Under the Dome (CBS)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana CleverIndeed, 29.06.2013.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kukaan muu vielä katsellut tämän Kingin mammuttikirjaan perustuvan sarjan pilotin? Epäilemättä on, joten mielipiteitä kehiin. Itse en ole kirjaa lukenut, joten arviot siltä pohjalta ja luonnollisesti ei spoilauksia.

    Mielestäni aloitusjakso oli mainio! Kun ei oikein tule mieleen, miten tuon olisi paljon paremminkaan toteuttanut. Kylä muistutti kirjan kansien vastaavaa, hahmot - joiden joukossa pari tutumpaakin näyttelijää - toimivat eli casting vaikuttaa hyvältä, ja kaiken päälle ohjaus oli visuaalisesti ja tunnelmaltaan erityisen onnistunut. Luulin kyllä pilottia pidemmäksi mutta varsin terävä aloitus nyt (pun intended). :naminami:

    Sarjassahan on siis kaiken kaikkiaan 13 jaksoa, joten epäilen tästä tulevan oivaa kesäviihdettä. Omasta mielestä idea ja lähtökohta on mainio ja Kingin tuotannoista tutuilla jäljillä liikutaan, joten lopputulos jää nähtäväksi ja arvioitavaksi vasta vihoviimeisen jakson jälkeen. Minä ainakin tykkäsin koska tarinankerronta oli selkeää, sujuvaa ja hetimiten tykkäsin monestakin tyypistä, oikeastaan rasittavia ei pahemmin joukkoon vielä edes mahtunut. No niitäkin on käsittääkseni luvassa. :D Jos olen lukenut oikein että sarja kuvattiin alkukeväällä niin varsin lupaavaa siihenkin suhteutettuna.
     
  2. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Katsottu on ja hyvä oli + kirja luettu. Suhteellisen uskollinen oli ja ymmärrettävistä syistä oli muutoksia tehty. Luotan Brian K. Vaughanin kynäilyihin ja itse herra King toimii myös tuottajana, joka jätti ruikuttaville kirjalasi-faneille viestin:

    http://www.stephenking.com/promo/utd_on_tv/letter.html

    Näyttelijä puolelta vakuuttaa eniten Breaking Badista tuttu Dean Norris Big Rennien osassa ja Mike Vogel, josta veti hyvää roolia Bates Motellissa. Venytyksen pelko huolestuttaa, koska tämä on jatkuva tv-sarja, mutulla tuntuisi 13 jakson riittävän kertomaan kirjan tarinan. Toisaalta on hyvä, etteivät käytä kirjan loppua joka oli aika hätäinen, lopetukset ovat aina olleet Kingin ongelma.
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ekat kolme jaksoa takana ja tykkään tosi paljon. Hahmot hyviä, erityisesti Big Jim. Typeryyksiä minimaalisesti kuten tulitikkujen tuhlaus. Hyvää viihdettä, keskimääräistä kesäsarjaa huomattavasti parempi.
     
  4. hvihavai

    hvihavai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2006
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikalailla positiivista ollut juu että ei ole mikään "typeryys" ärsyttänyt. Tulitikkujen tuhlailua en laittaisi huonon käsikirjoituksen (koska haluttu luoda kohtaus) taikka muun piikkiin, vaan ajattelin että voisi hyvin olla luonnollinen reaktio, siis huono ajattelua hahmolta... Ei häirynnyt sen takia.
     
  5. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Ainoa kelvollinen pyörivä scifihtävä sarja tällä hetkellä. Defiance ja Falling Skies ovat täyttä tuubaa ja Warehouse 13 romua, jos se edes on scifiä. Myös Continuum on c-luokan sarjaa.

    Tosin kuten jenkki-dystopioissa yleensä, sarjan henkilöiden resurssienkäyttö on täysin älytöntä.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viittaako tämäkin nyt niihin tulitikkuihin? :D
     
  7. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Ei vain niihin, autoilla ajetaan, generaattoreilla jauhetaan sähköä ilman mitään huolta. Ruokahuolto ei näy olevan ongelma, vaikka kaupoissa ei ole varastoja nykyään. Kapakassa dokataan ihan tavallisesti.

