Siirrettävät ilmastointilaitteet?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Neon valo, 11.07.2010.

  1. qts

    qts Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tossa kun kattelin tota laitteeni rakennetta vaikken insinööri olekaan.Näyttäis
    ton suurimman metelin tehdä toi ilmavirtauksen kitka.Ilmalämpöpumpuissa näyttäis olevan leveä lyhyt kanava ja leveä tuuletin toisko rakenne enemmän kuutioita pienemmällä metelillä.Toi poistoputkikin on aika ongelma metelin suhteen...
     
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Positoputken kun eristät 15 mm armaflexillä niin pitäis sen puolesta ääni vähentyä
     
  3. jugi

    jugi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2002
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuommoinen tuli taloon käytettynä.

    jäähdytystehoa piisaa melkein ne 4 kw, ulkoyksikön saa parvekkeelle.

    Automaattiasetuksena huutaa 83 neliön kämpässä tavoitelämpö on 24 astetta.

    Toimii juuri kuten haluttu eli laskee lämpötilan noin 27 asteesta 24 asteeseen ja poistaa tukalan olon tekevän kosteuden.

    Laitteeseen saa sellaisen toiminnon että sammuu aina kun on saanut jäähdytettyä niin kompurakaan ei huuda jatkuvasti.

    kompura on tosiaan sisäyksikössä niin naapuritkaan eivät voi valitaa mitään, tavallaan ihan hyvä koska meluisa ulkiyksikkö estää joskus asentamisen kerrostaloon.

    jugi
     
  4. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Onko näissä kapistuksissa tapahtunut mitään merkittävää parannusta? Rivarikämpässä kun tulee nykyään asuttua niin ei ilppiäkään ole mahdollista laittaa.
     
  5. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksei rivariin olisi mahdollista asentaa ilppiä? Tietty, jos on vuokra-asunto, silloin homma on vähän kinkkisempi. Ilpin ulkoyksikkö on jäähdytyskäytössä liki äänetön. Se pitää vain hyvin matalaa puhinaa, kompura eli paljoa äännä. Kovalla pakkasella lämmitettäessä se vasta ääntää. Jäähdytyksessä Ilp pääsee kuitenkin aika helpolla. Vesien poisjohtaminen ulkoyksiköltä (Edit: sisäyksiköltä, mutta yleensä kondenssivesiputki tuodaan muiden putkivetojen mukana ulkoyksikön luokse) täytyy tietysti jäähdytyksessä huomioida.
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2013
  6. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Joo, olis pitäny tarkentaa vielä että vuokralla tulee asusteltua. Omakotitalossa mulla oli ilppi ja tykkäsin siitä kyllä kovasti :)

    Puhinat ja tohinat ei niinkään häiritse, mutta sähkönkulutus ja jäähdytysteho kiinnostaakin jo enemmän.
     
  7. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Minulla on kaksi ylimääräistä Panasonic on/off ILP:a, hyviä jäähdytykseen. Putket on, mutta jos niihin laittaisi kylmäainetta kestävät letkut ja liittimet päähän, saisi siirrettävän ilmastointi/lämmitys laitteen.

    Voin myydä pois molemmat
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Gigantin "HappyCare" paskavakuutuksestapa ei ollut mitään iloa tähän. He eivät korvaa mitään varkauksia, jos ei itse asuntoon ole väkivalloin murtauduttu..

    Ostin varastetun koneen tilalle Prismasta Hugin -merkkisen koneen 299e hintaan. Onkohan tässä kuitenkin heti tuoreeltaan jotain vikaa? Kompura käy vain pari minuuttia kerrallaan ja on sitten 8 minuuttia hiljaa, riippumatta tavoitelämpötilan asetuksesta.
    Kompura nyt käynyt tietokoneen kellosta seurattuna 13:34-13:36, 13:44-13:46 sekä 13:54-13:55 ja on aina väleissä pelkällä puhalluksella. Normaaliako muka? Ainakin entinen Matsui jurrasi muistaakseni yhtäjaksoisesti ja keskeytyksettä niin kauan kunnes tavoitelämpö saavutettiin.

