Onko mitään järkeä: 26 000 euroa kaiutinkaapaleihin?

Keskustelu osiossa 'Yleistä kaksikanava-äänentoistosta' , aloittajana Valentino, 21.07.2013.

  1. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Sivulla kerrotaan: ”Asiakkaan kaapelit. Lisätietoja HifiStudio Oulu.”

    Mitä tämä tarkoittaa? Onko kyseessä ”käytetty” tuote? Onko maestrolle tullut rahapula, ja hän on kaiken DVDPlazalla lukemansa v***uilun jälkeen päättänyt realisoida kaapelinsa?
     
  2. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä on asiakkaan omistama käytetty tuote, josta halutaan päästä eroon. Tod.näk. hifistudio ottaa provikat myynnistä. Ilmeisesti kaveri heräs todellisuuteen ja haluaa sijoittaa 12k€ vaikka huonekaluihin.
     
  3. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tunsin aikoinaan itseään "hifi-guruna" pitävän jampan joka sijoitti n. 40 000€ hifi-laitteisiinsa (kulutusluotot/visat paukkus:rolleyes:). Yhtenä kertana, eräs toinen hifi-harrastaja kävi kuuntelemassa setin ja ihmetteli itsekseen soundin ponnettomuutta, omistajan samalla hehkuttaessa ääntä maasta taivaaseen. Kaverin mainittaessa asiasta ja hänen alkaessa tutkia syytä, huomattiin päätteen olevan paskana (en muista oliko etu- vai päätevahvistin kyseessä.) Oli kuulemma kultakorvana itseään pitävä hifi-guru ollut naama punasena häpeästä. :thumbsup:
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ettei vaan ole Pazze kyseessä?!? :D :thumbsup:
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Onko kukaan saanut selville mitä ne avaruusmetallit on?:confused:
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei. Paitsi sen verran, mitä ne normaalisti maksaisivat. Eli jos normaalisti maksaa kaapeli 5 euroa, tai vaikka pari kaapelia pieneen ylihintaan 20 euroa, niin tuossa ei siis ole 25080 euron verran järkeä.
     
  7. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Onkohan näiden kaapeleiden ”suorituskykyä” koskaan mitattu? Koska kysessä on audiosignaali eli kantataajuinen ja suhteellisen kapeakaistainen signaali, sen mittaamisen pitäisi olla helppo tehtävä. Jos mittaukset (taajuuspyyhkäisy, impulssivaste yms.) eivät osoittaisi mitään eroa muutaman euron verrokkikaapeliin nähden, voitaisiin todeta, että kaapeleissa ei ole mitään teknistä eroa, vaan ”ero” syntyy kuulijan korvissa ja mielikuvituksessa.

    Näiden sikahintaisten kaapeleiden valmistajien pitäisi pystyä mittauksin osoittamaan, että kaapeleissa on eroa, eli ne ovat parempia kuin tavallinen kerrattu kuparijohdin. (Kyllähän kaiuttimienkin ”paremmuus” voidaan osoittaa esim. taajuusvastemittauksella.)
     
  8. Olvipolvi

    Olvipolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko urpo kirjoittaja jutulla, "en näe CD-levyjä ainoa vaihtoehto on MP3". Ei näy täälläkään CD levyjä, FLAC on keksitty.
    Jos on rahaa ostaa tuolaiset kaapelit niin eikai siinä mitään pahaa ole jos muu elämä ei siitä kärsi? Jotku ostaa 10000€ auton, laittaa auton tuunamiseen 10000€ ja myy sen kohta pois 8000€ hintaan. Todenäköisesti tuo kaapeleiden ostaja häviää vähemän :)
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kysymys oli "onko mitään järkeä". Useissa vastauksissa on kiinnitetty huomiota siihen, että huoneen akustiikalle ei ainakaan kuvien perusteella ole tehty mitään. Pahinkaan kaapeliuskovainen ei väittäisi, että kaapeloinnilla on enemmän merkitystä äänenlaadun kannalta, kuin huoneakustiikalla.

