Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

  1. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    No, sikäli mikäli nyt niin sattuisi käymään, jotta ryhtyisivät jo solmittuja kauppoja perumaan ks. vedoten (siis, että esim. olisi jokin "virhe" heidän järjestelmässään tai muuta vastaavaa hevonpaskaa) niin käsittääkseni kuluttajansuojalaki pitänee puoliasi tuolloin enemmän kuin hyvin. Korjatkoon käsitykseni ken' tarkemmin tietää.

    Tuo Gigantin sisäinen tiedonkulku tuntuu tuossa valossa vähintäänkin vastenmieliseltä näin maksavan asiakkaan kannalta, kun kerran myyjäkin joutuu huoraamaan hintoja vain hämmästelläkseen niiden eroja netin ja tarjouksen esittämisen välillä. Voi järjen valo!

    Haha, tuota mä juuri pelkäsin - mikä alun alkaenkin sen 3300€ hinnan sai tuntumaan järjettömältä - että VT50Y ja vielä esittelykappaleesta joutuu pulittamaan ENEMMÄN kuin vastaavasta 2013 -mallista. Ironia ei näemmä tunne rajoja tässäkään tapauksessa, mutta kyllä mä edelleenkin mielelläni kuulisin jonkun muunkin saman tai paremman tarjouksen Gigantista tuosta saaneen. TX-P65VT60Y, kun on kuitenkin heti se kakkosvaihtoehto itselle TX-P60ZT60E jälkeen jos ZT:n hinta (ihan siellä liikkeessäkin) osoittautuu suhteettoman suureksi.
     
  2. Staafe

    Staafe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0

    Se gigantin myyjä sano noi hinnat voi laskea tai nousta tuosta riippuu aivan siitä mihinkä hintaan tukkuri erän saanu. Et jos oot 65vt60 ajatellu niin käyny äkkiä tilaas :D
     
  3. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Sekin vielä. Joo, sellainen 13-vuotta ja rapiat on plasma-tv:n osto antanu itseään odottaa joten jo siinäkin valossa pidän pään kylmänä tappiin asti, eikä esim. yksi (mahdollinen) lisävuosi tarpeen vaatiessa tunnu enään missään, vaikka mieli tekiskin tuo ostaa. En tiedä mikä viimekädessä ostettua tulee, mutta Panasonic on. Jos kuviot mutkistuu arkirintamalla niin saattaa olla, että hankin 2014-mallin, joskin loppuvuodelle ostoa veikkaankin lähes varmasti. Kaikki on kuitenkin auki ja tilanne elää..
     
  4. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    2008-2009 ostin 3 pansun plasmaa. Silloin sairastin suht voimakasta tv-kuumetta. Nykyään on sen verran kokemusta moisesta kuumeesta, ettei enää niin kovasti stressaa nää uudet mallit. Tutustunu oon jokaiseen malliin ja omalla kohdalla tilanne on seuraava: ZT on liian kallis, vaikka todennäkösesti paras plasma tulee olemaankin. VT-sarjalaisista 65" tuumanen on hieman liian tyyris myöskin omaan kukkaroon, mutta 55" houkuttelee varsinkin kun himassa on vanhempi V-sarjalainen 50" luokassa ja nuo 5 lisätuumaa kiinnostavat. Hinta on vaan suolanen näin alkuun mutta muutama kuukausi tod.näk muuttaa asiaa (arvio 10-25% pudotus). VT-sarjaa puoltaa myös ehdottomasti upein design. GT-sarja olisi myöskin erittäin hyvä vaihtoehto mutta valitettavasti löytyy vain 42" ja 50" kokoluokassa. 55 tuumasena GT60 ois täydellinen mulle, jos sellanen ikinä olis tullu. ST-sarjalaisissa kiehtoo agressiiviinen hinnoittelu, 55" tuumasen saa tasan puolet halvemmalla kun VT-sarjalaisen ja se ero on kyllä euroissa valtava. Valitettavasti input-lag (n. 60 ms) on aivan liian korkea himopelaajalle, jollaiseksi itsenikin vielä lasken. Myöskään design ei herätä suuria tunteita. Tietenkin viime vuoden VT-sarjalaiset ovat myöskin harkinnassa mukana mikäli niistä tulee hyviä varastonpoisto tarjouksia. Hyvä asia on, että päätyy sitten mihin vaihtoehtoon näistä tahansa, kuvanlaatu leffakäytössä tulee olemaan ehdotonta huippuluokkaa.

