Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kyllähän tämä kausi olisi pitänyt
    coldhandsiin
    päättää. Jätti paskan maun suuhun tuo loppu muutenkin. Loppua lukuunottamatta kuitenkin oikein hyvä jakso.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2013
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella epätasainen kausi jonka ehdoton huippuhetki oli 4. jakso kaikin puolin, RW oli minulle jokseenkin pettymys. Viimeinen jakso idioottimaisesti lopetettu ottaen huomioon miten aiemmat kaudet on päätetty, materiaalia olisi kyllä ollut jännäänkin loppuun.
    Tämä kausi oli se minkä olisi pitänyt rokata kympillä ja putsata pöydät gaaloissa, boy was i wrong:rolleyes:
    Ehkä 3.5/5 siinä missä eka kausi oli minulle selkeä 5/5 ja toka 2.5/5, moni sarja samaan aikaan oli parempi, Spartacuksen finaali kausi oli ihan vitusti parempi noin esmes.

    JTX ei ehkä kannata noita tulevia hahmoja nimetä, siinä tulee noille kirjoja lukemattomille iso kiusaus googlata ja spoilata itseään, samaa mieltä olen toki ajatuksesta.
     
  3. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näin kirjat lukeneelle selvästi paras kausi, kolmos kirjan jakaminen kahteen osaan auttoi paljon. Niin monet kohtaukset vastasivat mielikuvia, toisin kun toisella kaudella, jossa parit odotetut kohtaukset hieman lässähtivät. Red Wedding teki todellakin tv-historiaa, nappi suoritus, 10/10 sille, joka hyvin harvinaista omalla kohdalla. Finaali, kuten jo pystyi odottamaan oli rauhallisempi ja punoi hyvin yhteen juonenlankoja. Jakson parhainta antia oli Tywin, Joffrey & Tyrion pälinät ja pohjoisen tapahtumat, Castle Blackkia ja vanhoja tuttuja kasvoja oli kiva pitkästä aikaa nähdä. Hodor aiheutti repeämisen. Viimeisestä kohtauksesta ei ole valittavista, pikkasen toivoa sen kaiken synkkyyden jälkeen. Kirja-faneilla toki oli tiettyjä kohtauksia, joita he halusivat tuon tilalle, mutta ne sopivat minusta paremmin kauden alkuun ja myöhemmälle ajalle. 1. kausi 4.5/5, 2. kausi 4/5 ja 3. kausi 5/5. Nyt horrokseen odottelemaan seuraavaa kautta, sentään Breaking Badiä & Boardwalk Empireä saa nauttia tässä välissä.
     
  4. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää vain todeta, että kylläpä voi Tv-sarja olla hyvä. Välillä jo kolmoskausi.tuntui hidastempoiselta mutta 9 ja 10-jaksojen jälkeen sai vain tuijotella monttu auki lopputekstejä. Kirjoja en ole lukenut, niin ei ole mitään aavistusta tulevista tapahtumista. Kyllä tämä on ehkä paras sarja ikinä.

    Eka kausi 5/5
    Toinen 4+/5
    Kolmas 4,5/5
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuo hää-tapaus oli tehty harmillisen kökösti. Näytti kokonaisuutena niin silmiinpistävän hutaisten tehdyltä&näytellyltä, että se haittasi jo itse tapahtumien vaikuttavuutta. Esim Talisan täysin pysähtynyt odottava tuijotus jo kauan ennen tapahtumia, sekä yleisen huono ajoitus ja rytmitys. 'Kauden pahin hukattu potentiaali' voisi olla osuvampi kuvaus kuin aiemmat esitetyt ylistykset.
    Vaikkapa saman jakson Hodorin pimentäminen oli enemmän selkäpiin väreitä aiheuttava kohtaus.

    Ei todellakaan huono kausi, päin vastoin, mutta silti vaatimattomampi kuin ensimmäinen. Äärimmäisen kovat vertailukohdat aiemmilta kausilta saattavat lisätä kriittisyyttä ja 'vaatimustasoa' liiaksikin.

    Ps. Daenerys on ihanin :love:
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2013
  6. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikein huipputason sarjasettiähän tämä on, vaikka nyt päättynyt kolmoskausi hieman edeltäjiään vaisumpi olikin.

    Häviää tällä hetkellä pyörivien sarjojen ranking-listallani vain Breaking Badille ja Homelandille, koska näitten jännityksen tuottokyky on suurempi. Throne ei ole erityisen jännittävä sarja, äärimmäisen hyvin tuotettu ja kiehtova tarinankerronta -sarja pikemminkin. Eräänlainen pienenä poikana kuultujen satujen aikuisversion filmatisointi.

