Iron Man 3 (2013) (Shane Black / Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Jon Favreau, Ben Kingsley)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana kaketus, 23.10.2012.

  1. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Huh, taitaapi olla melkoista namia tämä IM3. Harvoin on minkään leffasarjan kolmososa saanut näin lämmintä vastaanottoa. Marvel-leffat jatkavat jyräämistään ja hyvä niin! Toivottavasti jyräävät vielä pitkään ja hartaasti!
     
  2. Nick_Poetry

    Nick_Poetry Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2008
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei haittaa. Avengers kannattaa ehkä vilkaista (jos on vielä näkemättä). Tuskin sekään välttämätön on (vaikea arvioida, kun olen itse nähnyt sen).
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ OK. Voi olla, että tulee siltikin nähtyä ennen tätä... katsotaan. Kostajat on kyllä nähty ja vaikka hyvä olikin, niin tämä voi päästä (omalla listalla) tasoihin tai jopa ohikin, jos hyvin käy.

    Harvemmin sarjan kolmas osa pesee aiemmat ja näissä trikooheppujen elokuvissa se on ollut yleensä heikoin, joten tämä lienee siitäkin syystä piristävä tapaus.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2013
  4. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylläpäs taas räjähti ja paukkui. Mukana oli myös valtava annos huumoria, ehkä ihan oikea suunta, kun sarjiselokuvasta kyse. Ei mielestäni trilogian paras, kyllä ensimmäinen osa saa pitää sen pystin, mutta viihdyttävä oli. Kyllä näitä sarjakuvasankareita nyt viihteenä katsoo, mutta hieman liian tiheään näitä tuntuu tulevan, alkaa hieman tulemaan korvista ulos.

    Kävin katsomassa 2D -version, ja varmaan oli hyvä valinta, liikettä kun oli kankaalla aikas paljon ;)

    3½/5 (vrt. Iron Man: 4/5 & Iron Man 2: 3/5)
     
  5. VinSent

    VinSent Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin elokuvan katsomassa ja jätti vähän ristiriitaisen maun suuhun. Toisaalta kaikki oli kunnossa ja lopputulos oli elokuvana oikein mainio, mutta en kävellyt samanlainen "fuck yeah!" tunne rinnassa, kuin aiempien MCU:n leffojen jälkeen.

    Juoni on kaikkea muuta, kuin uskollinen tulkinta Extremis tarinasta... se ei ole oikeastaan tulkinta lainkaan, sillä tarinasta on vain otettu muutama yksityiskohta. Tämä on täysin ymmärrettävä ja hyväksyttävä asia, sillä Extremis on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen tarina, joka ei olisi sellaisenaan mitenkään toiminut leffana. Juoni oli muutenkin hyvä ja kiinnostava, mutta välillä tahti oli niin nopea, että en ehtinyt kunnolla sulattaa sitä missä mentiin vaikka kärryillä pysyinkin. Lopussa tapahtunut
    Tonyn parantaminen
    tuntui tosin tapahtuvan turhan helposti ja nopeasti, kun ottaa huomioon millainen meteli asiasta on pidetty aiemmissa leffoissa.

    Yksi aivan mahtava asia juonessa oli se, että The Avengeria ei oltu unohdettu. Marvelille olisi aivan varmasti ollut turvallisempi ja helpompi ratkaisu tanssahdella TA:n tapahtumien yli, sillä on taatusti monia katsojia, jotka eivät MCU:n jatkumosta välitä ja toivoivat IM 3:n jatkavan siitä mihin IM 2 jäi. Vaikka leffa ei sisältänyt aiempaan verrattavaa mainontaa tulevaan tiimileffaan se sai minut silti innostumaan siitä, sillä näen kymmenittäin potentiaalisia tapoja, jolla Tonyn traumat voisivat vaikuttaa The Avengers 2:n tapahtumiin.

