Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

  1. down

    down Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2003
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko joku laittanut boksin postissa huoltoon tarkastusta varten? Kauan kesti?
     
  2. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse tarkastuksessa ei mene kun noin 30 minuuttia lähetyksineen. Loput on postista kiinni. En usko että huollossa on enää kovinkaan suuri jono. Muistaakseni jossain kerrottiin että nämä menevät muiden huoltojen edelle. Tosin voi olla että ei enää ole tätä priorisointia, onhan siitä jo aikaa kun tarkastus piti tehdä eikä sitä loputtomiin pidetä.
     
  3. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Joo, mulla lähti samana päivänä takaisin kun Posti vei Toppyn sinne. Ja tuli vielä ovelle-pakettina, ei moittimista.
     
  4. aavikko

    aavikko Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli boksi huollosta, turha hälytys.

    Noh, iskin sitten kovalevyn takaisin kiinni, niin boksi viileästi totetuaa, että levyä ei tunnisteta. MAHTAVAA! Eli siis levy, jolla on tallennuksia ei enää tunnistu koko boksissa. Vittu mitä paskaa.

    Levy joka toimi oli Seagate Momentus 5400.2 120 GB, ST9120821AS.

    Yritin saada windowssissa näkymään, mutta ei näkynyt. Sain kuitenkin formatoitua windowssissa, ja näin toimimaan normaalisti. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut ja levy ei vieläkään toimi Toppfieldissä.
     
  5. aavikko

    aavikko Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni lainaten, soitto huoltoon ja boksi uudestaan matkaan.

    Asiakaspalvelu ainakin tuntuu toimivan todella hyvin, siitä iso kiitos! Harmi vain, että aina pitää jotain mennä pieleen, että tulee otettua yhteyttä :D
     
  6. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitanpa itsekin vähän käyttökokemuksia (jos jotakuta ostajaa vielä kiinnostaa) nyt kyseisestä boksista, kun viikon olen omistanut ja suht ahkeraan käyttänyt.

    Eli siis kyseessä kaapelimallin crc-1400, nolla kovolla ostettuna Gigantista joka sattu 188e hinnalla olemaan halvin tuolloin. Hauska yksityiskohta että kun noudin boksia niiden myymälästä nettivarauksen jälkeen molemmat myyjät joiden kanssa asioin tarjosi mukaan jotain turhia vakuutuksia ja kovalevyjä ja kassa ehdotti scart-kaapeliakin (!!) että tarviinko sitä, eli sopii hyvin yhteen sen viikolla olleen uutisen kanssa kun gigantti oli potkut antanu jollekin myyjälle, kun ei ollu tarpeeksi myynyt asiakkaille noita ylimääräsiä turhuuksia mistä saisivat lisää katetta :)

    Anyway vanha boksini oli siis Maximum C-8000 joten tää Topfield on siihen verrattuna vuosia uudempi, kirjoitan nyt käyttökokemuksista lähinnä Maximumiin verrattuna mitä mieleen tulee.

    Ensinnäkin boksin asennus sujui mallikkaasti, suomenkielinen ohjekirja on lähinnä parin sivun pikaohje, mutta eipä tuossa mitään erikoista ollutkaan piuhat kiinni ja virrat päälle. Huom! Paketissa oli mukana yksi HDMI-johto ja paristot kaukosäätimelle.
    Asennus eli kanavien haku sujui nopeasti ja valikot oli selkeät tarvittavat asetukset helposti löytyi ja laitettu kohdalleen.
    Kanavat tuli paikoilleen kuten pitikin ja kuva ok.

    Kun tämä vaihe tehty ja näin että kaikki toimii kaivoin hyllystä ylimääräisen kovon joka mun tapauksessa on 128GB Kingstonin SSD asema... Joo SSD on vähän liioittelua tällasessa käytössä mutta mulla ei nyt muuta sopivaa 2.5" levyä ollut ja en viitsinyt suoraan uuttakaan perinteistä kovoa vielä ostaa kun tää SSD on ihan hyllyssä turhanpanttina seissyt ja mun käytössä ohjelmien tallennuksessa ja katselun jälkeen dellaamisessa tuo 128GB pitäisi riittää ihan kivasti. Anyway SSD sisään boksiin ja virrat päälle ja kyllähän laite samantien tunnisti kovon ja ehdotti sen alustusta tms... niin tein ja sitten muutaman minuutin tallennus kokeeksi jotain ohjelmaa ja hyvin toimi.

