HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. samar50

    samar50 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi ollut muutaman päivän käytössä, eräs asia on outo tai onko?
    Eli kun boksi on sammutettuna ja sitten alkaa ajastuksella tallentamaan jotain ohjelmaa, niin kesken tallennuksen en ole saanut boksista näkymään mitään, missä vika vai onko ominaisuus?

    EDIT; vika oli siinä kun telkkarin avasi, niin kuvaa ei tullut, mutta kun käytti telkkaria muulla hdmi-valinnalla ja takaisin boksin hdmi-valintaan, silloin tuli kuva. Vähän sekavasti selostettu.
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2013
  2. leonardo

    leonardo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on saman kaltainen ongelma mutta eri mallin (SD320) kanssa. Telkkaria kun yrittää aukaista tallennuksen ollessa päällä nii ruutuun ei tule mitään. Ääni kyllä kuuluu muttei tule kuvaa.
    Sorke kun vastaan tähän ketjuun vaikken omistakkaan tätä 5221 digiboksia. :)
     
  3. ppe56

    ppe56 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hain tänään Gigantin tarjouksesta HD420-boxin ja en ole onnistunut päivittämään uutta softaa vaikka olen koittanut jo kolmella eri muistitikulla.
    Päivitys ohjeet ovat mielestäni aika epämääräiset.
    Muutama kysymys:
    - tikun formaatti pitänee olla FAT32?
    - onko tikun koolla rajotuksia (onko esim 8GB tikku liian iso)?
    - jossakin sanottiin, että tikku pitää olla tyhjä ja että kansion nimi pitää olla (ohjeiden vastaisesti) Upper-case OPT?
    - mitä ihmettä on ohjeen "näpyttäminen"?
    - aluksi MENU nappi pohjaan ja sitten takana olevasta virtakytkimestä päälle. Mihin asti MENU nappia pidetään pohjassa ja milloin aletaan "näpyttämään"? Kuinka tiheällä rytmillä "näpytetään"?

    Gigantin masiinassa on sama versio 2.61, mutta päivämäärä on May30-2012. Onko siinä paljonkin eroa uusimpaan?

    OTA päivitys on varmaan liikaa toivottu? Digita kai rahastaa maahantuojalta jotain ennenkuin lähettää päivitystä DVB-T OTA:na?
     
  4. ppe56

    ppe56 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö tuo päivitystiedosto olla juuressa? Eikö ohjeissa puhuta opt-kansiosta?
     
  5. lipsaju1

    lipsaju1 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2013
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin HD5500 -mallissa se tiedosto pitää olla siinä opt -kansiossa. Tikku FAT32 ja tikulla ei mitään muuta kuin tuo opt -kansio ja päivitystiedosto siellä.
     
  6. Motow

    Motow Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Mukava" kuulla että jollakin muulla on sama ongelma. Täällä on kanssa yritetty seitsemällä eri tikulla. Tikkujen koko on ollut välillä 256MB - 8GB, ei vaikutusta. On yritetty eri tiedostojärjestelmillä.
    Tiedosto on ollut juuressa, hakemistoissa OPT, opt ja Opt. Toimikortti on ollut poistettuna ja paikallaan.

    On yritetty "näpyttää" boksin boottauksen eri kohdissa, olla näpyttämättä, argh! Eihän tämä voi olla näin vaikeaa!

    Olen ollut myös yhteydessä boksin tuotetukeen, mutta sieltä on ollut täysi radiohiljaisuus. Noh, näillä mennään. Ei sitten päivitetä.























    demonoid
     
  7. Timo_Kemila

    Timo_Kemila Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oothan avannut sen pakatun tiedoston ko kansioon? HD5500lla upposi päivitys heti kuin kusi lumeen.

    Mikä lie syynä maahantuojalla, että tiedosto pitää olla pakattu. Nykyisillä nettiyhteyksillä siirtyy suurempikin tiedosto muitta mutkitta!! Pakattu kansio on 3 megaa Ja purettu on 3 megaa????
     
    Viimeksi muokattu: 03.06.2013
  8. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Helpompi havaita siirron aikaiset korruptoitumiset?
     
  9. ppe56

    ppe56 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitysten kannalta ongelmallinen malli ei olekaan HD5500. Sitä ei koske tämä maahantuojan nettisivujen ohjeen näpyttely-kummallisuus:

    "Huom. Malleissa HD420 ja TF420 menu painiketta ”näpytetään” kunnes laitteen näytössä lukee USB ja tämän jälkeen ladattavan ohjelmiston nimi (esim. optfx-261)"

    Olen monennäköisten tietotekisten laitteiden päivitysohjeita vuosien varrella katsellut, mutta näin epämääräistä ei ole koskaan vielä vastaan kävellyt.
    (HD420 ym mallien päivitysprosessin käynnistämisessä on ilmeisesti joku ajoitusongelma tjsp ja sen saa joskus jotenkin kierrettyä jotain näpyttelemällä :grr:)

    Voisiko joku ystävällinen sielu nyt kertoa mitä tässä viimeisimmässä päivityksessä muuttui?
     
