Genelec-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 16.12.2009.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mikä "markkinointipuhe", en minä ole Genelecillä (tai yhdelläkään jälleenmyyjällä) duunissa. Toisekseen ylikorostunut diskantti on vain yksi mahdollinen kuunteluväsymyksen aiheuttaja, ei mikään kaikenkattava syypää. Edelleen kuunteluväsymys on yksilöllistä ja yleisimmät kommentit siitä ovat koskeneet väsymyksen ilmenemistä useita tunteja jatkuneessa spotissa istumalla suoritetussa kuuntelussa. Hanskaa pystyyn, montako plazalaista harrastaa vaikkapa 6h spottikuuntelua?

    Tuo on toki totta, että dipeillä diskanttia saa tasattua huonetilaan.

    Edelleen ihan yhtä totta on sekin, että valitettavan monet nykytallenteet ovat käsittämätöntä kihisevää loudness-huttua, jonka kuunteleminen väsyttää korvia, aivoja ja sielua. Tätä voi tietysti lääkitä kuuntelemalla sellaisia "hifikaiuttimia", joiden toistovaste lurpahtaa 10 db välillä 12-20kz. Eri asia sitten, onko äänitteen puutteiden paikkaaminen kaiuttimien asia vai ei. Tässä päästään sitten siihen ikuiseen koulukuntakysymykseen, että tavoitellaanko mahdollisimman uskollista toistoa (High Fidelity) vai omia korvia omilla levyillä miellyttävää toistoa. Genelecillä saa ensimmäistä, ja huono äänite kuulostaa siltä, mitä se on, eli huonolta äänitteeltä.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Nyt on ollut 3kpl 8040A etupäässä soimassa melkein viikon verran. Yllättävän kova suorituskyky ulkomittoihin nähden! Jo odotukset olivat korkealla, mutta ne todellakin tulivat lunastetuksi!
    Toistossa tuntuu olevan voimaa vähintään yhtä paljon kuin vastaavan hintaluokan passiivisissa lattiakajareissa. alapään ulottuvuus on suorastaan yllättävän hyvä. Musiikin (niin akustisen kuin sähköisenkin) kuuntelussa näillä pärjää helposti ilman subbaria, joten onkin nyt tullut käytettyä näitä enimmäkseen Denonin pure directillä.. Toki kaikkein aivottomimmassa amispassokorostustestailussa saa merkkiledit vilahtamaan punaisen puolelle.

    Leffoilla, kun alapään hoitelee 80 hertsistä lähtien SVS PC12-NSD DSP + AntiMode 8033Cinema, ei pääkaiuttimien rajoja ole tullut vielä vastaan. Ennemminkin tuntuu että subbari loppuu ennen Genejä.. Mm. Book of Elin laukaustenvaihto kadulla sai aika hyvin lisää uskottavuutta.

    Toistaiseksi käytän Genejä vastuskytkennällä Denonin 1912 perässä. Kytkentä on tehty G:n ohjeilla kolmenapaiseen kaapeliin, ei eikä tunnu aiheuttavan mitään häiriöitä tai hurinoita. Sivuilla on edelleen vanhat Q-Acoustic 2020i:t, mutta sopivien mystic black väristen Genejen haku surroundeiksi on jatkuvasti päällä..
     
  3. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Hei,

    M-sarjan kaiuttimet ovat suunniteltu tuottamaan mahdollisimman suora taajuusvaste, tasainen ja kontrolloitu suuntaavuus, alhainen särö ja korkea maksimiäänenpaine. Nämä kaikki mahdollistavat korkean äänenlaadun ja pitkät kuuntelusessiot.

    "Ear fatigue" on terminä aika epämääräinen ja hyvin heikosti tieteellisesti tutkittu. Henkilökohtaisesti epäilen sen johtuvan pääasiassa liian korkeista kuunteluvoimakkuuksista suhteessa kaiuttimen toistokykyyn ja väärin akustoiduista tiloista, joissa on liikaa absorptiota keski- ja korkeilla taajuuksilla (ns. "kuollut" huone). Ilmiön ääripää on kaiuton huone, joka on tarkoitettu nimen omaan kaiuttimien mittaamiseen, ei kuunteluun.

    Suosittelemme käytettäväksi M-sarjan lisävarusteeksi tulevaa pöytäjalustaa. Lisätietoa tästä seuraa piakkoin.
     
  4. spadge

    spadge Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löytyisi syvyys/leveys mitat 8040A & 8050A isopodien kanssa. Tarkoituksena kartoittaa minkä kokoisille jalustoille ne mahtuu...
     
  5. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
  6. noukheet

    noukheet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro! Hei hommasin joku pari viikkoa takaperin 2kpl G3 ja tuommosen Denon Piccolo soittimen. Erittäin hyvin soivat ja nyt olenkin miettinyt vielä täydentää tätä järjestelmää subbarilla, ajattelin tuota F2 mut onko se hintansa arvoinen? Tänään hain koekuunteluun Tannoy TS2.10, subwooferin mutta en nyt oikeen tiedä mitä tämän homman kanssa tekisi. Tuo Tannoy on kuitenkin 2 kertaa halvempi kuin F2. Soivatko nuo genelecit kuinka paljon paremmin yhteen jos ostaisin F2?
     
