Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

  1. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Ei ole.
    Perustelu:
    Ostat isomman töllön kokoa X koon Y sijasta kun Y on kalliimpi, kohta ajattelet että olis pitänyt sittenkin ottaa koko Y...
    Töllön kokoon tottuu nopeasti, alta kuukauden se vaikuttaa jo pieneltä...

    Sääntö:
    Osta aina niin iso töllö kuin mahdollista, budjetti antaa myöten ja paikkaansa sopii, kohta se on pieni kuitenkin...

    T: Vesku
    Oma töllö 55", KE n. 2 metriä, isompaa on todella vaikea sovittaa paikalle ilman koko huoneen remonttia...
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Ei sen herkempi, kuin millään muullakaan kuvasuhteella...

    T: Vesku
    VT30
     
  3. 0200764

    0200764 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.10.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tommonen sitten vois olla aika jees. Firman tukkurilla näyttäisi olevan tulossa ja vieläpä ihan sopivaan hintaan ;)
     
  4. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänä vuonna tapahtu sitten se, mitä en uskonut koskaan tapahtuvan. Downshiftasin V-sarjalaisen GT-sarjalaiseen. Vanha 50" V10 siirtyy hyvin ansaitulle eläkkeelle ja 50" GT60 pamahtaa tilalle. Yksinkertainen syy oli, ettei GT60:sta löydy mitään selviä vikoja. ST-sarjaa vaivaa input lag ja se varmaan harmittaa monia hard-core pelaajia, koska muuten olisi täydellinen pelinäyttö (halpa loistavalla kuvalla). VT-sarjan hylkäsin todella pienistä syistä: AVforumsin testissä huomasivat snookeria katsoessa kuvassa jotain häiriötä 50" osalta. En väitä etteikö sama vika toistuisi GT-sarjan osalta mutta toivon parasta, koska avovaimon kanssa tuijotetaan kaikki snooker turneet mitä eurosportit vuoden aikana tarjoaa. Toinen syy V-sarjalaisen hylkäämiseen löytyy designista. Upea monilta osin vaikka onkin, en pitänyt siitä, että jalusta nostaa paneelin 9 sentin korkeudelle tv-tasosta. Jää piuhat helpommin näkyviin, taustavalaistus (2 x philips livingcolors) puskee liikaa silmille telkun alta ja nostaa töllön 5 senttiä yli vertikaalisen sweetspotin katselukulman osalta. Kolmas syy oli tuulettimet, niitä kun GT60:ssa ei ole. Pieni kompromissi tässä tehtiin kun alunperin oli tarkotus ostaa 55" tv, mutta näillä mennään nyt. Töllön pitäs saapua viikon sisällä, joten laitetaan sitten lyhyttä revikkaa laitteen osalta.
     
  5. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivän takaiset tunnelmat 50" VT60:sta.
    Onhan se melkoinen shokki, jos tv-tasolla lepäilee televisio, joka karsitaan pois jo alkumetreillä muiden ehdokkaiden joukosta. Vaan siinä se nyt on, ei välttämättä plasmojen Z(T)eus, mutta tuskin jää kauas johtajastaan. Kun päätös oli jo periaatteessa tehty, kohdistui valinta malliin, jonka jalusta ei miellyttänyt silmää, vaan yhä taustalla kummitteli visio V-mallisesta jalustasta harjatulla metallilla. No tietenkään lopullista ratkaisua tehdä pelkän jalustan perusteella, vaan siihen vaikuttavat tekijät ovat vieläkin järjettömämmät. Niin pitkälle mennään, kunhan riittää paalua pitää katto pään päällä. <VAROITUS:> Kun normaalin television oston rinnalle alkaa hiljalleen nousta ajatukset täydellisen kuvan metsästyksestä, ei arvostelut ja tieto plasmojen kalibroinnista ainakaan hillitse kyseisen mission toteuttamista.</VAROITUS> Noh, enemmittä puheitta alla lyhyehköt mietteet ja hehkutukset.

