Humax BXR-HD+2

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana hhelminen, 27.02.2013.

  1. tommylee

    tommylee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites jengillä pelittäny maksukanavat? Mulla ongelmia. Eli kanavien oikeudet katoaa parin päivän välein. Asiakaspalveluun saa soitella vähänväliä ja se maksaa maltaita. Voiko boxin kortinlukijassa olla vikaa tai itse kortissa? Vai onko plustv vaan niin paska? Vanhalla kortilla ja topfieldillä ei näitä ongelmia ollut..
     
  2. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole ollut kortin kanssa ongelmia. Ne kanavat näkyy, joista maksan.
     
  3. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sama täällä, siis ei lainkaan ongelmia maksukanavien kanssa.

    Tuosta 1080P reson puuttumisesta on mennyt valmistajalle tieto ettei pelitä, vastausta kuulemma odotellaan korean pojilta. ;)
     
  4. tommylee

    tommylee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taas oli kanavat kateissa tänään. Kun käänsin maikkarin fakta-kanavalle, boxi herjasi, että täytyy olla maksutv kortti asennettuna kortinlukijaan.
    Noh, kortti tietysti oli paikallaan, kuten ennenkin. Käytin virrat pois, ja otin kortin ulos. Ja parin minsan päästä laitoin takaisin, jolloin kanavat alkoivat taas toimia...
    Välillä taas herjaa, ettei kanavat, jotka siis olen tilannut, kuulu tilaukseeni, eli käyttöoikeuksia ei ole, jostain syystä..
    Voisko tuo kortti tai itse lukija olla jotenkin viallinen? Ainoastaan Nelonen Maailma kanava näkyi, muut ei.
    (Siis kaikki ilmaiskanavat tietysti näkyy, kyse ainoastaan maksukanavista).

    Odotan mielenkiinnolla, mitä Korean poijjaat selittää puuttuvasta 1080P resosta.. veikkaan, että tuki tulee seuraavassa ohjelmistopäivityksessä, v. 2025 tjsp.. :D
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2013
  5. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Veikkaan että jos osa kuitenkin näkyi on vika joko kortissa tai sitten oikeudet sekoilee jostain syystä....
    Pyydä uutta korttia tai käy vaihtamassa kortti esim Experteillä (kauppaketjussa siis)...
     
  6. körtti

    körtti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, itse olen myös harkinnut tätä Humaxin uutta boxia kun tuo plusTV:n korttikin löytyy. Kaikille boxin jo hankkineille, onko tuo laite hiljainen / äänekäs? Nykyisin hyllystä löytyy Procaster
    ja Finnsat. Procaster on huomattavasti äänekkäämpi kuin Finnsat ja en lähtisi enää digiboxia hankkimaan joka on yhtä "äänekäs" kuin Procaster. Ainakin käynnistys ja kiintolevyn hurina siinä
    häiritsee, vaikka mainio laiten muuten onkin.

    Jonkun verran täällä on pohdittu tuota 1080p reson valinnan puuttumista. Voisiko tuo asia olla niin että laitteen spekseissä on mainittu 1080p24 ja se vaatii tuen TV:ltä, eikä anna valita
    sitä vaikka TV tukee 1080p. Vai onko noilla nyt mitään eroa (1080p / 1080p24) ?? kertokaa viisaammat?
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2013
  7. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kun ne digitelevisiolähetykset ovat 576i/720p/1080i muodossa ja nekin johtaa juurensa sinne -80 luvulle tai -90 luvun alkuun. Kun tällä hetkellä noissa pakkaimissa ei ole sitä 1080p/50 tai 60 muotoa.

    "Colour broadcasts started at similarly higher resolutions, first with the US NTSC color system in 1953, which was compatible with the earlier monochrome systems and therefore had the same 525 lines (480i) of resolution. European standards did not follow until the 1960s, when the PAL and SECAM color systems were added to the monochrome 625 line (576i) broadcasts.

    The Nippon Hōsō Kyōkai (NHK, the Japan Broadcasting Corporation) began conducting research to "unlock the fundamental mechanism of video and sound interactions with the five human senses" in 1964, after the Tokyo Olympics. NHK set out to create an HDTV system that ended up scoring much higher in subjective tests than NTSC's previously dubbed "HDTV". This new system, NHK Color, created in 1972, included 1125 lines, a 5:3 aspect ratio and 60 Hz refresh rate. The Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE), headed by Charles Ginsburg, became the testing and study authority for HDTV technology in the international theater. SMPTE would test HDTV systems from different companies from every conceivable perspective, but the problem of combining the different formats plagued the technology for many years.

