Sennheiser RS-180

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana hkj, 05.09.2009.

  1. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Opastakaas nyt tyhmää!
    Mulla oli noi RS170:t kytketty vahvarin kuulokeliitäntään ja toimivat korkeintaan ok:sti. Siitä liitännästä tuli vähän suhinaa ja sit kun kuulokkeita käytti niin aina piti se johto painaa kiinni vahvariin.

    Miten käytetään tota toista kytkentätapaa eli noita punaista ja valkeata stereo-liitäntää?

    Mihin se pitää vahvarissa laittaa että noista kuuluisi ääntä aina lähteestä riippumatta kun kuulokkeisiin laittaa virran? Mulla on iso kasa laitteita vahvarissa joista kuva ja ääni tuodaan HDMI:llä. Haluaisin kuulokkeita hyödyntää joka lähteellä tarvittaessa. Vahvistin HK 260.
     
  2. Mika.T

    Mika.T Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistimen pääkanavien pre out liitännästä saat RCA:lla äänen kuulokkeille.

    Tuossa tapauksessa ei taida vaan saada kaiuttimia pois päältä.
    Onko tuossa vahvarissa erikseen kaiutinlähtöjen on/off toimintoa?
     
  3. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,
    mulla on kaiuttimena genelecit ja ne on kauko-ohjattavien rasioiden takana joten saan ne helposti kiinni.

    Mutta mitä tarkoitat pääkanavien pre-outeilla? Pre-outeissa on juurikin noi Genelecit kiinni.

    Tuossa vahvistimen manuaalia, sivulla 8 liitännät. Onko tuolla joku paikka mihin nämä saisi?

    http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j...5aWuDQ&usg=AFQjCNGqpi9c59ogdUwNkALAironLDewOg
     
  4. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut tuota Arcamin Kleer-usb-tikun kanssa? Tuolloinhan siinä olisi täysin digitaalinen ketju kuulokkeisiin asti?
     
  5. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitatko tätä?
    http://www.arcam.co.uk/products,rseries,Accessories,rWave.htm
    En ollut kuullutkaan tästä, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta periaatteelliselta ajatukselta digitaalisen KLEER-signaalin lähettäminen tietokoneen USB-tikulla suoraan kuulokkeille. Tuolla vain ei ole minkäänlaista viitettä tai mainintaa, että tukisi tällaista mahdollisuutta. Seuraan mielenkiinnolla keskustelua, jos jollain on tästä enemmän tietoa.

    edit: Ilmeisesti tällainen konfiguraatio onnistuu (ainakin neljäs hakutulos kertoisi näin):
    http://www.google.fi/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=arcam+rwave+sennheiser+rs

    Kuten sanottua, tästä kuulisi mielellään lisää, jos jollain on kokemuksia. Harmi vaan, että tuo tikku on niin kallis (100 € - Saksassakin).
     
    Viimeksi muokattu: 16.05.2012
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mietin vain tuota että jos vaihtoehtona on sitten RS 220 niin onhan tuo silti 100e yhdistelmänä halvempi. RS 220 kun myös on täysin digitaalinen signaalitie jos käyttää SP/DIFiä.

    Kleerissä on kai jonkunlaista viivettä mutta toisaalta tuo Arcamin tikku kai periaatteessa poistaisi sitä viivettä kun välistä poistuu turha Digi->Ana->Digi-muunnos jos soittavana laitteena on PC.

    Uusissa RS 220:ssa on pakkaamaton data mutta lueskellut hieman noita signaalin pätkimisen ongelmia niin miettinyt että ehkä tuo Kleerin systeemikin olisi ihan hyvä vaihtoehto.
     
  7. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm... Ihan mielenkiintoinen uutuus nuo RS-220 huippulangattomia hakeville. En ollut kuullut tästä uudesta mallista aiemmin, kun en ole aktiivisesti seurannut aihetta. Ihan totta, että ostamalla pelkät kuulokkeet ja USB-tikun, hankinta muuttuu paljon järkevämmäksi. Harmi vaan, että näin kuulokeet jo hankkineen näkökulmasta tuo rWave on kiistatta aika tyyris. Lie mistä johtuu: tyyriistä lisenssimaksusta Kleer-tekniikan käytöstä?
     
  8. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    No täytyyhän noilla olla hintaa kun tuotantomäärät tuskin ovat kovin suuria. Ebayssa taitaa halvimmat olla karvan päälle 60e. Toisaalta eipä tuo yleistykään jos lisenssimaksut pidetään ylhäällä.

    Hieman oli pettymys minulle että Sennheiser alkoi käyttää omaa systeemiään äänen välittämiseen. Jokin yleinen yhtenäinen systeemi olisi hyvä näinkin niche-markkinalle. Kleerissä ilmeisesti on pakkauksen vuoksi pientä viivettä mutta toisaalta myös akkukesto on tuplat verrattuna RS220:een. Viive ei käytännössä haittaa kuin peleissä ja jotenkin tuntuu että harva näitä peleihin ostaa.

    RS 220 varmaankin ovat myös laadukkaammat kuulokkeet kuin RS170/180 että eiköhän siinä rahalleen saisi vastinetta. Äänenlaatuerot vain luultavasti menevät jo minun havaintohorisontin ulkopuolelle.
     