    Ohjelmaopas: ihan ok, helppo ajastaa tallennukset ja ei tuossa mitään erikoista, en mitään plasma-epg:tä osaa edes kaivata kun en sellasta ole koskaan edes nähnyt. Se tuossa kyllä ärsyttävää kun käytän ohjelmaopasta siten että yksikanava ruudulla kerrallaan ohjelmat listattuna niin ajan jälkeen jokaisessa ohjelmassa ensin se "luokitus" sanottu omalla rivillään ja sitten toisena vasta alapuolella itse ohjelman nimi, niin on aika ärsyttävää lukea jotainkin kanavalistausta missä ei ilmoiteta noita luokituksia niin jokainen ohjelma on tyyliin: "Luokittelematon" Täydelliset Mimmit, Luokittelematon NCSI, Luokittelematon yögaychatti ym.. Tekee ohjelmaoppaan luvusta ja ohjelmien selailusta aika ärsyttävän hankalaa, kun ensin mainittuna tuo luokittelu tai luokkitelemattomuus ja sitten vasta perässä seuraavalla rivillä täysin samalla värillä ja fontilla itse ohjelman nimi! Tuota edellä mainittua seikkaa lukuunottamatta ei juuri muita kommentteja tule mieleen.

    Boottaus aikaa tässä ketjussa kritisoitu ja itselleni se ei tuntunut pitkältä kun tuolla vanhalla Maximumilla kesti kyllä vielä aavistuksen pidempään käynnistyminen.

    Tuulettimen melu: Tämä mua siis askarruttikin etukäteen ja siitä kysyinkin jo joskus aiemmin, joten sanotaan niin että odotin hiljaisempaa. Kyllä tuo tuulettimen puhina on selvästi kuuluva ainakin minun yksilössäni ja jopa verrattuna tuohon entiseen Maximumiin se suhina on aavistuksen kovempi, vähän eri taajuuttakin tai jotain tuo eli erottaa selkeämmin topparin tuulettimen. Ja etäisyys avonaisesta laitehyllystä katselupaikalle minulla noin 3.5m, ettei ihan lähellä edes. Samaten käsituntumalla kokeiltuna olen samaa mieltä kuin muutkin kirjoittajat että laite ei kyllä pahemmin mistään edes lämpene pidemmässäkään käytössä, siksi voisi kuvitella että passiivinenkin jäähdytysratkaisu olisi ollut riittävä tässä. Ehkä joskus takuuajan lähestyessä loppua otan tän auki ja irrotan piuhan tolta tuulettimelta.

    Tallennusten katselu: Tässä on tehty kyllä harvinaisen monimutkainen ihan turhaan, aika huono ratkaisu että joka kerta kun haluat katsella tallennuksia painat siis tallennuslistan näkyviin valkkaat ohjelman normaalisti ja painat ok, tässä vaiheessa oletan jokaisen boksin aloittavan näyttää kyseistä tallennusta mutta ei tämä topfield, tässä tulee vielä perään uusi valikko ja kysyy aloitanko katselun alusta vai viimeksi katsotusta kohdasta! Ja tämä siis tulee aina vaikka kyseessä olisi täysin katsomaton tallennus, samaten jos haluaa jatkaa katselua viimeksi katsotusta kohdasta ensin pitää kohdistin viedä ylös valikossa ja vaihtaa se "ohjelman alusta" kohta "viimeksi katsotusta" tilaan ja sitten taas takaisin ok valikkoon kohdistin ja nyt vasta Ok kaukosäätimestä aloittaa katselun.. ihan järjetön systeemi! Toki jos ekaa kertaa ohjelmaa katsoo ja sen valitsee niin aina oletuksena on tuo "ohjelman alusta" kohta eli tässä tulee vaan yksi ylimääräinen ok painallus kaukosäätimestä joten se ei vielä kovin vakavaa ole, mutta itsekin kun usein katselen tallennuksia pätkissä ja kun uudelleen katsomista aloittaessa boksi EI osaa jo defaulttina ehdottaa tuota viimeksi katsottua kohtaa niin kyllä se ärsyttää, joka kerta ne samat valikkosäädöt tehdä... se on sentään onni että tuo lopetuskohta jää muistiin automaattisesti, se vielä puuttuisi että pitäisi joku bookmark erikseen muistaa laittaa ennen katselun lopetusta.

