Super 8 (2011) (ohj. J.J. Abrams, tuott. Steven Spielberg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.05.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Vuonna 1979 USA:n ilmavoimat sulkivat osan Area 51-alueesta. Kaikki siellä sijannut materiaali oli tarkoitus siirtää salaiseen, Ohiossa sijaitsevaan laitokseen... Elokuvassa käsitellään ihmisten välisiä suhteita kun he joutuvat kohtaamaan yliluonnonnollisia, ja myös mahdollisesti toisiin maailmoihin sijoittuvia tapahtumia.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta 29.7.2011
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2011
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Oli kyllä sellasta tuubaa, että! Näyttelijät suoriutuivat hyvin, varsinkin lapsinäyttelijät. Lostista tuli pidettyä aikoinaan ja kun sama heebo on kirjoittanut ja ohjannut tämän, niin odotukset olivat jonkinlaiset. Ja kyllä Spielberginkin leffoja yleensä katselee, mutta tässä rainassa kaverit ovat menneet pahasti metsään ja syvälle syövereihin. Ei tsiisus sentään! Aaargh!
    Sitten se saakelin cgi-möykky vipeltää pitkin maita ja mantuja,
    niin ei helvetti sentään! Ja cgi on vielä niin pirun huonoa! Oliko tässä jotain hyvääkin? No itse asiassa
    lasten kuvaama leffa on aika hyvä ja se tuleekin lopputekstien aikaan ruudulle.
    Lopputekstit siis kannattaa mulkaista.
     
  3. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella iso pettymys. Alkoi lupaavasti, ja leffassa oli sitä jotain Close Encounters- / E.T.- / Goonies-osaston spielbergiaanista feelgood-meininkiä. Lapsinäyttelijät olivat kauttaaltaan erinomaisia.

    Mutta heti kun juna posahtaa, koko leffa posahtaa sen mukana.

    Että niinku Cloverfieldiä ja paskoja lainoja hyvistä leffoista, JJ Abrams? Spielberg sais hävetä, että on ollut mukana tässä projektissa.

    1+ / 5.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eivätköhän nämä viime vuosikymmenien tuottajakreditoinnit Spielbergille ole lähinnä mainoskikka, usein takanaan korkeintaan pientä konsultaatiota.
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Ehkä. Tosin tätä katsoessa tuntui kuin Spielberg itse olisi ollut välillä ohjaamassa uutta ET:tä. Eli voipi olla hieman enemmänkin vaikuttanut lopulliseen rainaan. Oletko itse jo nähnyt tämän?

    http://www.mtv.com/news/articles/1662927/super-8-jj-abrams.jhtml tuossa ainakin kehuu Spielbergin panosta rainaan.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2011
  6. lp_rqvist

    lp_rqvist Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.09.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä täällä valitetaan?:hitme:

    Leffa oli kelpo viihdettä. Leffan cgi ja kuva oli tarkoituksella tehty hieman 'rakeisiksi'. Elokuvahan kertoi pojista, jotka tekevät aluksi kaitafilmileffaa. Elokuvan visuaallinen tyyli oli selkeästi kunnianosoitus näille kaitafilmileffoille. Lisäksi elokuvahan oli selkeä ohjaajan kunnianosoitus mm Spielbergin E.T:lle ja Kolmannen asteen yhteydelle. Luulisi, että keskivertokatsoja olisi tuon ymmärtänyt. 4/5
     
  7. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuva herätti nostalgisia tunteita omasta lapsuudesta, vaikka leffojen teko ei lapsuuteeni kuulunutkaan. Elokuva kuvaa hienosti niitä lämpimiä kesäiltoja, jolloin seikkailtiin kavereitten kanssa milloin missäkin. Michael Giacchinon score on myös hieno.

    ****
     
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tämä ihan katsottava oli, sopivasti nuorekasta seikkailuhenkeä saatu mukaan ja lapset hoitivat oman roolinsa kiitettävästi. Örrimörriäinen ei sinällään kovin kiinnostava ollut, mutta saatiin sitä peiteltyä kuitenkin ensimmäisen tunnin ajan. Varsinainen rymistelyvaihe oli sen sijaan aika onneton, olisiko sitä edes tarvittu tässäkään mittakaavassa. Harmi, muuten tässä olisi ollut ainekset neljän tähden suoritukseen.

    3/5
     
  9. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elle Fanning on söpö <3 Hän näyttelee myös We Bought a Zoossa, jossa veti hienon roolin. Paljon vakuuttavampi kuin Chloë Moretz, mikä johtunee siitä, että hän on tehnyt pääasiassa ärsyttäviä pikkuvanhoja rooleja Kick-Assissa, Hugossa jne.

