Topfield CRP-2401CI+

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mikita, 30.05.2011.

  1. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    LA-digital CI+ on todettu toimivaksi. Myyntipaikat esim. Prisma(sen verkkokauppa) tai Multitronic.
     
  2. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, näin vähän aiempien postausten perusteella arvelinkin, mutta ajattelin kuitenkin varmistaa.

    Näyttää olevan lopussa Prisman verkkokaupasta, mutta Multitronicilta sitä löytyy hintaan 37,90€ (linkki). Pitänee siis laittaa yksi tuollainen tilaukseen, niin saa MM-lätkän näkymään HD:na boksin kautta.

    Edit.
    Ihan vaan tiedoksi, jos ja kun joku muukin on tuota samaista lukijaa ostamassa, että Multitronicilla ei ole noita yhtään kappaletta omassa varastossa vaikka verkkopalvelu niin väittääkin. Tällaiset tuotteet lähtevät tilausten perusteella matkalle tukkurin kautta jostakin ruotsista, eli toimituksessa menee pahimmillaan toista viikkoa. Hinta on edullinen, mutta toimituksen suhteen ei saa olla kiire. :D

    Btw. Tänään tuli ilmoitus Amazon.de:ltä, että boksi on lähtenyt matkalle ja DHL:n setä yrittää parhaansa mukaan roudata sitä tänne ehjänä.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2013
  3. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko niin, että 51xx:n tallenteet eivät sellaisenaan kelpaa 2410CI+:lle? Jos eivät, niin mikä on tällä hetkellä näppärin tapa konvertoida tallenteet sopivaan muotoon?
     
  4. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
  5. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    ProgressBarKeysin kehittäjä vastasi kysymykseen vihdoinkin, että uusien laitteiden TAP-rajapinta vaatisi aika paljon muutoksia vanhaan koodiin, eikä hänellä ole aikaa/kiinnostusta alkaa urakkaan, joten 2401-yhteensopivaa versiota PBK:sta ei ole näillä näkymin luvassa.

    Osaisiko kukaan vinkata jotain toista TAPia, jolla 2401:ssä onnistuu kirjanmerkin jättäminen siihen kohtaan missä toisto pysäytetään ja valinnaisesti taas samasta kohdasta automaattisesti toiston jatkaminen myöhemmin? Muistan tosin jostakin lukeneeni, että boksissa saattaa olla tällainen toiminto jo vakiona, jolloin erillistä TAPia ei tarvittaisi lainkaan, mahtaako tämä pitää paikkaansa?

    Yksi PBK:n kätevä ominaisuus oli siinä, että toistoa pysäytettäessä esitettiin aina valikko, josta oli mahdollista poistaa tallenne suoraan. Mahtaako tällaista TAPia olla nykyään olemassa?

    Mainosten yli hyppimiseen näyttäisi olevan tarjolla useampiakin TAP-sovelluksia, joten sen ei pitäisi olla ongelma.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Keltaisellahan pääsee vakiona vanhoilla toppyillä hyppimään...
    Ennen vielä ainakin "kusiaisaikana" toppari teki ite automaattisesti tuon kirjanmerkin tallennetta stopatessa joka poistui jos tallennetta alkoi katsomaan uudelleen ja vastasi kyllä että haluaa jatkaa siitä mihin jäätiin....
    Käytännössä niissä oli kahden "vahvuisia" bookmarkkeja, sellaisia jotka poistuivat kertakäytön jälkeen ja pysyvämpiä, jotka piti poistaa käsin...
    Samoin tallenteen saattoi poistaa sitä katsoessa...
    Eli em. toiminnot oli ainakin vanhoissa malleissa, tiedä sitten uusista.

    T: Vesku
     
  8. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, keltaisella voi toki hyppiä bookmarkkien välillä, mutta ne pitää muistaa itse laittaa paikoilleen (vihreästä painikkeesta). Minulla on ollut PBK niin pitkään käytössä, että en tiedä miten homma menee viimeisimmissä firmiksissä ilman sitä, mutta ainakaan 5100:n ensimmäiset firmikset eivät jättäneet kirjanmerkkiä pysäytyskohtaan automaattisesti. Hienoa, jos tuossa suhteessa on tapahtunut kehitystä.

