Benq W1070 1080P 3D ~900€

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana MRJ, 07.12.2012.

  1. DJJoge

    DJJoge Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutamat leffat ja sarjat katsottu nyt ihan kankaan kanssa, ja olen tyytyväinen tähän ensimmäiseen tykkiini. Sateenkaaria näen silloin tällöin (jos ne on niitä "näinköhän-vai-enkö-nähnyt puna-viher-sini tms spektrityylisen välähdyksen -juttuja), emäntä ei ole kuulemma huomannut mitään. Hinta-laatusuhteeltaan erinomaiselta vaikuttava peli.

    Ainoa mikä hieman häiritsee on se, että esim PS3 kautta blurayta startatessa aika moneen kertaan tulee signaalin etsiminen ja usea sekunnin musta ruutu, sitten joku HDMI1 searching tms mitä lie siinä lukikaan, eli aika paljon tuntuu tuota kättelyä tapahtuvan. Mutta eipä tuo ole kun aina laitteita starttaillessa.

    Tuossa vielä maanantaisesta Game of Thronesin jaksosta livekuva, alkaa kääpiölläkin olla kokoa 266cm leveällä screenillä :) http://koti.mbnet.fi/~djjoge/phpgallery/Bonola/GoT_tykki.jpg
    (kuva otettu pimeässä huoneessa digipokkarilla ilman jalustaa joten ei aivan se tarkin mahdollinen. Screeninä BW-maalattu levy).
     
  2. pete-91

    pete-91 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys,olen paljon lueskellut foorumeita mutta en ole löytänyt ongelmaan vastausta eli tälläinen on itselläni:
    Benq w1070 1080p 3d projetkori kytkettynä onkyo vahvistimeen joka tukee 3d,1.4hdmi ym. ja ps 3 kytketty vahvistimeen. mutta jostain syystä kuvaa ei nää,signaalin projektori löytää mutta kuva pätkii niin paljon ettei näe sitä ollenkaan. Samoilla johdoilla ja terminaaleilla kun vaihtaa PS3:sen HDMI.n tietokoneeseen niin kaikki toimii niinkuin pitääkin..

    Seuraavaksi ihmettelen kun vedin PS3:lle suoran HDMI.n tykiltä niin sain kuvan näkymään,mutta kun aloin katsoa 3D leffaa niin en saanut tykiltä 3d asetuksia kohtaan "auto" enkä muutenkaan toimimaan, lasit ovat sainsonic 144hz pitäisi olla yhteensopivat. Laseja kun laittoi päälle pois niin ei ainekaan screenillä näkynyt että onko päällä vai pois niinkuin TV:tä käyttäen näkyy aina kun kytkee lasit päälle, joten mietin voiko lasit olla väärät. Paketissa lukee 120hz mutta valmistaja väittää että ovat 144hz.

    Pitääkö lasit ladata täyteen asti ennen käyttöä? vai voiko käyttää samalla kun lataa?

    lasejen linkki :
    http://www.ebay.co.uk/itm/4-SainSon...s-/170864846577?ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

    Eli ongelmat on tuo 3d.n toisto ja Ps3 kierrätys vahvistimen kautta tykille. Kiitoksia avastu.
    Muuten tykki näyttää ja toimii hienosti!
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2013
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Pystytkö tietokoneelta testaamaan tuon 3D:n ? Onko kaapelisi mallia High Speed (ns "1.4") ?
    Jos sinulla on Nvidian näytönohjain niin ajamalla sieltä sen Setup Stereoscopic -wizardin pitäisi näkyä jo 3D:tä niin kaapelin kun lasien yhteensopivuuden pikatestausta varten.

    Itsellä oli joskus hieman vastaavanlainen ongelma. Eli kuva tuli kun veti suoraan BD -soittimelta tykille, jos kierrätin vahvarin kautta niin kuvaa ei tullut. Tälläkertaa väliin tarvi laadukkaammat kaapelit niin homma lähti toimimaan. Veto oli tosin aika pitkä (12m).
     
  4. pete-91

    pete-91 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapeleista en uskoisi olevan kiinni ovat : http://www.valkokangas.net/tuote/7/bosscom-hdmi-14-10m
    Itselläkin aika pitkä 10m tuo kaapeli ,mutta samalla 10m kaapelilla kuitenkin PC toimii moitteettomasti.
    Tietokoneelta en saa 3d:ta ulos mutta täytyypi melkein kysellä kaverilta jos kokeilee hänen koneella jolloin voisi testata noiden lasien toimivuuden.
     