    Tuosta kun olisi lohkaissut vaikka 20K€ niin huoneen olisi saanut akustoitua huikean kovalle tasolle ja kaapeleihin olisi jäänyt vielä tolkuton summa tuhlattavaksi. Eli rahat on sijoitettu äänenlaadun kannalta niin väärään paikkaan kuin vai voi sijoittaa. Tai no, olisihan tuolla rahalla voinut ostaa jotain kuukiviä ja kaapelien sisäänajajia...
     
  10. Olvipolvi

    Olvipolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan, olenainen unohtui mainita. Ei tuossa mitään järkeä ole. Sanoisin että olkoon kaapelin ostaja uskossaan autuas.
    Itsekin olisin lykännyt ylimääräiset rahat jollekin joka olisi muokannut kuuntelutilan akustiikan kuntoon tai jotain muuta. Mutta meitä on jokaiseen junaan ja osa jää asemalle :)
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Heh, ei todellakaan. Toi urpo on Oulusta, ja Pazze vaikuttaa ihan muualla.
     
  12. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Ylettömän kalliissa laitteissa on sama mielekkyys kuin vaikka autoissa. Sopii miettiä miksi maksaa jostain automerkistä tuplahinta toiseen verrattuna. Sama asia pätee hifilaitteisiinkin.
    Loppuviimeksi kun lelujen kanssa veivaa riittävän pitkään ne hyvinkin pienet erot (todelliset tai illuusiot) alkavat merkata hyvinkin paljon. Sivusta seuraavalle asia ei aukene se pitää kokea ja silloinkin jos lamppu ei syty omalla kohalla niin sitä ei ymmärrä.
    Jos muusiikin kuuntelu keskittyy MP3ien ympärille ja äänitteisiin missä oleellista on kompression taso niin on aivan saletti ettei HiEnd aukene edes yrittämällä.

    Vastaavaan voi törmätä ihan kaikissa asioissa; vaatteet, autot, moottoripyörät, kännykät, tietokoneet, taide ja ylipäänsä kaikkiharrasteet (hiihto/laskettelu, keräily, valokuvaus, veneily .....). Kaikissa asioissa on aina niitä jotka suhtautuvat intohimoisesti joihinkin leluihin tai illuusioihin. Loppujen lopuksi voisi kysyä mitä järkeä on 500e kännykässä. Mihin sitä oikeasti tarvitsee ja mikä osa on vain ajankäyttöä tai aivojen aktivoimista/stimuloimista vailla mitään tarvetta.
     
  13. MikkoM

    MikkoM Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, se on se käyttäjäkokemus, kuviteltu tai todellinen josta ihmiset haluavat maksaa.

    HiEnd laitteiden kyseessä ollessa käyttäjäkokemus ei ole se mitä saat itse laitteistosta, se paremmus ei ole todellinen vaan puhtaasti kuvitteellinen. Harrastukseen kuuluu olennaisena osana se että on ihmisiä jotka eivät usko, voi siis kuvitella olevansa fiksumpi ja muiden yläpuolella kun uskot guruasi ja kykenet kokemaan 26K€ kaapelit parempina kuin muut. Se nostaa sinut taviksen yläpuolelle ja se on se käyttäjäkokemus, kuvitteelliset erot jotka tekevät sinusta ylevämmän ihmisen.

    HiEndistille pystyy myymään pussilisen paskaa 26000€ jos joku guru kykenee vakuuttamaan että kun sinulla on hänen paskaasi huoneen nurkassa äänentoisto paranee. Ja tämä guru tasan tarkkaan joko tietää huijaavansa sinua, tai sitten hän on realiteetit kadottanut uskovainen itsekkin.

    Tuo on se seikka miksi asiaa vastaan niin vahvasti taistellaan. Hiendissä ei ole kyseessä muuta kuin puhdas asiakkaan kusetus. Fefessä on vähän muutakin ideaa, se on oikeasti helvetin hyvä auto ajaa.

    Samaa toimintaa toki löytyy vaikka laihdutus ja terveysbisneksestä, 99.9% tri tolosenkin tuotteista on paskaa.

    Mutta, on hyvin vaikea keksiä muuta taviksille suunnattua näin äärimmäisen kallista harrastusta jossa asiakkaan käyttäjäkokemus ei perustu mihinkään konkreettiseen, ainoastaan mielikuvaan ja silti sitä markkinoidaan juuri päinvastaisilla valheellisilla argumenteilla jotka markkinamieskin tietää valheeksi.

