomen kauppoihin rantautuu, aamulla piti jo 4v jälkikasvulle vastailla kuulusteluun leffan kohtauksista :D

    3D puolella oli muutama pop up kohtaus mutta tässä ainakin omasta mielestä noissa yllä jo mainituissa hangaari kohtauksissa syvyys pääsi oikeuksiinsa, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaaan 4/5 :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2013
  5. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli harmi, että ei edes vähän yritetty. Se ainoa kohtaus jossa vähän väläytettiin pintaa syvempää otetta
    Mako Morin lapsuus-fläsäri
    oli ehdottomasti leffan paras ja vaikuttavin kohtaus.
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä oli tosiaan vähän kuin Independence Day 2013 ja pelkästään hyvällä tavalla :) samat kehut kuin muiltakin tässä ketjussa. Ja leffa tarjosi täsmälleen sitä, mitä traileri lupasi. Pari huomiota lisää. Kuvasuhde olin16:9 eli ei yhtä leveä kuin elokuvissa yleensä ja alussa oli tämän vuoksi vähän sellainen kotiteatterifiilis teatterimiljööstä huolimatta.
    Tykkäsin siitä, että tarvikkeet ja varusteet elokuvassa olivat sellaisia vähän naarmuisia, käytössä kuluneen laatutavaran näköistä, ei suinkaan mitään apokalyptista romua, vaan uskottavalla tavalla käytettyä pikku naarmuineen ja kulumisineen. Myös raistelut olivat mielestäni oikealla tavalla dramaattisia.

    Tuli sellainen olo, että Transformersien tekijäryhmän taitavat ammattilaiset tekevät perusduuniaan tuntipalkalla ja siirtyvät seuraavaan projektiin, mutta Pacific Rimissä on ollut mukana myös innostumista ja juttuja on yhdessä mietitty eikä tehty tiukasti ennalta. määrätyn suunnitelman mukaan. Enemmän sydäntä mukana siis.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuo 1.85:1 vähintään yhtä "yleinen" kuin leveämpi 2.39:1. Näppituntumalta jopa yleisempi.
     
  8. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0

    Vaan tämän kuvasuhde oli 1.78:1. Itsekin tuota ihmettelin, kun niin kapoiselta vaikutti. Epäilin jopa teatterin unohtaneen ottaa verhojaan pois kankaan edestä. Ja vaikka imdb väittää tämän kuvasuhteeksi 1.85:1 niin ei sitä ollut ainakaan Plazan salissa.
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Ei tämä toiminut oikein mitenkään. Hahmot paperisia, juoni ohut ja nämä hirviöt munattomia ja tyhmän näköisiä. Joo tuli mentyä katsomaan avoimin mielin, mutta ei niin ei. Näin 2D-version, ehkä 3D olisi voinut jopa tuoda tähän hieman eloa...

    "I can’t decide: should I see Pacific Rim tonight, or just put a garbage can on my head and smash it with a hammer for 90 minutes?" -Conan O'Brien.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tilittää kaveri joka kehuu World War Z:a. Makuja on monia...
     
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    World War Z oli hyvä. Sinänsä en edes tilittänyt. Elokuvasta kävellessä oli sangen hämmentynyt olo. Sinänsä Pacific Rim oli juuri sitä mitä odotti, mutta olisi siihen kaivannut jotain muutakin - en tiedä mitä :). On hyvä, että elokuvia on moneen lähtöön. Mitä olit itse World War Z:sta mieltä?
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2013
  12. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahmot paperisia, juoni ohut ja hirviöt munattomia ja tyhmän näköisiä.
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Auts! :) World War Z tuli nähtyä 3d:nä. 3D saa monesti cgi:n näyttämään paremmalta kuin 2D:nä. Ehkäpä tämä Pacific Rim kannattaa katsoa 3D:nä 2D:n sijaan.

    x_jmt_x :ä oletko muuten nähnyt kumpaakaan näistä leffoista vielä, siis World War Z:aa tai Pacific Rimmiä? :)
     
  14. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko tässä Pacific Rimissä jotain samaa kuin Enders Gamessa ja After Earthissa.... eli pääosassa on lapsi ja kokonaisuus on suunnattu alle 13-vuotiaille..? Niin ja tietysti scifi-aihe + teemana kasvaminen tai jotain sinne päin :D
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hmm, ei tässä ole pääosassa lasta eikä edes nuorisoa muutenkaan. Yhdessä takaumassa on lapsi... Jotain kasvuteemaa on ehkä havaittavissa mutta vain sivujuonteena, ei pääasiana.
     
  16. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Bingo, vapaalippuja ja aikaa oli.