  5. pete-91

    pete-91 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lasit toimivat onneksi,ovat hintasekseen varsin hyvät 120e/4kpl, vika olikin niin yksinkertainen että tykiltä kun veti suoran piuhan Ps3:lle ja vaikka kuva ja ääni toimivat täytyi asetukset hakea uudestaan jolloin myös 3d löytyi jonka jälkeen pelitti hienosti.
    Enään ei ole kuin ongelma että miksi ps3 ei toimi vahvistimen perästä,ei muuta syytä varmaan kun että vahvistin ei yhteensopiva.. vahvistin : Onkyo TX-SR608
     
  6. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan sinulla ps3 ja vahvarin välinen hdmi-kaapeli myös ns. Highspeed mallia? Itsellä ei tullut 1080p kuva läpi ps3lta huonolla kaapelilla.
     
  7. pete-91

    pete-91 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä on, samaa mallia kuin 10m johtokin joten pitäisi toimia,tilasin pari HDMI.tä kokeeksi mallia super HDMI mutta en usko että näistä on apua koska nykyisetkin HDMI.t ovat erittäin laadukkaita ja tilattu valkokankaalta, 10m (130e) ja 1m (50e).
     
  8. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Nyt on kaksi leffaa ja yksi lätkämatsi katsottu tällä tykillä. Lens shift tuli heti tarpeeseen. Erittäin hyvältä vaikuttaa, joskaan mulla ei ole aiempaa kokemusta full hd -tykeistä muuta kuin kavereilla pikaisesti testattuna. Tuulettimen äänikin on ollut omiin korviin riittävän hiljainen. Tyytyväinen siis olen. 3D-laseja en vielä ole ostanut, mutta suunnitelmissa on ennen syksyä.
     
  9. pete-91

    pete-91 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei voisi uskoa mutta saksasta tilasin 10m HDMI kaapelin ( super HD 40e ) kokeeksi ja ongelmat loppuivat. Joten lähti bosscomini kaapeli valkokankaalle palautuksena. Joten suosittelen kokeilemaan eri kaapeleilla vaikka olisi kuinka laadukkaat mikäli vastaavanlaisia ongelmia ilmenee.
     
  10. Meetio

    Meetio Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Hankittiin tämä BenQ ja sille kaveriksi Grandviewin 100" rullakangas. Tyytyväisiä ollaan oltu tämän pari päivää, mitä olemme kuvaa ihastelleet. Kuvalähteenä PS3 ja blu-rayt. Yksi asia mikä nyt ärsyttää on väriliu'ut. Ne eivät ole tasaisia vaan menevät hyvin selkeästi portaittain. Edellisessä plasmassa ne menivät myös portaittain, mutta se on ehkä vuodelta 2006 ja olisin kuvitellut, että tällaisten asioiden takia ei tarvitsisi enää ärsyyntyä, ne vain hyppäävät silmille turhan voimakkaasti. Onko tämä ihan yleistä? Pitänee kytkeä huomenna läppäri kiinni ja katsella uudestaan.
     
  11. gyljoo

    gyljoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2012
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävi niin ikävästi, että Epson EH-TW3200 lamppu paukahti 2500 tunnin kohdalla ja noin 1 vuoden ja 2kk ikäisenä. No Amazon ei sitten halunnutkaan laittaa uutta tilalle siksi, että toimitusosoite vaihtui, vaan hyvittivät rahat tilille. Tosi paljon harmittaa kun sai ilmaiseksi tuon ajan käyttää.

    Edit: Tilaukseen meni, pääosin 2D käyttöön kuitenkin - katsotaanpa miten käy.

    Edit 2: 799€ kotiinkannettuna + Benq lasit

    Muutamia tunteja takana - kommentteja vs Epson EH-TW3200:

    Plussia:
    +Terävä kuva
    +Värit
    +Sulavahko toisto
    +Halpa (EH-TW3200 näytti olevan yli 1000€, joten 20% alennus voi joitakin kiinnostaa)
    +BenQ Lasit mukaan, ilmeisesti tarjous
    +Pieni koko

    Miinuksia:
    -Sateenkaareja näkee esim valkoiset tekstit mustaa/harmaata taustaa vasten kun liikuttelee silmiä, niin sivusilmällä näkee, muttei kovin paljoa haittaa
    -Musta ei mustaa, vaikka tummat seinät ja katto jne, mutta ihan ok
    -Käyntiääni, ei paha, mutta voisi olla hiljaisempikin
    -Todella ikävä asentaa, pieni vertikaalinen linssinsiirto lämmittää kuin housuihin kuseminen pakkasella ja vain 3:lla pultilla on hankala hienosäätää tykin asentoa

    Summa summarum:
    Epson EH-TW3200 on parempi vaihtoehto lepakkoluolamaiseen 1080p24 elokuvien katsomiseen, koska kunnon V/H linssinsiirto, hiljainen käyntiääni eikä kuvanlaatukaan häviä tälle BenQulle.

    Edit 3:

    Jotenkin vaikuttaisi siltä, että 50hz virkistystaajuudella olisi kaikkein vähiten sateenkaariefektiä. Näin ollen väripyörä siis pyörinee kaikkein nopeimmin tuolla hz alueella - meneekö se näissä DLP tykeissä tosiaan niin, että väripyörän nopeus vaihtelee merkittävästi virkistystaajuuden mukaan?
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2013
  12. gyljoo

    gyljoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2012
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaanpas hieman ketjua.