    Ja vielä kun ajattelen että JOS joutuisin opettamaan tämän purkin käyttöä vaikkapa äidilleni niin ei tulisi mitään... ihan liian vaikeesti tehty tuo tallennusten katselu. Ohjelmaoppaasta tallennusten ajastus kyllä on selkeä että sen pystyisin hänelle kyllä helposti saamaan opetettua ymmärrettävästi.

    Yleistä toiminnasta: Eli nyt viikon kokemuksella ei vielä kauheesti pysty sanomaan pidemmän päälle mutta joka päivä olen tallennuksia ajastellut ja kaikki ohjelmat tallentuneet kuten pitääkin samaten kertaakaan boksi ei ole mennyt jumiin täydellisesti jota mun entinen Maximum paska teki keskimäärin vähintään kerran viikossa. Yksi sekoilu oli jonka havaitsin viikonloppuna kun katsoin Maikkarin kanavalta heidän teksti-tv:tä niin lopettaessani ja painaessani exit mitään ei tapahtunutkaan ja hetken päästä boksi buuttas eli käynnistyi täysin uudelleen eli joku bugi tuossa kyllä oli, muuten olen kyllä Ylen teksti-tv:tä katsellut päivittäin myös mutta muita kertoja en ole tuota havainnut.

    Kaukosäädin on perus (halpa) suorakaide "palikka" ilman mitään muotoiluja, kaikki napit tuntuu omassa yksilössäni ainakin toimivan vielä uutena ihan hyvin ja reagoi painalluksiin hyvin. Näppäinten asettelu ja muotoilu ei kyllä vastaa nykypäivää ja uskoisin että jokainen joutuu tän kanssa jonkun aikaa touhuumaan että jää selkärankaan edes noi perus jutut ettei joudu aina erikseen katsomaan mitä nappia on painamassa. Tällä tarkoitan siis vaikkapa sitä että usein käytetyt "play" "stop" kelaus, pauset ym.. on ohjaimen alaosassa ihan samanlaisilla napeilla kaikki toteutettu ja näppäinten järjestys jopa on hieman epälooginen.

    Voi olla että jotain unohtuikin vielä, mutta lisäilen kommentteja jos jotain tulee mieleen...

    Overall: Ihan pätevä peli kuitenkin ja hintaisekseen hyvä laite, joten en kadu ostosta ja voin kyllä suositella muillekin.

