Star Trek Into Darkness (2013) (J.J. Abrams / Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, Anton Yelchin, John Cho)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.12.2012.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lindelöffinkö idea se oli kopioida X-Men: First Classista puku?



    [​IMG]
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  2. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nojoo. Ihan kelvollinen jatkohan tämä oli tuolle ensimmäiselle osalle, mutta näistä kostoteemoista sun muista saisi jo elokuvantekijät taas luopua (Skyfall, Dark Knight Rises jne.). Spoilereissa hieman lisää:

    Wrath of Khanista oltiin kyllä liikaa apinoitu juttuja, vaikken mielestäni edes mikään Trek-fani ole. Etenkin Spockin huutaessa KHAAAAAAN facepalmasin ja puistelin päätäni aivan spontaanina reaktiona. Plussaa tosin siitä että Khan säilyi tällä kertaa hengissä, mieluusti näkisin Cumberbatchin jossain tulevassakin Trekissä.
     
  3. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten ykkösessäkin, hyviä näyttelijöitä kautta linjan (Weller varsinkin on aina loistava), mutta jokin jäi taas uupumaan. Tarina ei kaikessa suoraviivaisuudessaan juurikaan imaissut mukaansa ja niin hyvin kuin Cumberbatch vetikin, Khanin hahmokin jäi kuitenkin jotenkin laihaksi.
    Eniten ehkä harmitti se, että Khanista pedattiin loistavaa pahista, hänen kuitenkaan lopulta saamatta mitään 'kunnollista' aikaan. Nimoyn lyhyt rooli tietysti piristi koska itse en ainakaan siitä etukäteen tiennyt, mutta vähän se "at great cost" jäi tyhjäksi pelotteluksi. Kyllähän niitä Lontoolaisia siinä kuoli, mutta eipä katsojana noissa massamurhissa ole samanlaista emotionaalista panosta kuin päähenkilöiden kurmoottamisessa. Kirkin kuoleman olemattomat seurauksetkin olivat täysin arvattavissa kun Khanin veren parantamismahdollisuuksista oli vihjailtu elokuvan alkupuolella. Noh, ihan kuin ei olisi muutenkin ollut.

    Ei tämä nyt millään muotoa huonokaan ollut, mutta joku sellainen 'sieluttomuus' tästä huokui. Kestonsa ajan ihan menevää viihdettä, mutta eipä tästä jälkeenpäin mietittäväksi jäänyt mitään muuta kuin Zoe Saldana. 3/5


    Hieman Skyfallin tavoin tuli sellainen fiilis, että origin story on kerrottu ja nyt elokuvasarja voi sitten aloittaa ne itse seikkailut. Kai tästäkin jatko-osia vielä pukataan ulos. Omasta mielestäni tarina toimisi paremmin sarjana, jo ihan siitäkin syystä, että pienempi efektibudjetti pakottaisi käsikirjoittajat keskittymään hahmojen välisiin suhteisiin (harmi että Whedon ei voi tehdä kaikkea :D) toiminnan sijasta. Television ja elokuvien arvostuksen välisen kuilun pienennettyä huomattavasti viimevuosina, ei näyttelijöidenkään saaminen mukaan tällaisiin projekteihin ole enää mahdottomuus. Tässä tapauksessa kuitenkin lienee varsin utopistinen ajatus.
     
  4. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Liiaksi toimintaan nojailevaa hätiköintiä tämä toinen osanen. Jännityskin tosin uupui näissä toimintajaksoissa lähes kokonaan, sillä niin pää kolmantena jalkana niitä vyörytettiin läpi. Hienovaraisuudesta ei ollut tietoakaan sillä saralla. J.J. olisi saanut säästää tämän steroidipelleilyn sinne toiseen hallussaan olevaan tähteilyynsä.

    Miehistönrooleissa tehdään mitä tehtävissä on ja se -kaveria ei jätetä- toverihenkisyys huokuu varsin mukavasti. Ei tule tunnetta, että tuon ja tuon naaman voisi heittää siirtimellä kohti huitsin nevadaa. Nyt kun vaan sitä hengittävämpää materiaalia tuollaisen hengästyttävän sijaan, niin hyvää voisi tulla. Alkava viiden vuoden missio olkoon lupaus jostain paremmasta...

