HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Prisman varsinaisessa myyntihyllyssä oli myös uutuusmallia HD-5500 (muistaakseni €369, näyttää Prisman nettisivun mukaan hinta olevan ainakin juuri nyt €399, joten tn. muistan sen väärin). Yksi mallikappale oli myyntihyllyssä esillä paketista poistettuna niin, että etupanelin erot näki.

    Topformin TF5521:sia puolestaan oli vain poistolaarissa (myyvät ne poistona, kun niissä on se kivikautinen FW; niitä oli kuulemma alkuaikoina tullut toimimattomina tai älyttömästi toimivina takaisin tosi paljon ja huollossa oli sitten jouduttu päivittämään niihin toimiva FW). Kun ostin omani, laariin jäi vielä 1 kpl. Viimeksi kun Prismassa kävin, niitä oli ilmeisesti tullut jostain lisää, ainakin 4 -5 kpl oli silloin 'laarissa' ja käteeni sattuneessa oli hintalappu €329, mutta oletan kuitenkin €299 olleen edelleen voimassa! Soita varmuuden vuoksi ensin, siellä on ainakin 1 tosi pätevä kaveri, joka tuntee laitteet, hän minuakin tuli ystävällisesti, mutta tuppautumatta palvelemaan, vaikken mennyt lainkaan ostoaikeissa, vaan enemmän mielenkiinnosta, kun on usein tapana kiertää sen osaston kautta.

    Gigantin sivuja juuri tihrustaneena, siellä tosiaan näyttää olevan ihan samanlainen TF @ €399 ["se nyt on vain niin tyhmää maksaa liikaa..." ;-)]
    Gigantin laitteen FW-versiota ei ilmoituksesta näe, joten siihen on sikäli mahdotonta ottaa kantaa... Sama laite HDThunderina Markantalossa (joka on saman konsernin postimyyntifirma) €369, joten konsernin hinnoittelulogiikkaaa ei voi kuin ihmetellä!

    HD5500 mallia ei Prismassa ollut esillä niin, että olisi voinut sitä katsellen vertailla 5220:een (vai oliko se esittelylaite nyt jo HD 5221), mutta en usko, että EPG:ssä voi olla mitään eroa, kun HD5500:aa mainostetaan viittaamalla TM:n testin voittaneen laitteen (HD5520SR) ohjelmistoon.

    Minulla on sekä HD5520SR (jossa edelleen ko. laitteen alkuperäinen FW 2.61, jonka "Viimeisin päivitys" May 2012) että (Prismasta ostettu) TF-5221, johon heti kaupasta tuotuna latasin 2.55:n tilalle 2.61:n, jonka Viimeisin päivitys taisi olla Oct 2012, ja mielestäni nuo 2 versiota olivat täsmälleen samanlaiset ja -näköiset. Itse asiassa vasta tänään tajusin, että niissä oli tuo pieni ero "päivityksen päiväyksessä", kun latasin TF5221:een FW 2.61/ Mar 22 2013 version. Mutta 2.61 Viimeisin päivitys Mar 22 2013 on jo erilainen. Numerointilogiikkaa piti minunkin ihan kysellä tuossa edellä!

    Toppy tietämykseni ei ulotu uuteen 1400/2400 sarjaan; en tiedä niistä mitään muuta kuin täältä joskus lukemani. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että moni vanhojen Toppyjen (5100 sarja) hyvä ominaisuus olisi niistä poissa (ainakin TAP:it), ja niitä palelee toki myös HDThunder/Topform. Omalta kannaltani lähinnä 2 tärkeää juttua puuttuu: Mahdollisuus siirtyä tallenteen tiettyyn prosenttikohtaan antamalla haluttu prosenttiluku ja mahdollisuus leikata tallenteestä osia pois (minulla käyttöä lähinnä vain alusta ja lopusta leikkuulle). Topformissa/HDThunderissa on kuitenkin vanhoja Toppyjä monipuolisemmat pikakelausnopeudet, mikä hieman helpottaa %-hypyn puuttumista. Toisaalta, HDThunderissa on myös niin hyvä EPG, etten TAP-pohjaista EPG:tä edes kaipaa!

    EDIT: Olitkin näköjään jo jotain selvittänyt itse (sorry, luin huonosti).

