Hiljainen blu-ray soitin

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Enoelmeri, 19.05.2010.

  1. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen Ps3:n julkaisupäivästä katsellut elokuvia sillä, mutta varsinkin kesällä sen melu on sietämätön. Valinta mallien joukosta tuntuu kuitenkin mahdottomalta tehtävältä. Näillä kriteereillä olen valitsemassa soitintani, jos jollakin on ehdottaa jotain mallia.

    -ääneltään hiljainen
    -hinta maksimissaan 300 euroa
    -mahdollisimman hyvä dvd-skaalaus
    -en tarvitse mediatoisto ominaisuuksia (divx, mpeg, verkkotoisto..)
    -soittimen nopeus ei myöskään ole tärkein ominaisuus

    Eli lyhyesti mahdollisimman äänetön ja hifilaitteen näköinen.

    Lueskelin Hifimaailman 2/2010 testiä ja siinä ollut Pioneer bd-p320 herätti mielenkiinnon. Pioneerilta on kuitenkin olemassa myös halvempi malli bd-p120.
    Onko kukaan verrannut näitä kahta mallia tai yleensäkään omistaa jompaakumpaa näistä? Onko laitteiden melussa eroa?
     
  2. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni vastaten:

    Ostin Pioneer bd-p320 soiitimen ja se tosiaan on katselupaikalle käytännössä äänetön myös kesäkuumalla. Ainoa miinus on soittimen hitaus, mutta sen ei kannata antaa häiritä.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täältä voisi ääni lähteä vaikkapa Sonyn S550:lle. Sehän on suosittu ja todestusti toimiva laite, josta on ollut mukava katsella niin BD- kuin DVD-leffoja. Koskaan en ole kuullut sen päästävän pihaustakaan, joten ainakin oma mallini on näin tarkkakuuloisellekin (ja PS3 Slimin äänen ärsyttävyydestä päätellen ehkä vähän herkällekin) kaverille täysin äänetön. DVD-skaalaus ei ole ihan Oppon tasoa, mutta ei missään nimessä huonoakaan. DVD-käytössä laite ei ole ollenkaan hidas, mutta joitakin BD-levyä saa odotella jonkun aikaa (kymmenen sekunnin hujakoilla). En tosin ole koskaan ymmärtänyt miksi soittimen nopeus on monelle niin ratkaiseva: kuinka moni meistä oikeasti aloittaa katselun sekunnin sisällä siitä, kun levykelkka levy sisällään lähtee menemään laitteeseen -- ainakin itse käyn jääkaapilla, suljen valoja, säädän ääntä, käyn ehkä vielä netissä, otan kännykän lähemmäksi jne.
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2010
  4. Nautiskelija

    Nautiskelija Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko päivittänyt firmiksen? Oma lx52 nopeutui jonkin verran viimeisimmän päivityksen myötä. Viimeisin firmis taitaa olla 3.65
     
  5. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitin laitteen heti kun laitoin sen paikoilleen, joten vanhempaa versiota ei tullut kokeiltua, mutta hyvä jos on nopeutunut.
     
  6. eeneku

    eeneku Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro.

    Joo tosiaan, samat lähtökohdat kuin ketjun aloittajalla, eli PS3:lla ollaan pötkitty tähän asti ja sen äänekkyys alkaa jo rasittamaan. Eli pitäis saada hiljaisempaa soitinta alle.

    Hinta olisi tosiaan hyvä olla siinä 200-300, ja painoitan seuraavia ominaisuuksia tässä järjestyksessä: hiljaisuus, Blu-Ray-kuvanlaatu, DVD-kuvanlaatu, HD-decoderit tjsp. Bonuksena jos laite olisi langaton niin sen saisi päivitettyä helposti, mutta mitään muita mediaominaisuuksia en tarvitse. 3D ei myöskään ole tarpeen, sillä telkkuni ei moista ymmärrä enkä hetkeen ole uutta ostamassa. Nopeudella ei ole suurta merkitystä kunhan leffat vain pyörivät nätisti.

    Tällä hetkellä PS3 toimii telkun omien kaiuttimien ja kuulokkeiden kanssa (television kuulokeliitäntä), mutta mahdollisesti lähitulevaisuudessa investoin 2.0-järjestelmään.

    Niin, ja tuota Pioneerin BDP-320:sta katselin itsekin tässä vuoden mittaan, mutta nyt kun rahaa on niin pelkään laitteen jo vanhentuneen. Onko se?
     