    :):)½
     
  5. justi57

    justi57 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pilkunviilauksena lavasteet olivat pääosin kylläkin oikeita, eivätkä tietokoneella jälkikäteen lisättyjä (poikkeuksena toki avaruushypyt/lennot, loppukohtaus ja futuristiset pilvenpiirtäjät). Jotta budjetti ei olisi noussut tähtitieteelliseksi, filmauksissa käytettiin valmiita rakennuksia, mm. lentokonehallia, Budweiser-tehdasta ja National Ignition Facility -laitosta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2013
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Pahoittelut, tosiaan arvailin vain asian olevan näin, vaikka kirjoitinkin sen "totena".
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tässähän olit aika hyvin pukenut omat ajatukseni tekstiksi, unohdettava elokuva niin kuin oikeastaan oli esiosansakin, joskin etäisesti muistaa sen olleen parempi. Elokuvan aikana tulikin muistoja aiemmasta osasta ja välillä ajatuksen karkailivat myös muihin asioihin.

    Vähän ehkä liikaa tarinaa oli yritetty sulloa niin lyhyeen aikaan, kokoajan kumminkin tapahtui ja elokuva eteni ihan verkkaisesti. Huumoria tuntui olevan aiempaa osaa vähemmän. Olikohan näyttelijöitä ohjeistettu hieman ylinäyttelemään, kun kaikki repliikit piti lausua suuta mahdollisimman paljon aukoen ja naamaa väännellen? Karl Urbanista tuli mieleen Harrison Fordin Indiana Jones jostain syystä, samanlaista kuivakkaa huumoria ja jotenkin samanlailla lausuttuna. Ihan hyvää näyttelyä siis, joskin Yelchinin ja Peggin ylivedetyt aksentit ärsyttivät.

    2,5/5 Perusasiat ihan kunnossa, mutta kosketuspinta jää katsojan ulottumattomiin eikä elokuva imaise mukanaan. Ainekset olivat hyvään seikkailuun, mutta valitettavasti nyt jäätiin vain "ihan ok" -tasolle.
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :OI LENS :OI VTUN :OI FLARE :OI
    Ei ole hauskaa ollenkaan, kun sitä työnnetään naamalle JATKUVASTI ja leffan melkeinpä jok'ikisessä kohtauksessa! Vaikka olisi miten hämärä tila tahansa, niin aina sieltä joku kojelaudan merkkivalo tai paidan nappi saadaan hohkaamaan! :mad:
    Oikeasti häiritsee ja pahasti katsomista tuollainen. Täysin käsittämättömästi lähtenyt touhu lapasesta. Ehkä tuollainen toimisi tehosteena kerran tai kahdesti jossain erityisessä kohdassa, mutta kun nyt sitä tosissaankin on lähes jokaisessa kohtauksessa kautta leffan.

    Ja miksi on aivan pakko heiluttaa käsivarakameraa kun henkilö kertaa yksinpuheludialogiaan lähikuvassa naama koko kankaan kokoisena? Eikö budjetista vain yksinkertaisesti lohjennut paria ylimääräistä tuhatlappusta kunnollisen kamerajalustan hankintaan, ylitehokkaan lensflaregeneraattorin aiheuttamien kustannusten vuoksi? Heiluttelu oli korostetun voimakasta eli ilmeisen tahallista. Typerän näköistä yhtä kaikki.


    No, parissa kohtaa sentään oli ihan hienojakin efektejä&tehosteita. Oblivivion oli silti scifinä tätä roimasti parempi. Katsoin se 2009 leffan ensin kotona ja tämän heti perään viimeisessä 2D näytöksessä. Aiempaa tietämystä koko Star Trek universumista ei ollut lainkaan. Ykkönen oli selkeästi pienemmän budjetin leffa, mistä johtuen siinä oli paikoitellen hieman amatöörimäinen tunnelma. Rahakaan ei näköjään korjaa kaikkea, sillä ykkönen oli kuitenkin parempi elokuva.

    Osa 1: 3/5
    Into Darkness 1½/5
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välillä kyllä sinunkin kommentit lähentelee Cleverin tasoa. Pienikin googlettaminen kertoo, ettei tuolla ekalla mitenkään "pieni" budjetti ollut ja olisi kiinnostava kuulla mikä siinä sitten oli niin amatöörimäistä että näytti olevan rahoituksen syytä?
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Lavasteet ja puitteet olivat monin paikoin halvalla tehdyn näköisiä. Monet efektit, etenkin pieniä kappaleita tai sumua sisältävät, olivat myöskin silmiin pistävän kehnosti tehtyjä (vaikka vuosi olikin -09 ja käytettävissä oleva laskentateho on sittemmin kasvanut). Näkihän nuo silmälläkin. Googletahan nyt samalla kertaa että mihin ne rahat oikein oli hassattu, koska ei lopputulos mitenkään ihmeelliseltä todellakaan vaikuttanut.

