Jäännöskuva, Panasonic 50GT30

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jupasa, 02.09.2012.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mikä digiboksi jättää reunoille sentin kehykset :confused:
    Olisikohan asetuksissa jotain pielessä?

    Mitä tulee palkin vieritykseen, niin edellisellä paneelilla pyörittelin sitä n. 50 tuntia ja 3 vikkoa vältin täysin kaikkea joka voisi palaa kiinni eikä ne sieltä edes haalentuneet.
    Tuskin on normaalikäytölle tarpeellista ajella muutenkaan mitään palkkia, se on asia erikseen sitten jos omalla toilailulla on saanut kuvan palamisen aikaan, kuten jättäisi pysäytyskuvan, menun tms. tunneiksi päälle.
    Mitä muiden kokemuksia on lukenut niin jäännöskuvan pitäisi hävitä muutamassa minuutissa vaikka ihan vain katsomalla koko ruudun täyttävää TV kanavaa tai leffaa, kenties vierityspalkillakin mutta eihän se mitään taikoja tee.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Sain Panalta vihdoin vastausta, telkku pitää taas pistää huoltoon vian toteamiseen/analysointiin, jonka jälkeen kuulemma Peter Foxellin (Panasonicin huoltopäällikkö) kanssa mietitään mitä tehdään.
    Tämä siis 55ST50 ja kuvan palaminen.
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Edellisen paneelin palamisesta pistin kuvia tänne.

    Sain räpittyä nyt tästä uuden paneelin palamisista jonkunlaisia kuvia, mutta ei ne noista kuvista näy ihan samalla tavalla mitä luonnossa.
    (huomioi katselukulma kun katsot kuvia LCD näytöllä)
    Kuva 1
    Kuva 2
    Kuva 3
    Kuva 4

    Telkku lähtee kohta huoltoon.
     
  4. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa kyllä jytkähtänyt uudenkin paneelin jäännöskuvat tiukkaan. Pelasin juuri ST50:llä pojan kanssa n. 1,5 h Lego Batmania, jossa on mm.staattiset värilliset rinkulat HUDissa. Nämä jättävät melko selvät jäännöskuvat, (sellaiselle, joka osaa niitä etsiä), mutta noin 5 min vierityspalkin ajelua, niin IR on tipotiessään. Foxin kanavalogon en ole koskaan huomannut jättävän mitään. Tällä tavoin kait kunnossa olevan laitteen kuuluu toimia. Lisäksi olen huomannut että jäännöskuvat on lieventyneet jo edellisestä pelisessiosta, sitä mukaa kun käyttötunteja on tullut lisää, eli ilmeisesti tämä yksilö ei ole herkkä "pohjaanpalamiselle".

    Luin tuon aiemmin postaamasi jenkkien palamisketjun ja kyllähän sieltä löytyi paljon viestejä asiasta. Siellä oli kuitenkin myös sen suuntaista kommenttia, että jos kaikissa sadoissa tuhansissa, ellei miljoonissa myydyissä Panasonicin v. 2011-2012 malleissa olisi tuo palamisongelma, saisi se todennäköisesti palstatilaa muuallakin kuin harrastajajien foorumeilla.

    Yhtä kaikki, valitettava tuuri käynyt sinulla ja toivottavasti Panasonic Suomi tajuaa ongelman ratkaista tavalla tai toisella, ettei tuo palanut yksilö nyt mustaa kaikkien mainetta.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo Aku Ankan tuurilla voisin ilmoittautua vapaaehtoiseksi laatutarkkailijaksi koska kyllähän ne paskat yksilöt ihmeen usein osuu kohdalle :rolleyes:
    Telkku lähti taas Simsonille, odotellaan vastausta.
    Ps. Jos kaikki kirjoittamani kirjoitukset tätä palamista koskien yhtäkkiä häviää täältä, niin ollaan päästy hyvään sopimukseen ;)
    Ei vaan kyllä melkein mieluiten ottaisin rahat pois tässä kohtaa, en usko että jos tuovat uuden korkkaamattoman laitteen että se olisi yhtään parempi...pessimisti ei ainakaan niin pahasti pety.
    Josko vaikka 2013 Samsung malleista löytyisi itselle seuraava TV.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2013
  6. d2mac