    Kolmen kauden perusteella setin GoT-kokonaispisteet

    5/5
     
  7. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vanhoja viestejä luin tästä ketjusta ja huomasin, että et ollut vielä ekan kauden aikana lukenu kirjoja, joten ilmeisesti 2 kaudesta eteenpäin noi pisteet on sitten 'kirja-lasien' läpi suodatettu. Ei nyt mikään niin tärkeä asia, mielipiteitä on yhtä paljon kuin bla bla, mutta olisi kiva jos kritiikissä arvostelija mainitsee lähtökohdat.
     
  8. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ylistyslaulu jatkuu:

    Juurikin, minun mielestä, Red Wedding -jakson jälkeen saavutettiin kauden potentiaali ja mentiin siittä vielä yli.

    Jaksohan on otettu niin kirja kuin 'newbie' katsojien keskuudessa äärimmäisen hyvin vastaan, taitaa jopa olla Martin fanipesän, Westeroksen, toiseksi suosituin jakso Blackwaterin jälkeen. Huonosta ajoituksesta ei voi puhua, jos katselee reaktioita ja pikkasen googlailee. Yksi kaverini oli käytännössä viikon ajan hajalla ja uhkaili lopettaa sarjan katsomisen, sen verran kovat tunnereaktiot jakso aiheutti. Rytmityksestä toki voi etsiä valitettavaa, tästä on lähinnä napisseet kirja-fanit, jotka olisivat halunneet koko jakson rakennettua, pikkuhiljaa nousevaa pahaenteistä tunnelmaa, mutta omasta mielestä ainoa lähestymistapa tv:ssä oli juuri valita tämä 'vedetään matto' katsojien alta pois ja yllätys on taattu. Muu lähestymistapa olisi ollut liian ennalta arvattavaa. Mitä näyttelyyn tulee niin kehuja tämä on joka suunnasta saanut, etenkin Michelle Fairley veti nappi suorituksen, Walder Freyn ja Roose Boltonin näyttelijät olivat myös kovia, eikä Richard Maddenin suorituksessa ollut valitettavaa. Ehkä avaudun tästä sen takia, koska tämä jakso pääsi tuhansien katsottujen tv-jaksojen joukosta omaan harvinaiseen täyden kympin jakson joukkoon. Vertailukohtana pistän samaan luokkaan Prisonerin, Babylon 5, Spartacuksen finaalit ja pari muuta jaksoa, mutta nämä on laskettavissa kahden käden sormilla. Tod.näk saa vuosia odotella sitä seuraava THE jaksoa, siis mistä tahansa sarjasta, ellei sitten Breaking Badin finaali räjäytä pottia syksymmällä.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eka kausi on katsottu kirjoja lukematta ja kaikki kirjat luettuani, muuttaako tuo sitten asiaa? Se oli loistava kaikin puolin, ei mitään turhia sävellyksiä. Aiemminkin on tullut kommentoitua että Cersei ja Cat ne pahimmat casting valinnat (kirjoja lukiessa en näe kyseisiä näyttelijöitä mielessä, toisin kun useimmat muut hahmot) joten ekan kauden katselu ei polttanut mieleeni hahmoja sellaisenaan, kykenen siis ainakin jossain määrin arvostelemaan ekankin kauden "kirja-lasien" läpi :)

    RW:tä arvostellessa tulee ottaa huomioon että tuottajat sanoivat kyseisen tapahtuman olleen ylivoimaisesti suurin yksittäinen syy sarjan tv:n tuontiin siihen nähden jakso petti pahasti.
    4. jakson loppu osoitti että tuottajat kykenevät jopa ylittämään itsensä jossain legendaarisissa kohtauksissa, minusta RW oli vain ihan ok.

    Sitä paitsi kolme ensimmäistä kirjaa (pauttiarallaa neljä ensimmäistä kautta) on se helppo osuus(suhteellisesti), tuosta eteenpäin kysytäänkin sitten isoa soveltamista tuottajilta erinäköisistä syistä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2013
  10. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Indeed, tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten katsojien mielenkiinto saadaan pysymään yllä paremmin kuin lukijoiden.
     
  11. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hankala sanoa, toisesta kaudesta tuntuu kirjaa lukemattomat pitävän enemmän, itselläkin oli välillä hankaluuksia, kun kirja-lasit meinasivat sumentaa nautintoa.