    Toimintakohtaukset olivat perus leffa-Marvelia eikä haarniskaa käyttävästä Tonysta saatu kiskottua hirveästi mitään uutta irti. Huonompaakin on kuitenkin nähty (Iron Man 2), mutta myös parempaa (The Avengers). "Alastomasta" Tonysta tosin saatiin yllättävän hyvää menoa irti, joten sanoisin olevani tähän osa-alueeseen kokonaisuutena tyytyväinen. Tosin tapa, jolla pääpahis päivitettiin oli jälleen melko antikliimaksinen.

    Shane Black on ehdottomasti parempi ohjaaja kuin Favreau. Impro on ehkä synnyttänyt jotkin elokuvahistorian ikonisimmat repliikit, mutta kun sitä käyttää liikaa kohtaukset alkavat tuntua sekaisilta ja järjestyksettömiltä. Muutenkin näyttelijöitten ja toimintakohtausten ohjaus tuntui aiempaa terävämmältä.

    Ja nyt sitten on aika puhua fanit kaikista jyrkimmin kahtia jakavasta tekijästä: Mandariinista. Niille, jotka eivät halua spoilaantua sanon nopeasti, että Ben Kingsley teki mahtavan roolisuorituksen ja hahmoon liittyvä twisti toimi leffassa. Kuitenkin...

    olen varmasti ikuisesti katkera siitä, että mies ei ollut oikeasti Mandariini. Turhautumistani lisää se, että Kingsley olisi TÄYDELLINEN rooliin. Miehen ulkonäkö, ääni ja ennen kaikkea karisma ovat täydellisiä tuomaan sarjisten Mandariinin henkiin. Minä tosissani toivon, että jossain myöhemmässä leffassa paljastuu, että tämä vain pelasi Xanatos Gambiittia ja oli oikeasti kaiken takana.

    Elokuva oli siis kokonaisuutena erittäin hyvin tehty ja jos Iron Man 4:sta ei koskaan tehdä, niin tämä on tyydyttävä päätös Rautamiehen - saagalla. Tässä oli kuitenkin myös monia asioita, joihin olin vähän pettynyt tai en tiedä vieläkään mitä niistä ajatella. Minusta tuntuu, että minun pitää katsoa tämä uudestaan pari kertaa, kunhan dvd:lle ehtii ennen kuin annan lopullisen tuomion, mutta sanon silti hyvällä omatunnolla, että jos MCU on tähänkin mennessä iskenyt, niin kyllä tämäkin pelittää, mutta ei kannata odottaa, että tämä olisi supersankarileffojen uusi virtsapylväs.


    P. S. Pakko mainita, että yksi kohtaus toi vahvasti mieleen Terminator - leffat ja ikään kuin vahvistuksena, lopputekstien aikana soiva musiikki kuullosti parin sekunnin ajan Terminator - leffojen teemamusalta.
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä ihan mukava rymistelyelokuva. Aivan ehkä kahden ensimmäisen tasolle ei päästy (ehkä olisi pitänyt olla ne oluet ja popparit mukana...), mutta viihdyttävä pläjäys kuitenkin. Läppä lensi, toimintaa oli mukavasti ja nimekkäät päänäyttelijät kautta linjan vetivät hienoja suorituksia, vaikka siitä botanistista tulikin mieleen että nyt on kyllä vaan nykäisty Scarlett-korvike naamakatalogista. Hauska oli myös nähdä lähinnä TV-sarjojen puolella aiemmin loistanut James Badge Dale (24, Pacific, Rubicon), vaikka hänen tehtäväkseen jäikin lähinnä jäystää purukumia ylimielinen ilme naamalla.

    Mandariinin originaalitulkintaan en ole juurikaan perehtynyt, joten tuo pahiksen "twisti" ei päässyt yllättämään. Kingsley veti roolinsa silti erinomaisesti. Pearcen hahmon nostaminen big badin rooliin oli arvattavaa ja mielestäni loogista, kun muistaa elokuvan alkukohtauksen demonienherättely puheen. Mandariinin hahmoa ei oltu syvennetty tippaakaan kun elokuva oli jo hyvän matkaa yli puolenvälin, joten hän loppuvastuksena ei olisi ollut lainkaan niin kiinnostava. Toki tämä varmasti aiheutti närää kaikista hardcoreimpien sarjakuvafanien keskuudessa, mutta itse pidin ratkaisua hyvänä.

