HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mulla ainakin just FOX-kanavalla oli tunnin jäljessä ohjelmatiedot, eli Walking Dead ei ois tallentunu jos en ois hokannu asiaa.

    Jännä homma ettei kaikkien kanavavien ohjelmatiedot olleet pielessä.
     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Aika ihmeellistä kyllä, satutko olemaan kaapelissa, uusin firmis? Itse olen antennitaloudessa ja tosiaan Walkin dead ja pari muutakin tallennusta toimivat moitteetta...
     
  3. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella ihmeellisesti muutteli noita ajastuksia minullakin. Ajastuksista kaikki ne, jotka olin laittanut EPGn kautta viikon sisään ennen kesäaikaan siirtymistä olivat pielessä. Näyttää siltä, että EPGn päivitys ei toimi oikein. Muistaakseni aiemmalla ohjelmistoversiolla oli mahdollisuus manuaalisesti hakea EPGn sisältö, nyt en ainakaan minä löydä moista toimintoa enää. Sitten kylläkin yksi viikkoajastus Subilla meni pieleen vaikka se oli tehty jo tammikuussa.
     
  4. _jj

    _jj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi firmis näyttäisi viimeinkin olevan saatavilla hdthunder.fi osoitteessa. Olisi kiva tietää mitä muutoksia tässä versiossa on verrattuna vanhaan! Onkohan jollain jo kokemuksia?
     
  5. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kaapelissa olen, näköjään toisiks uusin firmis ku nyt on tullut uus.
     
  6. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    Latasin ton uusimman firmiksen. Nyt on sit tommonen keltanen viiva EPG:ssä, aika turha "parannus" mun mielestä, oisivat laittaneet yläreunan kellonaikapalkkiin selvät kellonajat puolen tunnin välein ja sit kanavan esikatseluikkunan alle aikapalkin missä kohtaa ohjelma menee.

    Muuta eroa edelliseen firmikseen en oo huomannu. Jos tuo on ainut "parannus" niin haluan edellisen firmiksen takas(liekkö tuo onnistuu).

    Edit. On näköjään muitaki muutoksia tullut ohjelmaoppaan alareunaan.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2013
  7. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tuli myös päivitettyä. Päivitys oli todella nopeaa ja pikaisella vilkaisulla sisältää monia kaivattuja parannuksia. Kiitos!
     
  8. tkoskelp

    tkoskelp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2004
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    1
    HDThunder HD5221SR (1 TB, DNA/Welho-kaapeli) on ollut käytössä nyt melkein kuukauden verran ja viimeisin firmispäivityskin tuli asennettua eilen. Päivitys on mukavan helppoa. Päivityksen mukanaan tuomat korjaukset tai uudistukset olisi kyllä hyvä olla listattuna jossain! Kaikenlaista pientä epätoimivuutta on ollut melko paljonkin, mutta lähes kaikkiin on löytynyt jokin ratkaisu. Periaatteessa käytettävyys on ominaisuuksiltaan ja käyttöliittymältään hyvä, mutta jos boxi jumiutuu täysin tai ajastus jää toteutumatta, hyvä yritys ei oikein auta.

    Yksi pahimmista kummallisuuksista on joissain HD-tallennuksissa oleva noin parin minuutin toistoviive. Eli kun tallennetta alkaa katsomaan, kuva ja ääni tulevat vasta 1-2 minuutin päästä OK:n painamisesta. Tätä tapahtuu etenkin MTV3HD-kanavalla, muilla tuntuisi toisto alkavan nopeammin. Lisäksi yksi muutaman minuutin ohjelman tallennuskokeilu MTV3HD -kanavalta eilen (uusimman päivityksen jälkeen) antoi tuloksena tiedoston, josta ei saanut kuvaa eikä ääntä ulos. Noin kymmenen sekunnin odottelun jälkeen boxi luovutti toistamisen ja palasi tallennusvalikkoon takaisin.

    Lisäksi kanavia vähän tihempään tahtiin vaihdellessa (sisältäen myös maksullisia HD-kanavia) boxi jumiutuu turhan usein niin, että vain on/off-kytkimen käytöllä pääsee buutin jälkeen takaisin normaalitilaan.

    Ominaisuuksista jään kaipaamaan Topfieldien tallenteissa olevaa mahdollisuutta hypätä numeronäppäimillä suoraan tiettyyn kohtaan tallennetta (esim. 65 %). Tärkeintä tuleville päivityksille toki olisi perustoimivuuden (jumitukset pois, ajastusten/tallennusten varmatoimivuus) varmistaminen.
     
  9. Pazman

    Pazman Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2002
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako virransäästötilan jostain pois päältä muuten kuin panemalla laitteen päälle? Huomasin, että laite ei välttämättä aloita ajastettua tallentamista, jos se on syväunessa. Kahtena peräkkäisenä päivänä on jäänyt Star Trekit tallentamatta.
    Virran päälle kytkiessä laite on sitten alkanut tallentaa, mutta tuolloin ohjelmaa on mahdollisesti mennyt jo rutkasti ohi.

