Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. mikero

    mikero Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2013
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä sairaus iski näitä vehkeitä kohtaan vähä aika sitten ja nyt G3/4 välillä taistellu hetken. Neloset tulee hankittua ja niille pitäisi saada jonkinsortin usb dac esivahvistin hässäkkä varmaankin. Olisiko mikä simppeli paketti musiikinkuuntelua ajatellen. Settiin tulisi G4x2 ilman subbaria tai subbarin kanssa. Riippuu saanko ton kuution myytyä. Kaveri osti nuo genet ja hänelle myytiin samalla muistaakseni nämä http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-Box-Design-Pre-Box-S-etuvahvistin-vari-musta Ja http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11483/djcqn/Pro-Ject-Box-Design-DAC-Box-S-FL-DAC-vari-musta .
    Nuilla passaa varmasti mennä eteenpäin, mutta olisiko heittää muitakin vaihtoehtoja kehiin ? Jollain tavalla edes eroais oma setti sitten :)
    Oma kuuntelu on pääsääntöisesti musiikkia ja parin vuoden kuluttua sitten lähteä laajentamaan settiä kohti 5.1 Eli nyt ei mitään av-vahvaria tarvitse, kun se menisis sitten vaihtoon kuitenkin heti ensimmäiseksi.
    On kyllä nuo neloset loistavat kaiuttimet! Ei hirveästi subwooferia ikävä tule jos sen myydyksi saa. Tietysti elokuvissa, mutta niitä tulee niin vähän katseltua nykyään että ei haittaa.
    Tietysti neloset eivät vielä olohuoneessa ole, joten se saattaa vielä muuttua 8050 suuntaan jos niitä johonkin pääsen kuuntelemaan.

    Siirtäkää tää vahvistin ketjuun jos se sinne kuuluis paremmin.
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Cambridge Audio Dacmagic Plussan jos hankkii, niin selviää yhdellä purkilla. Hintaa tulee muutamia kymppejä enemmän verrattuna noiden yhteishintaan. Bonuksena XLR-liitännät, jos hairahtuu joskus Genelecin 8000-sarjan puolelle.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/28677/ddqcb/Cambridge-Audio-DacMagic-Plus-DA-muunnin-musta
    Tuossa ratkaisussa on tietty se huono puoli, että jos aiot myöhemmin kytkeä DACin AV-vahvistimeen, niin sitten jää laitteen ominaisuuksista puolet käyttämättä. Tämä puoltaisi kahden purkin ratkaisua.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2013
  3. Panche

    Panche Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin kysyisin hieman vahvistimiin liittyen. Kuinka pitkälle Denon Professional dn500 pärjää? Itsellä edessä G8050a ja takana 8030a.
    Lähinnä tulee katseltua leffoja ps3:lta ja koneelta ja jonkiverran musiikkia kuunneltua. Kävin paikallisessa hifi-liikkeessä ja myyjä rupesia suosittelemaan jotain useamman tonnin av-esivahvistin ja sanoi, että sellanen tonnin vahvistin on pullon kaula.
    Mikäli, jossain vaiheessa pääkanaviin tulee 8260a, pärjääkö denonilla vielä silloinkin? Ilmeisesti tuohon hintaluokkaan ei parempaa av-esivahvistinta saa. Kuinka paljon hinta nousee seuraavaan vaihtoehtoon ja mikä hyöty kalliimmasta vahvistimesta on?
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Panche voi olla huoleti. Tonnin ja jollain kahden tonnin esivahvistimilla ei ole odotettavissa mitään todellista korvin kuultavaa eroa. Tokihan kauppias mielellään myisi mahdollisimman kalliin lootikon kovemmilla katteilla..

    Ylemmissä malleissa tulee lähinnä turhia tai vähintäänkin ei välttämättömiä ominaisuuksia, kuten 9.2 kanavaisuus (ei todellista käyttöä, kun ei ole vastaavia ääniraitoja olemassa), 4K hömpötyksiä (ei todellista käyttöä, kun ei ole vastaavaa kuvaa vielä vuosiin tulossa), i/android ohjausta (käytännössä volume/input tason hallinnassa tavallinen kake fyysisin napein on kätevämpi), automaaginen asetusohjelma mikrofonilla (osaava käyttäjä pääsee erillislaittein manuaalisesti mittaamalla paljon parempaan tulokseen kuin kolmen pennin muovimikrofoni ja automaattinen arvausalgoritmi) jne jne.