    Ohjekirjassa kyllä sanotaan, ettei laitetta saa kallistaa tai pitää kyljellään, mutta koskeeko tuo kuljetusta myös? Kaupassa laite tuotiin minulle varastosta kyljellään työntökärryn päällä, eikä se laatikko autoonkaan pystyyn mahtunut. Ei kai se nyt tuosta kuljetuksesta hajonnut?
     
  9. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    ^ Eikös jääkaapit jne kylmäkoneet, jos on kuljetettu kyljellään niin joku aika piti pystyssä seisottaa ennen käyttöä? Näin muistaakseni oman jääkaapin kanssa oli kun joskus (vuosia sitten) kotiin tuotiin, niin tuosta mainitsivat jo tuodessa. Joku muistanee taikka jopa tietää paremmin. :rolleyes:
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    3 tuntia pystyssä pitää seisottaa ennen käynnistämistä, näin mainostaa Kika-Antti opastusvideomainoksissaan, joita littumonitoreissa pyörii. Tosin puhe on jääkaapeista ja vastaavista, mutta varmaan ilmastointilaitekin samaa ohjetta tottelee, kompura sielläkin hyrisee.

    299 euron Matsui sekin pysähtelee ilman lupaa aika-ajoin, mutta luultavasti vain kostealla säällä, tai kylmällä. En tiedä syitä kompuran ja kuumakennopuhaltimen sammuttamisiin.

    Kolme eri viilennystoimintamoodia olen havainnut:

    1) kone käy tauotta esim. puoli vuorokautta putkeen, kunhan on asetettu lämpöasetus niin kylmäksi, ettei huoneeseen ikinä niin kylmää saada aikaan. Ulkona pitää olla kohtuullisen lämmintä ja kuivaa, että tämä skenario toteutuisi. Oletan.

    2) kone käy syklisesti kun lämpöasetus on aseteltu niin ylös, että huone viilenee tarpeeksi kylmäksi ja kompuran+kuumakennopuhaltimen voi sammuttaa. Ne käynnistyvät uudelleen muutaman minuutin päästä kun huone lämpenee asteen verran. On siis normaalia, että kone käy ja lepää vuorotellen ja ylläpitää vakiolämpötilaa huoneessa. Tosin viileäkennopuhallin puhaltaa aina keskeytyksettä.

    3) kone käy syklisesti eli kompura+kuumakennopuhallin sammuilee luvatta, vaikka lämpöasetus olisi 16 asteessa ja huonelämpö 23 astetta.
    ... löysin yhden mahdollisen syyn oudolle sammuilemiselle: viileäkenno vetää itsensä jäähän, eli koneen lämpömittari (anturi on viileäkennon pinnalla) alkaa näyttää alenevia lämpötiloja, tyyliin 14 astetta, vaikka huoneessa oikeasti on 23 astetta. Ja kun anturin kertoma lämpötila alittaa koneeseen säädetyn lämpörajan, kone tulkitee huoneessa olevan riittävän kylmää ja kompura sammutetaan. Huoneessa siis ei oikeasti ole liian kylmää, vaan kenno on mennyt liian jäiseksi, jolloin huoneilma ei enää jaksa läpäistä eli lämmittää kennoa; seuraa noidankehätyylinen kennon umpeen jäätyminen. Tässä tilanteessa huoneilma alkaa lämmetä liikaa eli viilennyskone ei kykene viilentämään huonetta. Parin minuutin kompuran lepäilyvaihe ei välttämättä riitä sulattamaan jäitä pois, joten seuraavan käyntivaiheen aikana kenno jäätyy taas uudelleen. Ja huone lämpenee enenevästi.

    Jäätymisvaaraa voi pienentää kasvattamalla viileäkennon puhaltimen nopeutta. Minä pidän melun vuoksi nopeuden minimissä, mutta jos jäätymistä alkaa esiintyä (perussyy siihen on yhä tuntematon) nostan puhallinnopeuden keskinopeaksi, se ehkäisee jäätymistä. Jos sekään ei riitä, maksiminopeaksi puhallin pantakoon.