    Topformin FW-päivitys ei juuri tätä helpompi voisi olla, tarviit siihen USB-tikun ja tietenkin PC:n, jolla ladata FW tikulle. Siinä kaikki, Hedengrenin ohjeilla menee. Paljon helpompi kuin Topparin 5100:ssa! HDThunderin päivitän kohta. :)


     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2013
  2. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Heti kun ehdin ajatella, että boxi toimii nykyään hyvin, alkoi tapahtua. Laite menee täysin jumiin kun aloittaa maksukanavatallennuksen. Ei reagoi mihinkään muuhun kuin päävirtanappiin. Sillä lailla!

    Tallennus näköjään toimii jos sen aloittaa aina alusta. Jos aloittaa kohdasta mihin jäi aikasemmin, boxi hyytyy täysin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2013
  3. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ajastusasia on korjattu HDThunder sivuilla olevassa uusimmassa ohjelmistossa Mar 22 2013. Jotta kaikki toimisi seuraavalla kellojen siirtelyllä niin ajastukset tulee tehdä uudestaan tällä uudella ohjelmistolla. Suosittelenkin päivityksen jälkeen aina tehtäväksi tehdasasetusten palautuksen. Huomasin ikäväkseni että kaikki ajastukset eivät toimineet jos laiteessa oli virransäästötila käytössä. Oletuksena se on pois päältä. Tämä korjataan.
     
  4. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Todennäköisesti tämä päivitys veti tän vehkeen aivan juntturaan. Koetin asentaa päivityksen uudelleen mutta ei auttanut. Onko mahdollista saada edellistä ohjelmistoversiota mistään, jos se auttaisi? Nyt laite on käyttökelvoton. Toivoisin HedengrenTeamiltä tähän jotain kommentti? Onko päivityksessä joku bugi tjs? Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

    Ehdin jo riemastua, että edellinen ohjelmistoversio löytyy vielä omalta koneelta mutta just viikolla olinkin siivonnut kaikki ylimääräiset koneelta..Jos joltain se löytyy, voitteko laittaa sen vaikka maililla mulle?
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2013
  5. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    No niin, tutkailin asiaa tuossa hieman tarkemmin ja selvisi, että kaikki laitteen jumittavat tallennukset ovat C More First HD-nauhoituksia. Kaikki muut tallenteet taitavat toimia normaalisti(en ole kaikki vielä käynyt läpi). Tehdasasetukset on palautettu useita kertoja, ei vaikutusta. Seuraavaksi pitää kokeilla nauhoittaa C More First HD:lta jotain ja katsoa toimiiko.
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Lähetä vaan osoitteesi niin laitan sulle Oct 16 version tulemaan.
     
  7. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Omalla laitteella samalta kanavalta tallennetut jumiuttavat laitteen (kuva näkyy, ääni ei kuulu, kuvaruutunäyttö jää näyttöön ja laite reagoi vain fyysiseen virtanäppäimeen). Omassa laitteessa tuon voi kiertää siten, että aloittaa katselun esikatselutilassa (olikohan sininen nappula). Tämän jälkeen tallennetta voi siirtyä katsomaan normaalisti. Muuten laite on toiminut viitisen kuukautta varsin mainiosti.
     
  8. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omalla laitteella meni 2.61 Mar22 päivitys OK, mutta vasta kun poistin maksukortin laitteesta. Sitä ennen ei aloittanut päviitystä vaikka kolme kertaa koitin. Heti kun poistin maksukortin laitteesta päivtys käynnistyi seuraavalla yrityksellä.
     
  9. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Nyt on testattu jumiutuvat tallenteet edellisella softaversiolla ja siinä kaikki toimii normaalisti. Asensin uuden softan takaisin ja ongelmat palasivat. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ongelma koskee vain ennen päivitystä tallennettuja ohjelmia.
     
  10. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin poimimassa pois pölyttymästä tuon TF5221:sen hintaan 299€. Asensin uusimman FW:n ja hyvin on toiminut laite. :)

    Yksi kysymys koskien tallenteiden kelaamista. Esimerkiksi jos mulla on 3 tunnin leffa ja haluan siirtyä kohtaan 2h 15min miten tämä onnistuu? Vanhassa Topfieldissä pystyi siirtymään tiettyyn kohtaan pidemmällä tallennetta helposti joko prosenttiluvulla tai sitten kelausnappia pohjassa pitämällä, jolloin ilmestyi aikapalkki joka havainnollisti siirtymisen nopeasti vaikka tallennuksen ihan loppuun. Älkää sanoko, että tässä 5221:sessä ei ole mitään vastaavaa toimintoa....:confused:
     
  11. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Samanlainen aikapalkki kuin Toppareissa ilmestyy kuvan ylälaitaan painamalla play-namiskuukkelia, sitten vaan nuolinäppäimillä siirrät haluttuun kohtaan.
     