    Päivitystä:
    Niin ja mediatoistimena koitin laitetta myös ja 32GB USB-tikulle heitin muutamat .mkv tiedostot 720p tavaraa ja .avii SD xvidiä kummatkin tuntui toistuvat myös kelaukset eteen ja taakse eri nopeuksilla tuntui toimivan kuten pitääkin, seikka joka ei ainakaan edes kaikissa blu-ray soittimissa omien kokemusten mukaan toimi kunnolla. Ei kyllä täydellinen tämäkään sillä jotkut tiedostot tikulla yhdellä kertaa toimivat eli toistuivat ok ja nyt taas tänään uudelleen koittaessani niin tulikin vaan ilmoitus "toisto päättyy" ja laite palasi takaisin tv-kuvaan. Mutta enköhän mä tuon kanssakin pärjää, se vaan hiukan epäkäytännöllistä tässä käytössä että USB-paikka on laitteen takana joten tikkua joutuu sinne aina kiinni sähläämään. Verkkotoistimena en tiedä miten toimisi kun en ole verkkopiuhaan tätä kytkenyt. Ja USB-tikulla oleviin ohjelmiin pääsee kätevästi parilla napin painalluksella tässä Topfieldissä, kun esimerkiksi vertailukohtana voisin käyttää omaa Pioneer blu-ray soitinta jossa joutuu tikulla olevia tiedostoja selatakseen ensin mennä laitteen valikoiden kautta monen mutkan takaa tiedostolistaukseen.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2013
  7. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lopputulos = Olet siis tyytyväinen boksiin. Jos oikein luin niin taisi olla vain yksi vika ja sekin kertaluontoinen, muut on ominaisuuksia joten jollekin sopii tämä tapa esim. Katseltavan ohjelman valitseminen ei haittaa meikäläistä yhtään. Sulla oli siis edellinen boksi Maximum joka mun mielestäni oli ominaisuuksiltaan erinomainen, mulla oli myös vuosia sitten tämä boksi. Miten ihmeessä olet pärjännyt näin vanhalla boksilla vai oletko löytänyt jostain ylijäämävaraston laitteita. Firmahan meni konkurssiin aikoja sitten. No, nyt meni ohi aiheen. Lopetan tähän.
     
  8. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo editoinkin jo alkup. viestiä lopputuloksen osalta eli olet oikeassa.

    Ja kyllä mä Maximumin ostin jo heti sillo kauan sitten hiukan ennen konkkaa kalliilla hinnalla ja kyllähän mä sillä aika hyvin pärjäilin, HD kanavien puute nyt lähinnä siinä haittasi mutta ennen tätä vuotta sekään ei niin ollut ongelma, telkkarin puolelta niitä sitten sain tarvittaessa katseltua kunhan vaan viitsi korttia vaihdella laitteiden välillä... ja käytettävyydessä se kyllä on hieman paremmin toteutettu kuin tämä uusi Topfieldi joka on sääli, että digiaikojen muinaismuistossa jotain ominaisuuksia tehty paremmin ja selkeämmin kuin uudessa ns. "huippuvehkeessä".
     
  9. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisto asetuksista kun muutat Aloituskohdaksi "Keskeytyskohta" niin helpottaa vähän tota. Toisto alkaa alusta kun tallennetta ei ole katsottu ja keskeytyskohdasta kun se katselu on joskus keskeytetty. Toki se toiston käynnistys vaatii sen 2 kpl OK:n painamista peräkkäin, siinä ensimmäisen painalluksen jälkeen aukeavassa valikossa on oletuksena Keskeytyskohta.
     
  10. davidian

    davidian Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2006
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tässä ole sama käyttis kun CRC-2400:ssä? Siinä ainakin saa kaikki kyselyt pois jos tallennuksissa painaa asetukset (valkoinen) ja muuttaa toiston asetuksen -> ei käytössä. Nyt se ei koskaan kysy mitään vaan alkaa aina keskytyskohdasta, tai tietenkin alusta jos ei ole vielä katsottu.
     
  11. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok kiitokset molemmille vastauksista eli noi molemmat säädöt tarvittiin niin nyt lähtee aina automaattisesti yhdellä painalluksella keskeytyskohdasta, näin sen just odotan ja kaipaan toimivankin ja katselu paljon toimivampaa ja yksinkertaisempaa.
     
  12. tötterö

    tötterö Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ostettua tollainen TRC-1400 ja ensin kanavat näkyivät hyvin. Nyt kanavat pätkivät ja jos antennivahvistus +5v ei ole päällä niin kanavia ei näy ollenkaan. Vanhalla boxilla näkyy ok.. Menikö tuosta 2pv vanhasta boxista signaalivahvistin tai vastaava särki ? Kanavat eivät näkyneet enään kun boxi teki itse kesken lähetyksen buutin eli tavallaan vika alkoi siitä hetkestä..
     