    Denonilla pärjäät vielä 82n0 sarjankin kanssa, mutta joudut käyttämään kaiuttimista löytyviä analogisia kytkentöjä. Tavallaan 'osa digitaalisuuden hyödystä' menetään tuolloin, mutta eipä toisaalta suoraan 8-kanavaista digitaalista ääntä ulostavia kuluttajamallin AV-esareita ei ole edes olemassakaan. Tietokoneiden äänikorteista löytyy joitain yksittäisiä malleja.

    E: Tarkennuksena 72nn sarjan digisubbaria ei voi suoraan käyttää analogisella lähteellä, eli millään kuluttajamallin AV-esivahvistimella. Pääkaiuttimina voi käyttää digitaalista 82n0 sarjaa, vaikka subbari olisi analoginen. Tai sitten voi hankkia erillisen A/D muuntimen (esim mallia Genelec AD9200A), jolla muuntaa kaikki äänikanavat digiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2013
  5. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Miksei pärjäisi. Aivan loistava laite. Itselläni tuon edeltäjä eli DN-A7100 ja hyvin pelittää (oisko lähemmäs 6 vuotta ollut käytössä). Ainoana pullonkaulana on tuossa mun laitteessa HDMI-liittimien vähyys ja niiden versio, audiolle riittävä, jonka voisi ratkaista esim. DVDO:n Quick6:lla - samalla kuvapuolen saisi päivitettyä tuoreimpaan. Edes bitstream HD-codekien puute ei harmita, kun PCM:nä pelittää loistavasti. Ja sullahan tuossa on kaikki herkut anyway jo valmiina. Ainahan näissä on joku pullonkaulana. Liittimet muuttuu jatkuvasti. Uusia standardeja tippuu tasaiseen tahtiin jne. Sellaista tuskin onkaan kuin pullonkaulaton. Pienen hetken voi olla korkeintaan.

    Oletko jo aktivoinut Internet Radion (http://www.dn500av.com/)?

    Omasta olen laittanut AUX1:n +4dBu (Professional CD-player) ja XLR-lähdöt +4dBu Geneleceille. Olen itse harkinnut myös DN-500A:n päivittämistä, mutta sen kaukosäädin tuntuu huonommalta ja FM-radio puuttuu, joten todennäköisesti jatkan DN-A7100:lla vielä pitkään ja hankin kuvapuolelle esim. tuon Quick6:n.

    Olin taannoin jossain hifi-messuilla, niin Genelecin osastolla käyttivät tuota DN-A7100:sta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2013
  6. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    On niitä olemassa, mutta kovin montaa ei taida olla. Siinä esim. yksi kpl

    http://www.datasatdigital.com/consumer/products/rs20i.php



    Hintaa on varmaan... paljon.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    ..muttei kuitenkaan kuluttajamallia. Tai no, mitenkä perin tuon "Designed for the luxury home cinema market" nyt sitten ottaa.. Onko se kuluttajatasoa, jos suomessa Nalle on ainoa jolla tuohon riittäisi nappulaa?
     
  8. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tuo ymmärtääkseni ihan kotona harrastettavan AV-teatterin pyöritykseen kaupiteltava malli. Kotipuolelta tutut input -liitännät ja kaikki.

    Siis tuohan on aivan über-hüber-high-end -erikoisuus, todella harvinainen tapaus laitteeksi. Kokonaan digitaalisella lähtökanavapatteristolla varustettuja AV-esivahvistimia ei ole juurikaan myytävänä, olet aivan oikeassa. En minäkään tiedä muita kuin tuon. Mainitsimpahan vain kun sattui muistumaan mieleen jostain todellisen $$$$$$ -ökyteatterin rakenteluketjusta ulkomaailman foorumeilta.
     
  9. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
  10. vpeltola

    vpeltola Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppo vastaus, tämä ilman muuta: http://audiovideo.fi/testi/dspeaker-anti-mode-20-dual-core-testissa

    Itselläni on tuollainen kiinni juuri 8040 parina ja huima laite. Huomioi myös yksi analogiasisääntulo, johon voit kytkeä esim tv:n, eli laite toimii myös esivahvistimena.
     
  11. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ohjekirjassa sanotaan (tiedän, ettet tätä tarkoittanut):

    Eli ilmeisesti vain toista analogista sisääntuloa ja S/PDIF:iä sekä USB:tä samaan aikaan.
     
    Viimeksi muokattu: 12.07.2013
  12. hamalake1

    hamalake1 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2013
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on takakaiuttiminan Genelec 8020A. Edessä Chario Constallation Lynx. Jos vaihdan eteen myös Genelecit, mikä voisi olla Charioita parempi versio? Pidän Genelecin äänestä laadukkaan tuotteena.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Aika harvinainen kaiutinmerkki Suomessa, harva lienee päässyt noita vertaamaan. Speksien ja hintaluokan perusteella 8030A on suunnilleen "vastaava" malli, kun taas 8040A (tai 8040B) olisi jo selvästi järeämpi (ja kalliimpi).
     