  7. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    DVD-kuvanlaadun tapauksessa ei taida löytyä PS3:n voittajaa tuossa hintaluokassa. Blu-ray -kuvanlaadun suhteen ei taida olla juurikaan laitteita, joissa tuo puolisko olisi jotenkin onnistuttu ryssimään. HD-dekoodereilla ilmeisesti tarkoitat mediatoisto-ominaisuuksia ? Tässä suhteessa ei taida olla nro. 1 -ratkaisua eli vähän kaikissa laitteissa (PS3 mukaan lukien) on joitakin haasteita containerituen (esim. mkv & mp4) ja formaattituen (esim. AAC-ääni, h264:n AVC profiili ja tasot) suhteen. Ainoa "soittaa kaikkea varmasti"-ratkaisu on tässä suhteessa HTPC.
     
  8. eeneku

    eeneku Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD:n kuvanlaatu ei tarvitse olla aivan samalla tasolla, jos laite on oikeasti siedettävän hiljainen, mutta ei kuitenkaan mikään ärsyttävän huono. Toisin sanoen paras mitä tähän hintaluokkaan saa.

    Ja ei, en tarkoita mediatoisto-ominaisuuksia, vaan tukea näille HD-äänille, Dolby HD ja mitä niitä nyt oli.

    Nyt kun HTPC:stä aloit puhumaan, niin miten hyvän DVD-skaalauksen niillä saisi aikaan?
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    HTPC-puolella laatu on aika pitkälle kiinni ohjelmista ja asetuksista: mitään ei tule kuin "Manulle illallinen" vaan tekniikka vaan ohjelmat pitää osata asentaa ja säätää oikein. Jos mennään vähän tarkemmalle tasolle niin Plazan HTPC-osastolla on viestiketju, jossa käsitellään DVD:n esikäsittelyä FFDShow ja Dscaler-filtereillä. HTPC-puolella on siis edellytykset saada aikaan todella hyvää kuvaa, mutta tuo vaatii sitten sitä kuuluisaa säätämistä, kokeilua, yritystä ja erehdystäkin.

    Oma mielipiteeni on, että leffojen toisto olisi hyvä pitää näissä erillislaitteissa (mukaan lukien PS3), koska HTPC-puolella on aina mukana tuo säätäminen. Jos ei noiden filtereiden kanssa niin sitten käyttis tai laitteisto vaatii huolenpitoa. Erillislaitteissa virta vaan päälle, levy sisään ja menoksi. On tosin muistettava, että erillislaitteiden tapauksessa raudalla on merkitystä ja yleensä parempi rautahan tarkoittaa vihaisempaa hintalappua. Omassa tapauksessa hankin erillisen skaalaimen pelkästään DVD-materiaalin lomituksenpostoa ja skaalausta varten, mutta lopputulos (eli kuvanlaatu) on kyllä jokaisen euron arvoinen.

    Mutta takasin asiaan, minusta sinun kannattaisi pääasiassa kiinnittää katseesi noiden blu-ray soittimien hiljaisuuteen/meluisuuteen liittyviin kirjoitukseen. Foorumin tämän osaston viestiketjuista löytyy varmasti paljon juttua eri mallien hiljaisuudesta/meluisuudesta.
     
  10. eeneku

    eeneku Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin nyt sitten tuon Pioneerin BDP-320:n. Muuten hyvä ja hiljainen, mutta reilun tunnin katsastelun jälkeen tuuletin pärähtää eloon ja möykkä on kauhea. Ei ehkä PS3:n tasoa, mutta kuultava silti.

    Mitäpä tuolle nyt sitten?
     
  11. rambo99

    rambo99 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täälläkin alkaa PS3:n melu tympiä. Itselläni huolettu PS3, jossa tuulettimet ilmeisesti laitettu ensinnäkin pyörimään tavallista lujempaa, ja kun tuulettimen kierrokset nousee, se ei palaa takaisin pienemmille kierroksille ennen kun koko laitteen käynnistää uudelleen. Jotenka varsinkin näin kesällä melu on viimeistään puolen tunnin katselun jälkeen suorastaan järjetön, häiritsee leffojen katselua suunnattomasti.
    Erillinen bluray-soitin siis olisi kiikarissa. Lähinnä halpa hinta olisi prioriteetti - alhaisen melutason lisäksi tietysti. Eikä nyt ihan buginenkaan tarvitsisi olla.. Pikasurffailulla tarttui silmään esim seuraavat mallit: LG BP220, Samsung BD-E5300, Philips BDP2900, LG BP125N.
    Olisiko kellään noista kokemuksia? Ovatko hiljaisia? Muita halpoja ja hiljaisia malleja? Bluray-toistoa ainoastaan tarvitsen, muilla mediatoisto-ominaisuuksilla tai DVD-skaalauksilla yms ei ole merkitystä.
     
