Edullista subwooferia!?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Koss, 13.06.2013.

  1. sepik

    sepik Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun kytkin tämän "halpissubrarin päälle, niin eka havainto oli, että musiikkiin tuli yksi pohjakerros lisää: löytyi bassorumpukin ja basson alimmat soinnut nousivat esiin.
    Siis saavutin tuolla juuri sen mitä Minä juuri hain - maksamatta sellaisesta potentiaalista, mitä en käytä. Ja minulla on tapana kuunnella *Musiikkia*, eikä subbaria tai kaiuttimia.
    Elokuvateatterikäyttöä tuolla ei ole, eikä toki enää siihen oliskaan oikea laite.

    Jokaisella foorumilla näyttää aina olevan se foorumin ikioma fanaatikko; niin täälläkin. Sillä on tapana suoltaa pitkiä arvostelutekstejä ymmärtämättä, että eri ihmisillä on erilaiset tarpeet. Siksi kait tänne ei moni enää viitsi kirjoittaakaan ja mielipidespektri kapenee kapenemistaan foorumin sisäänlämpiävyyden kasvaessa..
     
  2. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minkä päädyit ostamaan?
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Se kuuluisa Jamo. Voi kun olisi käynyt edes kuuntelemassa paria muutakin.

    Toisaalta onnellisuus kestänee paremmin, kun ei tiedä, mitä olisi mitättömällä lisäinvestoinnilla saanut, jos olisi halunnut.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2013
  4. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Uuden saapumiserän ääni-janari hakemassa häiriköintivälinettä ensiasuntoon" -tyyppinen stickyketju pitäisi perustaa.
    Passonhakijasukupolvi toisensa jälkeen löytäisi ajan tasalla olevat passosuositukset, passon teorian ja kuumat käytännön passonostovinkit samasta ketjusta.
     
  5. Puistis

    Puistis Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin kiteytetty. Kun ei tiedä miltä musiikki kuulostaa kunnon laitteilla, niin huonotkin kuulostaa hyviltä tai ainakin siedettäviltä.
     
  6. sepik

    sepik Guest Guest

    Liittynyt:
    24.10.2007
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    x_jmt_x:lle voisi psykoterapia tehdä hyvää. Kokeile muutaman vuoden kuuria. Tai fanaattisudelle ei taida psykiatrikaan voida mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2013
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Taidan kuitenkin vaan nostaa kaiuttimeni hyllylle puoli metriä pään yläpuolelle, kun ne kätevästi mahtuu sinne ja se sopii paremmin sisustukseen, siirtää subwooferini komeroon piiloon, ettei se rumilus ole näkyvissä, ja alan kuunnella Musiikkia.

    Terapiaan ei riitä rahaa, kun laitoin kaikki kiinni subwooferiin joka on ihan liian hyvä mulle ja jonka kyvyistä en edes pääse nauttimaan, kun korvat ei kestä 110db jatkuvaa painetta...
    :weep:
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2013
  8. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Täälläkin on tainnut unohtuna se asia, että suurin osa suomalaisista on niitä, jotka kävelevät olutlippikset päässä. Harvaa kiinnostaa hifi-asiat. Ja vielä harvempi on valmis sijoittamaan 700e ensimmäiseen subwooferiin, koska kyseisellä rahalla voi vaikka matkustella. Joten miksi pitää aina tuputtaa sitä omasta mielestä ainoata oikeata vastausta, kun lähtökohdat ja ihmiset ovat erilaisia. Toiset ovat erittäin tyytyväisiä 200e subwooferiin ja hyvällä tuurillä he hankkivat joskus paremman laitteen, jos heiltä siltä tuntuu. Turha paasata "täydellisyydestä", eivät kaikkia sitä halua tai tavoittele.
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ehdottamallasi 700e ei todellakaan saa täydellistä, mutta hyvän kylläkin. En ole itseasiassa mitenkään vakuuttunut, että täydellistä edes on. Parempaa saa tuhansiin ellei jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Mikä nyt sitten on itse kullekin sopiva kohta akselilla edullisin kelvollinen ----- paras mahdollineen.

    Ja jos kysyjä kysyy "hyvää ja edullista", niin sitten ehdotetaan hyvää ja edullista. Olen ihan tosi pahoillani, jos sitä ei haluttuun 100e budjettiin ole olemassa. Mitä tuohon sitten pitäisi vastata? "Unohda koko juttu"?

    Oliko tarkoitus kysyä mielipidettä vai tukea omalle näkemykselle? Sepik kyseli useammassa ketjussa kaiuttimista ja subwoofereista. En edes osallistunut alunperin "mikä halpa subwoofer -ketju, vol 792". Lueskelin kuitenkin.

    Yhtään neuvoa ei ollut kiinnostunut kuuntelemaan, kaikki tarjotut vaihtoehdot ja mielipiteet oli vääriä ja hankintakohteeksi valikoitui sellainen, josta jokainen vastaaja sanoi, että ei kannata.