    Näytti ajoittain aivan joltain Iron Sky - tasoiselta parin miljoonan kaveriporukkaväännökseltä (joskin Iron Sky on ulkoasunsa puutteista huolimatta kokonaisuutena ja Suomi-lisillä parempi kuin kumpikaan Trek).

    Paikoittainen hassuhko dialogi yhdistettynä ei-niin-taidokkaisiin näyttelysuorituksiin vielä tuki ennestäänkin ykkösosan amatöörivaikutelmaa. Tähän uuteen osaan vanhatkin näyttelijät olivat petranneet suorituksiaan selvästi.

    Edit: No joo, nyt ei todellakaan kykene ymmärtämään mihin ykkösen tuotannossa poltettiin nuo rahat. Hinta-laatu oli erittäin heikolla tasolla. Voisivat pojat käydä ottamassa oppia Oblivionista, jonka budjetti oli yllättäen reippaasti "pienempi" kuin ykkös Trekin. Oblivionin ulkoasusta ei ole pahaa sanottavaa lainkaan. Ennemminkin se oli erinomaisen kaunis, kuin myös tehosteetkin.
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2013
  11. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    ... Luulenpa että tässä on nyt kyllä syypäänä se VHS vekotin millä olet tuota katsellut, tai sitten on tosiaankin eksynyt se Star Wreck sinne näytölle. (Tosin ehkä tuo Wreckin fanittaminen kertoo jo kaiken tarpeellisen)
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    On se Abrams melkoinen tekijä, kun pystyi vielä edellisestäkin huonontamaan. Roolitus sentään toimi jälleen hyvin. Näyttelijät sopivat rooleihinsa ja hoitivat hommat kunnialla liioitelluista aksenteistakin huolimatta. Juoni ei ollut kummoinen. Visuaaliseksi ilmeeksi valittu häikäisytyyli ei sopinut elokuvan maailmaan eikä tässä keskushahmoja lukuun ottamatta ollut Trek-henkeä edes edeltäjänsä vertaa. Kenties koko Star Trek -historian huonoin elokuva.

    Tässä voi käydä vielä niin, että Lucasin tuoreempi SW-trilogia alkaa tuntua hyvältä Abramsin saatua oman tekeleensä julkaistua.

    :):)
     
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Tämä on jo huomattava parannus esim. tuoreempiin SW-trilogiaan verrattuna. Joissa vuorosanat ja niiden "lausuminen" oli parasta "The Bold and the Beautiful" tasoa.

    Tämän toteutuminen on jo (lähes) mahdottomuus.

    Ensinmäinen Abramsin Star Trek oli ihan ok (-3/5). Tämä tulee katsottua kotona, kun halvalla alelaarista saa.
     
  14. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hyvin kiteytetty, olen melko samaa mieltä. Paitsi näyttelytyöstä, joka oli mielestäni kauttaaltaan naurettavan surkeaa, etenkin täysin överiksi heittävä Benedict Cumbertmikäsenyton. Toisaalta taas, olisko Zoe Saldanalla ja John Cholla ollut pari repliikkiä? Aksenteista ja edeltäjien maneerien matkimisesta - en tiedä ovatko ne tarkoituksella niin camp, mutta siltä ne kyllä vahvasti tästä katselijasta tuntuvat.

    Minua eivät paljoa lens flaret haittaa, jos käsikirjoitus ja juoni on näin käsittämätön rimanalitus ja Khan-kopio.

    On kerrassaan huvittavaa (?), että samalle miehelle on annettu vielä avaimet toisenkin "Star-sarjan" pilaamiseen. Epäilemättä myös luottomies Damon Lindelof, joka on tainnut tämänkin kynäillä, on vetovastuussa. En malta odottaa.

    Mulla ei sinänsä ole mitään rebootteja tai "reimaginingejä" vastaan, enkä koe itseäni trekkeriksi, mutta kyllä siitä minun mielestäni saa whinettää, jos homma hoidetaan näin päin v*ttua.
     
