HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Miten tuossa muuten päivitetään EPG? Tuntuu, että se nykyään koko ajan tyhjä ja jokaisen kanavan ohjelmat pitää hakea erikseen. Ja sitten seuraavan käynnityksen jälkeen sama uudestaan...eikö se osaa itse päivittää itseään?
     
  2. _jj

    _jj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä EPG:n kuuluisi päivittyä ihan itsenäisesti. Voisiko sinulla olla huono signaali antennista?
     
  3. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahdotonta sanoa olisiko se mennyt niin ennenkin, kun tallenteiden listausnäytössä ei ollut lainkaan mahdollisuutta katsoa EPG-tietoja (ainakaan edellisillä kahdella firmiksellä).

    En muista olisiko EPG-tietoja päässyt halutessaan katsomaan tallenteen jo pyöriessä, kun ei juuri ollut siihen tarvetta. Ja nyt sitä on mahdotonta enää tarkistaa, kun päivitin jo molemmat boksit.

    Mutta tallennelistauksessa niitä tietoja tarvitaan, koska tallenteiden nimet ovat niin lyhyitä, ettei saman ohjelman eri jaksoista usein saa käsitystä ilman EPG-tietoja. Minulla tosiaan 2 min ennen ja jälkeen. Täytynee ottaa se 2 min edestä pois ja katsoa, mitä vaikuttaa. Virhetoiminto tuo minusta silti on - kun tallennettava ohjelma nimenomaan osoitetaan EPG-tiedoista, niin kyllä sen pitäisi tallentaa sen valitun ohjelman EPG-tiedot eikä sitä edeltävän. Myös Topparin 5100ssa tuota tapahtuu silloin tällöin Plasma EPG:llä, mutta vain pienessä osassa tallenteita.

    LISÄYS: Toisessa boksissa (HD5220) oli lisäaika vain "Jälkeen" ja siinä oli tallenteissa oikeat EPG-datat (molemmissa bokseissa uusin FW)! Otin "etuvedon" pois 5221:täkin ja nyt ainakin ensimmäisessä muutoksen jälkeisessä tallenteessa EPG-data on tallennetun ohjelman eikä sitä edeltävän.

     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2013
  4. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei se kyllä päivity. Signaali heittelee siinä 55-65% paikkeilla. Nyt on kyllä aika heikko. EPG päivittyy kanavakohtaisesti aina kanavaa vaihdettaessa.
     
  5. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole törmännyt sellaiseen ongelmaan, että tallennuksen lisäaikaa ohjelman edellä käyttäessä boksi tallentaisi väärän ohjelman nimen tallennelistaukseen. Näkyykö sulla Makemich tosiaan myös Kovan lain nimen tilalla jotain muuta tallennelistauksessa (= näytössä, joka saadaan esille kaukosäätimen PVR nappulalla; viittaan alivalikon Tallennukset 2-sarakkeiseen listaukseen, joka on otsikoitu "PVR-tiedostot")?

    Edellisillä fw versioilla tehdyissä tallenteissa jokaisen ohjelman nimi on bokseissani tallennetun ohjelman mukainen, mutta EPG-tiedot ovat jonkin toisen ohjelman tietoja. Vaikutti siltä, että kukin EPG-tieto olisi edeltäneestä ohjelmasta. Varmistin sen parin tallenteen osalta taannehtivasti. Tallennuksen lisäajan ohjelman edeltä poistamalla alkoivat EPG-tiedotkin tallentumaan oikein.

     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2013
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Löysin vielä yhden Kovan Lain talletuksen Elokuulta ja listalla lukee Yle Uutiset. Infon mukaan tallennus on alkanut 22:04 ja pituus 54min. Olen ties millä vehkeillä ko. ajankohdan pistänyt talteen siitä lähtien kun Kovaa Lakia on Yle2 lähettänyt, taitaa nuo luvut viitata siihen että olenkin jostain syystä tehnyt ajastuksen ihan manuaalisesti tai editoinnut alkuperäistä tallennusta tai jotain, ei voi muistaa...
     
  7. Frontto

    Frontto Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2011
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuota se on tehnyt satunnaisesti ennenkin, riippumatta firmwaresta.
    Samalla ohjelmistolla välillä nollannut ja välillä ei, joten nykyään tulee otettua valokuva tallennettavista ohjelmista, joita yleensä on n. 20, jotta muistaa kaiken laittaa takaisin.
    Sitten kun hakukaan ei toimi vielä oikein, niin aika ruljanssi etsiä kaikki ohjelmat uudestaan.