    There were 4 major HDTV systems tested by SMPTE in the late 1970s, and in 1979 an SMPTE study group released A Study of High Definition Television Systems:

    EIA monochrome: 4:3 aspect ratio, 1023 lines, 60 Hz
    NHK color: 5:3 aspect ratio, 1125 lines, 60 Hz
    NHK monochrome: 4:3 aspect ratio, 2125 lines, n/a Hz[clarification needed - does that mean they didn't/don't have a fixed refresh rate?]
    BBC color: 8:3 aspect ratio, 1501 lines, n/a Hz[3]"

    Ongelma ei ollut se, että eikö sitä HDTV-lähetyksiä olisi voitu lähettää 1970/80 luvulla, vaan se että se vaati kaistaa eri tavalla kuin digitaalisesti.

    "The limited standardization of analog HDTV in the 1990s did not lead to global HDTV adoption as technical and economic constraints at the time did not permit HDTV to use bandwidths greater than normal television.

    Early HDTV commercial experiments such as NHK's MUSE required over four times the bandwidth of a standard-definition broadcast, and HD-MAC was not much better. Despite efforts made to reduce analog HDTV to about 2× the bandwidth of SDTV these television formats were still distributable only by satellite.

    In addition, recording and reproducing an HDTV signal was a significant technical challenge in the early years of HDTV (Sony HDVS). Japan remained the only country with successful public broadcasting of analog HDTV, with seven broadcasters sharing a single channel."

    High-definition television

    http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_high-definition_television_systems

    "Historically, the term high-definition television was first used to refer to an analog video broadcast television system developed in the 1930s to replace early experimental systems with as few as 12-lines. On 2 November 1936 the BBC began transmitting the world's first public regular high-definition television (HDTV) service from the Victorian Alexandra Palace in north London.[1] It therefore claims to be the birthplace of television broadcasting as we know it today. Not long afterwards John Logie Baird, Philo T. Farnsworth, and Vladimir Zworykin had each developed competing TV systems, but resolution was not the issue that separated their substantially different technologies, it was patent interference lawsuits and deployment issues given the tumultuous financial climate of the late '20s and '30s."

    Analog high-definition television system
     
    Viimeksi muokattu: 01.04.2013
  8. Verstärker

    Verstärker Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2012
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi uusi boxi hankinnassa ja tämä vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta. Muutama kysymys teille jotka tästä enemmän tiedätte:
    - Jääkö jotain uupumaan käyttäjäkokemuksesta jos ei ole käytössä plusTV:n korttia? (ei kai sitä kuitenkaan vaadita?)
    - Saako tässä kellon näkyviin stand by-tilassa?
    - Näkyykö kelatessa tekstitykset?
    - Jos tallentaa kahta kanavaa niin voiko katsella samaan aikaan mitä tahansa kolmatta?
     
  9. Spin

    Spin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyseinen boksi viikon verran ollut käytössä. Ihan ok perusboksi, mutta jostain syystä tallenteiden äänet on aina kateissa. Olen koittanut noita tarkkuus asetuksiakin muutella, mutta ei auta. Joka kerta kun aloittaa tallenteen katselun, joutuu vaihtamaan kerran tarkkuutta, jonka jälkeen äänet tulevat. Hieman erikoista. En tiedä voiko liittyä jotenkin tuohon vahvistimeen. Laite kun on kytketty HDMI läpiviennillä Yamahan vahvarin kautta. Entinen Topfield ei kyllä tuollaisia oireillut.
     
  10. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellänikin oli Procaster aiemmin. Kyllä tämä Humax on todella hiljainen. En itse kiinnitä ääneen mitään huomiota katselupaikalta, mutta läheltä kuuluu pieni hurina. Iso ero on myös lämmössä. Procaster oli kuin kiuas, mutta Humax pysyy viileänä. Humaxissa ei edes ole tuuletusritilää päällipuolella, vaan pinta on ihan sileä. Takana on pieni tuulettimen aukko, mutta jos se tuuletin on pyörinyt kertaakaan, niin en ole kyllä mitään huomiota kiinnittänyt siihen. Enemmän tulee ääntä plasma-tv:n sirinästä.
     
  11. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    - Käyttäjäkokemuksesta jää uupumaan PlusTV-maksukanavat. Näkyyhän ilmaiskanavat ilman korttiakin
    - Kello näkyy, mutta ainakin omassa masiinassa joko tuuletin tai kovalevy (tai molemmat) jatkaa pyörimistä viitisen minuuttia laitteen sammuttamisen jälkeen ja vasta sen jälkeen tulee kello näkyville. Tyhmää! Kellon fonttikokokin on turhan pieni.
    - En ole muistanut kokeilla tekstityksen näkymistä kelatessa (enkä ole nyt kotona, jotta voisin kokeilla).
    - Ei voi katsoa mitä tahansa kolmatta, mutta jos osuu tallennettavaan kanavanippuun, niin sitten voi.
     