  15. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka tämä uusi olikin pettymys, niin pitää reiluuden nimissä sanoa että alkuperäinen Khan on ihan kiistämätön camp-klassikko.
     
  16. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Ei tässä uudessa ”esijatko-osassa” tosiaan tuntunut enää paljon olevan jäljellä Star Trekin hengestä. Jatkuvaa tappelua, toimintaa ja rytinää, johon alkoi vähitellen kyllästyä, koska se ei enää ollut ”ihmisen kokoista”. Mukaan oli kyllä koetettu tunkea Star Trek -tyylistä moraalista pohdiskelua, mutta se hukkui yksitotisen melskeen keskelle eikä se tuntunut luontevalta. Elokuvan henkilöhahmot alkavat etääntyä yhä loitommalle alkuperäisen TV-sarjan esikuvistaan.

    Alkupuolella elokuva eteni kohtuullisen toimivasti, mutta siinä kohdassa, jossa Enterprise alkoi pudota Maan ilmakehään, toiminnallisuus alkoi tuntua pitkitetyltä: se oli pantu käsikirjoitukseen, jotta elokuvaan saataisiin mahdollisimman näyttäviä efektejä ja räjähdyksiä ja putoamisia, ja sitä vain jatkui ja jatkui.

    Juonen asetelmaan sisältyi tiettyä tahatonta ajankohtaisuutta: Khan oli kuin Edward Snowden, joka vahingoitti uutispommilla isänmaataan ja sitten pakeni klingo– tarkoitan neuvostol– tarkoitan rys– tarkoitan venäläisten alueelle ja nyt jenkki-Kirk lähtee perään epäviralliselle tappokeikalle.

    Katsoin elokuvan 3D:nä, mutta eiköhän se toimi 2D:näkin. Linssiheijastukset panin merkille mutta eivät ne sinänsä häirinneet; vähemmälläkin olisi kyllä pärjätty. (Sain juuri Karhuveljeni Kodan BD:nä ja huomasin, että tähän piirroselokuvaan oli erääseen kohtaukseen lisätty objektiivin linssiheijastuksia!) Toisaalta kameran tärinä alkoi kyllästyttää.

    Ei tästä oikein muuta jäänyt mieleen kuin Peter Wellerin rooli. Kokonaisuus tuntui Skyfallin kaltaiselta välitekeleeltä, jota katsoessa ehti välillä pitkästyä.

    2/5

    Kiinnostavaa sinänsä, että ruotsinkielisessä tekstityksessä Chekovin nimi oli kirjoitettu ”Tjekov”. Pitäisikö suomeksikin kirjoittaa ”Tšekov”, kun henkilöhahmon venäjänkieliseksi nimeksi on ilmeisesti ajateltu Чеков?
     
  17. paha80

    paha80 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2007
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tätä pidä verrata vanhoihin Star Trekeihin, tämä on ihan oma juttunsa. Olen samaa mieltä, toimintaa oli liikaakin, mutta juttu toimi kuitenkin kohtuullisesti. Sanoisin 3,5/5 eli hyvä perjantai-illan leffavalinta :)
     
  18. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kun olin itse katsonut edellisenä päivänä edellisen elokuvan blu-ray:n extroja, niin sitä oikein kiinnitti huomiota noihin lens flareihin, jotka tehtiin ihan sojottamalla taskulampulla tahallaan kameran linssiin... kuulemman J.J. Abramsin tyylikeinoja, samaten kuin se kameran heilutus käsin jonka hän tekee itse... No oli miten oli...
    Tuohon Chekov-translitterointiin ruotsiksi Tjekov kiinnitin kanssa huomiota myös... :) periaatteessahan venäläiset nimet pitäisi translitteroida suomeksikin oikein, eikä käyttäen englanninkielistä muotoa.

    3D:sta en ihan tykännyt, ainakin tekstityksen kanssa se häiritsee ja monessa kohtaa piti vain keskittyä itse kuvaan ja puheeseen äänenä ja yrittää ignoorata koko tekstitys joka oli "väärällä etäisyydellä"... filmi oli ihan katsottava ja kai tuo tulee bd:näkin hankittua jossain vaiheessa. Ei nyt mikään maailman paras elokuva kuitenkaan, edes Star Trek-elokuvien joukossa.
     
  19. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Hirvittävää roskaa. 1,5/5
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Odotukset oli ekan osan jälkeen ihan kohillaa, mutta oli liian ennalta arvattavissa. Harmi.
    **½ / *****