Antenni ja kaapelikanavat samassa?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tapani68, 01.05.2013.

  1. Tapani68

    Tapani68 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhemmat muuttivat Helsingistä Vantaalle, welhon kaapelista kaapelitaloon. Asentelin heidän digiboksia (Topfield) ja telkkareita. Tuli sellainen ongelma, että kaikki maksukanavat virittyvät kaapeliverkon digiboksiin mutta ilmaiskanavat eivät. Sama telkkareissa, eli maksukanavat ovat kaapelin puolella ja ilmaiset kanavat antennipuolella. Itse asun parin kilsan päässä ja meillä kaikki kanavat näkyy ongelmattomasti kaapelin puolella.

    Sinänsä vanhemmat eivät maksukanavia tilaile, joten hommaanko heille simppelisti vain antenniverkon boksin vai onko odotettavissa että tilanne muuttuu ja kaikki kanavat siirtyvät kaapeliin? Asialla on tietysti kiire, kun äiskän pitää päästä asap tallentamaan salkkareita ym tärkeää ohjelmasisältöä...
     
  2. ähh

    ähh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni Dna-welho lähettää pääkaupunkiseudulla joitakin peruskanavia kaapeliverkossa dvb-c:n lisäksi myös dvb-t:nä. Eli ajattelin sellaista mahdollisuutta, että vanhempiesi uudella asunnolla on Dna-welho ja huonon signaalin tai muun syyn takia (ehkä tehdasasetusten palautus auttaisi?) peruskanavien dvb-c-kanavanippuja ei löytynyt, mutta peruskanavien dvb-t-niput sitten löytyivät. Jos on näin, niin ei kannata hankkia antenniverkon boksia, koska ei taida kuitenkaan näkyä kaikki ilmaiset kanavat dvb-t:nä, ja tämän keskustelun lopussa mainitaan, että dvb-t-lähetykset loppuisivat Dna-welhon kaapelissa vuonna 2015:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/56965-T-signaali-saatavilla-kaapeliverkossa-(Welho)
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2013
  3. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kuitenkin Dna Welho on juuri alkanut välittää DVB-T signaalia myös Oulun kaapeliverkossa, tähän asti sitä on ollut jaossa mm. pk-seudulla sekä Raisiossa ja Turussa. Joten tuskin se ihan heti loppuu.

    http://www.dna.fi/DNAOy/Media/Tiedotteet/Sivut/DNA tuo DVB-T-signaalin lisäpalveluna myös Oulun alueen kaapeliverkkoon.aspx

    Ja jos tuo linkki ei toimi niin tässä lyhytlinkki:
    http://tinyurl.com/cpp8y3l
     
  4. Tapani68

    Tapani68 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhempien nykyinen boksi on Topfieldin 5100 malli. Vanha tietysti, mutta on toiminut edellisessä asunnossa Welhon kaapelissa hyvin. Itsellä samanlainen. Kokeilin tehdasasetusten palautusta mutta siitä ei valitettavasti ollut iloa. Samsungin uudehko telkkari löytää kaapelipuolelta samat kanavat kuin Toppy ja sitten antennipuolelta muut, joten laitteista ei ilmiö johtune. Kaikki ilmaiskanavat näyttäisivät löytyvän antennipuolelta. Outo juttu kaikkiaan. Voisiko tuossa olla welhon sijasta joku satelliitti+antennikyhäelmä?

    Laitoin Gigantista tilaukseen parilla sadalla antenniverkon digiboksin. Jos se nyt pari vuotta tuossa toimisi.