    Jatkan oudon sammuttelukäytöksen jatkoselvittelyä eli yritän löytää syyn, joka laukaiseen kennon jäätymisen. Yksi syy voi olla LIIAN KUIVA ilma. Jäätyminen nimittäin tapahtui muistaakseni sinä erityisen kuivana päivänä muutama päivä sitten, jolloin ulkoilman kosteus laski alle 20 prosentin ja samalla asunnon sisäilmakin vaihtui eli kuivui. Sammutusilmiö ilmeni sekä päivällä helteellä, että yöllä viileämmällä kelillä, joten ulkolämpötila sinänsä ei selitä ongelmia, mutta matala ilmankosteus saattaa selittää. Kuivan ilman ominaislämpökapasiteetti lienee liian pieni, eli huoneilmavirtaus kylmän kennon lävitse ei "tuo" tarpeeksi paljon lämpöenergiaa kylmäkennoon ja se kylmenee liian kylmäksi.



    Miksi kuumakennopuhaltimen+kompuran sammuilu on huono asia? Siksi, koska kompuran nukkuessa kylmä kenno alkaa nopeasti lämmetä ja sen läpi tauotta puhaltava ilma haihduttaa kosteuden kennon pinnalta takaisin huoneeseen. Lepoaika pitäisi pitää lyhyenä, 30 sekunnissa vaikkapa. Tai sitten lepoaika pitää olla niin jumalattoman pitkä, että kylmäkenno on kuivunut ihan kokonaan, tyyliin puoli tuntia.

    Aina kun minun PikkuMatsuini menee kenkkumoodiin numero 3, sammutan koneen kaukosäätimellä kokonaan, jotta kylmäkennosta ei kosteutta puhalleta takaisin huoneeseen. Annan koneen levätä esim. vartin ja käynnistän sitten uudelleen. Ja taas kun kone luvatta sammuttaa kompuran, sammutan koneen kokonaan. Työlästä, mutta minun silmilleni kone ei hypi epäloogisine moodeineen, vaan minä määrään miten koneen pitää toimia. Silloin kun olen paikalla siis. Ties mitä ihmettä kone tekeekään kun olen poissa kotoa.

    5...7 dl nestettä tunnissa kertyy kanisteriini. Pitää hommata isompi säiliö. Nykyisin pitää tyhjennellä 5 l kanisteria noin 4 kertaa vuorokaudessa. Esim. eilen tapahtuneen 10 tunnin nukkumiseni aikana heräsin onneksi puolivälissä ja tyhjensin kanisterin. Melkein litra tunnissa kertyy vettä jostain syystä nyt. 30 litran kanisteri taitaa olla ostoslistalla nyt, että kerran vuorokaudessa tyhjennys vain olisi.
     
    Viimeksi muokattu: 08.06.2013
  11. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Luitko vakuutusehdot ennen vakuutuksen ottamista?

    Luitko laitteen käyttöohjeen/asennusopaksen ennen käyttöönottoa?
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    En tietenkään lukenut. Kuka niitä pikkupränttejä muka siinä kassalla alkaa oikeasti tavaamaan, kun myyjätytykin vain hymyssä suin kehuu kuinka kaikki vahingot korvataan ripeästi turhia kyselemättä ja ilman tappelua, eikä se maksakaan kuin 50 euroa kahdelta vuodelta.

    EDIT: Tuo 299€ Hugin on palautettu DOA laitteena. Tilalle tuli satasen kalliimpi malli, joka toimii nyt kuten pitääkin. Ei pysähdy ennen tavoitelämpötilan saavuttamista. Tehokas on kuin mikä, mutta nythän huoneeni onkin ylärajan sijaan tehosuosituksen alarajalla. Sähköä kuluu 1300-1400W, mutta kompura pysähtyy välillä (vrt. entinen varastettu Matsui, kulutus 1000W, joka kävi lähes tauotta).
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2013
  13. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0