Netflixin tekniikasta ja kuvanlaadusta

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana rauer, 23.12.2012.

  1. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin päivitin softan PS3:lla ja kyllä meillä se high / SD on valitettavasti SD:tä. :(

    EDIT: Korjaan, kyllä osa menee sittenkin juuri High / HD:n jälkeen High / SD:lle ja on tällöin parasta HD -laatua. Stargate Atlantis näkyy jostain syystä nyt kuitenkin SD:nä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2013
  2. sepedeus

    sepedeus Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    ehkä tästä jo ollut maininta mutta en muista täältä lukeneeni:

    ipadilla (ja ilmeisesti muillakin mobiililaitteilla) voi kontrolloida ps3:sta samassa lan:ssa. molemmista vaan netflix päälle ja pädistä valitsee shown niin tulee valikko missä valintana: "toistolaite: ipad / ps3". Ollut jo ennen suomeen tuloakin. Win8:a tuo ei näyttäisi tunnistavan verkosta.
    http://www.phonearena.com/news/New-Netflix-app-can-be-a-remote-for-the-PS3-app_id34863.
     
  3. wappu

    wappu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, toi on hyvä toiminto. Itsellä android laitteet (GS3 ja Nexus 7) ja PS3, toimii.
     
  4. Ari-Matti

    Ari-Matti Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin on täysin sama vika. Ilmoitin Netflixille ja siellä epäilivät nettiyhteysongelmia. Soitin dna:lle ja he tutkivat asiaa heidän päässänsä, jonka jälkeen lähettivät huoltomiehen tarkastamaan yhteydet kotonani. Yhteyksissä ei pitäisi olla mitään vikaa. Soitin sitten uudestaan netflixille ja he olivat edellisenä päivänä saaneet soiton koskien samaista soitinta, mutta eivät osanneet auttaa asiassa. Soitin sitten Sonylle ja he ihmettelivät asiaa, mutta eivät olleet saanet yhtään yhteydenottoa koskien tuota soitinta. Aikoivat soittaa asiasta takaisin minulle, kun ovat tutkineet asiaa. Saapa nähdä. Olisi kuitenkin ihan mukava hyödyntää tätä palvelua, kun kerran olen siitä maksanut. Nyt Netflixin katsominen on täysin mahdotonta. Olen lukenut samanlaisista ongelmista muualtakin netistä esim. Gigantin käyttäjäarvosteluista:

    "Kun Netflix rantautui Suomeen, tulikin siitä tämän laitteen pääasiallinen käyttötarkoitus ja kaikki toimi hyvin vuodenvaihteeseen asti. Joululomilta palattuamme alkoi kuitenkin bufferointiongelma, eli mitään ei pysty katsomaan montaa minuuttia ilman, että toisto pysähtyy ja laite alkaa lataamaan videota välimuistiin. Joskus lataus jatkuu "ikuisesti", ja kun viimeksi jätin laitteen useaksi minuutiksi tähän tilaan, ei takaisin Netflixin alkuvalikkoon tai laitteen päävalikkoon enää päässyt mitenkään, vaan laite piti sammuttaa pitämällä käynnistyspainiketta pohjassa. Kaikkiin muihin laitteisiimme Netflix kuitenkin toistuu moitteetta ja kaikki Netflixin tuesta saadut neuvot (modeemin uudelleenkäynnistys, tilin poisto laitteesta yms.) on kokeiltu moneen kertaan.
    Tätä laitetta ei siis kannata hankkia, mikäli tarkoitus on käyttää sitä myös Netflixin katsomiseen. Sony voi todennäköisesti ilman sen kummempia perusteluita syyttää ongelmasta Netflixiä (tai jopa nettiyhteyttä), joten laitetta ei voi palauttaa huoltoonkaan, ellei halua ottaa riskiä sen suhteen, että joutuu itse maksumieheksi ja saa ongelmalaitteen sellaisenaan takaisin. Muuten laite on tähän mennessä ajanut hyvin asiansa."