    Elokuva käyttö:
    Tämän hetkiset asetukset on edelleen "out of box" eli mitään ei ole vielä muutettu. Ainoastaan THX Cinema päällä ja voi mahoton sitä kuvaa 1080p pyörittäessä. Väriskaala ja kontrasti on HUIKEA. Esimerkkinä värit ja visuaalisuuden tunne Quantum of Solacen alku musiikissa tarjosivat kylmiä väreitä. Varsinkin kappaleen loppu puolella kohta, missä ripotellaan hiekkaa. Piti melkein tarkistaa jäikö lasiin jälkiä. Myöskin hämmästyttävää on todeta, kuinka syvälle VT60 mustassa kykenee. Dark Shadowsin alku tarjoaa ennennäkemättömän satumaisen näyn - UN-FU****N-BE-LIE-VABLE. Nätiltä näyttää myös Piin Elämän ensimmäinen myrsky-kohtaus. On vaan niin uskomatonta nähdä nyt jotain sellaista, jota ei aiemmin ole pystynyt tekniikan heikkouden vuoksi näkemään. Jo pelkillä alkuasetuksilla mustan syvyys on aivan häikäisevän upea. Tässä nyt vain oli muutama esimerkki ja tuskin ne tästä laadullisesti heikkentyvät.

    Peli käyttö:
    Odotukset olivat korkealla tämän suhteen, mutta tässä tuli vähän takkiin. En tiedä johtuuko vielä jostain asetuksista, ikäloppu hdmi-johdosta vaii mistä, mutta havaitsin selvää kuvan häntimistä (input-lagia) Far Cry3 osalta. Pelitilan laittaessa päälle, varsinkin sivuttais suunnassa esiintynyt lagaus pieneni siedettävälle tasolla. En tiedä, mutta luulisi nyt Hexa-enginen pystyvän parempaan.
    Pitää seuraavaksi kokeilla GT5:sta ja katsoa kuinka mallikkaasti 1080p peli pyörii.

    All-in-all:
    Pettynyt en tähän kuitenkaan ole. Päinvastoin, paras kuva ikinä! ZT tietty on, mutta tästä ei televisio juuri parane, kunnes sitten OLEDit valtaavat markkinat. Tarkoituksena on ajaa tämä sisään, jonka jälkeen lasin sisälle kätketyn tekniikan kalibrointi. Ja jos nyt kuva on silmän pullistuksia aiheuttava, mitä se sitten on kalibroinnin jälkeen. Huomatuksena, että kalibrointi ei ole itselleni tuttua, joten kaikki apu/ohjeet otetaan vastaan on tarpeen. Varmaan täältä löytyy jotain ketjuja aiheesta, en ole vielä tarkemmin asiaa tutkinut, joten saa linkata.
    Lopuksi tulokkaan pieni aloittelijan vinkki. Jos ajatuksissa on ottaa edes vähän enemmän paneelista irti ja arvot ST- ja GT60 kesken, niin pudota näistä heikompi pois. GT on hyvä, mutta onhan tiskissä jo nyt aivan posketon määrä euroja - siispä, ota valintaan vielä se "on liian kallis" VT-malli. Näiden väliset speksit ovat paperilla suhteellisen pienet, mutta jos tavoitteena on täydellisen kuvan kalibrointi, niin noh. Kumpaan näistä sitten päädytkään, ei ainakaan toisen kohdalla tarvitse enää palata ja murehtia, no mutta oiskohan se sittenkin ollut se... :)
     
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 227
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    Jo silkasta mielenkiinnostakin: minkä ikäinen tuo "eläkeläinen" tarkalleenottaen on?
    Nyt on allekirjoittaneelta jäänyt ilmeisen selvästi tuo hoksaamatta: onko tämän vuoden VT-sarjan panoissa tuulettimet? (eikä siis todellakaan sillä, että moisen millään muotoa negatiivisena kokisin)
     
  7. Jaki

    Jaki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisikohan kyseessä vain tehon loppuminen konsolista tai, että plasman pikselin värisolut sammuvat hitaasti(epäilen)? Input lagihan näkyy esim. liikuttamalla ohjaimen tattia ja tähtäin liikahtaa ruudulla viiveellä eli signaali tie ohjaimesta näyttöpaneelille on "pitkä". Avforums mitannut 55vt65:n input lagiksi 40,3 ms, repeily kuvassa ei ole input lagia.
     
  8. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, kokeile vielä huviksesi ICF-maksimiasetuksella (= hitaampi mutta kokeile silti), tiedän että monelle tämäkin on riittävän nopea mutta riippuu siitä mistä roikkuu? :)
     
  9. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eläkeläiselle tulee tarkka ikä täyteen 3 v 11 kk nyt. (sain muuten ekoja V10:jä suomessa) VT-sarjalaisissa on tuulettimet.
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2013
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 227
    Saadut tykkäykset:
    1 028
    VASTA 4v.? No, jo on nuori tv kaikesta huolimatta. Itse en tuota eläkeläiseksi lue.
    Minä en kysy tällä foorumilla mitään "turhaan" (näin julkituontiasi lainaten). Se mitä tiedustelen on itselle tärkeää, etenkin, kun tässä on Panasonicin taulu-tv osto pykälässä.
     
