Superman: Man of Steel (2013) (Zack Snyder / Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana rewind, 06.10.2010.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Samaa mieltä, minustakin tuo oli kyllä täysin turha kohta.
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Toivottavasti Metropoliksen toimistorakennukset viettivät lomapäiviään tai jotain, tai muuten taisi lentää vähintäänkin ne kahvikupposet pitkin seiniä, kun superihmiset pläjäyttelivät turpakäräjiään mahdollisista työskentelijäporukoista välittämättä. No varsin näyttäväähän se toiminnallisuus toki oli ja vielä tällaisessa hömpsänpömppäisessä sarjakuvallisuudessa, niin mitäpä tuollaisia noin syvemmälti murehtimaan.

    Oli tämä nyt parempi kuin se varsin laimeaksi jäänyt edeltäjänsä ja aika pitkälti tuon hyväksi valinnaksi osoittautuneen Henry Cavillin takia. Herkkyyttä huokuvaa voimakarismaa tuollaisessa ei niin kiitollisessa roolissa. Vääjäämättömässä jatko-osassa päässeekin jo huumorinkukkaakin kokeilemaan, kun päivän planeettaa pukkaa mukaan. Teräsmiehenhän pitäisi olla aika aurinkoinen jäbä, joten hieman kevyempi ote olisi paikallaan. Antaa Team Batmanin hoitaa nuo pimeämmän puolen stressaamiset.

    Kaikkihan toki noteerasi sen silmänräpäytyksellisen
    Christopher Reeve cgi-tribuutin. Silmiä ei saanut hieraista siinä kohdassa, kun Teräksinen ottaa lähtövauhteja siellä maailmankoneen sädekimpun alla.
    Jos tuo oli ihan Snyderin idea, niin propseja sinne.

    :):):)
     
  3. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ladataan miinukset heti tähän alkuun:
    -Loppukohtaus oli liian pitkä ja tuho alkoi jo puuduttaa jopa kaltaistani suuren toiminnan ystävää. Vähempi olisi riittänyt aivan hyvin. Lisäksi siinä oli joitakin hölmöyksiä, kuten vuorokauden aikojen vaihtelu, välillä oli hämärää (kaupungissa valot päällä) ja välillä taas päivä. Ja ihmeen hyvin sähköt toimivat puoliksi tuhotussa kaupungissa.
    -Louis Lane aivan liian isossa ratkaisijan roolissa, elokuva olisi aivan hyvin voinut kertoa hänestä. Lopussa saa myös teriksen voimat ja warppautuu toiselle puolelle kaupunkia.
    -Maailmankoneen ihme lonkerot. Eivät sopineet kohtaukseen lainkaan eikä siitä sen puoleen mitään selvää saanutkaan.

    Tuossa ne suurimmat. Muuten homma oli mielestäni hyvin paketissa, ei tullut tylsää missään vaiheessa. Toivottavasti kiekolle saadaan sitten ohjaajan versio, josta löytyy enemmän materiaalia teriksen lapsuudesta. Kohtaukset olivat ainakin näin pienen lapsen isän näkökulmasta välillä hyvinkin koskettavia ja toimivat mainiosti kaiken toiminnan keskellä.

    Itse katsoin 2D-version, enkä ihmettele jos 3D-versiosta ei aina saanut selvää, kun ei tuosta 2D:stäkään välillä saanut. Lisäksi paikoin oli kikkailtu kuvan kohdistuksen kanssa, mikä ei välttämättä toimi 3D:nä niin hyvin. Sen verran vauhtia tuossa piisasi, etten olisi varmasti saanut yhdestä lisäulottuvuudesta mitään lisäarvoa.

    Harmi ettei päästy ihan 300:n ja Watchmenin tasolle. Mutta ihan hyvä veto kuitenkin.
     
  4. danholo

    danholo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.06.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan loistava leffa alusta loppuun. Elokuva vastasi odotuksiani täysin ja hieman yllättikin. Eihän tämä mikään mestariteos ole mutta supersankarileffaksi mainio. En ollut hetkeäkään kyllästynyt. Ensikertalaisen jännitys saattoi olla hieman syynä - ehkä leffan hölmöydet näkyisi jälkeenpäin ja vähän kriittisemmästä näkökulmasta. Tosin en mennyt sinne kuin supersankari/actionleffaa katsomaan ja leffassa sitä oli jo heti alusta ja jatkui loppuun saakka, ja ihan kiva heräämistarina oli mukana. Menin katsomaan Supermanleffaa miehen älyttömän loputtoman voiman takia ja millä tavalla sitä voi visuaalisesti esittää. Päätöntä hakkaamista oli runsaasti. Minusta sitä ei ollut tarpeeksi edes! En ymmärrä miten ja miksi jengi valittaa täällä. Mulla oli ainakin hauskaa. Pitkästä aikaa pystyin leffassa nauttia lapsenmielisesti.

    Sama täällä. Minulle 3D on häiriö, ei edistys.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2013
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jos et muista elokuvasta mitään niin ei kannata ehkä sanoa, ettei siinä ole toimintaa. Siinä nimittäin oli toimintaa.

    Kävely on liikkumista, liikkuminen on toimintaa. Niinhän se Watchmenin Rorschachkin liikkuu paikasta toiseen yksin toimiessaan ja tuskin voit väittää, ettei hän olisi supersankari.

