HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ylen lisäksi MTV3, AVA ja PlusTV (MAX, Fakta, Leffa) kanavat käyttää myös DVB tekstityksiä.
     
  2. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäli on kyse antenniverkon kanavasta niin operaattoria on pyydetty korjaamaan asia. Toimi oikein ainakin maanantaina 22.4.
     
  3. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksini meni TAAS täydellisesti jumiin viime yönä "Eureka" sarjaa ajastetusti tallennettaessa Subilta. Aiemmin ongelmia on ollut jatkuvasti HD-kanavilta tallennettaessa (etenkin NelonenHD), useimmiten kun on toinen tallennus tai toisto menossa. Nyt tällä boksilla 1. kerta tällä uusimmalla firmisversiolla normaalilta SD-kanavalta ja vain yksi tallennus käynnissä. Ilmeisesti boksin softassa on jotain perusteellista vikaa keskiyön aikaan tehtävissä tallennuksissa, koska useimmiten boksi menee jumiin juuri keskiyöllä 00:00 aikaan. Nyt tosin tallennus alkoi 00:05 joten tuokaan ei välttämättä ole selitys tällä kertaa.

    Mitään luottoa minulla ei ole tämän boksin tallennusten onnnistumiseen. Todella tärkeät tallennukset varmistan television kautta, jos mahdollista.
     
  4. Hami

    Hami Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko kanssa sanoa jotta parin kuukauden käytön jälkeen kyllä on mennyt liian monta tallennusta multiin.

    Eli jos on kaksi tallennusta samanaikaisesti, joutuu oleen pelossa onnistuuko laite nyt siinä. Tallennustuloksena liian usein tiedosto joka on vain "mustaa täynnä", eli aika ja tila ovat menneet levyltä, mutta toistaminen ei enää onnistu. Jopa hyppääminen tiedoston keskelle onnistuu, tuloksena vain samaa mustaa.

    Toinen ongelma on boxin yht'äkkinen jumittaminen kanavia vaihdellessa kun on tallennuksia päällä (x2). Siinä sitten odottelin viimeksikin hieman yli tunnin jotta josko boxi tokenisi kun toisen tallennuksista oli määrä loppua. Eipä toennut. IVO-bootti ja molemmat tallennukset bittitaivaaseen.

    Edellinen Toppy teki viiden vuoden aikana vain muutaman kerran ohivetoja, tämän tehnyt jo puolessa vuodessa yli tuplat. Hermo menee.

    Toivottavasti tokenee ettei joudu laittaan korjaukseen johonkin sillä tämä laite ei yksinkertaisesti toimi niin kuin tuotteen tuoteselosteessa on luvattu.

    2.61 päivitetty vasta tänään, laitan tietoa tänne miten auttoi - jos auttoi.

    nimim. fingers crossed
     
  5. cbx1000

    cbx1000 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa vikaa pukkaa täälläkin.
    Mustaa tallentaa erittäin usein pääosin maksukanavilla.
    Tiedosto on tallentunut levylle, mutta sitä ei voi toistaa.
    Toistoa yritettäessä boxi jotenkin hyytyy ja vastaa kaken käskyihin noin 5 sekunnin viiveellä.
    Uusimmalla softalla rokataan (sen mitä pystytään).
     
  6. Antzo

    Antzo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2002
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka 5500:lle onkin oma ketju, kysyn silti täällä. Onko kukaan onnistunut päivittämään 5500:n uutta firmistä? Itselläni boksi ei vaan tunnista usbilta uutta firmista, vaikka toimittu ohjeen mukaan. Myöskään maksukortin poisto ei auttanut asiaan.

    Jos ei päivitys onnistu, niin taitaa lähtee takuuhuoltoon kun boksi jumittelee välillä totaalisesti. Käytännössä yleensä kuva jää pyörimään tai juuri käynnistetty tallenne, mutta boksi ei reagoi kakeen eikä boksin nappeihin ja valikot / kanavainfo jää näkyviin jäätyen.
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Vaihda tikkua...
    Ovatten joskus uskomattoman nirsoja sekä tikulle, että tiedostojärjestelmälle (FAT32 yleensä pelaa) ja sille, että tikulla ei saa olla mitään muuta kuin se päivitystiedosto tikun juuresssa purettuna jos on ladattu zippinä yms. pakettina...

    T: Vesku
     
  8. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tapahtuuko tätä ongelmaa jollain tietyllä kanavalla? Olitko antenni- vai kaapeliverkossa? Haluaisin laitteen mielellään huoltoon tutkittavaksi. Voisit laittaa vikakuvaukseksi että tallenne on pelkkää mustaa. Live kuva kyseiseltä kanavalta näkyy ilmeisesti normaalisti? Seuraavassa tiedot laitteen lähettämiseksi huoltoon:

    Huollon osoite on Mänkimiehentie 4,02780 Espoo.
    Postin sopimusnumero on 600614 jolla boxi tulee veloituksetta. Myös myyjäliikken kautta toimitus on maksutonta.
    Noutopisteemme on auki arkisin 8-16 ja haluatte toimittaa boxin sinne henkilökohtaisesti.
     