    Hallintoelintä tiukalla kriisikomennolla ei ole saatu aikaan. Onnetonta.

    En ole lukenut (vielä) alkuperäisteosta.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oma näkemys tuosta on se, ettei ne ihmiset ihan helposti sisäistä miten vakavasta tilanteesta on kyse, eivät usko. Turvallisuuden tunnetta lisäävät tutut rutiinit, joista pidetään kiinni. Ja amerikkalaisethan selviää aina. Eikä tilanteen alkamisesta ole vielä tainnut kulua edes kovin paljon aikaa.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäs juomavesi? Palonsammutukseen ainakin tuntui riittävän.
     
  10. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tosiaan sarjan ajassa kulunut, mitä, vuorokausi tai kaksi? Ei tuossa ajassa nyt kummempaa "hallintoelintä tiukalla kriisikomennolla" rakenneta. Ja ehkeivät ihmiset tosiaan vielä mahdollisesti ymmärrä tilanteen vakavuutta tai laajuutta, vaan luottavat siihen että ulkopuolella häärivä armeija ym. hoitavat tilanteen mahdollisimman nopeasti.

    Vähän voisivat ihmiset ajatella katsomaansa ja antaa köyttä hahmoille/tapahtumille. Ja helppohan se on tosiaan täältä omasta yksiöstä kokiksen ja kebabin äärestä huudella mitä muka PITÄISI tehdä.
     
  11. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    jos pari vuorokautta on mennyt, armeija ei pääse sisään ja tieto on että päällä on kupoli josta vain pienimmät molekyylit menevät kaasuna tai nesteenä läpi, ja silpoutuneita löytyy nurkista, niin kyllä siinä alkaisi jo järjestystä luomaan.
     
  12. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eikös sielä ole peltoja joissa kasvaa viljaa ja vettä saadaan yleensä kaivoista (tietysti kaupunkilaisten mielestä vesi tulee keittiön hanasta :p). Kaivojen kuivuminen jossain vaiheessa tietysti on ongelma, ellei muuta vesialuetta löydy. Normaalisti myös muutakin syötävää kasvatetaan vaikka kauppojen vihannesosasto tyhjeneekin. Lehmiäkin tuntui olevan paikalla (ja city-ihmisille tiedoksi, liha ja maito ei tule kaupan kylmäkaapista ja kaikki eivät elä energiajuomilla :p) joten voihan sieltä myös muitakin eläimiä löytyä.

    Heti kun tehdään sarja edes hieman eri tavalla kuin kaikki muut sarjat (joita myös haukutaan), haukutaan se siitä ettei ole tehty samalla kaavalla kuin muut haukutut sarjat. Seuraavaksi varmaan toivotaan ihmissuhderaaman lisäämistä ja mukaan pari pientä lasta joita voidaan pelastaa ties mistä pusikoista joihin eksyvät aina välillä kun eivät tottele viisaita vanhempiaan. Takautumien käyttö muistellessa rakkaita (menehtyneitä) ihmisiä loistaa ilmeisesti myös poissaolollaan. Olisihan se hienoa katsoa ohjelmaa jossa ihmiset istuisivat ja kertoisivat tarinoita toisilleen samalla kun syövät päivittäistä näkkileipäannostaan jonka on jakanut joku "valittu". :) No ihmissuhdedraaman asteittainen lisääminen alkaa joka sarjassa toisen tuotantokauden alussa jonka jälkeen katsojaluvut alkavat tippumaan.
     
  13. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin Kingin kirjojen kohdalla reilun kymmenisen vuotta taukoa. Sitten tylsyyttäni lukaisin Under the Domen pari vuotta sitten. Tai no, noin sata viimeistä sivua jäi lukematta, koska alkoi tökkiä. Nyt on sama vika 11/22/63:n kohdalla. Saisi näet olla pari astetta tiiviimmin kerrottu.

