Seitsemän psykopaattia (Seven Psychopats) (2012) (Martin McDonagh / Colin Farrell, Christopher Walken, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Tom Waits, Olga

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.08.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Oscar-voittaja Martin McDonaghin kirjoittama ja ohjaama Seven Psychopaths on komedia vaikeuksissa olevasta käsikirjoittajasta (Colin Farrell), joka vahingossa joutuu keskelle Los Angelesin alamaailmaa kun hänen hieman erikoiset ystävänsä (Christopher Walken ja Sam Rockwell) kidnappaavat gangsterin (Woody Harrelson) rakastaman Shih Tzu-koiran.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 12.10.2012)
     
  2. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa omituinen leffa. Päätöntä sekoilua ja rasittavan mukanäppärää metatasoilla kikkailua. Sekava alku, tylsä keskikohta ja typerä loppu.


    1/5
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tämä oli yksi parhaista leffoista mitä on tullut nähtyä pitkään aikaan. Mukavasti huumoria ja outoja hahmoja.

    4/5
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kelvollista viihdettä kaikin puolin. "Mukanäppäryys" ei haittaa ollenkaan, kun ei kurtista otsaansa liikaa. Vaikka hahmot olivatkin stereotyyppejä ja jotkin kohdat puolihuolimattomasti tehtyjä, niin yleinen hyvä meininki ja mainiot näyttelijäsuoritukset korvaavat paljon. Huumorikin toimi paremmin kuin jenkeissä keskimäärin.
    Kyllä tälle uskaltaa hyvillä mielin vähintään 3½/5 antaa.
     
  5. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa jäänyt vähälle huomiolle. Aivan loistava. Pidin kaikesta.
     
  6. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjaajan edellinen elokuva, In Bruges, oli niin loistava (5- tähden elokuva, yksi parhaimpia elokuvia 5 viime vuoden ajalta), että olihan tämä aika paha pettymys. Ihan OK, 3+ tähteä, mutta kun odotukset oli niin kovat, niin väkisin pettyi. Oli paikoin vähän tylsäkin leffa.
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Edellinnen leffa oli niin hyvä, että aika mahdottoman tehtävän edessä ohjaaja oli. Lievästä epäilystäni huolimatta monitasoinen ja -muotoinen sekasotku toimi vallan viihdyttävänä viihteenä. Tykkäsin kovasti näistä psykopaateista, vaikka syvempiä merkityksiä tästä on turha hakea. 4/5.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oli tässä muutama aivan oivallinen, joskaan ei täysin omaperäinen, idea. Lisäksi leffan kerrontatapa oli ainakin puolet ajasta mukavan letkeätä. Näyttelijät kannattelivat jokseenkin hyvin.

    Ongelmaksi muodostui kuitenkin käsikirjoituksen puolihuolimattomuus ja kirjoittajan läpinäkyvä laiskuus. Kun ei keksinyt miten viedä tarinaa loppuun, tuli mukaan kikkaileva metataso ja paikalleen jämähtänyt loppupuoli turhine käänteineen. Tarkoitettu ironisuus ei oikein lähtenyt missään vaiheessa kunnolla siivilleen. En myöskään käsitä miksi jälleen kerran Colin Farrell oli mukana... esittämässä Colin Farrellia eli mitäänsanomatonta irkkuheppua. Tämä tuhosi taas leffan likimain yksistään, kuten kävi ainakin jo Phone Boothissa ja Recruitissa. En myöskään pitänyt leffaan imitoiduista tarantinomaisuuksista.

    Kerran katsottavaa viihdykettä, jonka aivan lopun tapahtumat nostivat vielä hieman tunnelmaa. Walkenilla pari hyvää linea ja Rockwell on Rockwell.

    ***