Vikings

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana LOP, 01.02.2013.

Tags:
  1. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    [​IMG]

    Yhdeksänosainen uutuussarja Vikings kertoo erikoislaatuisten viikinkien elämästä ja uskomattomista seikkailuista ympäri meriä. Sarja vie katsojat keskelle näiden pimeän aikakauden sotureiden, kauppiaiden ja tutkimusmatkailijoiden elämää – juuri niin kuin viikingit sen itse kokivat.

    IMDB
    Promotraileri

    Ihan kovan luokan näyttelijöitä mukana ja aihehan on todella mielenkiintoinen. Lisäviehätystä tuo Jouko Ahola, jolla huhujen mukaan ihan mittava rooli sarjassa. Nähtäväksi jää, mitä luvassa.
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pääosan miesmalli vähän epäilyttää, mutta onhan tässä ainesta hyväänkin.

    Tuleekos tuolta History Channelilta enemmänkin draamasarjoja vai onko tämä joku uusi kokeilu?
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella iso miinus kiroilun puutteesta ja muista rajoitteista. Eihän nyt vittu viikinkisarjaa voi tehdä ilman kiroilua. Muuten näytti ihan hyvältä, jylhät maisemat toi hyvin tunnelmaa.
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tätä juuri hain väärän ketjun "liialla pohjoismaisuudella". Samaa larppailua lienee kuin LOTR:eissa. Gibson tekis paremmin.
     
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän riippuu minkälaista sarjaa tehdään. Itse en ole vielä ehtinyt ensimmäistäkään jaksoa katsoa, mutta fiilis näyttää olevan että tässä haetaan tuota "realistisempaa" kuvitelmaa ajasta, mikä taas lupaa hyvää ettei viikinkejä esitetä sekopäisinä barbaareina. Tämähän on vaan kristittyjen levittämää harhaoppia, josta on kirjoitettu jo hyvin, hyvin pitkään.
     
  6. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    En meinaa että tässä pitäisi irstailla tyyliin Spartacus, mutta tommoset karskit ukot jotka on erikoistunu taisteluun ei ole kovin uskottavia ilman pientä karheutta. Ihan hyvä sarja ekan jakson perusteella mutta tuo hieman häiritsee.
    Samaa valittaisin jos olis merirosvo- tai vankilasarja, joissa ei ilman kiroilua ole mitään uskottavaa.
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK, ihan ymmärrettävää. Pitää palata asiaan taas kunhan sarjaa on ehtinyt katsoa. Nyt kun on niin harvinainen tilanne, että Netflixin ansiosta on enemmän hyviä sarjoja tarjolla kuin ehtisi edes katsoa.
     
  8. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan siedettävältähän tämä pilotin perusteella vaikutti. Olihan tuota aiemmin lähinnä alusvaatemainoksilla nimeä saanutta Fimmeliäkin saatu sopivasti karhennettua parralla ja arvilla roolia varten ettei tullut ihan sellainen Jax Teller fiilis. Komeata kuvastoa kyllä sarja tarjosi Irlantilaisten maisemien muodossa. Sopivan verkkaisesta menosta ja aihepiiristä vähän tuli mieleen Winding Refnin Valhalla Rising, toki ilman sitä happoisuutta. Odotellaan nyt miten tuo juoni lähtee kehittymään, hankala pilotin perusteella sarjaa tuomita suuntaan tai toiseen muuten kuin teknisiltä ansioilta, jotka mielestäni olivat ihan kohdallaan.

    Vähän häiritsi tuo aksenttienglannin ja norjan(?) sekoitus, mentäisiin nyt jommalla kummalla. Tosin tuohan voitaisi kääntää voitoksi, kiertämällä kiroilusensuuri Firefly tyyliin sujauttamanna voimasanat väliin muinaisnorjaksi :D.
     
  9. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ihan jepa pilotti ja katsotaan vielä parisen jakso, josko tätä rupeaisi oikein seuraamaan. Visuaalisesti karun nätti ja toivottavasti verta ei ruveta säästelemään. Yleensäkkin hieman hankala katsoa elokuvia taikka sarjoja, joissa miekka sivaltaa, mutta punaista ei näy. Sentään jonkin asteen realistisuus on hyvästä aina. No ainakin pilotissa verta oli alun taistelussa, mutta mestauksen näyttämättä jättäminen oli ainakin hieman meh, vaikka tulos näytettiinkin... Tosin tiedä sitten mitä History Channel saa näyttää ohjelmissaan.
     
  10. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Osassa 7, A Kings Ransom, noin 34:31 viikinkileirissä puhutaan suomea, "Nyt se tulee, nyt se tulee!" kuuluu taustalta, mutta selkeästi.

