HK 247 + G 8040 -> vahvari menee "protect"-tilaan

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Rusakko_, 01.06.2013.

  1. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,

    Otsikon vahvari (6-7 vee) ja kajarit (2-3 vee) kytkettynä toisiinsa, ja vahvari menee tuon tuosta protect-tilaan ja sammuu. Lähtee napista käyntiin uudelleen ja taas meno raikaa. On tehnyt aina Genelecien kanssa, kun voluumia on enemmän. Tarkoittaa sellaisia voluumitasoja, mitä kerrostalossa ilkeää kuunnella. Mutta siis tiedän, että noista lähtis aivan jäätävän paljon enemmänkin mökää tarvittaessa... jotain häikkää on.

    Vahvari sammuu myös elokuvia katsottaessa, kun tulee dynaamisia kohtia tulee. Räjähdyksiä, moottoriajoneuvon mörinöitä, yökerhokohtauksia tai mitä ikinä leffoissa onkaan. Suoranaisesti treble/bass-säädöt eivät tunnu vaikuttavan vahvarin herkkyyteen sammua.

    Ko. tilanteita tulee telkkaria katsoessa, mp3:sia kuunneltaessa pc:ltä, leffoja katsoessa yms...

    Kaiuttimet lähteävt vahvarin pre-outeista (RCA) ja muuttuvat adapterilla XLR:ksi kajarin perässä. Ennen Genejä oli passiivilattiakaiuttimet, eikä ikinä mitään tuommosta ongelmaa. Myöskin subwoofer oli aiemmin, eikä senkään kanssa ongelmaa.

    Ideoita? Kaapeleissa vikaa?? Preouteissa? Gainleveleissä?
     
  2. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
  3. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin. Koskeeko viestini sitten enemmän Harman Kardonia vai Genelecia?? Mielestäni juuri HK:ta...

    Mutta jos ei tähän topiciin kukaan tiedä vastata, niin täytyy kysellä sitten vielä tuosta Genelec-ketjusta.

    Eli, kellään ideoita, miksi vahvistin menee protect-tilaan?
     
  4. marko

    marko Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.01.2001
    Viestejä:
    1 772
    Saadut tykkäykset:
    17
    Omat kokemukset tuosta "Protect"-valosta ovat passiivikaiuttimien kanssa, mutta kahdessa vahvistimessa on tuota omituisuutta testattu, ja molemmissa tapauksissa oli jokin komponentti antanut periksi ennen aikojaan. Sonyssa vaihdettiin muistaakseni kaksi päätettä ja Pioneerissa kourallinen "film capasitator:a", mitä sitten ovatkaan. Teki juuri tuota, että jaksoi olla päällä epämääräisen ajan, ennenkuin sammui itsekseen. Pioneerin kohdalla ensiapuna auttoi, kun tuulettimella viilensi koko laitetta, mutta ennen pitkää laite kuumeni niin paljon, että sammui.
     
  5. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä kokeilla lisäjäähdytyksellä viilentää laitetta. Sijoitukseltaan tuota laitetta ei voi enää avarammin sijoittaa kun on pöydän päällä.
    Kaapelit, johdot ym liitännät olen tsekannut.
    Jos tuommosen av-laitteen sisältä kyrvähtää joku komponentti, niin vaikea sitä on korjata tai edes löytää. Kun miettii miten paljon näissä on tätä rojua sisällä, niin hintalapun puolesta saa kyllä ihmetellä, että miten nämä toimii näinkin kauan.

    Mutta joo, pitääpä jatkaa tutkiskelua.
     
  6. Pas

    Pas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Genejen herkkyys/volyymisäätö kuinka pienellä?
    Koeta vaikka alkajaisiksi laittaa geneistä volyymi täysille jotta voit ajaa vahvistimen päätä pienemmillä tasoilla.

    Jos genet on pienellä ja vahvistin kovalla saattaa pääteaste vaikka yliohjautua ja suojaus vetää pelin seis.
     
  7. Rusakko_

    Rusakko_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisäjäähdytys ei auttanut. Käytin kaikki johdot yms irti vahvistimen takaa ja laitoin takaisin. Säädin Genejen takaa volyymit täysille, nyt vahvaria voi pitää pienemmällä, ja nyt pysyy HK käynnissä kovemmille voluumeille, mutta edelleen menee protect-tilaan lopulta. Desibelejä on tällöin aivan riittävästi, mutta olen varman, että enemmänkin noista lähtee mökää.

    Pärjään kyllä nyt näillä asetuksilla, mutta esimerkiksi jos esim. radiosta tulee hyvä kappale, niin sitä voi yhtään "luukuttaa". Jotain pitäis vielä koittaa keksiä... kesälomareissuja tiedossa, että kovin aktiivisesti ei ehdi testailee. Kiitoksia avuista, ja kertokaa toki vielä jos tulee jotain mieleen.
     
  8. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos poitsut luulossa että ainut itsensä jojotukseen kykenevä kytkentä vahvistimessa on kaiuttimia syöttävä pääteaste? No ei. Tällä kertaa jojoon näyttää hyppäävän jotakin esivahvistinpuolelta. Tilanne ilmentyy kun pre outissa on kuorma perässä ja jengaa riittävästi.

    Harman Kardonia kannattaa käyttää nyt lääkärissä. 8040:n tuloimpedanssi on balansoimattomana ymmärtääkseni vain puolet nimellisestä 10 kOhmistaan l. 5 kOhm. Vähän tavallista matalampi, mutta kyllä tuosta pitää ehjän esivahvistimen selvitä.

    Kertoo HK-huollossa että laukoo suojiaan 5 kOhmin kuorma persiissä, niin älyävät koeponnistaa tuolla impedansilla ja saavat ongelman esiin. Ei nimittäin välttämättä tule esille tavallisemmalla 10 - 100 kOhmin tuloimpedanssilla. Minkä melko varmaan löisivät analisaattoriin kiinni & levittelisivät käsiään löytämättä mitään ilman tämän yksityiskohdan mainitsemista.

    P.S. Vahvistin kannattaa valokuvata ja dokumentoida ulkoisilta vaurioiltaan tarkkaan ennen huoltoon vientiä, jos meinaat viedä sen nyt seuraavan kolmen kuukauden aikana. Kesä-/heinä-/elokuu on ns. kesäpoikien yms. tunareitten pahinta sesonkiaikaa.