Subbarin rytminen häiriöääni

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana katkarapu, 09.04.2013.

  1. katkarapu

    katkarapu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvon foorumilaiset:

    Laitteisto: Denon AVR1603, Dali Concept Sub (+ läjä Dali Blueta).

    Mikähän hyvin palvelleessa kotiteatterisetissäni alkaa lahoamaan, kun subbarista on nyt useamman kerran viime kuukausien aikana alkanut kuulumaan rytmikästä "jumpsutusta". Ääni kuulostaa vähän siltä kuin naapuriasunnossa tampattaisiin mattoa, enkä ensimmäisellä kerralla edes tajunnut heti sen tulevan omista laitteistani. Häiriöääni on sellainen pehmeä jumputus, joka kuuluu noin pari kertaa sekunnissa kunnes virrat katkaistaan. Vahvistimen käyttäminen pois päältä auttaa, tosin subbari saa sähkönsä vahvarin takaa ja pimenee siinä samalla. Subbari on kiinni koksilla sille varatussa ulostulossaan.

    Ilmeisesti jokin konkka alkaa kuivumaan jossain, onhan laitteilla jo ikää molemmin puolin kymmentä vuotta. Ongelman seuraavaa ilmenemistä odotellessa kyselenkin, onko muut törmänneet vastaavaan ja mikä noissa yleensä pettää? Epäilen itse subbarin virtalähdettä tai vahvistinta, mutta voihan vika olla myös Denonin sähkönsyötössä tai äänen ulostulossa.
     
  2. janne_k_i

    janne_k_i Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseisiä laitteita en tunne, mutta yleensä nuo vahvistimen takana olevat virtaliittimet on mitoitettu pienitehoisille laitteille, <100W, joten kokeile ensin subbarin sähkönsyöttöä jostain muualta.
    Huonot ja alimitoitetut konkat hyytyvät vuosikymmenessä (Panasonic videonauhureiden hakkurin starttikonkka), hyvät vuosikymmeniä hyllyssä maanneina (Rifa 25000uF) hieman varovaisella jännitteiden nostolla täysin kelvollisia.
     
  3. katkarapu

    katkarapu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2005
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkastin manuaalista ja niin tosiaan näyttää olevan Denoninkin tapauksessa, outputti on max 100 W kuormille. Alkoi vähäsen epäilyttämään, josko subbari sittenkin on oman sähkönsä takana. Molemmat laitteet kuitenkin sammuu erillisellä kaukosäädinrasialla, eikä ei ole tullut tv-tasoa liikuteltua aikoihin. Tarkastan tuon kuitenkin.