  12. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä Topparin kätevää prosenttiluvun näppäilemällä tapahtuvaa pikasiirtymistä tiettyyn %-kohtaan ei valitettavasti ole. Toivottu on.

    Makemichin neuvoma konsti toimii. Kun kaukosäätimen OK-nappulan oikealla tai vasemmalla puolella olevaa nuolta (> tai <) on pitänyt pohjassa n. 5 sekuntia, alkaa kursori siirtyä 'ylivaihteella'. Katselukohdan siirto tallenteen alusta loppuun vie testieni mukaan noin 13 sekuntia sen jälkeen, kun 'ylivaihde' on päällä (sama aika tunnin tallenteella ja 1h50 min tallenteella!). Mutta huomaa, tähän pitää käyttää kaukosäätimen ylimpiä nuolia, ei sen alaosan kelausnappeja, jotka toimivat ihan toisin!

    Lisäksi voi PVR-asetuksissa määritellä - erikseen eteen ja taakse - minuuttimäärän, jolla katselukohta siirtyy, kun painat kaukosäätimen 3. alimmassa rivissä reunassa olevaa näppäintä (>>| kelaus eteenpäin TAI |<< kelaus taaksepäin). Asettelua voi muuttaa myös katselun ollessa meneillään (1 - 10 min, 1 minuutin jaotuksella).

    Kätevää myös, että kun tallennetta katsoessa painaa TOISTO/PLAY nappulaa, näkyy katselukohta tallenteessa sekä "hh:mm:ss" muodossa että sen perässä suluissa prosentteina! Ja nopeutettuja katselunopeuksia on enemmän kuin Topparissa, aina 16X saakka.

    Kyllä noista jollain katselukohdan aika nopeasti paikalleen saa, vaikkei tietenkään yhtä näppärästi kuin Topparin %-hyppykäskyllä. Mutta kyllä tämä boksi silti mielestäni Topparin SD-boksit kokonaisuutena pesee.

    Aika usein keskeytän tallenteen katselun. Kun käynnistän tallenteen katselun uudelleen, boksi kysyy "Aloita katselu aiemmasta kohdasta", jolloin voin jatkaa kohdasta, jossa keskeytin katselun. Ja lisäksi on käytettävissä kirjanmerkit, vaikka niitä ei ole tullut käytettyä kuin nyt kokeeksi.

     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2013
  13. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Vielä kun tallennevalikosta erottais katsotut tallenteet katsomattomista.
     
  14. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos jossain boksimallissa jo sellainen ominaisuus?


     
  15. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Maximumin boxissa oli.
     
  16. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tack makemich&topfieldowner. Näinhän se nopeampi kelaus onnistui, eli play-nappulaa tai ok-nappulaa kun painaa niin ilmestyi tuo aikapalkki. Ja sitten kuin dieselveturi, lähtee pienen miettimisen jälkeen palkki etenemään vauhdikkaasti kun painaa > pohjassa.

    Noiden tallenteiden nimen pituutta ihmettelin. Miksi ihmeessä se typistää ne noin lyhyiksi vaikka tilaa olisi paljon pidemmällekin?
     
  17. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulen (en tiedä), että ne jätetään noin lyhyiksi, jotta niitä mahtuisi Tallennus valikon Tallennukset alivalikkoon PVR-tiedostot otsakkeen alle kaksi rinnan. Toisaalta, hieman layout'ia muokkaamalla siihen saisi varmaan n. 30 % lisää tilaa sivusuunnassa. Laskin, että pisimmillään tallenteen nimi on n. 30+ merkkiä (riippunee siitä, mitä/miten leveitä merkkejä nimessä on).

    Jos hieman jatketaan spekulointia, niin layoutin asettamien rajoitusten ei tietenkään välttämättä tarvitsisi lainkaan rajoittaa sisäisesti tallennettavan nimen pituutta, joka voitaisiin tallentaa niin pitkänä kuin EPG-tiedoista saadaan. Sen sijaan PVR-tiedostot listauksessa voitaisiin rajata rinnan näytettävien merkkien yhteisleveys per tallenne (sellaiseksi, että mahtuu kaksi listausta rinnan).