  9. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on myös itsellä käytössä kyseinen laite antenniverkossa ja aina ihmettelen näitä tallennusongelmia. Itsellä kun niitä ei uusilla ohjelmistoilla ole ollut. Ihan ensimmäisellä 2.55 ohjelmistolla oli mutta ei enää sen jälkeen. Tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa. Joko antennisignaalissa on joku häiriö joka häiritsee kanavia eli huono antennisignaalin laatu tai sitten laite tulisi käyttää Hedengrenin huollossa eli siinä on joku vika. (Hukkasiko tämä laite joskus tallenteet ja kävikö se sen jälkeen jo hullossa?) Antennisignaalissa olevat häiriöt voivat mielestäni aiheuttaa kummallisia ongelmia. Jotta voitaisiin olla varmoja ettei vika ole antennisignaalissa tulisi tason näyttää kaikilla kanavilla luokkaa 90% ja laadun melkein sataa.
     
  10. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus myös vastaava saattaa aiheutua kun on vahingossa painanut kaukosäätimen ohjaamaan TV, AUX tai DVD laitetta. Kaukosäätimen STB valon kuuluu vilkahdella painikkeita painettaessa kun ohjataan digiboksia. Laitteen ei kuuluisi tuota tehdä silläkään ohjelmistolla joka siinä oli ostettaessa. Oletko tarkistanut kanavien signaalitason olevat 90% paikkeilla?
     
  11. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo minä kanssa olen ihmetellyt näitä 'mustia tallenteita', en ole ikinä törmännyt (Soneran kaapeli). Olen varsin tyytväinen boxin toimintaan nykyään, ainoa kummallisuus minulla on YLE1 kanavan tekstityksen puuttuminen sillointällöin (tallenteissa näkyy, samaten muilla YLen kanavilla...:confused:)

    Vielä kun ikävät 'ominaisuudet' tallennusten käsittelyssä joita täällä usein manattu saadaan fixattua niin hyvä laite.
     
  12. cbx1000

    cbx1000 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi
    Onko muilla mustien tallenteiden omistajilla käytössä kaapelimodeemi?
    Mulla mustien tallennusten ongelma alkoi samaan aikaan kun päivitin digiboxin softan 2.61 mar. ja muutin samoihin aikoihin "lankanetin" kaapelinetiksi (30 megaa).
    Signaalin vahvuus ja laatu 99%. Netin käyttö on vähäistä.
     
  13. Frizzle

    Frizzle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kanssa kaapeli. Seinästä jako t-haaralla modeemi/reitittimeen ja digiboxiin. Wlan koko ajan päällä. Puhelin ja täppäri yhdistettynä aina kun olen kotona. Signaalin v+l 99%. DNA taloyhtiön laajakaista 110 m.
    Mustia tallenteita ei ole viime aikoina tullut, edelliset lähes järjestään hd-kanavilta, mtv3hd, mtv3 max hd.
    Firmiksenä sama 2.61 mar.
     
  14. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo sama juttu, seinässä antennipistokkeessa 'pieni metallinvärinen rasia' josta yksi piuha digiboxiin ja toinen kaapelimodeemiin (Soneran 100Mb). Molemmat toimii kuin se kuuluisa junan vessa.
     
  15. kenni_

    kenni_ Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole vieläkään korjattu sitä että kone ei sammu tallennuksen jälkeen jos kone on ollut sammuksissa kun nauhoitus on alkanu.
     
  16. jvjv

    jvjv Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missäköhän mahtaa olla vika, kun ohjelmaoppaassa joidenkin kanavien (esim. TV5 ja Kutonen) ohjelmien ajat ovat tunnin pielessä?
    Peruskanavien (TV1, TV2, MTV3, ...) osalta ajat ovat oikein.

    Päivitykset on ajantasalla, enkä keksi enää mikä voisi olla vialla.
     
  17. Antzo

    Antzo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2002
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei johdu väärän napin painamisesta. Sain lopultakin päivittäneen uuden softan, kun vaihdoin usb-tikkua. Aika nirso kone kun toinen tikku toimii ja toinen ei samoilla tiedostoilla ja tiedostojärjestelmällä. Noh, kone päätti vetää ittensä taas eilen jumiin eikä muu auttanut kuin takapaneelin virtakytkin. Signaalitasot on hyvät (Welhon kaapeli) ja vaikka ei olisi, ei boksi saa jumittua täysin huonosta signaalista. Eilinen jumitus tapahtui kun aloin katsomaan HD-kanavan tallennusta.
     
  18. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäköhän mahtaa johtua, että kun vaihdan kanavaa boksissani (TF-5221), räsähtää kotiteatterini vasemmissa kaiuttimissa aina välillä häiritsevästi? Esim yle2->mtv3 kanavan vaihtumisen jälkeen ääni kuuluu sekunnin murto-osan ja sen jälkeen ääni katkeaa hetkellisesti ja sitä seuraa räsähdys, jonka jälkeen ääni kuuluu. Laite on ollut nyt minulla 6 viikkoa ja kolmisen viikkoa on ollut kyseinen (häiritsevä) ominaisuus. Ei tapahdu kaikkien kanavien kohdalla, mutta yleisimmin juuri kun vaihtaa ylen kanavalta mtv3seen. Tarkemmin en ole testaillut eri kanavien vaikutusta tuohon.
     
  19. mailbot

    mailbot Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaisaniemen Kodin1: ssä näytti olevan muutama HD5220SR hintaan 220€.
     
  20. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Mulla on DNA:n VHF-kanavilla taso hyvä mutta laatu vain luokkaa 41-45% ja vastaanotto on kaikin puolin virheetön. Kun oikein muistelen, taisi antennin virittelyvaiheessa olla laatu huonoimmillaan alle 30% ja vasta 27% nurkilla alkoivat ongelmat...