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Meni vahvistin vaihtoon ja Maranzin tilalle tuli Pioneer.
    Maranzissa oli kuulokelähdölle vahvistus jota pidin suurimmalla (olikohan +20dB) ja mitään häiriöitä ei kuulunut.
    Pioneerissa vahvistusta ei ole ja äänenvoimakkuutta onkin säädettävä huomattavasti enemmän.
    Kuulokkeissa äänenvoimakkuustasoja on 15 tai 16.
    Jos annan vahvistimen äänenvoimakkuuden olla sama kuin mitä muuten kuuntelen vaikkapa radiota, niin on kuulokkeiden volume nostettava tappiin ja vielä käytettävä sitä +8dB vahvistusta että äänenvoimakkuus olisi sama. Silloin kuuluu häiritsevää taustasurinaa aina signaalin alkaessa kuten tuolla aiemmin jo muutamat kuvailivat.
    Kun vahvistimesta nostaa tarpeeksi eli reilusti volumea ja asettaa kuulokkeiden voimakkuuden puolivälin tienoille ei häiriötä juurikaan kuulu (+8dB silti käytössä), tässä vaan on vaarana että vetää kuulokeliittimen pois eikä muista ennen sitä laskea vahvistimen volumea.
    Ilmeisesti näitä kuulokkeita on tarkoitettu kuunneltavaksi vahvistetulla kuulokeliitännällä.
    Johdotus on täysin sama kuin ennekin eli ei johdu siitä.
     
  10. Sony-Man

    Sony-Man Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro.

    Miten voi olla mahdollista että rs 180 ohjekirjassa lukee että 180:ssä olisi bass ja Surround ominaisuudet mitkä ovat 170:ssä? Eikö 180 oikeesti ole surr/bass säätöjä?
     
  11. Wúrt

    Wúrt Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuli juuri ostettua RS-180 kuulokkeet mahtavat vermeet kyllä on :)!! pari asiaa kuitenkin mieityttää. pidättekö noitak uulokkeita koko ajan lataustelineessä kun ette käyt niitä? vai lataatteko vasta kun akut rupeaa loppumaan? ja sitten tuo vaimennus nappula tuolla takana..mikä sen funktio on? ja sitten mikä tuo ALC oikeen on? siitä tulee vähän kovempaa ja hiljempaa äänet kun sitä apinaa..en oikee ymmärrä sen merkitystä :p
     
  12. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    -Muistaakseni Automatic Level Control, eli äänenvoimakkuuden tasaus: Korottaa hiljaisimpia kohtia ja vaimentaa kovimpia kohtia. Itse olen pitänyt kuulokkeita koko ajan lataustelineessä, en osaa sanoa hyödyistä tai haitoista ladattaville akkuparistoille. Itse itse asiassa vaihdoin juuri 600mAh:n vakio-GP:eiden tilalle 750mAh Eneloopit. Käyttöaika on takuulla merkittävästi pidempi, mutta varmaan puskee vähän suurempaa jännitettäkin, liekö sillä jotain vaikutusta maksimiäänenvoimakkuuteen - enpä osaa vielä sanoa, kun en ole testaillut, enemmänkin hypoteesi tässä vaiheessa? Tukiaseman/lähettimen takana oleva -8dB valitsin taitaa olla liian kovaäänisten lähteiden vaimentamiseksi, jotta vältytään mahdollisilta surinoilta ja taustakohinoilta kuulokkeilla kuunnellessa. Jos sellaisia ei kuulu, ilmeisesti valitsin kannattaa jättää normaaliasentoon ilman signaalivaimennusta.
     
  13. Wúrt

    Wúrt Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    okei kiitos tiedoista. siis tialsit uudet ladattavat akkuparistot kuulokkeisiin? oliko kuinka arvokkaat? jos ei kauheesti maksanut nii turhapa noita on alkaa sen kummemmin säälimään.
     
  14. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin itse asiassa kuulokkeisiin millään tavalla liittymättä juuri tässä äskettäin Mahan MH-C9000 akkulaturin ja 20xAA ja 20xAAA Enelooppeja. Sen verran jäi noita yli, että yhden parin AAA:ta päätin sitten laittaa noihin luureihin. En usko, että noiden vakioakkujen vaihtaminen on millään lailla välttämätöntä. Varmaan nuo vakio-GP:tkin ajaa asiansa. Ne on muuten just tuossa Mahan laturissa - mittaan niiden todellisen kapasiteetin. Mielenkiinnolla odotan tulosta ja mihin pääsee luvatusta 600mAh:sta. Jännitteenantokyky kuormitettaessa on sitten vielä asia erikseen
     
  15. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tässä mallissa vielä se "sennheiser-ominaisuus" että jos kuuluu toinen ääni esim. musiikin päälle nämä hiljentävät musiikin automaattisesti?
     
  16. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain tuollaista käyttäytymistä olen kuulokkeilta muistelevinani - en ole niitä vähään aikaan käyttänyt. Nyt valmistui noiden mukana toimitettujen GP:n alkuperäisakkujen (600mAh) analysointi Mahan laturilla. Tulokset kahdelle AAA:n akulle on: 546mAh ja 1,40V ja 550mAh ja 1,39V. Vertailun vuoksi AAA-Eneloopit (nimelliskapasiteetti 750mAh) liikkuu keskimäärin lukemissa 800mAh ja 1,50V. Eli periaatteessa niillä saavutettaisiin noin 45-50% pidempi käyttöaika ja korkeampi käyttöjännitte.
     
  17. Wúrt

    Wúrt Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    pystyykö niitä lataamaan myös tuolla lataustelakalla? niinkuin alkuperäisiä akkujakin?
     
  18. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tule mieleen mitään syytä miksi ei voisi - samantyyppisiä kolmen A:n nikkelimetallihydridiakkuja kun ovat.
     
  19. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla tuli vakioakkuina Eneloopit joten ei merkillä ole väliä. On sinänsä loistava ominaisuus nuo LSD-akkujen käyttö:eilen tulin töistä ja oli jäänyt kuulokkeet pois laturista ja akut loppuivat aika nopeasti -> ei muuta kuin toiset valmiiksi ladatut Eneloopit kehiin, kun olen paristoissa siirtynyt pelkkiin Eneloopeihin.