    Se on kaikille uskonnoille yhteinen piirre, se haluaa imeä sinusta joko rahaa tai aikaa antamatta tilalle mitään konkreettista.
     
  14. redwilf

    redwilf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2013
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hauska huomata että laitteistoni ja varsinkin kaiutinpiuhat ovat saaneet näin paljon kommentteja osakseen... ja tila ja jne

    Eräs Mikael Nederström kävin kylässä ja sanoi kolmen vartin jälkeen: Menee suoraan top 5 mitä hän on ikinä kuullut riippumatta tilasta tai mistään.

    Huonekorjain Lyngdorf RP-1 ja parempi dac setissä nykyään.

    ASR Emitter 2 Exclusive...Ehkä hienoin vahvistin mitä tehty...joitain kuulleenna.

    Äännentoisto on hieno harrastus joka herättää keskustelua, kommentteja ja mielipiteitä...jos ketään palstalaisista on Oulun alueelta niin
    tervetuloa milloin tahansa kuulemaan kattaus.

    Kaiutinpiuhojen erot täysin selvät. Alku oli kun kokeilin Crysta Cable Ultraa toiseen kaiuttimeen...preesens siirtyi voimakkaasti toiseen kaiuttimeen ja tuntui että toisen kajarin päälle ois se kuuluisa vedetty päälle. Tämän jälkeen tie oli käytävä loppuun.

    Mikäli Oulun alueeltä löytyy kiinnostuneita niin mielellään demottasin settiä tässä Oulun keskustassa...
    Äänentoisto on hieno ja hauska asia joka herättää mielipiteitä meissä kaikissa...
    kylään voi tulla milloin vain...postia osoitteeseen redwilf@hotmail.com
     
  15. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Pystytkö demottamaan settiä esim. eri kaapeleilla ? Voiko koekuuntelija tuoda omat narunsa ? itse tulisin jos lähempänä asuisin.
     
  16. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Eikö tuo huonekorjain sitten mielestäsi kuitenkaan pilaa ääntä? Sehän käsittelee sen kokonaan uudelleen muuttaen sitä paljon enemmän kuin esim. kaiutinjohdot. Vai onko vain tarkoitus saada tietty soundi? Itse käytän siihen taajuuskorjainta, se on paljon halvempaa...
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos kerran olet laitteiston omistaja, niin on pakko huomauttaa, että tuossa lehtijutussa oli aivan hävyttömän huonosti esillä muu laitteisto. Oli sillä kaapelilla merkitystä tahi ei, niin kukaan järjissään oleva tuskin nostaa kaiuttimien merkitystä yli esimerkiksi soittimen tai vahvistimen.

    Ja sitten kysymys: listauksen perusteella laitteisto on laadukas ja melkoisen hinnakas - onko jotain syytä, miksi itse tilan laittamiseen ei ilmeisesti ole ryhdytty?
     
  18. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Minä juuri tilasin kunnioitettavasta sähköasennusliikkeestä 185 neliöistä kaiutinkaapelia(no oikeesti sähkösyöttönarua)....kuparia.....ei näytä pahalta yhtään lattianrajassa erottimella nostettuina.Ei jännitehäviötä!Mukavia kundeja,asensivat myös ovikelloon vaimentimen ettei häiritse.oN MUUTEN HAPPIVAPAATA chileläistä kuparia,ei käytetty orjavoimaakaan valmistuksessa.....PEACE!



    MISTÄ fUCK SAA LIITTIMIÄ?????Siis philipsin stereoyhdistelmä kyseessä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2013
  19. redwilf

    redwilf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2013
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Latexii: Toki saa koekuuntelija tuoda omat kaapelit...jopa suotavaa. Tervetuloa kylään.

    -Ville
     
  20. redwilf

    redwilf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2013
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    x_jmt_x: Toimittaja joka jutun teki omasi nolla verran ymmärrystä äänentoistosta...hyvä mies, mutta häntä raflasi enemmän johdon hinta kuin ymmärsi äänestä...

    tilan laittamisesta sen verran että sitä ei oikeestaan tartte laittaa...lyngdorffi poisti alamiddle/yläbasso korostumat sekä selvensi myös yläpäätä ja middleä.