Turinaa ja tarinaa nykytöllöttimien laadusta

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Burkitsville, 07.05.2013.

  1. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Ei ole todellista tuo kiinnipalaminen taas... voi helvetin kuustoista, että alkaa sapettaa Panasonicin plasmojen "laadunvalvonta" päivä päivältä enemmän. Nousee Maken surullisen luetut kokemukset taas mieleen.

    Taidan tehdä tylyt, ja päätyä päist'ikään puoltamaan tämän hankkimista tahi vastaavaa ensivuoden WT-sarjan lediä. Tarkistaa paneelin mahdolliset valovuodot sekä pilveilyn, ja jos em. ei ilmene, niin silmääkään räpäyttämättä se 250€ kiinni ammattikalibroijan kotikäyntiin (luojan kiitos asun pk-seudulla) ja se on sitten siinä. LED:hän ei ymmärtääkseni ihan heti tarvinne toistamiseen kalibroida(?) toisin kuin plasmoja - korjatkoon toki ken paremmin tietää. Siihen vielä Gigantin 4-vuoden täysturva (esim. kotivakuutusta ei sattuneista syistä ole toistaiseksi mahdollista hankkia) niin voi hengähtää edes hetken, ja olla ajattelematta yhtäkään saakelin säätöä ja typerää jonninjoutavaa hinttikikkailua.

    Valmistaisivat jo sellaisen tv:n, johon vois luottaa sata lasissa. Eletään sentään vuotta 2013. Ristus!
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Tieto lisää tuskaa, varsinkin foorumien liika lukeminen. Itselle panan plasmat edustavat kuitenkin sitä parasta tv-kuvaa, vaikka noissa jotain sivuoireita onkin. Täydellistä telkkaria ei ole, eikä tule. Sen kun sisäistää niin voi taas tyytyväisenä katsoa seuraavaa Suomen matsia jäännöskuvien, 50hz bugien, sirinän yms kera :-D
     
  3. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Totta, ja kyllähän tuo liika lukeminen (etenkin negan) tekee dorkaks hyvinkin lyhyellä periodilla. Eniten vatuttaa valmistajien suoranainen välinpitämättömyys maksavia asiakkaita kohtaan, kun kuvansiirron todellinen suorituskyky ja kehitys kusee alleen kaiken maailman saatanan täysin turhanpäiväisten interrrrrnetsovellusten ym. hilavitkutuskusetusten tähden joiden asentamisen tv-vastaanottimeen sais lailla kieltää, ja keskittyä yksinomaan kaikkein olennaisimpaan eli mahdollisimman virheettömään kuvantoistoon.

    Ps. Minkäs tv:n omistat jos sopii tiedustella?
     
  4. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Panan plasma 50GT30, ennen oli 42PX70. Tuossa (kuten vanhassakin) esiintyy jäännöskuvaa (ei haittaa koska näkyy vain tummalla pohjalla ja katoaa aika pian), sirisee kun puskee ruudulle pelkkää valkoista (ei haittaa, koska aika harvoin ruutu peittyy 90% valkoisesta, lätkämatsi ei saa vielä telkkaria surisemaan), jonkun sortin 50hz bugi (en tiedä miten tämä ilmenee, ehkä harmaana haamuna jossain tilanteissa?), tuulettimet pitävät pientä suhinaa (ei haittaa koska pienikin ohjelman ääni peittää tuon). Jos noista ominaisuuksista rupeaa joku nyppimään niin ei tarvitse kuin käydä vilkaisemassa jotain LCD toosaa, jonka jälkeen kummasti taas oma plasma kelpaa.

    Olisihan se hienoa jos nuokin asiat olisivat kunnossa, mutta kummasti niiden kanssa elää. Joskus vaan tuntuu että pienet asiat paisuvat turhan suuriksi maailmanlopun ongelmiksi foorumeilla. Ehkä kannattaa asennoitua että ostaa sen parhaan sijaan vähiten huonon :D
     
  5. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D:D:D repesin
     
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Tuo on juurikin se seikka, joka crt-tekniikan suhteelliseen lyömättömyyteen tottuneelta käy todella vaikeaksi sisäistää.
    Itse odotan tulevalta (ensimmäiseltä) taulu-tv:äni vähintään 10-vuoden käyttöikää.
     
  7. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpä se asia on nykyään niin ettei mersulta saa enää autoja, jolla ajaisi miljoonan ilman sen kummempia remontteja. Eikä nykypäivänä elektroniikka kestä 10 vuotta koska mitä järkeä on tehdä tavaraa mikä kestää 10 vuotta koska varaosat ja huoltokulut tuovat sitä rahaa. Tähän tämä nykypäivä on mennyt, ettei voi enää ostaa autoa tai telkkaria, joka siirtyy isältä pojalle.
     