    Totta. Kovalla kädellä saavat leikata ja muutella, jotta homma kääntyy tv puolelle seurattavaan muotoon. Vielä enemmän, jos (ja melko varmasti) tv-sarja saa kirjat kiinni. Winds of Winter varmaankin julkaistaan aikaisintaan 2015, mutta aika yllättävää, jos Martin saa viimeisen kirjan ajoissa valmiiksi.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin siis, kun parilla ekalla kaudella laitettiin päitä seipäiden nokkiin, niin kolmannella ei enää viitsi vastaavaa?! Eihän tämä mitään yksityiskohtaista gorefestiä ole missään vaiheessa kyllä ollutkaan.
     
  13. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    No, päät seipäiden päässä ja päiden vaihto ihmisen ja eläimen välillä on hieman eri luokkaa brutaaliudessa... ainakin minusta...
     
  14. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja näin tapahtui heti finaalijakson alussa, RobbWind, tais olla oiva lempinimi tuolle.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, saatan olla moraaliton, mutta en näe tuossa ratkaisevaa eroa, etenkin jos kerran näytetään vain lopputulos. Gein tykkäsi päästä tikussa, joku muu sianruhossa - makuasioita.
     
  16. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pisti naurattamaan ekalla kaudella, kun jenkki katsojat vetivät herneen nokkaan kun susi tapettiin, 'oh noes nyt ne meni liian pitkälle'...mutta unohtivat mainita sen teurastajan pojan, jonka Hound 'teurasti'.
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    [​IMG]

    Olin aika mindblown, kun kuulin että sama näyttelijä kyseessä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. app

    app Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2003
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä ainakin toi kolmoskauden finaalin lopetus jätti vähän kylmäksi ja aiheutti lähinnä myötähäpeää kun parempi puoliskokin sattui katselemaan vieressä venaillessa koska loppuu.. Kokonaisuudessaan vähän epätasainen kausi jossa itseä ei Stannisin ja pohjoisen puuhat oikein sytyttänyt - muut jutut sitäkin enemmän. Kolmos- ja nelosjaksojen loput kauden parasta antia & veijarikolmikko Tywin, Tyrion, Varys hahmoista parhaat tällä kaudella ja Tywin näistä varmaan hienoin tavoittaen kirjan hengen mainiosti.
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt kun finaalijaksokin katsottuna, niin kolmas kausi oli mainio. Eka luonnollisesti paras, mutta toisesta petrattiin komeasti. Tietyiltä osin oli ekaakin kautta parempi, nimittäin eeppisyyttä ja komeita maisemia yhdistettiin draamaan nyt parhaiten. Se täytyy sanoa, että tämä sarja toimii PALJON paremmin putkeen katsottuna kuin kerran viikossa tahtiin, jolloin kokonaisuus kärsii selvistä syistä... Tuo kävi ilmi siitäkin että ekat kolme jaksoa tuli katsottua erikseen ja loput joka toinen päivä.

    RW:stä olen samaa mieltä. Ihan ok järistys. Olisi tietysti toiminut paljon paremmin, mikäli homma ei olisi ollut tiedossa, mutta kun ympäri nettiä noista aina kohkataan niin samallahan vaativat ottamaan selvää. Huvittaa kyllä miten ihmisten elämyshakuisuus on niin valtavaa että jaetaan kymppejä vastaaville finaaleille käytännössä dramatiikan perusteella. Paljon helpompihan vaikka Jeesuksesta on tehdä kärsimysnäytelmää kuin Matti Meikäläisestä. Se että fanien mielestä Blackwater on sarjan ykkösjakso, kertoo ihan riittävästi. Potentiaaliin suhteutettuna kenties kuitenkin heikoimpia jaksoja.

    Noh, ei tämän tiimoilta tarvitse enempiä valitella. Dany rules ja Arya & Hound on hieno pari yms. Vähän ne valkeat kulkijat vaikuttaa kyllä tylsiltä hahmoilta, ei kai tästä mitään Walking Deadia ole tulossa... ei kai. Sinänsä ihan komeita vanhuksia toki. Se pitää vielä todeta, että itselle isoin shokki oli kyllä Ygritten jouskarointi lopussa. Martin perhana!

    P. S. Tästä pitää vielä kyllä koota jokin top-suosikkihahmolista, sikäli kun tämä on aivan ylivoimainen sarja!
     
  20. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7