  10. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    havaintoja parin kuukauden takaa, ei muuta tule vieläkään mieleen. Hyvä päivitys, kannattaa asentaa (jos usbi toimii... mulla 4giganen ei toinu joku paljon pienempi kyllä jota sitten oon käyttäny myöhemminkin)

    tässä muutamia havaintoja yhden illan jälkeen :

    EPG : keltainen pystyviiva, seuraava/edellinen päivä myös monikanava näytössä, etsi toimii myös tallennuksen ollessa menossa

    Tallennelista : ohjelmainfo löytyy, tosin vasta Info-painikkeen alta valikosta, mutta tämäkin on hyvä parannus

    Tallenteen katselun lopetus palaa suoraan tallennelistaan.

    Laite menee stand by-tilaan kun sammuttaessa tallennus menossa (toki tallentaa loppuun...), tosin levy jää pyörimään vaikkei tallennus olisi menossa, tähän luvattiin muistaakseni korjaus...
     
  11. Paatero69

    Paatero69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin 5221SR:n uusimpaan softaversioon 2.61, jossa piti olla mm. jumittumiseen korjaus. Päivitys meni ihan ohjeen mukaan sutjakasti.

    No, tässä kuitenkin muutama bugi joita ilmenee säännöllisen epäsäännöllisesti:

    1. Boksi jumittuu kun kaksi tallennusta menossa ja yrittää vaihtaa kanavaa. Ei tottele mitään kaukosäätimen painalluksia. Boksin napeilla esim. kanava vaihtuu. Kuva stillinä ja ääni kuuluu.
    2. Kuva ja ääni häipyy, boksi ei tottele kaukosäätimen eikä boksin näppäimiä. "IVO" -buutti pari kertaa ja taas toimii.
    3. Yritin laittaa ohjelman tallennukseen EPG:n kautta. Boksi ilmoittaa että ajastus menee päällekäin aiemman ajastuksen kanssa. Kuitenkaan ao. ohjelman ajastusta ei näy ajastusten listauksessa. Eli on joskus laitettu esim. jokin sarja tallennukseen viikottain toistuvana. Ei näy enää listalla, mutta laitteen muistissa. Ajastusta ei kuitenkaan koskaan ajeta.

    Onkos muilla tällaisia ilmennyt?
     
  12. hoogenband

    hoogenband Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    jotenki tunne et tän uuden firmiksen kaa ollu enemmä ongelmaa. esim maksukanavilta häipyy valtuudet ja bootilla palaa sun muuta. ja eikö tota perkele epgeen yhen päivän näkymää saa jatkumaan puolen yön yli?? verenpaine nousee ku pitää kurkkia erikseen nappulalla(jonka paikkaa uudessa firmiksessä vaihdettiin) mitä tulee iha normi katseluaikaan :hitme:
     
  13. Eesaurus

    Eesaurus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänää tuli otsikon mallinen HDThunder... En tiedä, minkälaisia muut boxit ovat tänä päivänä, mutta kyllä pitää antaa reippaasti HDThunderille pyyhkeitä käytettävyydestä. Tai siis sen puutteesta. Ainoa kunnollinen vertailukohta minulla on edellinen boksi, Procaster PVR-6100C, ja se lyö HDThunderin puhtaasti 6-0. Siis nimenomaan käytettävyydessä. Listaan nyt muutamia esimerkkejä. Ja nyt pukkaa siis pelkkiä moitteita, vaikka laitteessa on toki hyvääkin. ;)

    Käytettävyys:

    1. Kaukosäätimen liian pienet nappulat sekä niiden sijoittelu. Miksi ihmeessä ei näissä vehkeissä pistetä usein käytettäviä nappuloita jonnekin eri karsinaan ja mielellään myös isompikokoisina...??? Siis esim. PVR ja Guide. Ei voi ymmärtää. Toki ihmiset käyttävät laitteitaan eri tavalla, ja kaukosäätimen eri nappulat ovat tehokäytössä, mutta kun kyseessä on TALLENTAVA boksi, niin TALLENNUKSIIN (PVR) pitäisi päästä käsiksi ilman suurennuslasia ja kirkasvalolamppua. ;)

    2. Tallennuksen aloittamiseen tarvitaan useita painalluksia. Ensin painetaan Guide päälle, sitten surffataan halutun ohjelman kohdalle ja painetaan tallennusnämikkää. No eihän se riitä, vaan vielä pitää painaa muutaman kerran, että saa OK-napin aktivoitua. No huhhuh! Miksei tallennusta pysty aloittamaan guidesta yhdellä painalluksella...???