    Myös lopputekstien jälkeen nähty kohtaus oli sen viiden minuutin lisäistumisen arvoinen, vaikka tälläkertaa ei sen syvempää foreshadowingia sisältänytkään. Avengers kakkosta odotellessa :thumbsup:

    3½/5
     
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Enpä tiedä itsekään tuota juuri mitään, joten hahmon käsittely leffassa ei ainakaan itselleni aiheuttanut harmistusta. Tiedä sitten muista. Tämän oli muutoin kyllä minusta parempi kuin kakkonen, vaikka ykkösen tasolle ei päästä. Ehkä näissä on se, että se eka leffa tuo aina jotain uutta, mutta kun ollaan jo esim. kolmannessa tulemisessa, niin se suurin uutuudenviehätys on jo kadonnut. Ei tämä toki mikään yleispätevä sääntö ole. Paha sanoa, että loppuuko IM tähän, mutta odotukset Kostajat kakkoseen ovat aika korkeat. Annan tälle samat pojot kuin tompan oblille, mutta oli tämä kyllä minusta parempi leffakokemus, vaikka oblivion ei nyt ihan huono scifileffa minusta ollutkaan.

    3,5/5
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei haitanne, mutta The Avengers on syytä olla katsottuna. Etenkin eräs ko. elokuvan lopun tapahtuma on juonellisesti tärkeä Iron Man 3:ssa.

    Plazan yllättävän ylistävien arvioiden saattelemana lähdin katsomaan Iron Man 3:ta. Shane Black otti ohjaajan puikot käsiinsä ja lopputuloksena syntyi (tiettyyn pisteeseen saakka) aidompi, dynaamisempi ja, kyllä, synkempi Iron Man -elokuva. Väkivaltaa ja tappamista oli yllättävänkin paljon. Juoni oli aiempia leffoja hitusen monimutkaisempi, ja mieleen tulikin väistämättä The Dark Knight: kumpikin elokuva tuntuu tietyssä mielessä monimutkaisemmalta kuin sarjan muut elokuvat. Valitettavasti Mandarinia koskevan käänteen jälkeen kerronnan taso laski. On hyvin outoa kohdata pissakakka-huumoria, jos kerronta sitä ennen on niin synkän aikuismaista. Visuaalisesti elokuva oli ehdottomasti sarjan parasta antia.

    Robert Downey Jr. oli roolissaan jälleen kerran erittäin viihdyttävä. Valittavasti sivuroolitus ei tällä kertaa muistettavia suorituksia. Vihatuimman julkkiksen titteliä kantava Gwyneth Paltrow (yllättävä titteli, joskin googlettamalla sitä, miksi nainen on niin vihattu, saa ymmärrettävän vastauksen tähän) oli yllätyksetön käyden ilmeisesti vain noutamassa palkkionsa kuvauksissa. Vaikka Guy Pearce toi rooliinsa usemman ulottuvuuden, niin etenkin loppua kohden olisin toivonut, että hänen taitojaan oltaisiin hyödynnetty paremmin. Ben Kingsleyn rooli jäi lopulta "outolinnuksi".

    Sananen 3D-versiosta. Plazalla on puhuttu siitä, että 3D on parhaimmillaan silloin, kun se ei "häiritsevästi hyppää silmille". Sitä se ei todellakaan tehnyt tässä elokuvassa, mutta ongelma löytyikin juuri toisesta ääripäästä: elokuvan 3D-efektit olivat sen verran vaisuja ja kohtalaisen harvoin esiintyviä, että useimmiten unohdin katsovani muuta kuin 2D-versiota. Kun 2D-versioiden pitäisi kai olla paremman näköisiä noin muuten (on puhuttu esim. ongelmista kirkkauden kanssa), niin etenkin tämän elokuvan kohdalla voin lämpimästi suositella juuri 2D-version valitsemista.

