Mihin menet plasman kehitys? Ja apuja oikeasti kuvasta tietäviltä!

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana petäjistö, 17.05.2013.

  1. petäjistö

    petäjistö Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mor,

    Nyt on erittäin sekavat tunnelmat kaikin puolin.. Televisiota yritän hankkia, mutta plasmojen tekniikka tuntuu menneen takapakkia jollain osa-alueella. Älkää ymmärtäkö väärin, koska mielestäni HD kuvan toisto, mustan taso ym. ovat menneet hurjasti eteenpäin. Mutta.. Tämän hetkinen televisioni on panasonic th-37px70ea, joka alkaa olemaan jo iäkäs. Mitään viitteitä kuvan heikkenemisestä ei ole ja olen sen kuvaan tyytyväinen. Nyt on kuitenkin niin että huonejärjestys on pakosta muuttunut ja isompaa tv:tä tarvittaisiin.

    Kävin katsomassa tänään panasonic 50ST50y:tä ja uudempaa 42" 60 sarjan vehjettä. Olin suuremmin kiinnostunut 50ST50:tä koska se oli huokeampi. (No halpa ei sekään ollut muutama kymppi vaille tonni). Mutta petyin kun pyysin laittamaan tv:n oman virittimen kautta kuvan. Kaapeliin se viritettiin ja sd-kuva oli suorastaan karmeaa. Vaikka kaikki loisteputkien vaikutukset ym. otetaan huomioon kuva oli suttuinen. Nykyisellä pannulla sd-kuva hoituu jopa mainiosti. Myös liiketoisto tuntui silmääni olevan sd-kuvalla huonompaa. (ihmisten liikkeestä jäi nykivä varjo tavallaan) häiritsi. Käytän siis televisiota 95% kaapeliverkon sd ja HD kanavien katseluun. Tykillä hoituu muiden formaattien katselu. En tiedä mihin suuntaan näiden tarkastelua pitäisi viedä. Varmaan HD-ready plasmojen suuntaan saisinkohan sieltä toivomaani sd-kuvaa. Neuvokaa jos tiedätte hyviä plasma malleja joissa hyvä sd-kuva. Onko esim. Halvemmat panasonic plasman saman suuntaisia kuin nykyinen tv:ni. On se kyllä ihmeellistä miten sd-kuvan toistoon ei ole saatu näin monessa vuodessa parannusta. Mielipiteitä?
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ainakin HDTVtest sivustolla viime ja tämän vuoden Samsung malleja on kehuttu SD-kuvanlaadultaan ylitse muiden.
    Omasta mielestä 55ST50 ja 64E8000 malleissa ei mitään mullistavaa eroa ole SD-laadussa. Riippuu myös ohjelmasta miten sitä on pakkauksella tuhottu.
    Samsungeissa ei saa overscannia kytkettyä SD:llä pois (jostain kumman syystä :confused:) toisin kuten Panasonicilla, joka itsessään vähän parantaa laatua.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2013
  3. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kannattaa myös muistaa että tuo 50" on jo isompi kuin 37", joten kuva voi samalta etäisyydeltä näyttää suuremmassa suttuisemmalta. Ja tosiaan noiden liikkeissä tehtyjen katsausten perusteella ei kannata omaksua lopullista käsitystä TV:n kuvanlaadusta, kuten jo mainitsitkin liikkeiden hallit loisteputkineen eivät vastaa ollenkaan keskiverto olohuonetta. Tämän lisäksi televisiot saattavat olla ns. "myymälämoodissa" mikä tarkoittaa käytännössä nostettua kirkautta ja terävöitystä, joka saa hyvänkin television kuvan näyttämään kauhealta. Valitettavasti liikkeiden ympäristössä on vaikeaa saada kuvaa säädetyksi siten, miltä se kotona voisi näyttää hyvältä.

    Itselläni on ollut puoli vuotta käytössä Panasonicin 50" GT50 plasmatelevisio. Katseluetäisyyttä on noin 2 metriä, ja olen ainakin omasta puolestani ollut tyytyväinen kuvan laatuun. SD materiaali on omaan silmään näyttänyt niin hyvältä kuin se nyt voi näyttää ja HD lähetyksetkin ovat hyvää katsottavaa.
     
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuohon saattaa vaikuttaa väärä IFC (intelligent frame creation) asetus, taitavat suositella Min asentoa tv-kuvalle.
     