    d2mac Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    4
    Boksi on kiinni scartilla ja telkusta on Overscan kytkettynä pois. Overscan pehmentää kuvaa, ja kapea musta kehys sulautuu hyvin reunukseen, joten _mielestäni_ lopputulos on mielyttävin.
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Peter Foxell soitteli Panasonicilta.
    Maahantuojalla ei ole 55ST50 telkkuja antaa tilalle eikä välirahalla isoja GT tai VT mallejakaan.
    LCD:tä tarjosivat mutta kun sen parhaan kuvanlaadun perään tässä huudellaan niin en halua mitään LCD:tä.
    Sanoi että hyvittävät myyjää ja minun pitää sitten myyjän eli Koneboxin/Mustan Pörssin kanssa neuvotella mitä tehdään.
    Heillä kyseistä mallia vielä varastosta löytyy mutta ei lämmennyt sille että ylipäätään saisin uuden samanlaisen tilalle koska jos siihenkin palaa kuva kiinni :OI
    En näe tässä muuta vaihtoehtoa kuin että Musta Pörssi palauttaa rahani eli 1495 euroa.
    Ehdotin myös tilalle tulevaa Panasonicin plasma mallia, mutta tulevat kuulemma vasta huhti-touko-kesäkuussa ja niin pitkään ei kuulemma anneta asian roikkua.
    Samsungin 60":sen 6505 tai 64":sen 8505 mallin voisin kelpuuttaa tilalle, vaan eipä niitä enää Mustasta Pörssistä löydy.
    Katsotaan nyt mikä vääntö tässä vielä Mustan Pörssin kanssa tulee, toivon mukaan ei tule tai kohta ei ole televisiota eikä rahoja!
    :weep:
    Panasonicin mukaan ST50 mallia myyty kymmeniätuhansia kappaleita Euroopassa ja mistään yleisestä ongelmasta ei ole kyse, toki näkyisihän se enemmän täällä eri keskustelupalstoilla jos näin olisi. Suomi, Englanti ja Jenkit niin olisikohan max 10-20 tapausta mitä olen löytänyt. Osuin siis siihen kuuluisaan neulaan heinäsuovassa prkl!
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2013
  8. CRT

    CRT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kannattaisikoha sun ottaa suosiolla se LCD ja pidät jonkin aikaa/heti, myyt sen pois. Saat jotakii sentään.
     
  9. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos uskallusta vielä löytyy, ota vaan 55ST50 tilalle, kun aika pienieltä vaikuttaa todennäköisyys, että toinenkin yksilö olisi yhtä herkkä palamaan.

    Toki, kyllä itsekin tuossa tilanteessa hyvin tarkkaan miettisin, mitä tekisin. 1500 e on kuitenkin sen verran iso raha. Varmaan pitäisi Sampan mallistosta katsella sopiva tilalle.
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Odotellaan nyt Mustan Pörssin vastausta, jos antavat rahat takaisin niin hommaan vaikka kierrätyskeskuksesta jonkunlaisen siksi aikaa kunnes uudet mallit tulee myyntiin. Kakkostelkkua en tarvitse joten ei viitsi mitään uutta 250€:n 32" LCD:tä hommata siksi aikaa.
    Ymmärrän maahantuojan (tosin täysin aiheettoman) skeptisyyden sen suhteen että käyttäisin televisiota jotenkin epänormaalisti kuten katsoisin FOXia tai pelailisin 24/7, tulihan sille hintaa kun ensin vaihtoivat paneelin ja sitten vielä hyvittävät TV:n hinnan myyjälle + huollosta ovat ajelleet täällä jo 5 kertaa ja nyt tulee 6. kun hakevat lainatelkun ja ST50:sen mukana tulleet roippeet mukaansa.
    Hyvä että tämä asia on kohta tiensä päässä!
     
  11. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän ihmeissäni että noinkin hienosti ovat toiminneet?
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    No mulla oli alusta asti puolustuskannalla oleva asenne, ehkä jopa vähän hyökkäävä ;)
    Tosin aluksi niin myyjä kuin maahantuojakin yritti pestä tästä kätensä, joten suurin kiitos kuuluu kuluttajaoikeusneuvojalle joka tätä asiaani käsitteli.
    Eikä varmaan halunneet lähteä asiaa puimaan Kuluttajariitalautakunnassa josta olisi voinut tietyllä tapaa muodostua ennakkotapaus.
    Todella asiallinen keskustelu oli tänään Peter Foxellin kanssa, toivon mukaan myyjän kanssa asiat sujuu yhtä hyvin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2013
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Päädyimme Mustan Pörssin kanssa kaupanpurkuun tai he sitä itse heti ehdottivat eli eivät edes tarjonneet uutta samanlaista tilalle.
    Nyt sitten odotellaan koska saavat rahat palautettua (edit, ilmoittivat että voi mennä 30vrk rahojen palautuksessa :OI Tuskin tulee kyseistä liikettä enää käytettyä sen verran oli tylyjä heidän vastauksensa alun pitäen tämän asian suhteen. Ainoa mitä asiaan kommentoivat oli ettei laitteessa ole mitään vikaa, palaminen ei kuulu takuuseen ja ohjekirjasta kaksi kertaa skannasivat IR:ää koskevan kohdan. edit 8.3.2013: Pyysin että nopeuttavat rahojen palautusta ja ne tulivatkin tasan viikon päästä, kiitos tästä Mustalle Pörssille. Hukkaan meni tuntien kalibroinnit telkun kanssa, yli 50 tuntia vierityspalkin ajoa ja uuden paneelin 200 tunnin sisäänajo break-in slaidien kanssa.)