    4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2013
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Viitsisiköhän joku laittaa tämän vaikka spoilerissa. Avengersin olen siis nähnyt, mutta en oikein enää muista esim. lopusta hirveästi.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tämä on ehkä se olennaisin kohta:
    The Avengersin lopussahan Chitaurit (Lokin armeija) hyökkäävät New Yorkin ylle avatun madonreiän kautta. USA:n armeijajehut ylireagoivat ja ampuvat ydinpommiohjuksen kohti New Yorkia. Tony Stark selvittää tilanteen kaappaamalla ko. ohjuksen ilmasta ja lentämällä sen kanssa madonreiän aukaiseman tunnelin toiselle puolelle. Hän räjäyttää ohjuksella Chitaurien päämajan ja samalla alkaa putoamaan ehtien juuri ja juuri sulkeutuvasta madonreiästä takaisin maapallolle ja New Yorkiin. Hulk pelastaa putoavan Iron Manin, joka on hetken lähes kuolleena (ainakin tajuttoman), kunnes havahtuu.
     
  12. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ OK, muchos graciasos! Jokohan se Kuopion uusi teatteri vihdoin 17.5. avataan, kun "Iso C" muuten näköjään ainakin.
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän offtopiccia, mutta ihan mielenkiinnosta onkos tälle joku oikeakin syy, vai onko se vain vieläkin sitä muutama vuosi sitten kihistyä kateutta siitä miten hän on sellainen kaikessa lahjakas "how she does it?" supermom ja nyt myös maailman seksikkäimmäksi valittu nainen. Tuntuu huvittavalta, että voi ohittaa Chris Brownin, Kim Kardashianin tai Justin Bieberin (siis ärsyttävyystilastossa... :)).

    Itse kyllä harvemmin kiinnostun tähtien siviilielämän toilauksista, en näe niitä kovinkaan relevantteina elokuvaharrastukselleni. Mutta Gwyneth Paltrow on näissä IM leffoissa mielestäni ollut aika hyvä. Varsinkin se kinastelukemia RDj:n kanssa toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2013
  14. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eihän tämä nyt kovin huonokaan elokuva voinut olla, koska digitaalisten efektien tekijäkaartin lukumääräkin oli noin komean massiivinen, kun niitä lopputekstien aikana ihmetteli. On se vaan huimaa tämä nykyspektaakkeleihin tarvittava työmäärä. Panostus on kohdillaan, joten olihan se ihan kivaa katsottavaa tämä rautapuvun neljäskin lentely.

    Rennon letkeää meininkiä kaikkinensa, jota nyt ne ohikiitäviksi luokiteltavat mukasynkistelyt yritti vakavoittaa. Rautamiehen seikkailuihin sopii kyllä paremmin tällainen hymynaamaisempi ote. Plussaa tälle sarjalle myös siitä, että sankarista ei ole lähdetty tekemään mitään joka tilanteen hallitsevaa jumalhahmoa. Aseista riisuttu Stark on aina se mielenkiintoisempi puolisko ja tässä elokuvassa oli kyllä tämä seikka kohdillaan.

    Marvel-puristien kannattanee ottaa närästyspillereitä näytökseen, sillä Mandariinit voi mennä väärään kurkkuun, kun joku vetää vessan. Teinipojuna näitä Marvelinkin kuvitusläpysköjä kotiin kantaneena olin hieman kyllä että wat is this. :D

    :):):)½
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kyllä tämä vähän edellisosasta paransi ja Blackin ohjaus oli yllättävänkin hyvää - tarina eteni sujuvasti ja loppua lukuun ottamatta toiminta oli sopivan napakkaa. Dialogilta olisin tekijä tuntien odottanut vähän enemmän. Elokuvan nimeksi olisi sopinut paremminkin Tony Stark 3, niin pienessä roolissa pukuilu lopultakin oli. Aluksi Mandariinin nykypoliittisesti korrekti muuttaminen kiinalaisesta bin Laden -mukaelmaksi ärsytti, mutta ratkaisu tämän takana osoittautui lopultakin varsin nokkelaksi. Lopputekstijakso oli tyylikäs.