  13. reizga

    reizga Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös boksi ccrc-1400-mallia. Ongelmana on tallenteiden pätkiminen ja pikselöityminen. Vanhimmat tallennukset eivät näy ollenkaan vaan tulee musta ruutu, eikä mitään näy tai kuulu. Uudet pätkivät ja kuva pikselöityy pahasti. Muutamia vastaavia pätkimis/pikselöitymisongelmia löysin mutta en ratkaisua. Onko kenelläkään ehdottaa mitään? Samalla antennipiuhalla edellinen 5100-sarjan boksi toimi hienosti, piuha on noin parin metrin mittainen eli ei pitäisi liian pitkän piuhan syykään olla.
    Toinen ongelma on että boksi ei suostu toimimaan HDMI-kaapelilla. Scart toimii suoran mutta HDMI-kaapelilla TV:hen kytkettäessä boksi käynnistyy mutta jumahtaa ruutu pimeäksi heti alkuasetusten (kieli, yms.) jälkeen. Onko kenelläkään mitään hajua moisista ongelmista?
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    489
    Takuuseen uusi, on valmiiksi sökö.
    Toimiiko mikään muu HDMI:n omaava laite, ettei ole töllössä vika...

    T: Vesku
     
  15. reizga

    reizga Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä, koska ei ole muita HDMI-laitteita :(
    Pitääpä siis maanantaina roudata takaisin ostopaikkaan ja koittaa vaihtaa.

    Kiitos Vesku.
     
  16. GPulaAho

    GPulaAho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.11.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli boxi kotiin ja eikun testaamaan "perus" kanavia, jotka näkyi hyvin. Sitten Lumokortti-aloituspaketti-National Geogprahic, Travel Channel, Eurosport ja Discovery Channel Ei näy?. Vanhemmassa Topparissa näkyy kyseiset kanavat. Tänään uudestaan testailemaan niin kaukosäädin Ei toimi, vaikka valot vilkkuu kun nappeja painelee. Vain boxin etupaneelista voi kanavia vaihtaa..että tämmöinen versio sattui kohdalleni.
     
  17. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan se maksu tv-kortti linkitetty laitteeseen operaattorin kanssa eli tässä tapauksessa Lumon kanssa? Kaukosäätimestä tais olla resetointi ohjekin käyttöohjeessa, kannattaa kokeilla. Ja tietty varmistaa että kaukosäädin on PVR-tilassa, eikä esim. ohjaamassa TV:tä. Kun painat painiketta niin se punanen vilkkuu PVR-napin kohdalla.
     
  18. tötterö

    tötterö Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi TRC-1400 kadottaa välillä kanavia tai koko nippuja ?
    Palautuvat vain uudella kanavahaulla :\.
    Missä vika ?
     
  19. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lieköhän sama tilanne kuin minulla Topfield TRC-2400:n kanssa?

    Tuota on tapahtunut muutaman kerran silloin kun boksissa tulee ilmoitus

    Varoitus
    Verkko muuttaa havaittu.
    Haluatko tarkistaa uudelleen?
    Kyllä Ei

    Ja sitten vastaan siihen väärin, esim. painan EXIT-nappia.

    Viimeksi hävisi kanavat 3, 4, 6 ja 8 ja suosikkilistaan tuli outoja kanavia. Lisäksi kesken olleiden kahden tallennuksen nimet (jotka näkyvät ruudun oikeassa yläreunassa) muuttuivat niin, että Kutonen muuttui 41 MTV3 Fakta-nimiseksi (joka ei minulla edes näy) ja YLE Teeman tallennus muuttui 11 Kutonen-nimiseksi. Mutta sekä Kutosen ja YLE Teeman tallennukset menivät kuitenkin oikein ja kun molemmat olivat päättyneet, tein uuden kanavahaun ja suosikkilistan. Tuota on tapahtunut uusimmalla joulukuu 2012 firmiksellä sekä aiemmilla.
     
  20. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Automaattisen kanavalistanpäivityksen kun ottaa pois päältä ni ei ainakaa itellä ole hävinny kertaakaan kanavat TRC-2400:ssa.