    Mutta vaikkei tätä pitäisi ehkä verrata kirjaan, niin sen verran nyt kuitenkin, että keskeiset hahmot Big Jim ja poju Junior ovat mielestäni tv-sarjassa ihan liian leppoisia kavereita verrattuna kirjan vastaaviin hahmoihin. Siis ainakin nyt neljän ensimmäisen jakson perusteella.

    Juuri eilen katselin nelosjakson ja sitten vietin illan IMDB:ssä lueskelemassa kommentteja sarjasta. Pettyneitä tuntuu olevan paljon, eikä pettymys johdu vain siitä, ettei sarja noudattele juuri millään tavalla kirjaa vaan siitä, että sarja on toistaiseksi ollut melko surkea niin käsikirjoituksen kuin näyttelijätyönkin suhteen. Olen näistä pitkälti samaa mieltä. Big Jim on oikeastaan ainoa, jota sietää katsella - ehkä myös Barbie. Muut suoritukset ovat mielestäni valitettavan latteita ja paperisia, ja etenkin teinit ovat suorastaan ärsyttävän kehnoja. Eräs "hälyttävä" huhu, josta IMDB:ssä keskustellaan on, ettei tämä ehkä jäisikään minisarjaksi vaan kenties jatkuisi. Ei hyvä.

    Mutta kyllähän tätä katselee. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole onnistunut sen erityisemmin koukuttamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2013
  14. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääosin samaa mieltä. Falling Skiesin jätin jo kesken, mielummin katselisi vaikka maalin kuivumista. Defiance jätti ristiriitaisen tunteen, kun suurin osa jaksoista oli varsin kehnoja, mutta silti jotenkin kiinnosti nähdä seuraava. Warehouse 13 on taas täysin harmitonta menoa, samalla voi vaikka leipoa pullaa.

    Resurssien käytön suhteen pidän vielä silmät auki. Ei tuota itselle mitään ongelmia kuvitella, että ihmiset käyttäytyvät idioottimaisesti. Kirjaa en ole lukenut, mutta juoni on vielä pysynyt ihan hyvin kasassa. En tosin ole kauhean vakuuttunut jatkon suhteen. Mieleen tulee esim. The Stand joka huononi tasaisesti jaksojen edetessä.
     
  15. Orvo Muusi

    Orvo Muusi Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi voi. Hölmöä.

    Kuutosjakso oli muuten ihan ok. Oli jo kunnolla kriisin tuntua ja yrittivät myös ikään kuin tutkia, mistä on kyse.

    Mielestäni erinomainen scifi-sarja, joka jäi ikään kuin pakosta minisarjaksi: Uhan alla. Tuossakin on pieni kaupunki saarroksissa (ainakin sarjan alussa) myrskyn takia. Tuo koukutti, ja pari vuotta sitten tuli katsottua pikatahtia putkeen.

    Hmm... pitänee lisätä, että tuossa on siis kyse kesken jääneestä / lopetetusta sarjasta. Mutta minusta kannattaa ostaa esim. DVD:nä, mikäli saa jostain edullisesti. Lieneekö tuo tarjolla myös Netflixisissä?
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2013
  17. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    On kyllä aika sivuraiteille ajauduttu kirjasta...mutta toisaalta se on hyvä vain, eipähän tiedä mitä tulee tapahtumaan.
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Viimeistä edellisessä Empiressä sanoivat, että muuttivat kuviota tarkoituksella kirjasta mm. tuosta syystä.

    King oli heille sanonut, että hänelläkin oli tarkoitus kattaa pidempi aikajakso, mutta sivumäärä meni hallitsemattomaksi..
     
  19. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika surkea sarja tämä on, varsinkin päätös :(
    Missä mitään ei selviä vaan pitää lopettaa cliffhangeriin
     
  20. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Suorastaan ennenkuulumatonta jatkuvajuonisessa tv-sarjassa, miten kehtaavatkin!