  14. akaza

    akaza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve taas boardille!

    Ajattelin tiedustella ajatuksia teiltä. Minun setuppi on nyt:
    Onkyo PR-SC886 (prossu)
    Genelec 1022b x 2 (front l/r)
    8020b x 3 (c/rl/rr)

    Menin nyt ostamaan Genelecin S30 parin kun sain huollettuna tosi halvalla. Ei voinut vastustaa!

    Mietinkin tässä nyt, että laittaisko nuo takasivuille ja 8020:t takakajareiksi. Näin jäisi 8020 keskelle joka auttamattoman pieni verrattuna noihin barbababoihin.

    Toinen skenaario olisi, että laittaisi ainoastaa yhden S30 keskiääneksi ja yhden vaikka "subwooferiksi" tms.

    Noin jos tekisin minulla jäisi mahdollisesti yksi S30 ja yksi 8020 ylimääräiseksi.

    Tietysti voisin ostaa yhden 8020:n jostain lisää ja saada sitten surroundiin 4kpl 8020:aa ja "ylimääräinen" S30 voisi vaikka toistaa osan LFE:stä.

    Ilmoitelkaa jos ajatuksia miten toimia.

    Tilana toimii pieni < 15m2 "olohuone" jota on kohtuu vaikea äänieristää juuri mitenkään.
     
  15. Hösö

    Hösö Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hephep!

    Jos täsä nyt toteuttelen haavetta, eli kaikki vanha pois ja tilalle 5xg1+ kaveriksi f1, soittimeksi esim. Sampan bd-f7500.

    Kysymys siis onkin, äänisingnaali sampasta f1:n ja siihen kiinni g1:t, suppariin saa voimakkuuden säädön joten homma skulaa! Mut saanko tään pakettiin kiinni apple tv:n jotenki? Että sen äänet sais kans pelaamaan? Haluan nimittäin eroon virivahvarista ja muutenkin tehä siron paketin olohuoneeseen! Kaikki turha pois+ en kaipaa mitään hipoa 700&#8364; pre out virivahvaria millä voin säätää myös hehkulamppujen kirkkautta ja valaan ääntelyä herätyskellona!
     
  16. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Montako äänisisääntuloa siinä subwooferissa on?
    :D

    Tai sitten tarvitset äänilähdevalitsimen. Sen kaupallinen nimitys on "esivahvistin".
     
  17. Goodguy

    Goodguy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2004
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän tosta apple tv:stä edes saa analogisignaalia ulos? Yksi mahdollisuus on kierrättää kaikki lähteet telkkarin kautta, mutta siitäkin saat todennäköisesti vain stereoäänen analogisena ulos?

    Joku tälläinen laite voisi toimia: http://www.octava.fi/?q=4x2-hdmi-matrix-71-%C3%A4%C3%A4nill%C3%A4, mutta viritinvahvistin taitaa olla kuitenkin olla kätevämpi?
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mitäpä kätevyyttä se viritin siihen toisi? Etu-, AV-, integroitu-, viritin- mutta vahvistin joka tapauksessa. Siitä olen samaa mieltä.

    Tosin 5040 kattilasubissa on mahdollista käyttää stereo-RCA- ja 3,5mm -analogituloja samaan aikaan. Omalla riskillä, sillä signaalin syöttäminen samaan aikaan molempiin vahingossa...
    :weep:
     
  19. Goodguy

    Goodguy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2004
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä tapauksessa viritinvahvistin oli jo talossa, joten kätevyys tulee siitä ettei tarvi avata laitetta ja purkaa viritintä sieltä pois.

    Eikai sillä ole merkitystä syöttääkö signaalia samaan aikaan molemmista lähteistä. Sillä sen sijaan on merkitystä miten ne syöttävät laitteet näkevät toisensa sähköisesti kun ne kytketään tuohon subbariin. Jos kytkennässä on riittävästi impedanssia välissä niin ei pitäisi olla mikään ongelma pitää noita samaan aikaan kytkettynä? Jos ajattelee yksinkertaisena esimerkkinä vaikka stereosignaalin kytkentää monosignaaliksi vastuksien avulla.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kappas, 5040 manuaali varoittaa ainoastaan lisääntyneestä kohinasta 'joissain' tilanteissa. En tosin tiedä tuon subwooferin liittimistä.