    Minustakin olisi järkevää tallentaa nimi sisäisesti niin pitkänä kuin se EPG-tiedoissa saadaan ja näyttää siitä sitten tallennelistauksessa juuri sen verran kuin käytössä oleva layout sallii. Tallenteen nimen kaikki merkit sitten näkisi esim. INFO näppäimen kautta. Tallennelistaukselle layoutissa varattua leveyttä voisi mielestäni silti hieman leventää.

    En tiedä onko suunnittelussa mahdollisesti otettu huomioon se, että kaikki eivät välttämättä katsele boksia HD-näytön kautta. Jos se huomioidaan rajoituksena, resoluutio tietenkin asettaa joitain rajoituksia layoutille (mutta senkään ei pitäisi rajoittaa sisäisesti tallennettavaa tallenteen nimen pituutta).

     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2013
  18. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuden firmwaren bugejako?

    Asennettuani juuri julkaistun uuden firmwaren (2.61/22Mar2103) huomaan nyt kaikkien tallenteiden EPG-tietojen olevan aivan jostain muusta ohjelmasta kuin se, joka on levylle tallennettu! Vaikuttaisi olevan aina edeltäneen ohjelman EPG-tiedot sen ohjelman yhteydessä, jonka on tallennettu (tarkistin pari). Siis totaalisesti pielessä, mutta mistä johtuu?

    1) Siitä, että siirryttiin juuri kesäaikaan (tuskin!)?
    2) Siitä, että minulla on 2 min "tallennuksen lisäaikaa" ennen (ja jälkeen) EPG-tietojen mukaista alkamisaikaa? (ehkä, yhdessä jonkin bugin kanssa)
    3) Jostain muusta, esim. uuden FW:n bugista? (varsin todennnäköistä- aiemmasta versiostahan ei tähän referenssiksi, kun siinä ei saanut tallenteiden EPG-dataa lainkaan näkyville!)

    Sama ongelma on kaikissa tallenteissa, ennen ja jälkeen kesäaikaan siirtymisen!
    Tässä boksissa (TF5221 päivitettynä 2.61/22Mar2013:een) on ensimmäinen tallenne päivältä 23/03/2013 18:43 = "Avara luonto Villi Pohjola", mutta EPG tiedot kuitenkin ohjelmasta "Toisenlaiset frendit" (Duration 00:55:00).

    Näyttäisi siltä, että alkamisaikaa ja kestoa koskevat tiedot kyllä tallennetaan tallennetun ohjelman mukaisesti, mutta EPG-data onkin peräisin sitä edeltäneestä ohjelmasta! Onpa ohjelmointi näköjään super vaikeaa ja uuden version testaajatkin ovat nukkuneet, kun eivät olleet tätä huomanneet!
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2013
  19. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Tua noi, eikös se noin ole mennyt ennenkin? Itse teen ajastukset aina suoraan EPG:stä ja automaattista lisäaikaa 10min vain perässä eikä koskaan ole moisia ongelmia esiintynyt. Paitsi, Perjantai illan Kovan Lain tallennuksissa joissa olen joutunut ottamaan hieman ennakkoa ja niinpä listalla on aina lukenut edeltävän ohjelman nimi...
     
  20. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. pieni bugi tai häiritsevä ominaisuus tullut vastaan uusimmasta firmiksestä:

    - jos tallennus alkaa esiajastetusti power down-tilasta se myös AINA siirtää boksin power down-tilaan vaikka tallennuksen aikana katsoisikin live-lähetystä samalta tai toiselta kanavalta. Eli firmis ei osaa tarkistaa sitä, että boksi on käytössä (esim. tallentaa tilatietona sitä, että kanavia vaihdettu tai muita toimintoja tehty). Ärsyttävästi jo muutaman ohjelman aikana katkonut katselua, kun tallennus loppunut vaikka en ole asettanut mitään tallennusta siirtämään boksia power down/power save tilaan).

    Ja sama vanha tuli taas eteen: Elisan kaapelissa eilen kanavalistan pävitys -> kaikki ajastukset taas nollattu päivityksen jälkeen. Edellinen päivitys listaan ei tuota tehnyt. Joten miksi nyt?