Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Joo en kyllä itsekkään ymmärrä, miten tämä olisi voinut olla täytejakso. Paljon rakentelua tulevan kannalta. Ainoa tarina mikä ei tainnut mennä oikein eteenpäin oli Theon kidutusepisodi, joka oli sangen kamalaa katseltavaa.

    Ei tämä nyt minunkaan suosikkijaksoni ollut, mutta kaukana turhasta.
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kauden kevyesti heikoin ja typerin jakso muutaman erittäin hyvän jakson perään. BwB sitten myy orjia, Tywin uhkaa pakottaa Lorasin kingsguardiin (?), Littlefinger suunnilleen seisoo torin laidalla ja huutelee kaikki salaisuutensa ja suunnitelmansa kaikkien kuuluviin ja yltiöhollywood Jon ja Ygritte pusu. Mitä vittua nyt taas??? Dialogi oli poikkeuksellisen tökeröä, erityisesti alkaa ärsyttää että kun yritetään esittää että QoT on niin fiksu ja nokkela puhelija, eikö tuota yhtään hienovaraisemmin muka voi tehdä?

    Minusta tämä kausi on sisältänyt paljonkin filleriä, erityisesti jo useammassa jaksossa esiintuodut Podin panotaidot, tuota aikaa ei olisi voinut käyttää tehokkaammin??? Esim. syventää edes vähän Jonin ja Ygritten suhdetta ettei olisi hypätty suoraan romanssin keskelle ilman että nuo kaksi on edes kunnolla keskustellut keskenään.

    Useamman muun inhoama Theonin kidutuskohtaus oli minusta tämän jakson vahva osuus, ei kerro siitä että se olisi ollut joku poikkeuksellinen kohtaus, muu jakso oli vaan niin heikko.
     
  3. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ja mitä noissa oli vikana? (ei kelpaa vastaus 'koska kirjassa...')...Littlefingerin puhehan oli hieno, jakson parasta antia, Tywinin ja Olennan keskustelun ohessa...mitäs salaisuukksia LF maailmalle tuossa paljasti, meni pikkasen ohi.
     
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketään ei ole ikinä pakotettu kingsguardiin eikä se edes ole mahdollista. Käykö Tywin lausumassa valankin Lorasin puolesta???
    BwB on pienen ihmisen puolella isoa mahtia vastaan, miten vitussa orjakauppa sopii tuohon? Miksi he olisivat Stanniksen puolella tai apuna hänelle???
    Littlefinger tosiaan on aivan eri tyyppi kuin toisessa formaatissa, todellista katsojan aliarviointia kun hänen pitää koko juoni suunnilleen kädestä pitäen selittää, ei tippaakaan hienovaraisuutta tässäkään.
     
  5. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Littlefingerin puhe oli erinomainen kohtaus. Eihän se siinä juoniaan paljastanut juurikaan vaan kertoi näkemyksensä siitä, miten kaaos on mahdollisuus hänen kaltaiselleen moraalittomalle nousukkaalle. Hyvä kohtaus ja hienoa jatkoa Varyksen ja LF:n aiempien kausien vastaaville nokitteluille. Lisäksi uskon, että kasuaalikatsojat kaipaavat tällaisia kohtauksia välillä.
     
  6. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Taidat tulkita hieman liian pitkälle Tywinin lausuntoa sama pätee BwB juttuun, GOTin hahmot ei ole mitään mustavalkosia, ei tuossa mitenkään painotettu että he ovat Stanniksen puolella tai apuna, Thoros kyllä selitti tarpeeksi selkeästi motivaationsa. Ei tuota nyt voi orjakaupaksi sanoa, uskonnolla taisi tuon kanssa jotain tekemistä.
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    EI vakuuta nuo perustelut. Katsoo mistä tahansa näkökulmasta, tv.com arvostelija, Westerosin arvostelut tai mistä vaan tuo jakso on arvioitu useimmissa paikoissa koko kauden heikoimmaksi, minä vähän listasin syitä siihen. Kumma kun tätä sarjaa ei saa kritisoida edes sillon kun siihen selvästi on syytä. Ei jotain Walking Deadia kukaan puolusta samaan malliin.
     
  8. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tässäkin sarjassa kritisoitavaa on (ei toki läheskään niin paljon kuin Walking Deadissa, mikä myös on varmasti yksi tekijä), mutta itse en ainakaan näe, että adaptaation eroavaisuudet suhteessa alkuperäisteokseen ovat välttämättä huonoja, kritisoitavia asioita.