    Jos omistat Sonyn BDP-S390 soittimen ja sinulla on samanlaisia ongelmia Netflixin kanssa, kehoitan sinua soittamaan asiasta Sonylle numeroon 0969 379 450 (Ma-Pe klo 09:00-18:00), jotta he saisivat asiasta tarpeeksi yhteydenottoja ja korjaisivat ongelman. Kannattaisi soittaa asiasta myös Netflixille numeroon 0800 915 563 (24h/vrk). Sony ja Netflix haluavat varmasti korjata ongelman, koska ovat niin isoja brändejä. He tarvitsevat vain tarpeeksi valituksia. Olisi hauska myös kuulla, toimiiko Netflix jollakulla tämän soittimen omistajalla. Epäilen sitä vahvasti. Ja tämä koskee niitä, jotka ovat käyttäneet Netflixia tuolla soittimella tämän vuoden puolella, sillä ongelmat ovat alkaneet vasta tällöin. Testasin muuten soitinta myös kaverin luona Elisan verkossa, eikä se toiminut sielläkään, joten dna:n vika tämä ei todennäköisesti ole.
     
  5. iman85

    iman85 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkeen huomenna vois pirauttaa sonylle ja netflixiin samasta ongelmasta. Tosiaan ennen "Super HDn" tuloa mitään ongelmia ei ollu "high hdlla". Ainut millä tota nyt voi katsoa on muuttaa netflixin asetuksista kuvanlaadun kohtaan "Parempi laatu". Tällä ei soittimen mukaan enään hdn puolelle päästä mutta voipaha edes jotain katsoa. Tympäsee tietenki ku ei koko rahan edestä voi ohjelmaa käyttää.
     
  6. Kojootti

    Kojootti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    327
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaatiiko tämä tuoreemman laitteen kuin iPad2, kun ei ole missään vaiheessa mulla toiminut?
     
  7. suorastas

    suorastas Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii iPad2:sella.
     
  8. Ari-Matti

    Ari-Matti Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soititko muuten Sonylle ja Netflixiin? Olisi mukava tietää, mitä he sanoivat ja ovatko selvittämässä asiaa...
     
  9. Janne_I

    Janne_I Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin äskettäin PS3:n mediatoistimeksi jotta saan Dolby Digital Plus 5.1 -äänen kuulumaan. Mutta Pleikkarilla ei 3D sitten toistukaan: 3D-leffan käynnistys tyssää aina ennen kuin kuvaa alkaa tulla ulos. LG:n äly-TV:n Netflixillä 3D näkyy sen sijaan ongelmitta koko ajan.

    Eli joko saan DD+ 5.1 äänen ja vain 1080 SuperHD -kuvan (PS3 tai Samsung BD) tai 3D-kuvan ja vain DD 5.1 äänen kaiuttimiin (LG TV, mikään töllön liitäntä ei välitä tätä parempaa ääntä kotiteatterivahvariin). En kyllä pelkästään tuon takia suostu hankkimaan LG:n omaa mediatoistinta.

    PS. Myös Samsungin BD-soitin on nyt viikon-pari näyttänyt myös SuperHD-kuvaa (siinä minulla on ainoana laitteista käytössä suomalainen DNS). Eli PS3 ei tällä haavaa tuota teknisesti parempaa laatua kuin Samsung.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013
  10. henrikks

    henrikks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kellään olisi mitään vinkkiä? Tosiaan ei auttanut PCM vaihto. Dvd ja bluray toimii normaalisti ja pelit. Pc:n kautta toin 5.1 ja sekin kuulosti normaalilta. Paras esimerkki tästä on, kun katsoo "How I Met Your Mother" sarjan seasoni 2 ja jakso 18 kohdasta n. 7:40, kun Robin sanoo "shhh". Tuollaiset korkeat äänet särkee ja menee epäselviksi. Äänenvoimakkuuden taso ei vaikuta.
     