  7. spadge

    spadge Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. saurama

    saurama Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2002
    Viestejä:
    616
    Saadut tykkäykset:
    10
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Lukaisepa tuo Sauraman linkittämä arvostelu etenkin yhteensovituksen osalta. Tannoyn kanssa voit vain haaveilla moisesta. Muutenkaan tuon Tannoyn suorituskyky ei todennäköisesti päätä huimaa.
     
  10. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä (joskus) lupaamani kuvat 8020b vempeleistä noiden jalustojen kanssa. Pitäisi vielä ottaa toinen kuva hieman sivummalta, tuo suoraan edestä ei ole oikein paras. Ääni kyllä parani selkeästi ja näyttävätkin hyviltä. Nyt on sitten iskenyt subbari kuume. :D
    https://lh4.googleusercontent.com/-...OI/AAAAAAAADV4/x4ioObjm2Ls/s1280/13040015.jpg
    Voiko SVS:n 20-39+ vehjettä kytkyä miten helposti genejen kaveriksi? Testimielessä lähinnä tätä ajattelin, en kyllä tuollaista monsteria kelpuuttaisi tohon koneen lähelle. :)
    http://i120.photobucket.com/albums/o165/maxz007/a3762b5a.jpg Tuossa subbarin vahvarista kuva. Genet on kiinni nyt kiinni kuulovahvarissa (3,5mm plugi, eikä tässä kapineessa muita liittimiä olekkaan) volyymin säädön helppouden takia.
     
  11. naamorssi

    naamorssi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys kaikille!
    rekisteröidyin tälle foorumille pelkästään tämän ketjun takia. Olen aikeissa päivittää audiolaitteistoni. Haenkin nyt teidän kokeneempien mielipiteitä ajattelemastani setistä. Kommentoikaa/ehdottakaa parempaa tai haukkukaa settini paskaksi jos siltä tuntuu :p Niin, ja toistolähteenä toimii ainoastaan PC HDMI-liitännän kautta. Kuunetlutila on kerrostalon olohuone n. 22m2 ja takakaiuttimille tarttee vetää n. 8m pitkät kaapelit.
    Eli seuraavanlaisia:

    Kaiuttimet 6.1 : Genelec G-three vasen&oikea, G-two keskelle ja 3x G-one taakse. Subbariksi ajattelin F-one.
    AV-esivahvistin: NuForce AVP-18 AV http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19244/dmqnh/NuForce-AVP-18-AV-etuvahvistin-musta

    Tuo kaiutinsetti olisi hinnaltaan maximi mutta ei vielä lukkooonlyöty konfiguraatio.
    Onko kellään MITÄÄN tarkempaa tietoa tuosta Nuforcen esarista? Hauilla en ainakaan itse ole löytänyt juuri mitään infoa tuosta. :confused:

    Kiitos vielä sauramalle tuosta loistavasta genelec-linkistä!! :)
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2013
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
  13. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    4,5 tontun äänentoistolaitteet...

    ...mutta kuuntelupaikkana pinohärdelli. Kaiutinkuuntelun kestävät kuunteluolosuhteet = file(s) not found. :(



    Toistokalusteena Genelecit toki parasta A1:sta, mutta substanssi itse asian tekemiseen (metelöimiseen kaiuttimilla) puuttuu kokonaan.
    Kokonaisuutena suunnitelma muistuttaa sukellusveneen ostoa kylpyammeeseen/täydellisen skeet-radan kalusteitten hankkimista kerrostalon parvekkeelle: käyttöaste investointiin nähden liian alhainen.




    Päätös: teille ei voida myöntää Genelecin ostolupaa.

    Perustelu: pinoasumuksen 50 dB/h -SPL-yleisrajoitus masentaa kuuntelijan + ajastettu volumesäätimen liikutuskielto MUTE-lätkällä klo 2200 hoitaa loput. Laitteiston käyttöaste liian alhainen.


    Audiovarain kanisterion G-budjettiriihen tarkastusyksikkö
     
  14. naamorssi

    naamorssi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0

    :D Kiitos kommentistasi.
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Monessako leffassa oikeasti on 6.1 ääniraita, etenkään BD-aikana? Joko otat 5.1 setin tai sitten suoraan 7.1. Tuo tynkävälimalli 6.1 jäi aivan pelkäksi kuriositeetiksi, eikä sellaista settiä kannata enää nykypäivänä kasata.