  12. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Sony BDP-S185 (vm.2011, saatavuus voi olla huono), gigantissa 75€ collect@store-tuote

    Kaverilla on tuo ja sen mielestä ei pidä meteliä kuin käynnistäessä, suljettaessa ja toiston aikana skipatessa. Soitin kait tärisee toiston aikana hieman, mutta ei siitä taida kuulua juuri mitään meteliä n.1metriä kauemmaksi.

    Uudempi malli voi olla yhtä hiljainen BDPS1100 79€ gigantissa

    Pitääkö soittimesta löytyä 3D-tuki, Wifi, noita ominaisuuksia ei yleensä ole halpismalleissa?
     
    Viimeksi muokattu: 27.05.2013
  13. rambo99

    rambo99 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä.

    Pari juttua tosin hieman arveluttaa noissa soittimissa. Jälkimmäisessä mallissa Gigantin sivulla mainostetaan: "Nauti värikylläisistä elokuvista ja...", "Triluminos Color väritoisto tarjoaa runsaat värit". Jos tuo jollain tavalla muuttaa värejä niin muutoshan ei voi olla kuin huonompaan suuntaan - kalibroin telkkarini aika-ajoin X-Riten kalibraattorilla joten väreillä on väliä. Tietysti jos tuon ominaisuuden saisi disabloitua niin eipä sillä sitten väliä.

    Toinen juttu oli molemmissa malleissa teknisissä tiedoissa: "Progressiivinen skannaus: ei". Tarkoittaakohan tuo siis ettei soitin ulosta kuvaa kuin lomitettuna? Eli 24hz-leffat tulisivat sitten kaiketi johonkin 60i formaattiin muuteltuna? Oma telkkarini ei käsittääkseni hallitse tuollaisessa tapauksessa lomituksenpoistoa oikein, ainakaan niin että muuttaisi kuvan nykimättömäksi 24p-kuvaksi.

    3D:tä ja Wifiä ei tarvitse olla.
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2013
  14. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Luulisi nyt ainakin että kaikki blu-ray soittimet osaavat toistaa blu-rayt 24Hz:nä kuten ne on tarkoitettukin. Ei kai ne nyt mitään 60i muunnoksia niistä tee!?
    Muistaakseni kaverin tv(Sony D3500) ilmoittaa ruudulla blu-ray videon informaatioksi myös 24p, tarkistan vielä uudelleen tuon.

    BDP-S185 http://www.sony.fi/product/blu-ray-levy-soitin/bdp-s185/tekniset-tiedot#tab
    - BD-ROM - HDMI®: 720p / 1080p (24 Hz)
    EI/KYLLÄ
    - BD-HD (24 Hz) (24p True Cinema)
    KYLLÄ

    Uudempi BDP-S1100 http://www.sony.fi/product/blu-ray-levy-soitin/bdp-s1100/tekniset-tiedot#tab
    - 24p True Cinema
    KYLLÄ

    Kannattaa hyödyntää etäkaupan 2viikon palautusoikeutta (tai gigantin 30päivän palautusoikeutta) jos ei ole tuotteeseen tyytyväinen.
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2013
  15. rambo99

    rambo99 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, niin kyllä tuntuisi, olisihan tuo aika erikoista.
    Mitähän lie tuo sitten meinaa.. "Progressiivisessa skannauksessa eli kuvan esitystavassa lomituksesta on luovuttu ja koko kuva esitetään kerralla", tollainen teksti on selostuksena progressiivinen skannaus -kohdassa, jota siis "ei ole". Hmm, meinaakohan tuo niin päin, että soitin ei tee lomituksenpoistoa 50i ja 60i -formaatin levyille vaan jättää sen telkkarin tehtäväksi? Tuossa olisi kyllä enemmän järkeä.
     
  16. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Kyllä ne toistavat blu-rayt juuri sellaisena kuin pitääkin. Luulisin, että tuo progressiivisuuden puute koskee lähinnä DVD-kuvan skaalaamista joka on sitten ehkä parempi jättää tv:n tehtäväksi. Riippuu tietysti tv:stä...