  5. petäjistö

    petäjistö Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommenteista! Täytyy käydä testaamassa IFC vaikutus vielä. Totta että liikkeen olosuhteet ja myymäläasetukset vaikuttaa, mutta silti sanoisin että sd-kuva on huonontunut näissä verrattuna tuohon px-70. 42G10:n oli jo huonompi kuva kuin px70, mutta tiedä sitten mikä silmissäni on vikana. Eikä omaani ole säädetty mitenkään ihmeellisesti. Koko tietysti vaikuttaa mutta liikkeessä oli myös tuplasti katseluetäisyyttä kotona olevaan. Mitä tuohon Samsungin 8000:n tulee niin 42st60y mahtuu budjettiin 50st60y ei, joten tuo samsung menee hieman yli =)
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    SD-kuva saattaa oikeasti näyttää HD Ready -plasmassa paremmalta kuin FullHD-härvelissä. Lopputuloksen ei silti pitäisi olla "suorastaan karmea" FullHD-telkussakaan.
     
  7. CoccoBill

    CoccoBill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    5
    SD-kuva näyttää juuri niin hyvältä kuin television skaalainpiiri antaa myöden. Skaalainpiirit maksavat rahaa, joten halvemmissa malleissa ne tyypillisesti ovat mitä sattuu, laadukas skaalainpiiri kun voi nostaa TV:n hintoja jo itsessään satoja euroja. Jos katsoo pelkkää natiivimateriaalia ruudulta, ts. 1080p-televisiosta vain 1080p-materiaalia, skaalain on täysin turha ja siitä on turha myöskään maksaa. Jos taas tarkoitus on katsoa myös materiaalia, jonka jokin toistoketjun laitteista (soitin/vastaanotin, AV-vahvistin, näyttö tai erillinen skaalain) joutuu muokkaamaan TV:n natiiviresoluutioon, kannattaa miettiä missä komponentissa tuo on järkevin toteuttaa. Itse ratkaisin asian aikoinaan ostamalla AV-vahvistimen laadukkaalla skaalainpiirillä ja kierrättämällä kaiken kuvan sen läpi. SD-kuvakin näyttää varsin hyvältä, kanavasta riippuen lähestytään DVD-tasoa.
     
  8. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö panasoniceissakin ole up-scale moodi SD-kuvalle? Resolution enhancer nimellä tms.?
    Mainostekstiä:
    "Resolution Enhancer for super precise images

    The Resolution Enhancer function restores the fine definition and detail that are inherently part of the image but sometimes lost in reproduction. Each area within the image frame is digitally processed for optimum quality. This process up-converts standard-definition images - such as those from TV broadcasts and DVDs - to a level approaching full-HD."
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    On siinä joku piiri, kuten kaikissa töllöissä nykyään on. Coccon pointti olikin siinä, että niiden piirien tuottaman skaalauksen laadussa on eroja, suuriakin. Jos katsotaan vierekkäin vaikkapa halvimman Thompsonin no-name-piirin ja lippulaiva Sonyn BraviaEnginen tuottamaa SD-skaalausjälkeä, niin ei siinä kauan tarvitse veikata kumpi oli kumpi. Sitä taasen ei voi mitenkään firman omasta mainostekstistä päätellä, että mihin kohti skaalalla Panasonicin skaalain oikeasti sijoittuu.
     
  10. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    194
    Eniten tuohon huonoon tv-kuvaan vaikuttaa käsittääkseni se, että liikkeessä on aina yksi ja ainut antennisignaali jaettu 20-30 tv:lle. Ei niillä ole joka laitteelle omaa kaapelia tai vahvistinta. Pakostakin siinä signaalin laatu heikkenee ja jälki on sen mukaista. Kotona taas on parhaimmillaan vain yksi tv kaapelissa kuva ihan eri näköinen.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 746
    Saadut tykkäykset:
    481
    Tuossa taas on ajatusvirhe analogitöllön ajalta, digitaalisen signaalin laatu ei jaoissa huonone ja jos huononee, silloin kuvaan tulee bittihäiriöitä....

    T: Vesku
     
  12. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Juuri näin...kuva joko näkyy kunnolla tai ei näy...mitään hienovaraista (ilman näkyviä häiriöitä) kuvan heikkenemistä ei tapahdu...tämähän on koko digitaalisuushajatelman perusta! Kokonaan toinen asia on sitten käytetty kaista, mutta siitähän ei ole jaossa kysymys...
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2013
  13. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Taitaa heikoimmillaan olla vielä kuva jaettu komposiittivideona.