Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ahaa, ok. Ajattelin, että hahmolle on käynyt jotain ikävää, kun näyttelijällä ei mielestäni ollut merkintojä game of thronesin kohdalla vuodelle 2013 imdb:ssä.
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eka jakso kolmatta kautta katsottu. Ihan hyvin alkoi, vielä kirjoista tuttuine juttuineen.

    Pari häiritsevää seikkaa: sarjan värimaailma on nyt etenkin kaupunki/linnakohtauksissa erikoisen oranssinen ja kelmeänkirkas, vähän kuin seikkailtaisiin jostain legorasiasta rakennetussa maailmassa. Myöskin King´s guardin entisen johtajan vaihtumisesta miinusta, edellinen oli jämäkämpi. Katsotaan nyt miten nämä eri paikat ja tarinat saadaan pidettyä jotenkin mielekkäästi yhdessä, sitä voitaisiin kyllä tehdä enemmän... Mutta onhan tämä vieläkin hienosti tehtyä jälkeä joskaan ei enää oikein yllätä. Samoja kuvioita on jo pitkälti toisteltu joten pikkuhiljaa voisi alkaa tapahtua. ;)
     
  4. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos lohikäärmeteinin remmiin liittynyttä miekkosta meinaat niin sama näyttelijä kyseessä, parta vain vähän päässyt rehottamaan.
     
  5. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Niin, kyllä kyseessä on edelleen Ian McElhinney. En ole uusia jaksoja nähnyt, mutta näköjään se parta hämää sittenkin porukkaa. IMDB:ssä ei kyllä vielä joku aika sitten ollut päivitetty hänen 2013 GoT tietojaan.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Meinasin jo jakson lopussa naureskella, miten helposti Jaime vei puskaperttiä, mutta toisinpa kävi. Onkohan Jaime kuinka hyvä taistelija vasenkätisenä?
     
  7. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole aikoihin törmännyt näin pahasti lopun tunnelmaa romuttavaan lopputeksti biisiin. Kappale itsessään on jees, mutta nyt kyllä täysin väärässä paikassa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2013
  8. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Täysin samaa mieltä, käsittämätön ratkaisu. HBOlla on valitettavasti mielestäni muitakin ohilaukauksia viime aikojen sarjoissa ollut musiikkivalintojensa suhteen.
     
  9. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Lopputekstien kappalehan oli vissiin sama mitä Jaimen ja Briennen kaapanneet miehet lauloivat.

    Ihmisten kaappaaminen tuntuu kyllä olevan tärkeä osa sarjaa: Theon oli kaapattuna, Jon kaapattiin, Jaime kaapattiin toistamiseen ja Brienne siinä sivussa, Arya kaapattiin (tavallaan), Bran tavallaan kaapattiin, Robb kaappasi oman äitinsä ja suunnitteli Tywinin kaappaamista...
     
  10. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jotenki tuntuu, että tämä kausi ei ole päässyt ollenkaan liikkeelle. Niin paljon sälähälää ja sanottavaa, että tuntuu olevan sellainen informaatioähky. Itse en ole kirjoja lukenut, mutta alkaa pikkasen tutumaan siltä, että hyvin paljon nyt puuttuu väleistä sitä ja tätä. Vähän pelottaa, että onko löytymässä sellaista selkeämpää linjaa, niin kuin edeltävissä kausissa.

    EDIT: Joo ja kyllä oli tuo lopputekstejen musiikki valinta aivan perseestä. Uskomaton veto kyllä HBO:ltä. Ei voi muuta sanoa.
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy kyllä olla samoilla linjalla tuosta loppumusiikkivalinnasta, aivan käsittämätön. Ymmärrän kyllä että sehän oli tämä kirjoista tuttu "Bear and the maiden fair" biisi, mutta pitikö siihen nyt valita joku Kakkahätä77-tyylinen bändi coveroimaan sitä lopputeksteihin. Olisi vaikka mieluummin soinut se extrojen kuoro mikä itse jaksossakin soi.

    Itse jakso kyllä loppukohtauksineen oli varsin hyvä. Juoni eteni mukavasti jokaisella rintamalla, vaikka jaksossa ehdittiin vierailemaan melkein kaikkien hahmojen tarinoissa. Ainoastaan bordellikohtaus jäi täysin turhaksi. Hidasta rakenteluahan nämä ekat pari jaksoa on aina kausilla ollut, mutta näyttäähän se tästä taas lähtevän.

    Barristan kyllä mukavasti piristänyt myös tuota Lohikärmesjuonta. Viimekaudella ei kyseiset seikkailut kiinnostanut yhtään, mutta nythän siellä on lähestulkoon viikon parhaat kohtaukset. Jorahkin oli saanut tälläviikolla varsin vaikuttavaa dialogia suoraan kirjasta poimittuna "There's a beast in every man and it stirs when you put a sword in its hand" ja "Rhaegar fought nobly, Rhaegar fought valiantly... and Rhaegar died."
     