  11. Issuj

    Issuj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos nyt oikein tulkitsen tuota kalibroijan kommenttia Highdefjunkies-foorumilta, niin Panasonicin v.-13 malleissa väritasapaino muuttuu ajan kuluessa jatkuvasti? Vertaavat jopa noihin 2011 malleihin, joissa VT:ssä mustan taso heikkeni rankasti ajastaan. Hiukan pistää mietityttämään tuohon ZT:hen sijoittaminen nyt, periaatteessahan se on teknisesti kai pitkälti sama kuin VT, ruudun kokoonpanotekniikassa kai suurin ero (filmi tms.liimataan ruutuun kiinni).

    http://www.highdefjunkies.com/plasm...-sticky-thread-policies-285.html#.UYOAP8pqNZI
     
  12. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt pyörii sulavasti. Ongelma poistui muuttamalla ps3 hdmi-asetuksia.

    Sitten tästä kalibroinnista, sillä vieläkin on vähän epäselvää miten tuo tapahtuu. Oletin tämän olevan suht yksinkertanen juttu, mutta aika pihallahan tässä tällä hetkellä on.
    Ensin jotain kuva-slaidia (esim D-Nice) tms pyöritetään 100h-150h ja vasta sen jälkeen tv on valmis kalbroitavaksi. Right?
    Onnistuuko edes osittainen kalbrointi pelkällä softalla, kuten ControlCal Edition v2
    vai tartteeko siihen aina mittarit ja erilliset softat?
    Netistä löytyy noita valmiita arvoja, mutta tavoite olisi onkia arvot esiin omasta televisiosta ja näin saavuttaa optimaalisimmat arvot.
     
  13. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli tavoitteesi siis on television kalibrointi.
     
  14. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Kiitos, juurikin näin.
    <OT>Voe mahoton, ompas tuolla informaatiota ja aivan uudenlaista termistöä opeteltavaksi.</OT>
     
  15. Metanaut

    Metanaut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasiko joku Datavasta ST60:n? Taidan itsekin päätyä kyseiseen malliin ja sieltä kun saisi huomattavasti halvimmalla. Miten sujui toimitus ym.?
     
  16. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tänne on tuloillaan 55" ST60 Mustalta Pekalta. Mailitse kertoivat että perjantaina olisi juuri tullut varastoon ja alkuviikosta heti toimitukseen. Ilmoittelen miten homman kanssa käy.
     
  17. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Paljonko kustansi? Harmi, kun pansulla ei ole 60 tuumaisia.
     
  18. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Noin 1530 euroa. Datavan nettikaupasta en löytänyt kommentteja riittävästi, niin en arvannut lähteä sieltä tilaamaan.
     
  19. Hammeri1

    Hammeri1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinaatko, että Datava jättäisi toimittamatta television? Osta luottokortilla, ei tarvii pelätä. Kyllä minä ainakin tilaan sieltä, mistä edullisemmin saa. Takuut toimivat kyllä, oli se ostettu mistä tahansa.
     
  20. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensivaikutelmat GT60:n osalta 3 päivän äärimmäisen kriittisen testin jälkeen: Mustantaso on parempi kuin entisessä pansussa (V10) muttei kuitenkaan täydellistä pimeässä katselutilassa. Edelleen pohjamusta loistaa harmahtavana pimennetyssä tilassa (joka oli pienoinen pettymys) mutta kevyt taustavalaistus korjaa tilanteen. Paneeli sirisee (plasmoille tyypillisesti) kun ruudulla paljon vaaleaa, valitettavasti sirinä kuuluu jopa 3 metrin päähän katselupaikalle. Tv-kuva sonera koti-tv palvelun kautta ei ollut virheetöntä, edes HD-kanavilla (testattu 19 eri hd-kanavalla). Tämä oli pettymys, koska vanha tv suoriutui paremmin. Taitaa olla paluu takaisin kaapeliin edessä.. Näiden edellämainittujen asioiden kanssa olisi voinut vielä jotenkin tulla toimeen, mutta kun eurosportin logo paloi kiinni paneelin yläkulmaan vaikka pixel orbiter ollut alusta pitäen päällä eikä lähtenyt kokonaan vaikka pyöritin vierityspalkkia tunnin ajan niin kyllä tää vetää suht mietteliääks. Kaiken kukkuraks paketista puuttui digitaalikynä (joka voi olla ihan hyvä asia loppupeleissä kun taloudessa hyörii 4 vuotias jantteri).