    Perustasalaatuista nyky-Marvel-elokuvaa. Tietty samankaltaisuus näissä alkaa jo hiljalleen tökkimään. Menestyskaavaa tuskin halutaan muuttaa, mutta suurempi irtiotto tai kokeilevampi lähestymistapa voisi näiden rahantekokoneiden rinnalla olla paikallaan.

    :):):)½
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT:

    Toki minäkin ihmettelin, miten nainen voi mennä esim. juuri Chris Brownin ja Kim Kardashianin ohi. Toisaalta varmaan kyse on siitä, että mitä arvostetumpi ja tunnustetumpi on, niin sitä kovempaa sieltä pilvilinnasta tippuu alas. Toki googlettamalla löytyi näitä "hän on niin olevinaan" mutu-syitä enemmän kuin tarpeeksi, mitkä tosin itsekin voin osaksi allekirjoittaa: hän on muuttunut Brad Pittin hylkäämästä naapurintytöstä hienostorouvaksi, joka niin monen muun Tinsel Town tyllerön tapaan esittelee anaroktisella habituksellaan haute couturea (epäilemättä käyttäen välillä Henkka Maukkaa päällä ollen näin "kosketuksissa" kaduntallaajan kanssa) luoden sairaallosta vartalokuvaa ja käsitystä siitä, että ilman rahaa et ole mitään. Anyway, naisen saamaa titteliä selittävät näköjään hänen antamat lausuntonsa. Hän on muun muassa sanonut polttavansa crackia mielummin kuin syövänsä juustoa tölkistä (tämänkaltaisia vertauskuvia oli paljon, jossa hän kuitenkin mollaa sellaisia elintarvikkeita ja ruokia, mitä kovin moni tavallinen pulliainen taitaa syödä) ja että hän ei aio käyttäytyä tai teeskennellä olevansa ihminen, joka ansaitsee 25k:ta vuodessa. Toki nämä lausunnot voi ymmärtää siten, että hän vain puhuu terveellisten elämäntapojen puolesta ja että hän nyt vain sattuu olemaan miljonääri, eikä voi asialle mitään. Toisaalta onhan sekin fakta, että ihmiset eivät usein ole toistensa kanssa liittyen siihen, että toisen ulkonäkö ei viehätä tarpeeksi. On toki luonnollista ajatella näin, mutta kylläpä yhteiskunta taitaa silti tuomita sen, jos näitä "et ole tarpeeksi viehättävä" kommentteja alkaisi heitellä suuntaan sun toiseen.
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No mutta, ainakaan Gwyneth ei vielä ole esitellyt suurta penistään julkisesti.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT: Senpä takia näenkin hänessä vielä jotain toivoa. Jamie on valitettavasti menetetty tapaus.
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ben Kingsley veti aivan hillittömän hyvän roolin. Muuten tämä on perushöttöä, jota ei joudu prosessoimaan kovinkaan pitkään. 3/5, joista yksi piste tulee Kingsleylle.
     
  20. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Kingsleyn "hyvyys" oli jopa yllättävää, sen verran sysip*skassa tekeleessä mies on ryvettynyt jo pitkään.

    Trilogian ensimmäinen osa on edelleen se paras Marvel-leffa näistä, vaikka pidän jopa molemmista Hulkeista. Mitään "ihmeellistä" en tässä kokenut, ja geneeriset tulipallo-vihulaiset pääpahiksen kera olivat lähinnä nolo pettymys.

    3D lähinnä ärsytti, ja ne lasit ovat edelleen aivan kuin aurinkolasit: aivan liian tummat. Olen samaa mieltä muutaman muun kanssa, 3D-efektit olivat kaiken lisäksi todella pliisuja - salamaleikkaukset eivät juuri auttaneet asiaa, kaikki meni aika sekavaksi "haamukuva"-sotkuksi ainakin meikäläisen silmissä.

    RDJ on kyllä hyvä, ja pystyy repimään kornihkosta sarjakuva-spiikistä hyvin irti. Aloin jo kyllästyä ylimieliseen Starkin hahmoon Avengersissa, mutta tässä suuhun oli kirjoitettu hyvää kuittailua. Mutta $50M arvoinen työsuoritus...?