    Tuli nyt käytettyä tuota virtojen sammutusta, kun tallennus käytössä, ensimmäisen oikean kerran (ensimmäinen oli minuutin testi, joka toimi), mutta nyt ei seuraavana päivänä saanut boksia päälle, kuin IVO-buutilla ja illalla sammutuksen aikaan tallennuksessa ollut ohjelma tietenkin pyyhkiytyi pois.
    Se ei siis toimi luotettavasti, joten pitää käyttää edelleen tuota yöllä valmiustilaan siirtymistä sammutuksena.
     
  8. kenni_

    kenni_ Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pannaan nyt omiakin kokemuksia tollasesta 5220SR:stä tänne.
    Vuoden alusta asti ollu käytössä eikä kertaakaan oo jumittanu eikä temppuillu. En tosin omista mitään maksukanavia, joista suurin osa ongelmista tuntuu johtuvan. Helsingin alueella ollaan soneran kaapelissa.
    Tallennukset on onnistunu aina.

    Ainoat ärsytyksen on ollu että laite ei osaa menne valmiustilaan jos ajastus alkaa kun boksi on päällä, mutta osaa jos boksi on valmiiksi jo valmiustilassa. En tosin tiedä että onko tuo korjattu tässä uusimmassa firmiksessä, kun en oo kerenny koittaan viä.
    Samaten tuo tallennuksen asettaminen punasesta napista hämmästytti, mutta sekin on nyt korjattu.
    Tallennettujen ohjelmien infoo ei saanu ennen katsottua, mutta sekin onnistuu nykyään. Tosin valikon kautta, kun mielestäni sais tulla suoraan info-napista. Sitä guiden yläreunan kellohäsläystä en oo edes huomannu. Samaten guiden keltanen viiva on hyvä.
    Kaikin puolin oon ollu tyytyväinen ostokseen.
    Toivottavasti nyt sitten ei boksi räjähdä heti kun oon päässy sanomaan että hyvin on toiminu.
     
  9. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallennus lähtee uusimmalla firmiksellä käyntiin lähetyksen katselussa "REC" napista, ja EPG/GUIDE-tilassa "REC" napista tai punaisesta napista, kummasta hyvänsä. Hyvä pikkuparannus, en ollut huomannutkaan, että nyt myös REC käynnistää tallennuksen, kun olin jo niin tottunut käynnistämään punaisesta (kuten myös tottunut kaukosäätimen muista bokseista poikkeavaan layoutiin)!

    Nyt tällä uudella firmiksellä näköjään YLE HD:n ohjelmatiedot eivät tahdo päivittyä EPG:ssä ilman, että valitsee sen katseltavaksi. En tiedä muuttuiko jokin tässä suhteessa, mutta minusta boksi haki edellisellä firmiksellä EPG-tiedot, vaikken käyttänytkään viritintä sillä kanavalla. Ei välttämättä kovin yllättävää, kun YLE HD:n vastaanotan VHF:llä ja kaikki muut UHF:llä eri kanavanipussa (l. olemme antennitalous eikä maksukorttia tässä boksissa).

    Pääosin tyytyväinen boksiin olen ollut minäkin, mutta iltarukoukseeni liitän silti edelleen toivomuksen mahdollisuudesta pikahypätä tiettyyn kohtaan tallennetta näppäilemällä prosenttiluku, joka vastaa kyseistä kohtaa tallenteessa! Ei oo sen voittanutta tietyn tyyppisiin tallenteen keskeltä aloituksiin/jatkamisiin. :thumbsup:

     
  10. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on alkanut päivityksen jälkeen esiintymään outoa... YLE1 teksti häviää välillä eikä palaudu ennekun asentaa kanavat uudelleen (jolloin ajastukset katoaa...)? Muilla YLEn kanavilla tekstit on ok, samaten signaalissa ei vikaa koska TVn omalla virittimellä teksti näkyy. Ei ymmärrä...

    edit kun tallentaa 'ei tekstitystä' tilanteessa niin tallennetta katsoessa teksti näkyy... hyvä niin, ei mee Benidorm hukkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2013
  11. Peisi

    Peisi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Do diin, aika kauan boksi toimi moitteettomasti, mutta nyt rysähti taas tallennukset bittitaivaaseen. :OI

    Eilen boksi ilmoitteli että kanavatarjonta on päivittynyt ja tarjosi kanavalistojen päivitystä. En jaksanut siihen hommaan juuri silloin alkaa, joten vastasin boksille ystävällisesti, että ei kiitos tällä kertaa. Siitä sitten etsiskelemään tallennuksista vanhaa kunnon James Bondia. Tallennukset näyttävät tyhjää, mutta sehän on ollut ihan normisetti, kun boksi on vasta heräillyt.