    Ps. tietääkö kukaan missä näitä kaikkia malleja pääsis vertailemaan ihan paikan päällä? Siinä loisteputkihelvetissä ja niillä kaupan kuvasäädöillä ei kuvanlaadusta tietenkään voi tehä mitään vertailua mutta kyllä se laitteen ulkonäkökin (varsinkin näin vanhemmalla iällä) merkitsee. Kun ei noista juutuubi-videoista kuitenkaan ihan 100% realismia irtoa.
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    ZT on kieltämättä jo pelkkien ennakkokuvaustenkin valossa niin vaikuttava tv, että sille tuskin haastajaa muissa kuin oled-tv:ssä löytyy, miltään osin. Lähes yksinomaan Blu-ray käyttöön tulee itsellä kohdentumaan. Hyppy 36" crt-tv:stä 60" ja siitä yli tv:n lienee kaikkien näiden vuosien odotuksen arvoinen. Näin ainakin todella toivon. Jos ei, muodostunee siitä jokseenkin karvas pettymys ennen muuta muunkin kuin vain maksetun euromäärän suhteen. Varsinkin luottamuksen kokonaisvaltaisena katoamisena valmistajaan. Kaikesta negatiivisesta uutisoinnista huolimatta (joita on tullut luettua saatanalliseen kyllästymiseen saakka ja siis ikävä kyllä enemmän - eikä siksi, että niitä löytyisi enemmän - kuin positiivisia hehkutuksia), jota Panasonicin plasmat on vuosien saatossa osakseen keränneet, on usko brändiin vahva, joskaan kaikkea muuta kuin horjumaton.

    Voisiko joku vaihteeksi valottaa "mystisen pyyhkäisytekniikan" tuntemusta ihan näin Suomeksi ilman, että moisen tähden täytyisi taas lontoota tulkata. Mainittu tekniikka on kuulemma ollut Panasonicin (ainakin korkeimmissa?) malleissa Gigantin edustajan mukaan pian pari vuotta, ja jonka siis käytännössä pitäisi estää kiinnipalaminen. Esim. nuo Maken paskat kokemukset panojen kanssa antanee varmasti jonkinlaisen käsityksen asiasta, jonka lukisin mielelläni olettaen, että tuo tekniikka niistä jäbän edesmenneistä panoista löytyi?

    Edit. Laitoin alunperin virheellisesti: Veskun, kun piti mainita, että Maken. Asia korjattu.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2013
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo minäkin kuulisin mielelläni tuosta "pyyhkäisytekniikasta", onko yhtään tietoa mistä on kyse?
    Jos se tuota vierityspalkkia tarkoittaa niin joopa joo, todellinen pyyhkäisytekniikka :D
    Sen pari vuotta on myös ollut jäännöskuva ja jopa palamisongelmia, ei kaikilla mutta kuitenkin monilla maailmanlaajuisesti.
    Ehkä se selittää miksi tuo valkoisen palkin vieritys on käyttäjävalikkoon lisätty, tarkoitettu siis jäännöskuvan pyyhkimiseen.
    Itse käsitin Panasonicin huoltopäällikön puheista että kyse on käytetystä kaasusta paneelin sisällä, no, paneeleista kuitenkin.
    Vanhemmissa Panan plasmoissa ei ainakaan minulla ollut mitään ongelmaa tämän suhteen.

    Toivon mukaan 2013 malleissa ei tätä harmia enää olisi edes sitä vähää mitä 2011/2012 malleissa oli.