    Vielä kun löytyisi joku TAP, jonka avulla pysäytettävän tallenteen voisi halutessaan poistaa kätevästi saman tien. Tämäkin on yksi ominaisuuksista, joihin ehti tottua PBK:n kanssa.

    Btw. DHL:n setä soitti juuri ja sanoi, että pakettia olisi tarjolla. Vielä kun tulisi toisesta paikasta uudet tukiasemat ja kortinlukija, niin voisi alkaa pajottamaan komboa kasaan kasaan.
     
  9. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noniin muutama viikkohan siinä Saksassa huollattamisessa vierähtikin. Sinänsä homma toimii ilman kustannuksia kun Saksassa huoltaa takuuseen, mutta odottavan aika on pitkä.
    Tällä kertaa oli kovalevy antautunut ja olivat vaihtaneet uuden levyn boksii. Samalla totesin, että pitäisi ilmeisesti lähettää boksin mukana jatkossa oikeanlainen ruuvari sinne Saksaan kun olivat nylpänneet boksin koteloruuvit ja lisäksi vääntäneet yhdestä jengatkin auki.
    Nyt latasin boksiin plasm epg:n ja tuntui toimivan ihan ok, mutta täytyy nyt testailla. Näin apps-aikoina vaan tuon plasm epg:n hinta yllätti, mutta ehkäpä siitä ei muuten jää kehittäjälle mitään käteen kun ilmeisesti vapaa-ajallaan tuota vääntää.
     
  10. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä sain boksin tänään ja kortinlukijakin oli postiluukussa odottelemassa. Ei siis muuta kuin vanha boksi irti, kansi auki ja siirtämään tallenteita ensin tietokoneelle TopfHDRW:llä. Tässä hommassa meni pari tuntia ja sen jälkeen vielä melkeinpä toinen mokoma tiedostojen konvertoinnissa oikeaan muotoon RecConverterilla. Uuteen boksiin saan tiedostot (yhteensä jotain 250GB) siirrettyä vasta huomenna.

    Tuolla välin oli hyvää aikaa päivittää uuteen boksiin viimeisin virallinen firmis (helmikuu 2013), säätää asetukset kohdalleen ja tutustua ominaisuuksiin ilman tappeja. Korttilinkityksenkin sain pelittämään heittämällä. Kortinlukijan päivitin tosin heti kättelyssä television kautta, kun tiesin, että se onnistuu kaikkein varmimmin sitä kautta. HD-kanavat siis näkyvät hienosti ja muutenkin tuntuu olevan vanhaa tuttua topparia, mutta päivitettynä ominaisuuksien, ulkoasun, yleisen toimintanopeuden ja graafisen ilmeen suhteen ajan tasalle. Kuvanlaatu on selvästi parempi kuin koskaan aiemmin SD-materiaalilla ja HD-kama se vasta loistaakin. Käytettävyyskin on ihan ok ja se paranee vielä moninkertaisesti, kunhan saan kaikki TAPit asennettua ja konfattua, sekä liitettyä boksin himanettiin muiden gadgettien kaveriksi.

    Tässä kuitenkin muutamia illan testailujen aikana havaittuja miinuksia, joihin toivottavasti löytyy parannusta tavalla tai toisella:

    - Kaukosäädin on rimpulampi ja näppäinasettelultaan paljon huonompi kuin 51xx:n kauko. Lisäksi kaukosäätimen signaalien vastaanottoherkkyys on uudessa boksissa selvästi aiempaa heikompi. Onneksi 5100:n ja 2401:n kaukosäätimien signaalit ovat täysin yhteensopivia, joten jatkan käyttöä sujuvasti vanhalla kaukosäätimellä (käytettävyys on parempi, mutta signaaliherkkyyteen tämä ei ikävä kyllä hirveästi auta). :D
    - Boksin oma EPG ja manuaalisten tallennusten ajastus on pyllystä, mutta sehän oli jo tiedossa. Tähän vaivaan auttaa onneksi vanha tuttu PlasmaEPG (tosin nyt HD versio), johon on jo lisenssikin ostettuna valmiiksi.
    - Tiedostojen siirtäminen boksiin ei ilmeisesti onnistu enää muuten kuin FTP:llä, vai kuinka? Ei se muuten haittaisi, mutta tarvittavat verkkokikkareet ovat vielä matkalla, joten USB-mahdollisuus tulisi nyt tarpeeseen. Liitinhän boksista kyllä löytyy, mutta se ei ilmeisesti sovellu tähän tarpeeseen mitenkään.
    - Puskurista tallentaminen on toteutettu todella typerästi, tai sitten sitä on muutettu aiemmasta menetelmästä, enkä vain osaa käyttää sitä. Toivon kovasti jälkimmäistä vaihtoehtoa, koska nyt näyttää ikävästi siltä, että jos haluaa siirtää puskurissa olevan ohjelman levylle, on pakko kelata taaksepäin haluttuun ajankohtaan, käynnistää tallennus ja katsoa sen jälkeen ohjelma loppuun saakka ilman minkäänlaista kelausmahdollisuutta (oikean ylälaidan time shift -kuvake vilkuttaa kieltomerkkiä aina kun yrittää kelata ja stopin painaminen tai kanavan vaihtaminen keskeyttää tallennuksen kokonaan). Vanhassa topparissa tuo toimi näppärästi niin, että kun kelasi bufferia taaksepäin, käynnisti tallennuksen ja painoi stoppia, oltiin takaisin live-kuvassa ja bufferi oli tallennettuna levylle. Toki oli myös mahdollista kelailla bufferia mielin määrin, jos siltä tuntui.
    - Ylen tallennusten tekstitykset tosiaan katoilevat satunnaisesti (ainakin tallenteiden toiston alussa), mutta tästähän on ollut jo puhetta aiemminkin. Ei mikään showstopperi ainakaan omalla kohdalla, mutta toivottavasti vika kuitenkin korjaantuu jossakin välissä. Ylen tekstityksiä testaillessani sain boksin kaiken lisäksi boottaamaan omia aikojaan yhden kerran, eli kyllä siinä selvästi jokin todellinen yhteensopivuusongelma on.

    Tuo tallennuspuskurin kökkö tallennus on tähän mennessä havaituista puutteista merkittävin, kun sitä on tottunut käyttämään 5100:n kanssa niin usein. Harmi, jos siihen ei löydy mitään fiksua kikkaa. Joku TAP taisi ainakin olla, joka tallentaa puskurin levylle aina kun vaihtaa kanavaa, mutta melkoinen pielavetinen se kyllä on.

    Mutta joo, loistavalta hankinnalta näyttää tässä vaiheessa kaikesta huolimatta.

    Edit.
    Pitää varmaan avata boksi muutaman päivän/viikon käytön jälkeen ja listata powerin tarkemmat tiedot+kondensaattorien arvot ja sjoittelu, jotta saadaan markkinoille valmiita konkkasatseja tulevien vuosien väistämättömiä powerituunauksia varten. Käsittääkseni tässä on käytetty powerissa yhtä luokattomia komponentteja kuin muissakin toppareissa, joten viimeistään takuun loppuvaiheessa kannattaa ottaa kolvi ja konkkasatsi kauniiseen käteen, jotta ei tule ikäviä yllätyksiä tulevaisuudessa. Kyllä minä olen vakaasti suunnitellut meneväni tällä ainakin seuraavat 5 vuotta, mikäli liikkuvan kuvan nettistriimaus ei sitten siihen mennessä ole tappanut televisiolähetyksiä kokonaan. :D
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2013
  11. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelliseen tallennuspuskuriin liittyen manuaalista löytyi tällainen maininta:

    Tuo tupla-stopin painallus jäi testaamatta, eli jos se toimii niin kuin tuosta vähän voisi ymmärtää, eli että puskurin tallennusta ei silloin keskeytetä (koska ekan stopin painaminen tuottaa ruudulle vain K/E-kysymyksen), niin sitten tuokin on ihan ok, vaikkakaan ei yhtä näppärä olekaan kuin 5100:ssa. Tuo on sen verran epäselvästi kirjoitettu, että en pidätä hengitystä, mutta täytyy testata tuota huomenna tarkemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2013
  12. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Tiedostojen siirtäminen onnistuu ulkoisen kovalevyn tai muistitikun avulla USB-portista. Suoraan toiseen tietokoneeseen boksia ei voi kytkeä.