    Virransäästötilan muutos löytyi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2013
  10. Pazman

    Pazman Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2002
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Foxin FB-sivuilla oli juttua tuosta kesäaikaan siirtymisen ongelmasta. Ilmeisesti tosiaan ongelma vaivasi vain Foxia, muilla kanavilla EPG:t olivat kunnossa.
     
  11. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli äkillinen tarve uudelle tallentavalle boksille (c) kun vanha Toppy alkoi reistailemaan. Tämä HD5221 vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta. Pari kysymystä teille jotka tästä enemmän tiedätte:
    - Saako tässä kellon näkyviin stand by-tilassa?
    - Näkyykö kelatessa tekstitykset?
    - Onko tässä timeshift ja mahdollistaako se ohjelmien kelaamisen taaksepäin? (vai toimiko se näin kaikissa aina?...)

    Näyttäisi tulleen myös päivitetty malli HD5500, joka on ilmeisesti aika samanlainen kokonaisuus. Harmi vaan, että sitä ei ole kuin 500 gigasena.
     
  12. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen myös Subille asettamani jatkuva viikkotallennus alkoi tunnin liian aikaisin (asetettu jo helmikuussa). Outoa asiassa oli se, että tallennus alkoi myös oikeaan aikaan :O uudelleen. Nyt taas kaikki YLE HDn ohjelmatiedot ovat olleet kadoksissa kesäaikaan siirtymisen jälkeen. Täytyy viikonloppuna asentaa tuo uusin firmis sisään.

    Tietääkö kukaan katoaako asetetut ajastukset päivityksessä (oletan näin tapahtuvan)? Onko ollut ongelmia vanhojen tallennusten toistossa, etenkin maksukanavilta talletettujen ohjelmien?

    @Verstärker:
    Kyllä kaikkiin kysymyksiisi, paitsi tekstitykset eivät näy jos ovat DVB muotoa. Testattu YleHD, MTV3HD, CMoreFirstHD. Timeshiftiä tosin en tosin käytä, kun kovo raksuu sitten koko ajan ja pitää meteliä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2013
  13. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Eivät vanhat ajastukset mihinkään katoa. Ei mitään ongelmia tallennusten toistossa (Discovery, 4Sport pro HD) uusimmallakaan firmiksellä. Tosin mulla ei ollut ongelmia tuon Foxinkaan kanssa kesäaikaan siirtymisen yhteydessä...
     
  14. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei katoa eikä muutakaan ongelmaa havaittu päivityksen jälkeen. Olisi tosiaan kiva tietää mitä kaikkea toi uutuus pitää sisällään, tässä muutamia havaintoja yhden illan jälkeen :

    EPG : keltainen pystyviiva, seuraava/edellinen päivä myös monikanava näytössä, etsi toimii myös tallennuksen ollessa menossa

    Tallennelista : ohjelmainfo löytyy, tosin vasta Info-painikkeen alta valikosta, mutta tämäkin on hyvä parannus

    Tallenteen katselun lopetus palaa suoraan tallennelistaan.

    Laite menee stand by-tilaan kun sammuttaessa tallennus menossa (toki tallentaa loppuun...), tosin levy jää pyörimään vaikkei tallennus olisi menossa, tähän luvattiin muistaakseni korjaus...

    Hyviä juttuja kaikki, kiitokset niistä. Ehkä kumminkin isoimmat ongelmat jäivät (en kyllä juurikaan testannut...) : kun tekee ajastuksen niin herjaa että päällekkäinen, hankala selvittää minkä kanssa. Viikkoajastuksissa näkyy ensimmäinen tallennusajankohta, ei seuraavaa, samaten EPGssä ei näy punaisena. Vielä kun nämä saadaan kohdilleen ja levy sammumaan niin avot !
     
  15. Frontto

    Frontto Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2011
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovalevyn koko ei ole niin oleellista, kun saa lisättyä kapasiteettia ulkoisella levyllä.
    Itse lisäsin 1,5 teraisen, mutta virtalähteettömänä se ei sammu, vaikka boksin sammuttaa.
    En tiedä, mitä se kuluttaa, mutta eipä jaksa nyppiä poiskaan normaalisti.
     
  16. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kommentista (myös jojala). HD5221 tai HD5500 on sitten todennäköisesti mun seuraava boksi. Kävin nopeasti lukaisemassa käyttöohjeen ja siellä tuo usb-kopiointi kovalevylle ja timeshift eli taukotallennus olikin selitetty.
     