    Mites tämän vuoden Panojen omistajat, onko "screen uniformity" eli paneelin laatu tasainen, siis ei näy pystysuuntaisia raidoituksia tms. kökköä ?
    55ST50 jälkeen olen ihastellut omassa Samsung PS64E8000 juurikin tuota tasaisuutta vaaleissa miltei koko ruudun täyttävissä kohdissa.
    Muuten on pakko myöntää että en ole vielä saanut kalibroitua kuvaa samalle tasolle kuin mitä se Panassa oli, lähelle kylläkin mutta en ihan niin hyväksi.
    Kalibroinnissa se on niin pienestä kiinni kunnes sitten se natsaakin ja kuvaan tulee tarkkuutta ja syvyyttä, ne jotka ovat kalibroineet tietää mitä tarkoitan.
    Saattaa olla että se tällaisilla amatöörivehkeillä ja taidoilla on tuurista kiinni saako sen säädettyä niin täydelliseksi...tosin sekin on sitten vain hetkellinen ilo kunnes taas eri värit "kuluvat" epätasaisesti ja on taas aika uuden kalibroinnin.
    Näemmä se että kalibrointiohjelmassa kaikki näyttää olevan ok, niin ei takaa sitä että kuva on optimaalinen. Ehkä tässä kohtaa tulee se missä alan ammattilainen tietää mitä pitää tehdä, itse en tiedä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2013
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Toivossa on hyvä elää, ainakin ohikiitävän hetken ajan.
    Hehe, noin vähän ajattelinkin, että vastailet. Se suuntaasi kaatunut paskaplasmojen määrä on kieltämättä jotain tuonpuoleista. En usko, että omat hermot moista tuulimyllyilyä jaksaisi. Jännä miten juuri mitkään myyjätahot ei tunnusta panojen kiinnipalamista edes liikkeittensä näytekappaleiden osalta, jotka kuitenkin on tunnetusti useita tunteja toistossa per päivä. Mitä lie plasmoille kohdennettuja promo blu-ray:a sitten pyörittävät? Ja lähes poikkeuksetta ne virallisetkin tahot, joille puhelimessa olen sulkeisia rankalla kädellä aiheesta pitänyt (viimeksi perjantaina), suoranaisesti hämmästelevät koko kiinnipalamista etenkin, kun kyse on tämän vuosikymmenen malleista. Ikään kuin vallalla olisi jokin kieltämisen kulttuuri? En tiedä... kiinnipalamisen pelko on kuitenkin se ainut, joka hirvittää tätä ensimmäistä taulu-tv:ä hankkivaa ihan tosissaan. Se riski on kuitenkin otettava JOS..

    Olisi hienoa, kun edes sen kerran joku Panasonicin plasmojen kanssa päivittäin tekemisissä oleva huoltovastaava tai joku muu yhtälailla vakuuttava toimija eksyisi esim. tähän foorumiin, ja jakaisi kallisarvoisia vinkkejä siitä, miten kullakin olisi mahdollista myötävaikuttaa tv:n pitkään käyttöikään ja välttää yleisiä sudenkuoppia.
     
  8. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    TX-P50GT60Y hinta alkaa pikkuhiljaa varmistua, Expert ja Mustapörssi liikkeiden hinta julkaisuun 1899e ja ensiviikolla pitäisi ainakin esittelymallien saapua liikkeisiin.
     
  9. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
  10. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiljaiseksi vetää...
     
  11. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kun noita ylistäviä arvosteluja tuosta VT60 lukee niin miettii, että kannattaako mahdollisesti tulevasta ZT60 maksaa noin 1000-2000 euroa ylimääräistä. Tuo VT60 vaikuttaa jo kumminkin referenssiluokan televisiolta.
     
  12. JRNO

    JRNO Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä houkuttelee aika vahvasti. Mietityttää kyllä tosissaan kuinka suuri, jos minkäänlainen silmäänpistävä ero sitten ZT60:n välillä on.
    Panasonicin telkuista, saati plasmoista ei itsellä ole toistaiseksi kokemuksia. VT60 voisi hyvin nykyisen Samsungin D8000 LCD:n korvata, varsinkin kun isompi koko on myös hakusessa (TV on 46'', kulmasohva 4 metrin päässä >< )
    Pakko sanoa että vielä hiukan pelottaa Plasman ostaminen kun niistä on yhtä sun toista lukenut, mutta jotenkin en tahdo uskoa että vielä vuonna 2013 plasmoissa kuva palaa noin vain ruutuun kiinni.