    Kun äskettäin vaihdoin kovalevyn 2401:een, jouduin itse pähkäilemään saman tiedostonsiirto-ongelman kanssa. Lopulta ratkaisin sen asentamalla TapToDaten kautta telnetd-demonin ja kopioimalla terminaalissa tiedostot edestakaisin ulkoiselle kovalevylle. Jos "verkkokikkareita" ei vielä ole, voi boksin omillakin työkaluilla sirrellä tiedostoja yksi kerrallaan ulkoisen ja sisäisen tallennusvälineen välillä.
     
  13. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, pitääpä sitten kokeilla sitä kautta. Vanhat tallenteet siirrän vasta sitten kun boksi on verkossa, eli lähinnä muutamien TAP-sovellusten siirtoon tuota väliaikaista menetelmää juuri tarvitsekin ja siinä USB-muisti on ihan riittävä.

    Btw. Nuo "verkkokikkareet" tarkoittivat käytännössä toista tukiasemaa, joka tulee olkkarissa olevan boksin lähelle ja johon boksi sitten kytketään fyysisesti. Niin kauan kun posteljooni ei ole ehtinyt sitä toimittamaan, ei boksilla ole verkkoyhteyttäkään.

    Edit.
    Eipä näköjään onnistu kaikkien tappien asentaminen USB-tikulta, sillä toppy ei listaa "tiedostohallinnassaan" kuin tunnettuja tiedostotyyppejä. Mm. PlasmaEPG:n tapauksessa ProgramFiles\PlasmaEPG_HD -kansioon pitää kopioida sovelluksen lisenssi, sekä muutama muu aputiedosto, eikä se onnistu, kun ei niitä ole näkyvissä lainkaan. Ei siis auta muu kuin viritellä väliaikainen verkkoyhteys boksin ja työaseman välille. TapToDatekin näyttää edellyttävän verkkoyhteyttä, joten vaikka sen siirto onnistuikin, niin sillä ei voi tehdä vielä mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2013
  14. koose

    koose Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    399
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ole lähettämässä boksia (vielä :)) Saksaan, mutta miten sait hoidettua korvauksen lähetyspostikuluista? Muuta tavaraa on tullut korjautettua takuuseen ulkomailla, mutta en ole koskaan perännyt noita lähetyspostikuluja. Kiinnostaisi noin yleisestikin tietää, miten toimittajat suhtautuu noihin lähetyspostikuluihin ja mitä kaikkia mahdollisuuksia niitä olisi saada takaisin.
     
  15. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tätä minäkin suunnittelin jossain vaiheessa. Boxin kovalevy nimittäin rupesi naksumaan ikävästi viime viikolla. Rauhoittui kun otti sähköt pois kokonaan. Levy näyttää oleva Seagate Hddinfon mukaan ja APM asetus on 3(minimum performance without standby). Vaihdoin tuohon 1(max performance) mutta asetus ei pysy muistissa.
     
  16. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Siellä sisuksissa on aika todennäköisesti teran Seagate Pipeline (ST31000322CS). Itse vaihdoin hiljattain tilalle 2TB:n WD Caviar Greenin. On huomattavasti hiljaisempi.
     
  17. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Molemmilla kerroilla lähetin vain skannatun Postin kuitin ja annoin pankkitiedot. Ensimmäisellä kerralla hyvittivät visalle ja tästä toisesta kerrasta ei ole vielä kokemusta kun vasta lähetin kuitin. Toistaiseksi voi siis antaa plussaa Hm Sat De:lle hyvin hoidetuista huolloista.
     
  18. mate_1974

    mate_1974 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2005
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,
    Onko tässä boksissa tiedossa mitään samalaista kuin 5xx0 sarjan bokseissa, eli jos niihen laittaa yli 1 TT levyn, se näyttää toimivan ok, mutta kun tallentaa enemmän kuin 1 teratavun verran, levykirjanpito tyhjenee.
     
  19. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niinpä näkyi olevan tarkemmassa tarkastelussa. Oliko niin että 2TB on isoin levy mitä voi laittaa, ulkoisellehan on max 2TB?
    Pitäisi käydä poweri läpi ennen levyn vaihtoa, en ihan luota noihin elkoihin tässäkään.
     
  20. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Ei ole vielä tera täynnä, joten ei ole omakohtaista kokemusta. En ole myöskään törmännyt Saksan foorumilla tällaisiin ongelmiin.