    Yritin sanoa, että pelkkä toiminta ei riitä kuvaamaan supersankaria, koska esimerkiksi niin moni sankari liitelee ilmojen halki kuin Batman, että elokuvassa tarvitsee olla jotakin muuta tuomaan persoonallisuutta, jotta nämä hahmot eivät olisi identtisiä.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Mielenkiintoista millanen Batman on mukana ja kuka sitä nyt esittää kun Bale ainakin on kieltäytynyt. Ellei Nolan kaiketi jatkaessaan puhu miestä ympäri mitä kyllä epäilen.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ilmeisesti inspiraatio rajoittuu enemmän tai vähemmän tuohon yhteen lainiin ja asetelmaan, itse tekstistä:

    Suora adaptaatio The Dark Knight Returnsista on jo tehty animaationa.. Ja live-action -versioon Batmaniksi olisi pitänyt saada Clint Eastwood kymmenen vuotta sitten. Nyt on jo myöhäistä.

    Mitenkäänpäin DC-jatkumoon Returns tuskin sopii; liian - anteeksi - synkkää.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Zack Snyder ja Batman JA Superman (ottamassa pataan?) ?!! Unelmani toteutumassa... :eek: :) :naminami: Snyderin visionäärisyydelle jälleen kerran peukkua. :thumbsup:
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Onko tuo edes sana?
     
  11. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Snyder edes visionääri?
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Myönnän tarkistelleeni tuota itsekin mielessäni. :) Eiköhän se ole. 71 dB voinee varmistaa.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ei taas tätä keskustelua tähänkin ketjuun. Menee synkäksi.
    :D
     
  14. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä yhteydessähän tuo ei ainakaan Snyderin oma visio ole, joten todettakoon vaikka että Snyder on nääri?
     
  15. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tulipä tämäkin pettymys vihdoin koettua. Kokonaisuus oli lähinnä puuduttava — väkisin ympättyä ja pitkitettyä toimintaa, jolla koetettiin peittää kokonaisuuden onttoutta ja joka alkoi nopeasti puuduttaa. Huonosti käsikirjoitettu ja huonosti kuvattu. Tärisevän käsivarakameran käytöllä koetettiin kai luoda realistista tunnelmaa, mutta se alkoi nopeasti ärsyttää, varsinkin 3D:nä. (Tämän voi ihan hyvin käydä katsomassa 2D:nä, jos haluaa rahansa haaskata.)

    Rytinää, rytinää, rytinää, rytinää, hoh-hoijaa, rytinää, rytinää, rytinää, Teristä rasittaa, rytinää, rytinää, Teris terästäytyy, rytinää, rytinää et cetera ad nauseam. Tämän kesän Prometheus.

    Kaupunkien megalomaaninen tuhoaminen à la 9/11 tuntui riistäytyneen elokuvantekijöiden hallinnasta. ”Hei, mä keksin! Mitä enemmän me kaadetaan taloja ja tuhotaan kaikkea tavaraa, sitä parempi tästä elokuvasta tulee! Tehdään oikein giga-mega-potlatš, niin kaikki tykkäävät!”

    Minusta tämä oli selvästi huonompi kuin Superman Returns, jossa oli sentään vähän tolkkua vielä jäljellä.

    Richard Donnerin elokuvissa toiminnallisuus oli melko vaatimatonta mm. kuvaus- ja tehosteteknisten rajoitusten vuoksi, mutta tässä on menty liian pitkälle toiseen äärimmäisyyteen: lapselliseen riehumiseen.

    1/5

    (Suomeksi voidaan sanoa visionaarisuus ja visionäärisyys.)
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aha (mahtava perustelu). No kuka muu on aiemmin ollut tekemässä Batmanin JA Supermanin yhteistä elokuvaa? Tarkista faktasi. Snyder ohjasi Man of Steelin ja ohjaa seuraavankin, joten kenenkään muun visioista puhuminen on melko irvokasta. Elokuvanteossa ohjaaja määrittää miltä elokuva näyttää, eivät aiemmat tekijät. Sikäli kun kyseessä ei ole tarantinomainen kopiointi.

     
  17. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meinasin jo vastatakin tähän kunnes lisäsit että perustelusi toki koskevat vain niitä tapauksia missä ne tukevat omaa mielipidettäsi. Kerkesin jo vähän naurahtaakin, mutta nyt lähinnä ihmetyttää että miksihän ihmeessä taas menin lukemaan viestisi. Ollaan nyt sitten kuitenkin samaa mieltä edes siitä nääristä ja palaillaan asiaan sitten parin vuoden päästä kun erehdyn taas perustelemaan sinulle että miksi Snyderin uusi sillisalaatti on ihan kohtalainen ja jopa yllättävän hyvä eikä loistava viidentoista tähden toimintadraameeppos joka on hyvä erityisesti siksi että ihmiset jotka eivät siitä pidä menivät katsomaan väärää elokuvaa.
     
  18. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, jos unohdetaan useampi animaatio niin ainakin: McG, J.J Abrams, Wolfgang Petersen ja Andrew Kevin Walker ovat jokainen tehneet omaa yritystään tästä aiheesta. Joten jälleen Snyder on myöhässä.
     
  19. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyseessä tarantinomainen kopiointi! Snyderin visionäärisyydelle jälleen kerran peukkua!
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Et siis ymmärrä kopioinnin ja tulkinnan eroa, selvä. Logiikallasi ei saisi tulkintoja tehdä ilmeisesti mistään milloinkaan. Tarantino taas esim. on kopioinut suoraan ja epärehellisesti sekä halvasti.

    Niin, lukeminen on hyvä alku opettele sitä vielä lisää ennen kuin vastailet lisää.

    En ole. Tuollainen sanojen suuhun laittaminen on kaltaisillesi tyypillistä.

    Tuskin, laitoin sinut ignoreen kun et kerran pysty asialliseen keskusteluun tai edes ymmärtämään erilaisia mielipiteitä.