    Sarjan suurin ongelma IMO on se, että hahmoja on niin paljon ja kaikki pidetty visusti erillään toisistaan, niin että tarinat hyvin harvoin risteää keskenään. Hahmopaljoudesta seuraa myös se, että juoni jokaisen hahmon tarinassa etenee yksittäisissä jaksoissa minimaalisen vähän. Jaksot myöskään harvoin toimivat yksittäisinä kokonaisuuksina, kun seurataan seitsemän hahmon tarinaa, joilla ei välttämättä ole mitään yhdistävää tekijää edes temaattisesti ja päätetään jakso cliffhangeriin, on palkitsevuus varsin pientä. Nämäkin ongelmat tosin suurimmaksi osaksi ratkeavat kun kauden katselee aikanaan bluraylta maratonina.

    Toki kun viihde on laadukasta, niinkuin tässäkin tapauksessa, sitä mielellään vaan keskittyy niihin hyviin puoliin. Kyllähän sitä yletön hehkuttaminen saattaa joitain ärsyttää, mutta itse varsinkin silloin kun nautin siitä mitä katselen, keskityn sitten keskustelussakin sarjan vahvoihin puoliin. Virheiden etsiskelylinjalle tulee lähdettyä vasta sitten kun sarja rupeaa olemaan niin keskinkertainen ettei sen maailma imaise lainkaan mukaansa.

    Omasta mielestäni tuo Littlefingerin puhekohtaus oli yksi sarjan tähänhetkisistä kohtauksista parhaita, eikä edes hirveästi eroa kirjan Littlefingeristä. Varys ainakin jollain tasolla jo tietää Littlefingerin motiivit ja aikeet ja kaiken muunkin mitä valtakunnassa tapahtuu, joten mitään konkreettistahan Littlefinger ei tuossa lipsauttanut.
     
  9. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Toki saa kritisoida, mutta kritiikkiä pitää myös kritisoida, etenkin jos kritisoijalla on liian paksut kirjalasit päässä, niin silloin kaikki pitää ottaa varauksella vastaan. Ja olen ennenkin sanonut tämän, ja olen Westerosin lukija, se on paikka johon kokoontuu über-kirjafanit, joten tietää miltä kannalta porukka siellä katsoo jaksoja. Ja jos jakso sattui olemaan kauden heikon niin ei se sano mitään, kun kauden taso on ollut niin pirun hyvä, 'huono' GOTin jakso on silti parasta tv-sarjaa tällä hetkellä (koska Spartacus päättyi ja Breaking Bad on tauolla).

    Tässä linkkiä arvosteluihin, ei noissa kovin huonoa kuvaa jaksosta anneta, oli sitten kyseessä kirjan lukenut tai ei:

    http://winteriscoming.net/2013/05/recap-round-up-the-climb/
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no edellinen postaukseni tähän ketjuun oli nelosjakson ylistystä, en sanallakaan edes vihjannut mihinkään heikkouksiin siinä jaksossa joita varmasti voisi tiukalla kammalla löytää. Nyt kun tuli heikompi jakso niin koitin perustella miksi näin oli, en omasta mielestäni etsimällä etsinyt heikkouksia. Minusta tuo vain oli kaikin puolin heikko jakso, ehkä huonoin osa oli silti tuo yltiökliseinen Jon & Ygritte pusu. Nuo muut listaamani asiat oli kyseisen maailman sisäisten lakien ja sääntöjen vastaisia tai niiden kanssa ristiriitaisia juttuja.

    BTW en ottanut alkuperäis kritiikissä sanallakaan kirjoja puheeksi. En toki kykene sulkemaan sisäistä Westerosin tietopankkia jota vastaan tätä sarjaa ja sen tapahtumia tiedostamattani peilaan.
     
  11. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jeps, helposti oli nähtävissä rivien välistä (ehkä näen omia), kun lukee sinun kommentteja täällä, että kirjalasit on vakaasti päässä. Sama ongelma on itselläni, nyt hieman helpottaa kun Storm of Swordsin lukemisesta on jo nelisen vuotta, alkaa yksityiskohdat hämärtymään. Uusintalukua en aloita ennen kuin seuraavan kirjan julkaisipäivä varmistuu.

    Ja näillä tiedoilla ei jakso tuntunut mitenkään heikoilta, eikä edes kauden heikommalta. Varmaan syy miksi jakso toimi oli juuri tuo nimenomainen kiipeilyjakso joka vastasi aika hyvin niitä mielikuvia mitkä kirjasta on jäänyt vielä päähän. Eikäs tuo pussailu häirinnyt, olihan se hieman liian romanttisen näköistä tässä niin karussa GOTin maailmassa. Jon Snow & Ygritte on vaan niin ihku pari :)
     
  12. Jka

    Jka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Westerosin tyypit ovatkin netin suurimpia Martinin fanipoikia ja palvojia.
    Mulla ei ole ongelmaa pikkusormen suhteen, katsojat ihmettelisivät, että mitä tuo tyyppi tekee tässä sarjassa, jos se vaan virnuilisi taustalla.
    Luulisi porukan tajuavan jo kolmannen kauden puolivälissä, että parempi heittää ne kirjalasit nurkkaan.
     