  17. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa toisessa threadissä totesimme, että HD-5500 on vain faceliftattu uusi vuosimalli. Eli etulevyn nappulat hieman eri paikassa, ehkä hieman sulavalinjaisempi, mutta katselen pääasiassa kuvaa, en niinkään laitteen naamataulua. :)

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/89731-HD-Thunder-HD5500

    Jos sisäisen kovalevyn koko on merkitsevä kriteeri, niin suositus silloin HD-5221 (tai sen SR malli). Ja jos Topform sisarmallin edullisesti pk-seudulta haluat eikä omatoiminen firmispäivitys hirvitä, niin TF-5221:stä Kannelmäen Prismasta silloin suosittelen (niitä oli muutama päivä sitten poistohyllyssä vielä useita a' €299). TF-5221 on pakkauksen, ohjekirjan ja laitteen branditekstejä lukuunottamatta 100% HDThunder, joutuivat nimittäin vaihtamaan nimen Topformista HDThunderiksi Topfieldin painostuksesta.

     
  18. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli päivitettyä 5221 uusimpaan ohjelmistoversioon (2.61/22 Mar 2013) ja hyvin samansuuntaiset kokemukset nyt toteutetuista parannuksista kuin parilla muullakin kirjoittajalla.
    GUIDEen lisätty pystysuora keltainen kellonaikahiusviiva on minusta havainnollinen, mutta ihmettelen, miksi asteikolla näytetään vain puolet tunnit - miksei olisi voinut näyttää myös tasatunnit?

    Lisäksi nyt vasta huomasin, että firmiksen versionumero ei päivityksessä muuttunut lainkaan. ilmeisesti vain Viimeinen päivitys päiväys muuttui!

    Ostin TF5221n pari viikkoa sitten ja päivitin heti kivikautisesta 2.55:stä 2.61:een, joka ainoastaan on ollut ko. boksissa käytössä. Kun tarkistelin alas lataamiani firmistiedostoja, niin näkökään optfx-2.61 alkavia tiedostoja on kahdella eri päiväyksellä sekä vielä kolmas tiedosto ilman päiväystä tiedoston nimessä (???). Yllättäen tiedostokoko on tässä uusimmassa huomattavasti pienempi kuin edellisissä.

    Osaako joku (Hedengrenin tekninen edustaja) perustella, miksei firmiksen versionumero muutu, vaikka tulee uusi versio? Siis onko sille jokin looginen peruste; yleensähän firmiksen toimintatavan muuttuessa tehdään vähintään pieni muutos versionumeroon.

    Tällä palstalla kun kirjoitetaan vioista ja ominaisuuksista, niin olisi perin hankalaa viitata tiettyyn FW-versioon muulla tavalla kuin sen numero mainitsemalla.

    Uusimmassa 2.61/Mar 22 2012 (näin hankalaa se on) firmiksessä on myös lisätty tallenteiden katselunäyttöön Info napin taakse mahdollisuus katsoa tallenteen Ohjelmatiedot, mutta ikävästi se ei olekaan listan ensimmäinen item, vaan siihen pääseminen vaatii 2 tai 3 ylös-/alas-nuolen painallusta. Käytettävyyden kannalta paras ratkaisu olisi tietenkin ollut rajata Info nappulan toiminto pelkästään ohjelmatietojen näyttöön ja valjastaa jokin toinen nappula (esim. Recycle) tiedoston siirrolle/kopioinnille/nimeämiselle/uuden kansion luomiselle.

    Listaan on lisätty myös "USB kopiointi", jota en ole kokeillut (ei ole ulkoista levyä), mutta ilmeisesti se kopioi valitun tallenteen ulkoiselle USB-asemalle?
    Eteenpäin on varmaan menty, mutta vielä riittää parantamistakin!
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2013
  19. Frontto

    Frontto Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2011
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se ollut aikojen alusta.
    Kopiointi on aika hidasta, joten itse teen niin, että valitsen monta ohjelmaa kerralla ja jätän yöksi siirtymään, niin ei haittaa siirron hitaus.

    Ohjelmaoppaan etsi-toiminto ei vieläkään löydä kaikkia ohjelmia, vaikka ne ohjelmaoppaassa näkyykin. Vielä siis bugittaa.

    - Recci-napilla pystyy myös tallentamaan ohjelmaoppaasta, se kai oli ennen vain pelkällä punaisella.
    - Tallenuksen lisäaikaan on tainnut tulla enemmän vaihtoehtoja.
     
  20. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vinkeistä ja kommenteista. Onko tuo Kannelmäen Prismassa ollut TF5221-malli siis täysin sama kuin Gigantti myy hintaan 399e? (satuitko huomaamaan, että oliko heillä hyllyssä tuota HD5500sta?) <itse itselleni vastaten, löytyy hyllystä sekä TF5221 (329 eur) ja HD5500 (399eur). Myyjän mielestä ainoa ero ominaisuusluottelossa on HD5500:ssa oleva "Selkeä EPG-ohjelma". Onko tuo oikeasti eroavaisuus vai vain esiin tuotu asia, joka loppupeleissä löytyy kuitenkin molemmista?...

    Mitä tuo omatoiminen firmispäivitys tarkoittaa käytännössä? Eikö tuota Topformia pysty päivittämään samalla lailla kuin HD Thunderia?

    Nimimerkistä päätellen sulla on tietoa myös Toppyistä. Puhuuko mikään uuden Topfield CRC-1400:en puolesta vs. HD5221?
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2013