    3. PVR turhan monimutkainen. Pelkkä siisti listaus tallanteista toimisi paremmin. Nyt samaan yhteyteen on ympätty myös ajastukset. No, se lienee makuasia, että onko noiden hyvä olla samassa yhteydessä, mutta ainakin valikkosysteemi voisi olla yksinkertaisempi.

    4. Guide on sanalla sanoen surkea. Kaipa tämäkin on makuasia, mutta henkilökohtaisesti en voi ymmärtää, miksi kukaan haluaisi tuollaista "vaakamallista" guidea, jossa näkyy max. 2-3 ohjelmaa kerrallaan per kanava. Huhhuh... "Pystysuuntainen" guide, jossa näkyy käytännössä koko päivän ohjelmat per kanava on huomattavasti mukavampi käyttää. Ja ehkä kolme tjs. kanavaa kerrallaan näkyvissä.

    edit. Näemmä näkymän voi muuttaa "pystysuuntaiseksi". Sekin on tosin toteutettu mielestäni huonosti, eikä käyttäminen ole kovin sujuvaa. Simppeli näkymä ilman mitään turhia "laatikoita" sivulla tai missään, ja esim. kolme kanavaa rinnakkain, tuntuisi paljon toimivammalta ratkaisulta. Ja ehdottomasti yhden painalluksen tallennus.

    5. Jos on tullut surffanneeksi kanavalle, joka ei näy, niin sieltä ei pääse pois painamalla jonkin näkyvän kanavan numeroa kaukosäätimessä, vaan pitää naksutella kanava kerrallaan CH +- -näppäimellä ensimmäiselle näkyvälle kanavalle, jonka jälkeen vasta kaukosäätimen numeronäppäimet toimivat. ???


    Muita ongelmia:

    1. Laite jätti kaksi ensimmäistä koetallennusta tallentamatta. Sen jälkeen on toiminut.

    2. Tilattu kanavapaketti ei näy.

    edit. Oma moka, olin antanut väärän chip id -numeron. B) Hyvä niin, koska vika boxissa olisi ollut paljon huonompi vaihtoehto.

    No, tuossa tuli jotain... Onko kaikissa bokseissa samanlaisia käytettävyyspuutteita...?

    edit. Huomasin tätä ketjua lukiessani, että boksiin on saatavilla pienempi ja selkeämpi kapula. Hyvä homma. Mutta, siinä ei näytä kuitenkaan olevan PVR -näppäintä. Eli ilmeisesti sillä ei pääse mitenkään käsiksi tallenteisiin? Menun kautta tietysti...
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2013
  14. Eesaurus

    Eesaurus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 07.08.2013
  15. TimoKM

    TimoKM Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0

    Näin tapahtuu
    eilenkin oli kaksi ohjelmaa taustalla nauhoituksessa
    ja valittiin nauhoituksista katsomaan kolmatta ( joskus ennen myös katsotavaa nopeutetusta kelauksesta palattaessa)
    laite jumiutuu pimentäen näytön - mikään näppäin ohjaimessa ja laitteessa ei reagoi -
    en tiedä jatkuuko nauhoitukset.
    Ainoa tapa on ottaa virrat pois ja mentettää käynnissä olleet nauhoitukset.

    Voiko vika olla ohjaimessa? "tuntematon näppäinyhdistelmä", jota ei ole dokumentoitu?
    Voiko ohjaimen re-bootata?

    Päivitin tänään viimeisimman ohjelmaversion 2.61

    Edelleenkään ei GUIDEssa näy toistuvien nauhoitusten olemassaolo punainen pallo.

    Firmware mikä on viimeinen ja miten se päivitetään?

    Laite on huomattavasti parempi kun TOPFIELD 52X-sarjan laitteet, joita mielestäni ei saisi myydä vajaavaisuuksiensa takia.

    Neuvoja ootellessa.
     
  16. Blacksmith

    Blacksmith Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eesauruksella ihan hyviä pointteja käytettävyydessä. Olen ihan samoja ihmetellyt koko laitteen omistuksen ajan, mutta lähes kaikkeen silti tottuu ajanmyötä. Se mihin näissä laitteissa en ole tottunut on kummallinen tapa jumittua esim. Discovery HD kanavan nauhoituksessa. Hyvin usein jos suoraan alkaa katsomaan tallennusta boksi juuttuu ja silloin ainoa keino on virrat poikki. Tuon vian pystyy kiertämään kun aloittaa tallennuslistassa esikatselun ja siitä siirtyy kokoruudun tilaan. Outoa..