    :D
     
  11. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jouko Ahola on pienessä roolissä tässä sarjassa ja History Channel on tutkinut taustansa. Suomesta oli ilmeisesti jonkin verran "Viikinkejä" mukana näillä retkillä. Lähinnä Turku-Vaasa-Kokkola väliltä mistä oli perinteisesti yhteydet tuonne suuntaan. Hesarissahan oli joskus juttua tästä.
     
  12. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ihan lupaavalta ekat osat vaikutti mutta nyt viimeisimmän jälkeen alkoi inho sarjaa kohtaan. Muutamia hyviä roolisuorituksia ollut joka jaksossa, mutta Ragnarin hymy alkoi vituttamaan jo alkumetreillä. Olisi varmasti ollut parempi jos olisi HBO:n sarja...
     
  13. estobe

    estobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2007
    Viestejä:
    182
    Saadut tykkäykset:
    5
    Omasta mielestäni aivan loistava sarja, eikä tähän mitään HBO:ta tarvita - History Channel on tehnyt todella hyvää työtä. Ragnaria (Travis Fimmel) on toisilla foorumeilla verrattu Charlie Hunnamiin, mutta parrakkaana ja virne naamallaan hän on kuin ilmetty Tom Hardy, voisivat olla vaikka kaksosia.
     
  14. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko pehmoisia, puleerattuja ja sivistyneenoloisia "viikinkejä", vaikka kyseessä pitäisi olla keskiaikaa edeltävän ajanjakson julmimmat valloittaja-raakalaiset.
    Immersio jää melko olemattomaksi ja viikinki-tunnelma... noh, sellaista ei pääse syntymään. Kun perhe-ikärajaa varten ohjelmasta hoonataan särmät pois, käy justiinsa näin. Osaavan tuottajan käsissä ilman imeväisten traumatisointi-varomista tässä olisi timanttisarjan ainekset kasassa... :weep:

    Kännisarjana kuitenkin menettelee, jos muutakaan katsottavaa ei ole. Hienoista maisemista plussaa.
     
  15. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  16. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kuinkahan tarkka tämä on historiallisesti? Siis asujen, laivojen, aseiden, tapojen jne. suhteen?

    Taistelutaktiikka on outo. Ensi ollaan rivissä vastakkain ja sitten aletaan juoksemaan yhteen keihäät ojossa.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kolmas kausi menossa paria jaksoa vaille.

    Jotenkin alusta alkaen minua on vaivannut tietynlainen tylsyys sarjassa. Olen ajatellut, että ehkä viikingit vain on niin tylsä aihe. Tappelua ja dokaamista (tosin sitähän elämä Suomessa on edelleen). Myös huumori puuttuu sarjasta täysin.

    Mutta nyt kolmoskausi on ollut yllättävän hyvässä vireessä. Parempaa kamaa kuin eka ja toka kausi. IMDB-arvosanat ovat kyllä aivan poskettomia ja omani ovat monta numeroa pienempiä per jakso. Pääosan esittäjä Fimmel vääntelee naamaansa entiseen tapaan ja pahin puunaama on Ragnarin poikaa Björniä näyttelevä täysin karismaton nollan ilmeen pökkelö. Lagerthalle taas ulkonäöllliset ja muutenkin plussat.

    Mielenkiintoisin (ja säkenöivästi näytelty) hahmo on mielestäni ollut Jarl Borg, jota olisi mielellään seurannut pidempäänkin.

    En osaa sanoa miten realistinen sarja on. Ymmärtääkseni perustuu norjalaisiin viikinkitaruihin, jotka on kirjoitettu monta sataa vuotta oletettujen tapahtumien jälkeen. Varmasti otettu myös taiteellista vapautta television ehdoilla. Suomessahan ei tuohon aikaa kummoistakaan asutusta ole ollut ja täysin statisteja oltiin maailman mittakaavassa silloinkin.
     
  18. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varusteet eivät vaikuta kovin realistisilta. Panssaria on aivan liian vähän ja kypärät puuttuvat miltei kokonaan. Se on sitä harmillista tv-realismia historiallisissa sarjoissa.

    Mm. näissä videoissa valitusta Vikingsin panssareista (ko. videon kaveri on kokenut HEMA-harrastaja):


     
  19. Klimppi

    Klimppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2009
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen katsellut 3. kautta blu rayllä ja ihmetellyt muutamia suomennoksia mm. "northman" on suomennettu normanni. Onko joku laittanut tästä palautetta julkaisijalle (ilmeisesti SF-films)? Aiemmilla kausilla en tähän kiinnittänyt huomiota.
    Muuten kyllä ihan mukava sarja.
     
  20. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kun olet kerran olevinasi kielimiehiä, miksi silti käytät jonkun toisen tulkintaa todella sanotusta asiasta?? OLE TODELLINEN KIELIMIES ja suomenna itse oikein, saatana!

    P.S Northman = peräsohjolan partajere, pohjoisen poronnussija, jää-karvaperse, pakkashomo.

    T: suomentaja :D