    Myös arvostelussa mitattu 23 ms input lag kuullostaa myös varsin hyvältä (FlatpanelsHD mittasi D8000:sta aikoinaan 43ms, joka on tuntuva vähintäänkin korvien välissä - ja jos PC on liitettynä), kun TV olisi nykyisen tapaan myös kovassa pelikäytössä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2013
  13. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Samaa mietin minäkin. On kuitenkin hyvä huomioida sekin, että onko tähtäimessä hankkia 55" VT60:en vai vastaava 65":en sillä hintaero esim. viimeksi mainitun ja ZT:n välillä loppupeleissä tuskin maita kaataa (olettaen, että se vakiintuu ostajan kannalta vakuuttavaksi), vaikka tuumaero (5") VT:n eduksi lasketaankin koska ZT:stä ei 65" -mallia Suomeen saatane. ZT edustaa referenssiluokkaa ja kootaan pitkälti käsin Japanissa, joka heijastuu hintaan väkisin niin tarkempana laaduntarkkailuna kuin taasen itse valmistusprosessista johtuvasta vaikeusasteestakin. Lisäksi komponentit sekä sisus ylipäätään lienee kaiken kaikkiaan laadukkaampi kuin mitä esim. VT-malliston tv:ssä, vaikka korkeamman keskiluokan plasmoja edustavatkin.

    Kyllä on perkeleellinen kiemurteleminen, että ostaakko 55VT60, 65VT60 vai sittenkin kerralla itse kuningas eli 60ZT60...
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2013
  14. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Budjetin mukaan kannattanee ostella. Harmi ettei omassa VT30:ssä ole vielä mitään vikaa vaikka Sims 3:sta sillä pelataan harva se päivä (en minä).
     
  15. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Heh, kuinka niin "harmi?" Eikös se jos mikä, kun kulutushelvetinelektroniikasta puhutaan ole erityisen hyvä asia, ettei noinkin tuoretta tv-mallia tarvitse uuteen taas vaihtaa? Kyllä mun kirjoissa moinen vähintäänkin positiivisena näyttäytyy. Ja kun puhutaan esim. tämän vuoden Panasonic:sta ja siitä miten agressiivisesti valmistaja on julkituonut propagandassaan vaikkapa paneelin tehon puoliintumista aikaisintaan 100 000h jälkeen, on hinnasta kärsivällä syytä odottaa muunkin kuin em. kestolta paljon. Kyllä tuon hintatason tv:n täytyy 10-vuotta kestää. Ainakin. Valmistajan on muutoin turha väittää, että sataa, vaikka itse kusee kuluttajan taskuun.
     
  16. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Suolainen on hinta Panasonicin lcd led -lippulaivallakin, kun hintaero samassa tuumakoossa vastaavaan VT-sarjan plasmaan on Gigantissa(kin) yli 100&#8364; plasman eduks. Christ!
     
  17. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    TX-P50GT60Y plasmaa saa näemmä tilattua jo tällä viikolla, Mustanpörssin hintakin vaikuttaa kohtuulliselta ennakkotietoihin verrattuna eli 1899 on tippunut 1699 hintaan.
     
  18. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kävin Verkkokaupassa ihmettelemässä 50st60:stä. Ensin katsoin, että onpas (edelleen) tumma kuva, mutta sitten ymmärsin kyykistyä tv:n tasolle. Näyttivät MTV3:n sd-kuvaa ja täytyy sanoa, että kuva oli kyllä todella hyvä. Kuva oli tasalaatuinen, tosin virheitä olisi ollut vaikea erottaa materiaalista johtuen. Vaatii melkein jalkapalloa, että huomaa. Katselukulmat hyvät sivusuunnassa, mutta kuten todettu, ylhäältä ei kärsi katsoa. Tässä voisi olla meidän seuraava tv. Täytyy vielä päästä tarkemmin räpläämään, mutta hyvältä vaikutti.
     
  19. audiphile76

    audiphile76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustanpörssin sivulla näkee että voi tilata vaan netista, mutta sitä ei ole liikkeessä esillä. Missä kaupassa on GT60 esillä pääkaupunkiseudulla?
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2013
  20. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osa liikkeistä on saanut töllöt jo tänään mutta ensiviikolla pitäs löytyä paremmin ainakin isojen ketjujen seiniltä. Eli en ehkä ihan vielä lähtis väijymään.