  13. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa vaan siltä, että Anan mielenterveyden kannalta olisi parempi jättää koko sarja katsomatta jos noin verenpaine nousee kyvyttömyydestä erottaa kirjoja tv-formaatista.
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli sarja on siis täydellinen, jos kritiikkiä esittää niin ne voidaan sivuttaa koska kirjat.
    Vaikka kritiikki ei liittyisi mitenkään kirjoihin niin se ei kelpaa jos se tulee kirjat lukeneen näppäimistöltä.
    Tarvitseekohan tälle ollenkaan edes ketjua jos kerran vain kehuille on sijaa?
     
  15. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Kirjoja lukemattoman katsojan kannalta tuo Theonin piinaajan henkilöllisyyden salassa pysymyinen on varsin piinaavaa. Jopa siinä määrin, että turvauduin googleen ja wikipediaan selvittääkseni sen itse, sekä kertasin joitain kakkoskauden juonikuvioita, kun sen näkemisestä on kuitenkin jo yli puoli vuotta. Nyt hommassa on jotain järkeä. :D
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ana, toki saa kritisoida, mutta sulla tuntuu painavan kirjalasit niin vahvasti nenällä, ettei tunnu mitenkään järkevältä kiduttaa itseään kun ei osaa erottaa sarjaa ja kirjaa toisistaan.
    Esim:

    Kaikki nuo on sarjan sisäisessä logiikassa ihan ymmärrettäviä. Tywin on näytetty useaan otteeseen voivan tehdä melkeinpä mitä haluaa, kuten aiemmilla kausilla Joffreykin teki. Katsoja ymmärtää, että näin voi käydä, sillä sarjassa ei ole kirjojen sisäisiä monologeja tai pitkiä historioita selitetty mitä Kingsguardissa voi ja ei voi tehdä. Sama juttu BwB:n kanssa, sarjassa he voivat olla pienen miehen asialla - mutta tiettyyn pisteeseen asti. Littlefingerin monologit ovat vaan esitetty puheessa Varyksen kanssa, sillä jälleen kerran tuo on ainoa tapa saada motivaatioita ja hahmon sielunmaailmaa esille. Miehen puhe kaaoksesta maailman hallitsevana voimana oli tämän kauden parasta tekstiä.

    Ja sitten nuo valitukset että Podin taitoihin olisi muka paneuduttu (hehehe) liiallisesti ovat myös ylilyöntejä. Kohtauksia oli tasan kaksi, joista vaan yksi keskittyi humoristisesti enemmän häneen. Toinen oli taas Rosin ja Varyksen keskustelua, joka johti suoraan keskusteluun Rosin omista taidoista, ei Podin, ja tässäkin tapauksessa puhuttiin vakoilusta.

    Eivätkä nuo arvostelut ole olleet missään vaiheessa oikein mitään muuta kuin ylistäviä -paitsi juuri Westerosissa, jossa uber-fanit valittavat kaikesta mitä ei ollut kirjoissa.
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Hyvä jakso jälleenkerran. Olisin toivonut enemmän Gendryä ja Melissandrea. Odotan innolla, kun he ydistävät voimansa Stannisin kanssa ja punainen nainen ehkä samalla paljastaa, mitä suunnittelee.

    Mikäköhän on tämän kauden suuri loppuhuipennus? Aiemmilla kausilla on viimeisissä jaksoissa ollut jokin taistelu, joskin ensimmäisellä kaudella se ei ollut niin isossa roolissa kuin Nedin mestaus. Nyt ei ole vastaavanlaista koitosta horisontissa. Odotankin jotakin yllättävää käännettä, joka tulee yhtä puskista kuin Renlyn kuolema.
     
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kärsivällisesti vaan katselee loput jaksot, takaan että "huipennus" ei tule pettämään (ainakaan toivottavasti).

    Tämä viimeinen oli muuten GRRM:n kynäilemä. Ei sitä muuten huomannut kuin Tyrionin ja erityisesti Tormundin autenttisemmista hahmoista. Odotin kyllä enemmän, toki on selvä että GRRM joutuu toimimaan hyvin tiukoissa raameissa joiden päälle D&D voi vielä tehdä ihan mitä muutoksia huvittaa.
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2013
  19. vemata

    vemata Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Porakorven Akseli se pornokuvan näytti siinä oli hämähäkki väärin päin.... ja eipä siinä paljon muuta ollutkaan. Seksi myy ... vai miten se oli. Eiköhän tuonsortin viihteelle ole omat kanavansa.
     
  20. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Mitä tarkoitat?