    Sen jälkeen sitten piti milloin milläkin argumentilla perustella - itselleen, vai tuntemattomille nettifanaatikoille? - että tuli tehtyä järkiostos. Laitetaanko plazalle kysely pyörimään, että kuinka moni olisi valmis käyttämään 160e tuohon lisäbassoon ja katotaan, mikä on tulos? Anteeksi, että sanoin ääneen.

    Enkä muuten tarjonnut kertaakaan samanlaista, kuin itselläni on, mikä olisi kaiketi pitänyt tehdä, jos kaikkien pitäisi olla asioista samaa mieltä, kuin minä. Minusta 2 500e on kohtuullinen summa lisäbassosta. Se nyt oli selvää, että kysyjän mielestä ei. Näitkö minun sanovan, että vähintään tuo ja kaikki muu on paskaa?
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2013
  10. Wawe

    Wawe Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todennäköisesti moni olisi onnellinempi jos olisi tyytynyt halvempiin härpäkkeisiin ilman tietoa paremmasta tai mittalaitteista.
    Itse ostin joskus Jamo sub 550:n Keskisen eräkopasta parilla sataa Pirkkapurkkien kaveriksi ja soivathan ne suhteessa aikaisempaan oikeinkin mukavasti. Elokuvakäytössä voisin ko. lootaa kuvitella käyttäväni vieläkin.

    En silti ymmärrä pointtia kysellä neuvoja vaikka on jo matkalla hakemaan valitsemaansa laitetta :3
     
  11. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoimpas minäkin nyt tänne, kun kerran muutkin :)
    Olen pitkälti x_jmt_x:n kanssa samoilla linjoilla, vaikka pidän itseäni vielä aloittelijana kotiteatteri-/hifi-touhuissa. Vielä vuosi pari sitten itsekin äkäilin ainakin itsekseni siitä, kun täällä aina tyrmätään, jos joku ehdottaa jotain Audio Pro:ta tai vastaavaa, mutta olen viimein alkanut ymmärtää, että hyväähän siinä loppujen lopuksi tarkoitetaan.
    Se vain on niin, että se mistä ei tiedä, sitä ei kaipaa ja jos halutaan niitä positiivisiä kommentteja jamoista tai audio pro:sta, niin silloin kannattaa kysyä asiasta vaikka muro tai suomi24 -sivuilla.
    Ajatelkaa nyt, jos jossain RC-harrastajafoorumilla sanottais, että anttilan 49€:n Nikko on täysin riittävä peli aloittelijalle. Ei täälläkään sovi suositella kenellekään sellaista, mistä itse ei olisi valmis maksamaan euroakaan ja jos kysyjää taas äänenlaatu ei kiinnosta, niin miksi kysyä mielipidettä täältä.
    Minulla oli aikoinaan 600cc Honda CBR, jota pidin täysin riittävänä ja hyvänä ajettavana, vaikkakin 2 päällä joskus voimaa olisikin kaivannut lisää. No kerran kaveri pyysi kokeilemaan 1100cc ZZR Kawaa ja sen jälkeen kaikki muuttui, en ollut voinut kuvitellakaan, kuinka suuri ero pyörissä voi olla, kun olin vain katsonut numeroita ja testejä.
    Sama homma kävi subbarin kanssa. Olin joskus ostanut itselleni "kotiteatterin" jatkeeksi Audio Pro:n B1.36 subin, olihan se voittanut testejä ja kaikkea. Pitkään pidin sitä hyvänä subina, vaikka joskus vähän vaivasi, ettei sieltä olevinaan hirveän matalaa kuulukaan ja tuplabasarihevillä subbarista kuului vaan bouwoubouwoubouwou. Sitten aloin lukemaan tätä foorumia ja vuoden parin kuluttua rohkaisin mieleni ja päätin sijoittaa SVS PB12NSD:hen käytettynä. Alkuun se tuntui pettymykseltä kaiken täällä kuullun hehkutuksen jälkeen ja kun ei kuulunutkaan niitä korostuneita keskibassoja. No pikkuhiljaa sain subbarin säätöihin ja silloin taas aukesi uusi maailma, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Vieläkin huonevasteessa on bassojen osalta paljon parannettavaa, mutta nyt ymmärrän taas sen, että miksi esim. Logitechin 49€:n 2.1 tietokonekaiuttimien "subbaria" voi kutsua subbariksi, vaikka sieltä mölyä tuleekin monen tarpeisiin riittävästi.
    Sen pituinen se, tällä erää :)
     
  12. Koss

    Koss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt kun tää mun alottaman ketju on venähtäny iha uutee uskoon :D Niin tulipahan semmonen mieleen, et mitä mieltä porukka on näistä Heco music style tuotteist?
    Esim. Heco Music Style 25A sub? :)