  12. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    En ole kirjoja lukenut ja se saattaa vaikuttaa siihen, että minusta tässä pompitaan sinne sun tänne. Yksi jakso on aina kollaasi 5 minuutin pätkistä, joissa ollaan milloin missäkin. Henkilöhahmoista ei saa kiinni, kun hahmoja on vähintäänkin paljon. Tuntuu, että 9 jaksoa sählätään jotakin ja se lopuksi kulminoituu johonkin massiiviseen taisteluun. Ensimmäinen kausi oli hyvä, toinen jo huonompi ja nyt tuntuu, että tässä mennään vielä huonompaan...
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Noinhan se pomppii tosin jo kirjoissakin, eli luvut on aina nimetty jonkun tietyn hahmosen mukaan ja sitten lueskellaan, että mitähän sitä siellä näkövinkkelissä tapahtuu. Martinin syytä tämä pom pom pom.
     
  14. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täs jaksossa oli meikän makuun ihan liikaa huumoria. Tai ainakaan sitä ei oltu taidokkaasti sotkettu draaman sekaan, vähän väliä joku irtonaiselta tuntuva hassunhauska juttu.
     
  15. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin on, mutta usko tai älä - televisiosarja on tässä suhteessa äärettömän paljon helpompi seurattava hahmopaljoudesta huolimatta, kun henkilöiden kasvot sentään jäävät mieleen, toisin kuin kirjassa. Ainakaan ensimmäistä kirjaa en voi mitenkään suositella sinulle. Ensimmäisen parin sadan sivun aikana lukijalle vyörytetään kymmeniä hahmoja, jotka suunnilleen kaikki ovat serkkuja, siskoja, vaimoja, poikia, alaisia, homorakastajia tai kaikkia em. keskenään. Hahmoista n. puolet kuolevat jo kirjan ensimmäisen puoliskon aikana, joiden tilalle otetaan taas kymmeniä hahmoja lisää, ilman että millään tavalla keskityttäisiin yhteen hahmoon tai edes ryhmään/perheeseen/tms. Lopputuloksena oli tarina, jonka hahmoista suunnilleen yhdenkään kohtaloa en muistanut, saatikka olisin hänestä millään tavalla kiinnostunut.

    Televisiosarja on todella paljon parempi kuin tuo puhelinluett... eiku kirjan irvikuva.
     
  16. OTJ

    OTJ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2000
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava sarjahan tämä on, ei siitä mihinkään pääse. Silti hyvässäkin on parantamisen varaa. Kolmoskausi muistuttaa sikäli kakkoskautta, jossa siinäkin oikeastaan koko alkupuoli oli tarinan kehittelyä. Näin varmaan mennään tälläkin kertaa, odotan homman lähtevän kunnolla käyntiin tuossa kuudennen - seitsemännen jakson paikkeilla.

    Ja kyllä, tuo loppubiisi oli tosi surkea valinta. Siihen olisi pitänyt saada joku mahtipontinen sävellys tilalle.

    Vähän OT, mutta itseäni harmittaa Filmnetin heikko kuvanlaatu, jonka kautta tätä seuraan. Käännöksetkin on ajoittain heikkotasoisia.
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kirjassa ovat ne sukutaulukot lopussa, josta on helppo tarkistaa kuka oli kuka. Ja niitä etenkin ensimmäisen kirjan aikana tuli käytettyä todella paljon. TV-sarjassa tarkistaminen ei onnistu yhtä kätevästi.
     
  18. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    HBO:n kotisivuilla Viewer's Guide -osioista löytyy tuotantokausittain sukutauluja (henkilögalleriat) ja karttoja yms. Esim. http://viewers-guide.hbo.com/season3/
     
  19. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mieltä. Aivan liikaa eri tarinoita yhteen jaksoon. Jaksojen pitäisi olla ainakin parikymmentä minuuttia pidempiä. On tullu katottua HBOlta Generation Kill sarjaa uusintana GOT jälkeen ja siinä hienoa on ettei jaksossa seurata liikaa eri ryhmiä ja jaksot on ainakin 10 minuuttia pidempiä.

    Luen nyt toista kirjaa ja se ei ole mikään selitys että kirjat on sekavia. Kirjoista on leikattu paljon turhaa pois ja paljon olisi vielä voinut leikatakin.

    Itse olisin dropannut Theonin pois näistä jaksoista tilaa viemästä. Kirjaa lukeneelle sammakkosisarukset oli tuttuja, mutta kirjaa lukemattomalle taas tiputettiin sarjaan lisää random hahmoja.

    Loppubiisi sopi hyviin lopun yllätykseen. Tarkoitus olikin vaihtaa moodia joten joku kuoro olisi ollut aika väsynyt vaihtoehto.
     
  20. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän noita hahmoja nyt liikaa ole kun vain jaksaa keskittyä ja seurata. Kaikki tälläkaudellakin tulleet uudet hahmot ovat tulleet noihin jo olemassa oleviin sivujuoniin, joten lisää seurattavaa ei ole juurikaan tullut. Jaksoissa kyllä pompitaan aikalailla paikasta toiseen ja yksittäiset jaksot eivät välttämättä CSI-tapaan sisällä katsojaa palkitsevia juonikaaria tai edes yhteistä teemaa, mutta se on mielestäni silti kepeästi sen arvoista että kerrankin kerrotaan pitkäjänteistä tarinaa ilman toistuvia jaksojuonia.