    Eteen ehdottomasti 3kpl identtisiä kajareita. Keskistä siis ei kannata ottaa pienempänä. Nosta vaikkapa kuvaa sen verran ylemmäs, että saat täysikokoisen keskarin mahdutettua.
    Minä en ainakaan enää koskaan ikinä milloinkaan osta mitään NuForcelta. Premium tuotteena kauniisti markkinoitu ja sen mukaisesti hinnoiteltu Icon HDP kuulokevahvistin oli elämäni pahin ja synkin harhaostos. Kaduttaa vieläkin. Laatu oli jo tuolloin aivan silkkaa kuraa, eikä ole mitään syytä olettaa että toimintaan olisi jotenkin maagisesti saatu yhtäkkiä tolkku mukaan. Päältä päin kauniin näköisiä laatikoita toki, mutta se ei pelasta paskaa mekaanista laatua eikä äänivirheitä.

    Ehkä se kokemusten puutekin puhuu puolestaan. Ei ainakan kannata itse ehdoin tahdoin lähteä koekaniiniksi täysin oudolle laitteelle.

    Ehdotettu Denonin pro-laite on paljon järkevämpi. Sen kanssa voit käyttää balansoituja 8000-sarjan Genejä, jotka ovat paitsi edullisemmat ostaa, myös pitkillä kaapelivedoilla muutenkin järkevämmät.
     
  16. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    22 neliön kerrostalohuoneeseen turhan arvokas setti. Ottaisin mieluummin 3 G2:sta eteen ja 2 G1 taakse. Varsinkin jos on supparikin tulossa. Kuten mainittua, voi mennä paremmat laitteet "hukkaan" pienessä betonikopissa. Budjetin mukaan isompia kaiuttimia eteen. F-one on mielestäni hintaisekseen aika köykäinen peli, mutta sopii useimpaan sisutukseen eikä ole mikään maitolaiturin kokoinen. Samalla hinnalla saa isompaa ääntä passiivisena (pl. vahvistin). Hyvänä puolena yhteensopivuus muiden genejen kanssa.
     
  17. naamorssi

    naamorssi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kyllä itsekin taidan olla kallistumassa noitten G2:sten suuntaan etupäähän ja G1 taakse. Ajattelin vain G3 alunperin tuon (paremman?) soinnin takia mutta tuskinpa ero on merkittävä bunkkerissani. F1 (ennemmin kuin muun valmistajan) ajattelin juuri tuon yhteensopivuuden, ulkonäön ja koon puolesta. Luulisin että F1 kykenee tarjoamaan edes hieman äänenpainetta - en tarvitse mitään megaluukutinta vaan se äänenlaatu olisi tässä tärkeämpi minulle. Viimeiset 5v olen ollut ilman sub kokonaan, käyttäen kaiuttimia jotka toistavat 40hz hujakoille.

    Miten muuten 7 kaiuttimen kytkeminen etuvahvarista F1 subiin käytännössä onnistuisi vai onnistuuko mitenkään?
    Tuo Nuforcen edeltäjä Avp-17 oli ainakin jossain kovasti kehuttu ja nykyisen avp-18 pitäisi olla komponenttienkin osalta vielä parempi (ainakin jos foorumipuheita on uskominen). Tämä ja ulkonäkö herätti mielenkiintoni.
    Nuforcen sivuilla sanotaan tuosta etusesta että: " Frequency response: 20-20khz " - Onko tuo taajuusvastealue riittävä geneille? http://www.nuforce.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=290:udac-2&Itemid=387

    Kiitos kaikille jo vastauksillaan avittaneille! :)
     
  18. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten jo mainittua, ota 5.1 sydeemi. Säästyneellä kaiuttimen hinnalla saat jo valtaosan vahvistimen hinnasta.
     
  19. naamorssi

    naamorssi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, 7.1- järjestelmien omistajien mielipiteitä lueskeltuani päädyn kyllä teidänkin ehdottamaanne 5.1-järjestelmään. Varmaan paras hinta/vastinetta rahalle-suhde jos surroundia haluaa. Foorumi-puheita jos uskoo niin tuossa Nuforce avp-18 taitaa olla AKM DAC joita on kuulemma mm. DENON 4311CI-virivahvarissa. Samalla foorumilla sanottiin että edellisissä malleissa (avp-16, avp-17) olisi ollut Cirruksen DAC:it... Mene ja tiedä sitten onko upgrade vai downgrade tuo AKM-DAC...???
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    DAC piirin valmistajalla ei ihan oikeasti ole sen suurempaa väliä. Se merkitsee, mitä sillä piirillä tehdään ja miten. Nimekäs piiri ei suinkaan takaa, etteikö hutiloiva valmistaja pystyisi ryssimään kokonaistoteutusta.

    Nimekkäiden komponenttitoimittajien avulla mainostavat yleensä juuri ne valmistajat joiden tuotteissa ei ole muuta kehuttavaa. Ei ole lyödä faktaa suorituskyvystä pöytään, niin sitä pitää sitten peitellä hienon kuuloisten komponenttivalmistajien nimiä droppaimella ja 'hearing is believing' höpötyksillä. Pysyisin yhä edelleen nuforcen mielikuvahuijauslaitteista mahdollisimman etäällä.