    Vähän aikaa odottelua, jonka jälkeen ruudulla vilahtaa viesti "Ei tuettu tiedostojärjestelmä. Tukee vain FAT tiedostojärjestelmää." Mitä keleä??? Tallennuksissa boksi näyttää "Ei tiedostoja" ja kovalevyn sisältöä 0% / 0 MB vapaa. Multimedia/ Levy/Muisti / Tiedostonhallinta näyttää "Ei levyä". Ei auta boottaukset eikä kokonaan virrattomana pitäminen. Ja jokaisen käynnistyksen jälkeen vilauttaa tuon "Ei tuettu tiedostojärjestelmä. Tukee vain FAT tiedostojärjestelmää." -virheen.

    Boksissa sisällä FW 2.61 May 25 2012, jota en ole uskaltanut mennä päivittämään uudempaan, kun tuolla versiolla tallennukset ovat pysyneet tallessa. Tähän asti. 2.60-versiolla tallennukset taisivat hävitä kolme kertaa parin-kolmen ensimmäisen käyttökuukauden aikana (viimeisin sekoaminen kesäkuussa 2012), mutta tuolla 2.61 May 25 2012 -versiolla meni nyt melkein vuosi putkeen ilman ongelmia.
     
  12. tmois

    tmois Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä meni ainakin National Geographicin EGP sekaisin. Näyttää kaikki ohjelmat tuntia liian aikasin, eli ohjelma joka alkaa oikeesti klo 21, tulee EPGeen mukaan jo kello 20. On palautettu tehdasasetukset ym, mutta ei auta.
     
  13. hoogenband

    hoogenband Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    täällä elisan kaapelissa jyväskylässä ylen teksti tv loistaa useasti poissaolollaan tän uuden firmiksen myötä. oli kyllä upea parannus tuo epgeen yhen päivä näkymässä vaihtaa nappeja seuraavan päivän valinnassa, wtf?

    ja tää näköjään myös hukkaa kanavia. tai siis kanava ei näy, teksti tv ei toimi. piti bootata takaa et alko taas pelittää. jippii.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2013
  14. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kertaa tullut viimeisten 2- 3 pv:n aikana boksia käynnistäessä (FW v. 2.61/22Mar2013/TF5221) jokin saman tyyppinen ilmoitus, jossa ei viitata kavavatarjontaan sanallakaan; siinä mainitaan jokin palvelu, joka jää täysin epämääräiseksi. Ainoa, mitä selväkielisenä ilmenee, on että jos hyväksyn, ei sitä voi peruuttaa. Siis hyväksyn mitä ja mitä ei voi enää peruuttaa???

    Ei kerro käyttöohjekirja tuosta mitään, joten nyt olisi Hedengrenillä todella aihetta kertoa, mistä on kyse, millä edellytyksillä tuollainen ilmoitus tulee (mikäli se jotenkin liitty kanavatarjontaan) ja mitä tapahtuu, jos sen hyväksyy! Sekä MUUTTAA VIESTI SELVÄKIELISEKSI!

    En tietenkään hyväksynyt minäkään, kun en ymmärrä mistä on kyse ja kun sen sanottiin olevan peruuttamaton. Uskomatonta disinformaatiota! :confused:

    LISÄYS: Antennitalous, ei mitään maksukortteja, UHF Kivenlahti/SD + VHF Oulunkylä/HD.
    TÄSMENNYS: Eli ilmoitus on tällainen:

    ?
    ____________________________________________________________
    Palvelutarjonta päivittynyt. Uusien palveluiden hakua ei voi keskeyttää.
    Haetaanko nyt?

    OK Peruuta

     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2013
  15. kenni_

    kenni_ Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0

    Siis se haluaa vaan hakee kanavat uudestaan. Ja kun sen haun alottaa, niin sitä ei pysty peruuttamaan. Ei tuossa ole mitään pelättävää. Itellekkin tullu jo pari kertaa soneran kaapelissa.
    En tiedä miks se ne haluaa päivittää, voi olla että jonkun kanavan nimi muuttuu tai jotain muuta pientä....
     