    Näyttää hiljentyneen tämä ketju, mutta kysyn silti jos joku sattuisi lukemaan eli onko tuossa uusimmassa päivityksessä tullut muutosta tuohon soft sammutuksen tuulettimen huminaan? On nimittäin aika ärsyttävää kuunnella sitä muuten hiljaisessa huoneessa. Laitteessa on toki se täydellinen sammutus, mutta se ei käy koska uudelleen käynnistyminen on hidasta ja guide on aina tyhjä ja sen päivittyminen on surkeaa. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin käydä 50 kanavalla pyrähtämässä, että guide lataa sille kanavalle tulevat ohjelmat.
    Uusinta päivitystä en ole uskaltanut asentaa, koska laite on suhteellisen hyvin toiminut tällä vanhemmallakin softalla ja en uskalla ottaa riskiä, että laite alkaisi taas tekemään alkuaikojen sekoiluja uudella softalla. Onko tietoa koska tulee seuraava päivitys? Tai tuleeko enää tälle HD420 mallille päivityksiä?

    edit. Täällä myös samaa vikaa tuossa tuplatallennuksessa. Erityisesti jos jätät kaksi HD kanavaa samaan aikaan ajastuksella tallentumaan on 3/4 kerrasta varmuudella molemmat menetettyjä tapauksia. Jotenkin tuntuu, että suurimmat ongelmat ovat olleet silloin kun levy on lähes tyhjä tai käytössä enää ~50gb. Tämä siis HD420 mallilla jossa 320gb kovo. Voihan se olla, että levyssä on jotain vikaa ollut jo alkujaan tietyissä sektoreissa. Tai sitten kyse on vain sattumasta ja puutteellisesta raudan tehosta kahteen HD-kanavaan. Mene ja tiedä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2013
  17. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    "edit. Täällä myös samaa vikaa tuossa tuplatallennuksessa. Erityisesti jos jätät kaksi HD kanavaa samaan aikaan ajastuksella tallentumaan on 3/4 kerrasta varmuudella molemmat menetettyjä tapauksia."

    Itse olen alun yritysten jälkeen lopettanut kahden hd lähetyksen samanaikaisen tallennuksen. Jos vain mahdollista, toinen tallennus hd ja toinen sd laadulla. Silloin yleensä onnistuu, vaikka satunnaista kuvan jumittumista esiintyy silti.
     
  18. batanen

    batanen Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on tällä hetkellä Tiedot valikon mukaan:

    Ohjelmistoversio: 2.61
    Viimeinen päivitys: Jun 15 2012

    Onko tuon uusimman version versionumero muka sama 2.61 / Mar 22 2013? Pitäisikö version päivityksen onnistua "Päivitä ohjelmisto" -kautta? Sieltä tulee viesti "Ei uutta ohjelmistoa". En tiedä, haluanko välttämättä päivittää uusimpaan, mutta nyt tuli YLE HD:n kanssa jotain häikkää. Ääni kuuluu hieman pätkien, kuvaa ei näy ja ruudulle tulee viesti "Laitteessa ei ole korttia". No ei olekaan, mutta on tuo ennen toiminut. Mikä on muuttunut? Ajattelin pistää leffan illalla nauhoitukseen tuolta. Tämä ei taida kuitenkaan olla boxin vika, koska TV:n omallakaan digiboksilla YLE HD ei tällä hetkellä näy.
     
  19. christiann

    christiann Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuoden ollut tämä boksi käytössä ja tänään jotain hajosi. Olin vaihtamassa kanavaa mutta mitään ei tapahtunut. Minuuttia aikasemmin toimi aivan normaalisti. Varmistin vielä että kaukosäädin "stb asennossa". Patteritkin vaihdoin uusiin ihan varmuuden vuoksi. Sitten koitin vielä lähes käyttämätöntä toista mukana tullutta kakea ei toiminut sekään. Viimeistään tämä varmisti sen että boksin päässä jotain hajonnut.

    Onko kellään ollut mitään vastaavaa?Huoltoon kai tuo on vietävä.

    Unohtu mainita että boksin napit kyllä toimii mutta hiukan ärsyttävää kun sitä kautta ei pysty kelaamaan tai edes tallentamaan ohjelmia. Tai itse en ainakan osannut.
     
  20. samar50

    samar50 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla esiintyy samaa vikaa HD-5221 boksissa, eli kun alkaa tallennetta katsomaan menee boksi jumiin, herää vain kun ottaa virrat pois takaa.