    Jotain pitäis sitten katsoa tilalle, Samsungin 2012 plasmat alkaa olemaan kortilla joten josko uusia malleja sitten. Saksasta ei mun tuurilla tilata mitään, ei jaksaisi nyt vääntää näiden TV ongelmien kanssa enää.
    CDON:sta löytyisi vielä PS60E6505 mallia mutta hinta on turhan korkea esim. siihen nähden mitä tosiaan Saksassa kyseistä mallia myyvät.
    Yksi esittelykappale löytyy Mustasta Pörssistä Samsung PS-64E8005 mallia, mutta esittelykappaletta ei kyllä viitsi ostaa, vaikka Samsung on Panaa edellä IR:n suhteen 2012 malleissa niin ei sekään pois suljettua ole etteikö siihenkin kiinni palaisi, yhden myynti-ilmoituksen löysin Murosta jossa kyseisen mallin esittelykappaleeseen oli palanut Samsung logo demon pyörittelystä.
    Panasonicin ST60 ja VT60 luultavasti kärsii vielä 2013 samasta ongelmasta joten ei ole ensimmäinen vaihtoehto ja luultavasti maahantuoja toivoo samaa ;)
    Siis nyt ei tällä hetkellä ole oikein mitään ostaa tilalle, jostain pitänee hommata joku postimerkki siksi aikaa kun uudet Samsung mallit rantautuvat Suomeen.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2013
  14. c-son

    c-son Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.08.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    ..........
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2013
  15. AV-mies

    AV-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2012
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kanssa tällä hetkellä vähän samaa ongelmaa kuin sinulla oli, kaikki vähänkään pidempään paikoillaan olevat kohdat tuntuvat jämähtävän ruutuun vaikka käyttöä on jo yli puoli vuotta.. Esimerkiksi, katsoin perjantaina reilun erän (!) jääkiekkoa ja on edelleen tuo palkki mikä näyttää 1. Erä Lukko-Tappara tuolla yläkulmassa sekä eurosportin logo toisessa kulmassa kun katsoin tennispelin (3h).

    Muutenkin esim täysin harmaalla koko ruutu on melko läikikäs, en tiedä johtuuko tämä IR:stä vai mistä.. Yhtään yli 2h pelisessiotakaan en ole koskaan pelannut, en tiedä pitäisikö ottaa Panasoniciin yhteyttä vai mitä tehdä, sen verran hankalalta kyllä kuullosti tuo sinunkin 55st50 tapaus.. :/

    E: mulla siis 50st50 ja ostettu heinäkuussa.
     
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Normaalikäytössä IR pitäisi lähteä muutamassa minuutissa, vähintään tunnissa.
    Jos Sinusta tuntuu että omakin yksilösi on viallinen tämän suhteen, niin toki kannattaa ottaa yhteyttä ja yrittää vaihtoa vaikkapa ST60 malliin josko se olisi jo parempi.
    Onko ruudulla pysyviä palamisia? Tilapäiset jäännöskuvat eivät kuulu takuun piiriin, mutta jos siellä on sama jälki ollut jo useita viikkoja niin kyse lienee burn-in eli pysyvästä palamisesta.
    Kokeile jollain testilevyllä kokoruudun kokoisella IRE30-70 harmaalla mitä kaikkea sieltä tulee esiin.

    HDTVtest.co.uk sivustolla David kirjoitteli että Panasonic on parantanut laatuaan 2013 malleissa tämän suhteen, muttei ole päässyt siitä eroon. En tiedä miten yhden tai kahden testikappaleen perusteella voi tällaista yhteenvetoa tehdä, mutta jos tosiaan niissäkin on ilmennyt niin ei ainakaan voi luottaa siihen että olisivat IR vapaita kuten vanhat 2006-2010 plasmamallinsa joissa ei tätä ongelmaa ollut.

    Niin ja ensin otetaan yhteyttä myyjään, sitten maahantuojaan, huoltoon, kuluttajaoikeusneuvojaan jne. :)

    Ps. Nykyisessä Samsung PS64E8000 kanavalogot tms. eivät ole aiheuttaneet minkäänlaista silmin havaittavaa jäännöskuvaa, mutta kalibroidessa noin viisi tuntia jää joksikin aikaa HDMI2 teksti (näkyy kun TV:n menu auki) oikeaan yläreunaan joka häviää kuitenkin melko nopeasti.
     
  17. jupasa

    jupasa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tv korjattiin jälleen. Tällä kertaa viipyi huollossa yli 3 viikkoa. Saas nähdä, onko sama ongelma taas muutaman kuukauden päästä.
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mitä siihen on nyt tehty, vaihdettu kaksi kertaa paneeli?
     
  19. jupasa

    jupasa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vain.
     
  20. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Äkkinäisempi kuvittelisi jo tässä vaiheessa että vika ei ole paneelissa vaan jossain television muussa elektroniikassa. Ei kai tuo kaikkien yksilöiden ominaisuus kuitenkaan ole?

    Noh, huolto tekee mitä huolto tekee. Ei tuolla tavalla toimimalla ainakaan heiltä hommat lopu kesken...