    Perjantai-illan viihteenä tätä lähdettiin katsomaan ja sellaisena toimi. Odotukseni olivat aavistuksen verran nousseet, kun kuulin että jotkut kriitikot olivat tätä kehuneet. Ei tämä kumminkaan tarjonnut mitään kovin ihmeellistä. Ehdottomasti plussaa äänistä ja tehosteista, kameratyöskentelykin oli hyvää ja sai selvää, mitä tapahtui. Olentojen ja koneiden massiivisuus tuntui. Valitettavasti tämä nyt oli peruskesäleffa eli silmäkarkkiin oli panostettu, mutta muuhun ei. Peruskliseinen juoni ilman tunnetta tai mitään syvempää. Elokuvan sisäinen logiikka ihmetytti paikoin ja edelleenkin ihmettelen, että mikä logiikka on vetää niitä monstereita turpaan eikä esim. massatuottaa niitä ohjuksia, joita botit kumminkin käyttivät niitä vastaan? En tuosta anna miinusta, mutta vaan ihmetyttää. Pääosan esittäjä oli aika whatever, joskin Idris Elba oli vakuuttava. Huumori oli harvinaisen kehno, hieman tahatonta paikoin.

    Edelleen ihmetyttää, että miten aina ne jenkki päähahmo selviää, kun muun maalaiset kuolevat? Oliko niillä kiinalaisilla edes vuorosanoja? Ja miksi niiden piti kantaa sitä koripalloa joka kohtauksessa? Venäläisetkin olivat yllättävän hiljaisia. En myöskään tajua, että miksi sen jäbän piti vihata päähahmoa, huonosti tehtyä draamaa.

    2,25/5 Kyllähän tämän katsoo teatterissa, mutta kotisohvalla ei varmasti tee samanlaista vaikutusta (ellei ole aivan huippulaitteita). Diggasin Transformers ykkösestä enemmän kuin tästä, joskin ne jatko-osat olivat kevyesti tätäkin typerämpiä. Ihan näin vertailun vuoksi.
     
  17. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kävinpä sitten tänään katsomassa tämän elokuvan ja positiivisin mielin kävelin pois. Leffa tarjosi juuri sitä mitä odotin, eli kunnon actionia yrittämättä miellyttää kaikkia. Ihan hyvä vaan että leffa ei yrittänyt räjäyttää tajuntaa niin draaman kuin actionin suhteen. Kaikki haukkuu näyttelijöitä paperin ohuiksi, oikei. Mulle kyl tuli jokaisesta hahmosta ihan tarpeeksi taustaa ja historiaa selville. Olis varmaan leffa venynyt sinne kolmeen tuntiin jos olis pitänyt vielä syvällisemmät jupinat sinne ympätä. Leffahan alkoi actionilla, istten aika paljon draamaa ja historiaa ja lopuksi aika paljon actionia. Ehkä olis ollut parempi sisällyttää pari lyhyempää action pätkää väliin kun tuntui että ehkä liian pitkään hiljaiseloa leffan keskivaiheilla. Onneksi ei kuitenkaan ryssitty toimintaan sen liiallisen keston kanssa kuten uusimmassa teräsmiehessä kävi, jossa jopa minua alkoi puuduttaan vaikka yleisesti en välitä niiden pituudesta. Myös näyttelijöitä haukuttu ja varmaan johtuu siitä että ei ole mitään niminäyttelijöitä joihin helppo samaistua. Minusta näyttelijät eivät olleet mitenkään erikoisia, mutta ei ne huonojakaan oleet jotta olis aiheuttanut myötöhäpeää.

    Huumoriakin oli leffaan ympätty sopivasti, josta tulikin vähän sellainen maku että tätä ei pidä koko aikaa ottaa niin vakavasti. Vähän kuin true blood sarja joka on vähän sellainen pilke silmäkulmassa meinigillä tehty vaikka onkin aika vakavaluonteinen sarja. Aluksi vähän ihmettelin niitä teidemiehiä ja olin vähän silleen että mitä vittua, mutta sitä ei kuitenkaan oltu vedetty överiksi niin lopuksi niidenkin toilailuista jäi hyvä maku suuhun. Ron Pearlman oli taas omassa elementissään. :)
    Harmi kun se piti mennä tapattaan, mut ainakin hauskalla tavalla. :D



    Mitä tulee siten niihin negatiivisiin puoliin niin:

    Taistelut:
    Vähän kyllä pisti miettiin näitä taisteluita kun katsoi tätä leffaa että eipä kyllä kummoista taktikkoa jenkkien armeijassakaan ole. Tällä tarkoitan sitä että joka ikinen vähänkään strategia pelejä pelannut tietää että ei taisteluissa jotka halutaan voittaa ikinä laiteta paskoja yksiköitä ensimmäisenä taistelutantereelle yksikseen ottaan pataa ja jätetä muita parempia yksiköitä taustalle katseleen. Aina pitäis mennä niin isolla ryhmällä kuin mahdollista niin ei tulis niitä jatkuvia joku tulee selkään tai sivulta kimppuun tilanteita. Sit se toinen mikä vitutti suunnattomasti oli se että jos jagereilla oli ohjuksia ja palsma-aseita niin miksi niitä käytetään vasta viime tingassa kun vois möröistä tehdä selvää heti alkuun ennen kuin taistelu olis alkanutkaan? Okei, ei ehkä leffanautinnollisesti parasta antia, mutta olishan ne möröt voinut käsikirjoittaa hieman kovemmiksi jolloin plasmatykeistä huolimatta jagereilla olis ollut vaikeuksia. Nyt ne vaan näytti tratkaisevan taistelun heti lakuun mutta niitä käytetiin vasta kuin jaegerit on siinä kunnossa että joutuvat oleen vuoden telakalla. Mitäs vitun taistelutaktiikka se sellainen on? :rolleyes:


    Taisteluista sen verran vielä että oli siistiä että noista japanin animeista otettu noita miekkajuttuja oli tähän ympätty nyrkkitappeluiden tapaan, mutta se ärsytti aika paljon että kuskit olivat kung fu taustoistaan huolimatta aika mielikuvituksettomia kuskeja mitään taistelutaktiikoitaan käyttämään itse taisteiluissa. Olis noilla miekoillakin tehnyt aika nopeasti selvää jälkeä vielä monen tason kaijuista ennen kuin olis tarvinnut odottaa että joka ikinen jaeger on siinä kunnossa että telakan pojilla kuukausiksi eteenpäin duunia. Edelleen oltiin haluttu yleisölle antaa dramaattista taistelua, mutta paskojen tappeluiden sijaan olis voint käsikirjoittaa pari kovempaa kaijua ja enemmän niitä niin olis taisteluista saanut uskottavamman.

    Näin insinöörinä ihmettelen:
    Sitä vaan että aika tekemällä tehtyy toi fusio jagereitten ohjaukseen vaatii kaksi kuskia. Taistelua ajatellen jagereiden ohjaaminen näytti kahden kuskin toimintana aika kömpelöltä. Aika varmaan paremman tuloksen sais yhdellä kuskilla ja varmaan joku parempi menetelmä laitteen ohjaamiseen keksittäis kuin tuo mitä leffassa tarjottiin. Meinaan vaan että kun noinkin hienoa techiä oli tarjolla mutta koneiden ohjaus oli kuin jostain neuvostoliitosta.

    Mitä olivatkaan simulaattorit?
    Nykyaikana joka alalla on ihan vitusti simulaattoreita kaiken opettelimiseen ja varmasti armeijoilla enemmän kuin missään muualla niin kyllä vähän ihmetytti että sitä aivolinkkausta ei voitut tehdä kuin suoraan siellä jaegerissa jolloin olis ollut mahdollista tuhota pahimmassa tapauksessa koko telakka. :rolleyes: Ihan siisti kohtaushan se oli, mutta kamoon, olis sen voinut käsikirjoittaa paremminkin.

    Kaikista noista minua eniten häiritsevistä tekijöistä huolimatta leffa oli mukavaa aivot narikkaan seurattavaa. Ei olut lähdetty hakeen kuuta taivaalta van oltiin keskitytty olennaiseen. Yleensä jotku tietyt negatiiviset jutut paskan mauns suuhun leffasta, jostain syystä tämän kohdalla ne oltiin aika hyvin onnistuttu lakaisemaan maton alle eikä niihin sen kummemmin takerruttu pilaamaan tunnelmaa vaan homma jatkui ilman että niihin sitten loppujen lopuksi kiinnitti huomiota.

    3.5/5



    Entäpä jatkoa?
    Harmillisesti jatko-osan kannalta ei jätetty mitään selkeää loop hole leffaan mikä tavallaan on hyvä juttu mutta tavallaan huono. Itse ainakin haluaisin nähdä jatkoa tälle, mutta nytten näyttää siltä että en keksi mitään hyvää käsikirjoitusta miten se tapahtuisi ilman että leffasta tulee täyttä torttua. Todennäköisesti toro itse ei ole sitä kuitenkaan tekemässä ja hommaan palkataan joku täys tolla ryssiin mahdollisesti hyvän pacific rim universumin luonti. Jos jatkoa tulis niin haluaisin että siinä olis otettu huomioon erityisesti noi tavallaan vähän kömpelöt taistelut. Ei mitään keinotekoista aseiden ja taitojen pidättelmistä vaan kaikki peliin ja kirjoitettaisiin vaikka kuskeista vähän enemmän mielikuvitusta omaaviksi ja enemmän kaijuja kehiin kerralla.
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ihan pokkana väität erottavasi nuo leffateatterissa? Jokatapauksessa edellinen tuskin tarkoitti tuota horistessaan 16:9 olevan tavallista kapeampi formaatti..
     
  19. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei hätää. Ekojen lopputekstien jälkeen Ron kömpii puukko kourassa kaijun kyljestä läpi ja kiroaa kadonneen kenkänsä perään.
    Oliko muuten viimeisten lopputekstien jälkeen vielä jotain?
     
  20. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuosia media-alalla työskennelleenä, videotuotannoissa kuvaajana ja leikkaajana, väitän pystyväni. En muista milloin olen teatterissa 16:9 kuvaa nähnyt, siksi epäilinkin, että teatterissa on rajausverhot jääneet mainosten jälkeen väärään asentoon. En tiedä mitä alkup. postaaja tarkoitti sanoessaan 16:9, missään tapauksessa se ei kuitenkaan ole sama kuin 1.85:1.