  11. henrikks

    henrikks Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten. Heitin kiinni optisen kaapelin ja nythän suhinat hävisivätkin. Tosin ongelma on nyt, että en saa ääniä telkkarilta, kun tuossa vahvistimessa on vain yksi optinen paikka. Onkohan vielä joku asetus koluamatta, että saisin särinätöntä ääntä hdmi:n kautta?
     
  12. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloin katsella pitkästä aikaa Twin Peaksiä, tällä kertaa Netflixixstä vaikka sarja on hyllyssä DVD:llä ... kahtenakin eri settinä. Mutta kuva Netflixissä on lähes joka kohtauksessa niin punainen, että pahaa tekee katsoa. Onko kukaan muu kiinnittänyt tähän huomiota? Piti laittaa ihan DVD pyörimään ja etsiä sama kohtaus ja ero on kuin yöllä ja päivällä. Voi tietenkin kysyä, että onko PS3:n kuva säädetty TV:ssä kohdilleen, mutta en ole huomannut moista punaisuutta missään muussa ohjelmassa. Videosiirto mennyt ns. käsille? Uudellaan masteroitu DVD on muutenkin kuvanlaadultaan parempi.
     
  13. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    TM 5/2013 ilmainen näytenumero, jossa mm. Netflixin laadusta ja toimivuudesta, sekä lopussa kooste streamin parantamiseen (vähemmän tekniikasta tietäville, kuten TM kohdennettukin:rolleyes:) http://digi.tekniikanmaailma.fi/
     
  14. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.03.2013
  15. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole varsinaisesti Netflixin tekniikkaa tai kuvanlaatua, mutta yhden ääliömäisen ominaisuuden olen huomannut. Kun tekee selainversion kautta hakua ohjelmasta, niin hakukenttä tarjoaa erilaisia hakuvaihtoehtoja. Mutta nuo eivät ole välttämättä sellaisia elokuvia, joita Netflix täällä tarjoaa! Voi toki olla, että tarjoaa muualla ja siksi ehdottaa sitä listalta mutta hölmöä silti. Esimerkiksi äsken muistelin joskus parikymmentä vuotta sitten näkemääni elokuvaa Montrealin Jeesus, joka olisi mukava nähdä uudestaan. Kirjoitan hakukenttään Montreal, jolloin sivusto tarjoaa hakuvaihtoehdoiksi neljä eri ohjelmaa, joista yksi on Jesus of Montreal. Sen valitsemalla tulee sitten "Jesus of Montreal ei ole saatavilla suoratoistona".

    Murrr...
     
  16. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei soneralla ainakaan.
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Enpä tiedä onko tuosta resoluution kasvattamisesta kauheasti apua kun kuva pakataan kuitenkin aikamoiseksi roskaksi jo nyt 720p:llä. Vähän niinkuin digikameroihin tulee lisää megapikseleitä mutta kuvanlaatu ei juuri parane.

    Onhan tuo ihan laadukasta toi kuva kun vertaa normaaleihin tv-kanaviin, mutta turhan selkeästi näkyy vähänkin isommalla ruudulla tuo pakkaus.
     
  18. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Eiköhän Netflix ole ensimmäisten joukossa käyttämässä HEVC-pakkausta. Tossa aiemmasa linkin jutussa oli bitraten tärkeydestä kuvanlaatuun myös, mutta toki on selvää, että kuitua tms. vaadittanee täyden 4K laatuun.

    Japanissa NHK tv-yhtiö aikoo 2016 hypätä suoraan 8K, jotta ei tarvitse hankkia "välivaiheen" kalustoa :D

    OT. eikös Nokian PureView-kamera juurikin yhdistele suuren pikselimäärän saadakseen paremman kuvanlaadun? Kehitys kehittyy..
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.03.2013
  19. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä mihin ketjuun tämä kysymys oikein olisi kuulunut, mutta pystyykö WD live-mediatoistimella jotenkin katsomaan myös jenkki-netflix tarjontaa?
     
  20. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    ..........
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2013