    Päivitin juuri 1.06 firmiksen, jolla sai SBS 1080p24 tilaan ja näyttääpi myös siltä, että kaikki värivalikot ovat auki säätämiselle ja ainakin noiden päävärien säätö onnistui, lampun tilan saa normaalista eco modeen jne. Jos tätä siis tarkoitit 3D-tilan säätämisellä?
     
  13. masterson

    masterson Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.04.2003
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    26
    pitäs joo olla aika haamuton.
    itsekkin tässä painiskelen tykin kanssa kun dlp on parempi väritasapainon kannalta omegoissa mutta kun noi fiksut dlp on joko liian kovia pitään ääntä,
    ei linssin siirtoa, tai sit molemmat, tai jotain muuta ongelmaa.
    ja vaihtoehdot tällähetkellä juurikin w1070:t tai sit pari tehdas huollettua HD82sta.
    varmaan toi HD82 ois kuitenkin parempi valinta. valoteho siinä ei ihan huumaava oo mutta mulla on kaareva silverscreeni jossa on yllättävän rakeeton kuva ja eikä ollenkaan hotspottausta.
    voi tulla tykki setti. Mielestäni toi passiivi on vaan niin paljon mukavampi kattoo kun aktiivi vaikka siinä olis snadisti ghostausta.
    jo pari ax200 ja lineariset filtteris silverscreenillä pätki paikallisen teatterin aktiivi hässäkän moneesakin suhteessa.

    eikä se oo sama kun dolbyn. tai no joo mutta kaista jako on ihan erilainen.

    kylläkin throw ratioks suositellaan 2.1
    coloruniformity on edges may occur is small throw ratio.
     
    Viimeksi muokattu: 24.08.2013
  14. sm72

    sm72 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2004
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi.
    Mulla on aina vain tuo 3D kokeilematta tämän tykin kanssa kun ei toimi.
    Eli vielä kysymys: Toimiiko 3D Vision lasien (120hz) kanssa 3D tällä tykillä? Vai joudunko ostamaan jotkin muut lasit (dlp-link+), että saan 3D kuvan PC:n kautta tykkiin.

    Edit: Tähän ei ilmeisesti kukaan osaa vastata?
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2013
  15. megaman_87

    megaman_87 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2005
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi pikkuhiljaa tykin päivitys edessä, onkohan tässä huomattavaa eroa kuvanlaadussa vs Epson 1080UB (TW-2000)?
     
  16. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Todellakin on.
     
  17. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Pertti : You can use your 3D Vision glasses with that projector, but you'll need to override the EDID to make it appear as a 3D Vision supported projector. (avsforum)

    Niilo : I use a W1070 with 3d vision system, it's work well

    You must override the EDID to change in Window the Benq to Acer H5360, http://www.hdfever.fr/2011/02/20/tu...projecteur-3d-dlp-link-avec-le-kit-3d-vision/


    Don't forget to save edid of benq before with this program, http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm


    When you launch a game, you must manually activated the 3D in benq menu.
    (avsforum)

    Saa siis toimimaan, mutta oletuksena ei toimi, vaan hieman joutuu kikkailemaan.. Jos jaksat vääntää ja kikkailla niin go for it. Nvidia taisi tukea vain tuonne 720p asti, enkä usko että saat full-hd 3d:tä mitenkään kikkailtua. (ps. itselläni myynnissä kahdet, paa viestii jo kiinnostaa.. jäi kun myin tuon benq 1070 veke.)
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2013
  18. Juha75

    Juha75 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjesta pöytään! Tuli hommattua toi Benq W1070 tykki ja nyt olis sellanen probleema että kun laitan pleikkariin 3D levyn jossa kuvat on vierekkäin, niin en saa rosta tykistä valittua sitä vaihtoehtoa että vierekkäin? Mistä johtuu vai enkö vaan osaa....
     
  19. gyljoo

    gyljoo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2012
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siellä valikossa, jossa 3D asetuksia voi valita, niin SBS ei ole vaihtoehto, mutta muita vaihtoehtoja on?

    Jos muita vaihtoehtoja on, niin tällöin kyse on todennäköisesti reso/virkistystaajuudesta. Kehoitan valitsemaan pleikasta ulostuloksi 1080p24 ja selaamaan manuaalin sivulle 59:
    http://www.projectorcentral.com/pdf/projector_manual_7265.pdf
     
  20. Juha75

    Juha75 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muita vaihtoehtoja on mut tota ei pysty valittemaan. Täytyypä kokeilla. Oliko kuinka vaikee päivittää toi 1.06 firmware? Olisko sulla hyviä ohjeita tohon päivitykseen? P.S. ei kellään olis ylimääräsiä 3D laseja myynnis, siis mitkä toimii tän tykin kans?
     
    Viimeksi muokattu: 19.10.2013