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Juurikin näin, ikävä kyllä. Siihen jonkin asteiseen mäsäks menoon aion henk.koht. varautua Gigantin 4-vuoden täysturvalla (älköön kukaan suotta ryhtykö kotivakuutuksesta hypettämään, kun sitä en sattuneista syistä yhäkään "saa"), josta pidän kiinni oli tv nyt sitten loppupeleissä mikä hyvänsä, kun sen tämän vuoden loppupuolella tahi 2014 kesällä vihdoin ja viimein ostan. Valmistajan/huollon pistän ahtaalle pienimmästäkin yskäsystä ja väännän vastuusta tapiin saakka, vaikka mikä hevonvitun muka ominaispieru heidän mielestään sitten olisikin. Vanhaa eivät perkeleet kuseta.
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    No toisaalta löytyyhän noista CRT töllöissäkin nykypäivän vaatimusten mukaan liuta ongelmia: ovat kuvakooltaan liian pieniä mutta kuitenkin älyttömän kokoisia laatikoita, geometria usein pielessä, kuvassa saattaa esiintyä kirkkauden pumppaamista, erottelukyky auttamatta liian heikko HD-tavaralle, kuva välkkyy jne.

    Itsekin tuskailin aikanaan kun ei meinannut löytyä kunnon taulutelkkaria kuvaputkea korvaamaan, mutta kun panan plasmaan törmäsin niin se oli sitten menoa :) En ole katunut, seitsemättä vuotta jo näillä mennään.
     
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Toki tuossakin on perää. Tosin omassa 36" ei mainitsemiasi vikoja ole ilmennyt (poislukien luonnollisestikin hd-materiaalin toistokyky), joskin kuvajuovamuuntaja vaihdettiin tuliterään tuossa pari vuotta sitten. Syyskuussa tulee 10-vuotta tv:lle ikävuosia mittariin ilman muunlaisia pienempiäkään vikoja tahi kenkkuiluja. Tv:n oma äänentoisto on jotain jota yhdestäkään littutöllöstä ei irti saa, ja mustan taso... no, voi vaan arvata. Terävyys parasta analogista!

    Sullakin sitten oikein 7-vuotta plasman kanssa, vai ymmärsinkö oikein? Tuota (vähintään) toivon minäkin, kun köyhä kiinnittää säästönsä plasmaan ja kunnolliseen blu-ray soittimeen (oppo (105 on vakuuttavin tällä hetkellä), cambridge audio, marantz tahi denon). Aika vaikea munkin on sitä nähdä, että lediä ostaisin, mutta ei sitäkään vielä voi satavarmana sivuuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2013
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Veikkaan kyllä, että jos ei ole kunnon littutelkkarista käyttökokemusta, niin ei välttämättä osaa edes kaivata ominaisuuksia, jotka siinä omassa vanhassa CRT-telkussa eivät ole kovin hyvässä jamassa.

    Monelle kyllä telkkarin äänentoistolla ei ole kovin paljon merkitystä, kun stereoihin kytkettynä ääni on kuitenkin kertaluokkaa parempi.
     
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 241
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Juu, varmasti näinkin, mutta kyllä mä väittäisin, että kun poisluetaan hd- full hd-toisto tästä luvusta niin on vaikea hahmottaa, jotta mikä muu seikka olisi se jokin, joka vielä voisi olla niin paljon paremmin?

    Tv:n äänentoiston mainitsin lähinnä keuliakseni asialla ohikiitävän hetken ajan. :D
     
  13. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    ANSI-kontrasti, kuvan geometria, gamma-käyrä (CRT:llä joutuu valitsemaan mustan tason sekä erottelevan mustan pään väliltä).
     
  14. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Töllön hinta on kyllä kovin suhteellinen käsite. Ensimmäinen telkku, jota olen kotonani aikoinaan katsellut oli 21" Telefuukken. Arvata saattaa, että se oli putkitöllö ja mustavalkoinen. Se maksoi karvan alle 900mk eli nykyrahaksi muutettuna pyöreästi 1500€. Töllön hinta näyttelee muutenkin varsin pientä osuutta katselussa, kun laskee kaiken mailman YLE-maksut ja jos vähäkin haluaa katsella urheilua niin korttimkasut. Niistä kertyy yhteensä jo muutamassa vuodessa enemmän kuin töllön hinta. Sellaista töllöä ei nykyään tule mistään, joka kestäisi 10v. Tuossa ajassa on jo tullut lähetystekniikkaan sellaisia muutoksia ja parannuksia, että sen ikäisellä töllöllä ei mitään tee. Sellainen aika ei enää palaa, että lähetystekniikka on 625 juovaa 50 puolikuvaa sekunnissa yhtäjaksoisesti yli 60vuotta. Telkku pitää ostaa nyt ja vaihtaa sitten, kun alkaa ominaisuudet ärsyttämään.
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    OT
    Jos ei ole jatkuvaa talouskasvua, niin maailma tuhoutuu vai miten se nyt oli.
    Ostat joka 2. vuosi uuden telkun (+ kaikki muut vempaimet), niin saadaan pidettyä markkinat voimissaan eikä seuraa mitään todella vakavaa.
    Tuotekehittely menee tähän suuntaan koko ajan enemmän, veikkaan että joskus tulevaisuudessa palataan/jopa pakotetaan kestävään kehitykseen, mutta siinä saattaa mennä vielä jonkin aikaa.
     
  16. c-son

    c-son Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.08.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jossain määrin samaa mieltä, mutta länsimaisessa maailmanjärjestyksessä yleensä kysyntä ohjaa tarjontaa eikä toisinpäin. Kun enemmistö maksukykyisistä kuluttajista haluaa määrävälein uuden tuotteen uusilla ominaisuuksilla, niin heidän äänensä on ratkaiseva.
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2013