BLU-RAY leffat DTS NEO X äänillä

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Poikarukka, 04.05.2013.

  1. Poikarukka

    Poikarukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kokemusta NEO X Eli DTS:n laajennus (Hifistelijät tarkentakoon) 11.1 ääntä sisältävistä blu-rayista? Markkinoille tullut muutama nimike. Itse tiedän ainakin Expendables2 ja Dredd. Onko Suomi / Suomessa myytävissä versioissa tuo sama jenkki/UK 7.1DTS MA "Neo X optimized" -ääniraita vai onko olemassa eri versioita. Omassa Dreddin suomiversiossa ei ainakaan kannessa sanallakaan NEO X:stä mainintaa. Merkintä vain että sisältää 7.1DTS-MA. Nettiä kovasti selaillut muttei löydy tietoa. Ihmettelisin kyllä, että olisi eri miksaukset.

    Elikkäs mitä nimikkeitä löytyy ja onko euroversioissa nuo ääniraidat? Kokemuksia yleisesti niiden toiminnasta.

    Tuossa linkki Expendablesista neo X:llä
    http://www.bigpicturebigsound.com/E...ure-DTS-Neo-X-11-1-Channel-Surround-Mix.shtml
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuo sisältää sen 7.1 ääniraidan. Blu-ray stanttu ei taida vieläkään sallia enempää kanavia. Nuo ylimääräiset kanavat pieraistaan ihan hatusta kuten tähänkin asti, mutta markkinointiosasto puhuu 'optimoinnista'.

    Tämä on taas samaa diipadaapaa kuin "4K skaalausta varten optimoitu" joissain elokuvissa.
     
  3. Poikarukka

    Poikarukka Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksataan toki noista 7(+ .1) kanavasta, mutta nuissa optimoiduissa on "piilotettu ohjainkäskyt" NEO X osaavalle vahvarin DSP piirille. Ilmeisesti miksattu muihin kanaviin jotain ylimääräistä ohjaustietoa heighti ja wide kanavista. Kaiketi vähän elävämpi kuin perus raidasta revitty. Tuossa DTS mainosta ja selitystä how it works. En minä tiedä miten se toimii, siksi kyselinkin ja herättelen keskustelua.

    http://www.dts.com/professionals/sound-technologies/audio-processing/dts-3d-audio.aspx#how-it-works

    Taitaa nuo 7.1 ja siitä eteenpäin erilliskanavat tulla josku vuonna 4K ja HDMI 2.0. Mutta siihen asti mitä kokemuksia näistä tarjolla olevista leffoista? Onko eroa "ei-optimoituihin" tai toimiiko joku leffa erityisen hyvin muutoin.

    Sen verran mitä itse Dreddiä testailin, niin ehkä hieman enempi eloa ylhäällä kuin muissa. Ääni on yläkaiuttimia käyttäessä ympäröivempi noin yleisesti (tottakai äänen kuva nousee).
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2013