    Leffana Super 8 on hyvä. Etenkin junakohtaus on todella upea, en muista koska viimeksi olisin leffaa katsoessa reagoinut "MITÄ H******** JUST NÄIN"-tyyliin. Bussikohtaus ja lopun valo- ja ääniefektit ovat myös varsin vakuuttavia, ja leffan budjettia ($50 milj) katsoessa heräsikin kysymys, että S. Jacksonin kaljuvahaanko The Avengersissa tuhlattiin 220 milj $? Vai kenties taivaalla lihottelevan megafalloksen rendaukseen? Super 8:n efektit pyyhkivät pöytää kaiken maailman pilipalisupersankaripullisteluilla.

    Super 8 on myös yksi niistä elokuvista Stand By Me:n kanssa, joissa lapsien rooleja ei ole kirjoitettu tahallaan ärsyttäviksi.

    4/5
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tehosteosaston puolesta myötähäpeää tunteva facepalm siinä kuitenkin oli lähempänä. Tosi hieno ja ihan täysin fysiikan lakien ja kaiken järjen mukainen kohtaus..

    Muuten kyllä melko loistava pätkä. Ipanatkin vetivät suurimmaksi osaksi hyvin osansa. Tuo em. kohtaus vain meni liian pitkälle ja muuttui siten lähinnä huvittavaksi.
     
  11. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä tuo oli just hyvä läppä! Aivan täysin yli vedetty kohtaus, jossa ei edes yritetty tavoitella realismiä :naminami: Häviävän hetken kelasin, että ei oikeassa elämässä homma ihan näin räväkästi menisi, kunnes tajusin mistä on kyse.
     
  12. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olipas...pettymys. Alku lupaili hyvää. Oli melkein nostalginen olo kun tuntui vanhalta Spielberg-leffalta. Sitten tuli junakohtaus ja painovoimattomat cgi-tehosteet sai aikaan facepalmin. Sitten meni vielä vähän aikaa ihan OK tunnelmissa kunnes meni yhä huonommaksi ja typerämmäksi. J.J. Abramsin valokikkailutkin alkoi ottamaan aivoon pahemman kerran, aina joitain ihme valoviiruja kuvassa, voisitko J.J. jo lopettaa, näyttää ihan typerältä!
    J.J. On hyvä herättämään erilaisia kysymyksiä, mutta huono vastaamaan niihin (tämä nähtiin jo Lostissa). Plösömpi poika näytteli hyvin, samoin tyttö.
    Tämä oli CGI-roskaa, jossa oli hämäykseksi ripaus nostalgiaa.

    Alku * * * + loppu * -, kokonaisarvosanaksi * ½

    Ihan kamala kohtaus. Henkilöauto ajaa raiteille, törmää junaan kovalla vauhdilla. Iso bensaräjähdys. Juna suistuu raiteilta ja vaunuja lentelee vinksin vonksin. Ja sitten tämä henkilöauton kuljettaja on vielä elossa... miten joku voi pitää tuota kohtausta hyvänä, en ymmärrä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2012
  13. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Junakohtauksen CGI-hölmöilyä lukuunottamatta oikein mukava leffa, jonka vertailukohdat on jo aiemmin lueteltu. Ei tätä kokoelmiin tule jätettyä, mutta varmaan uudelleen tulee joskus katsottua. 3/5
     
  14. hrmh

    hrmh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2008
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse tykkäsin myös. Tämä on semmonen ihan kiva elokuva hankkia hyllyyn kun tulee alennukseen, eli ei mikään tajunnan räjäyttävä kokemus. (itsehän toki en ole mikään kovin ihmeellinen leffakriitikko, mutta 3/5)
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Juu, tää oli vähän tämmöinen Stand By Me yliluonnollisella twistillä. Lapsinäyttelijät olivat hyviä eivätkä ärsyttäneet yhtään. Tykkäsin.

    ***½
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mun mielestäni tämä on tähän mennessä JJ Abramsin ohjaamista paras. Hyvä tunnelma koko leffan ajan ja vakuuttavat lapset.
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Edellinen kommentti on siinä mielessä oikeassa, että tämä taisi tosiaankin olla Abramsin paras elokuva - harmi vain, että se ei vielä itsessään ole kummoinenkaan ansio. Yllättävää, että esikuviaan seuratessaan ja itselleen läheistä aihetta (lapsuuden elokuvaväsäilyt) kuvatessaankin Abrams on saanut aikaan näinkin hengettömän lopputuloksen. Lapsinäyttelijät tekivät parhaansa, mikä auttoi edes vähän. Linssiheijastusten huikea määrä tässäkin sai jo epäilemään ohjaajan mielenterveyttä.

    :):)½
     
  18. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Ei kyllä uponnut.