  16. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, eli verkossa tapahtunut jotain muutoksia, minä takia pitää hakea taajuudet uudelleen. Ei mitään syytä hikeentyä.
     
  17. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään kanavapäivityksistä vain olikin kyse. Eikä mitään tallenteita mennyt hukkaan tai levyn tiedostojärjestelmää kadonnut. Suosikit putosivat pois päältä eli piti käydä uudelleen laittamassa Suosikki valikoima päälle FAV nappulasta.

    Boksin antamasta ilmoituksesta ei kuitenkaan lainkaan selvinnyt, mistä oli kysymys! Minulle ko. harhainen ilmoitus toi mieleen jonkin maksullisen palvelun, joita minulla ei ole, ei edes korttia sisällä kummassakaan boksissa. Kun TV-lupamaksun korvanneella YLE-verolla ei ole mitään tekemistä minkään palvelun kanssa, niin en ilmeisesti antennitaloutena ilman korttia boksissa edes teoriassa voi vastaanottaa mitään palvelua, jonka tarjonta olisi voinut päivittyä! :D

    Siksikin boksin tuottamien ilmoitusten pitäisi viitata asioihin niiden oikeilla nimillä eli kertoa, että boksi haluaa tehdä kanavapäivityksen. On melko itsestään selvää, että jo tehtyä kanavapäivitystä on vaikea perua. Ainahan sen voi tehdä uudestaan, mutta taitaa päätyä samaan lopputulokseen kuin juuri tehty päivitys, eli ennen päivitystä määritetty kanavakonfiguraatio ei palaa.

    Ihmeellisintä asiassa kuitenkin on, että samassa taloudessa, täsmälleen samassa antenniverkossa, täsmälleen samalla firmiksellä varustettu toinen melkein samanlainen boksi (HDThunder HD5220SR) ei tätä harhaista ilmoitusta ole vieläkään antanut, vaikka moneen kertaan oikein yritin saada sitä esille käynnistämällä ja sammuttamalla boksin useasti.


     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2013
  18. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Onkos muilla ollut ongelmia tekstitysten kanssa? Eilen katseltiin viikon takaista Game of Thrones-tallennetta ja teksteistä puuttui n.puolet. Eli lause sieltä toinen täältä. Dialogin pari ekaa lausetta saattoi puuttua ja jakson seuraaminen oli aika tuskallista. Ehdin jo haukkua suomennuksen tehneen firman kunnes tuli mieleeni tarkistaa tilanne uudelleen. No nythän ne tekstit oli juuri siellä missä pitikin! WTF? Taasko uusivika laitteessa vai mistä tää voisi johtua? Muistelin, että vuosi sitten viime kaudella olisi ollut sama ongelma vanhalla boxilla. Liekkö sitten edes laitteesta kiinni? Onko kukaan muu kärsinyt samasta?
     
  19. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tallensin viime viikolla True Bloodin kimarajaksot Yle HD:ltä ja kun aloin katsoa, tekstitys puuttui kokonaan. Menin valikkoon ihan vain katsomaan tekstitysasetuksia (olivat oikein) ja kun käynnistin toistoin uudestaan tekstitys pelasi...

    Ohjelmaluettelossa tallennettavaa etsiessä on tilanne järjestään se, ettei pikkukanavien (TV5, Kutonen, AVA, FOX...) kohdalla näy mitään – siis edes samana päivänä. Vain valitsemalla OK:lla se kanava, jonka kohdalla on, alkaa kanavan ohjelmaluettelo päivittyä. Pienehkö riesa, mutta riesa kuitenkin, aikaa kuluu.
     
  20. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kuten aiemmin totesin niin kyllä nyt YLEn tekstityksen (mulla vain YLE1 live katselussa toistaiseksi, Soneran kaapeli) kanssa on jotain outoa, liekö sitten vika YLEssä vai uudessa softassa. Toisaalta ...keleen YLE, eikö se voi 'polttaa' tekstejään kuvaan kuten muutkin, niitten kanssa kun on ongelmia vieläkin 10 vuoden (ainakin?) jälkeen.

    Eli mun ongelma : YLE1 ohjelma-inforuudussa ei näy laatikkoa jossa alhaalla viiva (tekstityksen symboli) eli tekstitys ei näy ulkomaankielisissä ohjelmissa. Eilen tein taas kokeeksi IVO bootin ja tekstitys palasi, oletan että se taas joku päivä katoaa... Ja tutkimusten perusteella tallennuksissa tuo teksti on vaikka livekuvasta puuttuu