  12. tommylee

    tommylee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. eipä nyt vedetä herneitä nekkuun, mut aika erikoisia ominaisuuksia peräät.. Onko boxin kello ainoo kello joka sulla on käytössä? Ja miksi ihmeessä pitäs tekstien näkyä kelatessa? Whats the point? :D
    Kaikilla meillä tietty omat systeemit ja tarpeet, ei siinä mitään.. Ite en kato koskaan kelloa boxin näytöltä, joten en ole kiinnittänyt asiaan mitään huomiota..
     
  13. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuohon ei mikään kahden virittimen boxi pysty 100%, periaatteessa tuohon tarvitaan kolme viritintä.
    Mutta jos kaksi tallennetta on samasta kanavanipusta onnistuu tietenkin minkä tahansa kolmannen kanavan katsominen.
    Ja jos meneillään olevat tallenukset on eri kanavanipusita pystyy katsomaan vain kyseisten nippujen kanavia.
     
  14. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä näy Ylen tekstitykset kelatessa. Jos näkyiskin, niin jäisivät kelauspalkin alle.
     
  15. Narkissos

    Narkissos Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on Humax PVR-9200T, tai kaksi itse asiassa. On ollut jo vuosia. Tämä historia vaikuttaa väkisin siihen millaista "käyttäjäkokemusta" seuraavalta boksilta odottaa. "Tottumus on toinen luonto", vai miten vanha kansa sen ilmaisikaan... Niinpä kaipaan Verstärkerin tapaan kelloa näyttöön. Kaipaan sitä oikeastaan vielä enemmän kuin Verstärker. Hhelmisen ketjun alussa ansiokkaasti postaamissa kuvissa näkyy, ettei kello ole näytössä, kun boksi on päällä. Minä koen tämänkin puutteena. Esim. eilen katselin toista kanavaa odottaessani, että Mestarien liigan peli alkaa. Kun boksin näyttämä kello on koko ajan näkökentässä, oli helppo vaihtaa TV2:lle pelin alkaessa.

    Ilmeisesti tässä boksissa ei myöskään ole "hyppynappeja", eli painikkeita, joilla pystyy siirtymään tietyn ajan eteen- tai taaksepäin? Minusta ne ovat paljon kätevämpiä mainosten ohittamiseen kuin pikakelaus.

    Yksi harvoista minua ärsyttävistä ominaisuuksista PVR-9200T:ssä on EPG:n latautumisen hitaus. EPG:n latautumista ei kukaan tässä ketjussa ainakaan kritisoi, joten ehkä sillä puolella olisi parannusta odotettavissa. Kommentteja?

    BXR-HD+2 on kiinnostava boksi, puutteineenkin, sillä se vaikuttaa stabiililta. Tässä ketjussa ei tosin ole kommentteja kovin monelta boksin omistajalta. Se voi merkitä sitä, ettei käyttäjillä ole ongelmia; tai se voi merkitä sitä, ettei boksi myy.

    (Toivotaan joka tapauksessa, ettei Pohjois-Korea jatka valitsemallaan linjalla. Muuten tämän(kin) boksin elinkaari uhkaa jäädä lyhyeksi.)
     
  16. tommylee

    tommylee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boxin kelloa ei tosiaan näy, kun boxi on päällä. Mutta jos haluaa katsella jotain muuta kanavaa, odotellessaan jonkin ohjelman alkamista, voit laittaa ko ohjelman kohdalle muistutuksen. Tällöin boxi vaihtaa kanavaa automaattisesti, kun kyseinen ohjelma alkaa. Yksikertaista ja kätevää. Ei tartte vilkuilla kelloa.

    Ja boxissa on juurikin "hyppynapit", eli voit ristiohjaimesta oik ja vas nappuloilla hyppiä ajassa eteen ja taakse, muistaakseni minuutin sykleissä. Ite käytän tuota ohittaessani mainoksia..
    Epg latautuminen tapahtuu suht nopeasti, tai ainakaan viive ei mun elämää mullista.

    KariT taisi valitella myös, että kun boxin sammuttaa, niin kello ei tule heti näytölle. Mulla ainakin tulee heti, kun sammuttaa. Sitä en ole testannut, että tuleeko jos on tallennus käynnissä, tai ajastus päällä..

    Omassa boxissa ei valittamista ole ollut muussa, kuin että maksukanavien näkyvyyden kanssa oli alussa hankaluuksia. Nyt on toiminut kylläkin pari viikoa. Tosin välillä boxi herjaa käynnistyksen yhteydessä, että Jotkin kanavat eivät ole enää käytössä, poistetaanko ne käytöstä? Kieltävän valinnan jälkeen kaikki toimii normaalisti.
    En tiedä onko koneen kortinlukijassa vikaa, vaiko kortissa.. Seuraan tilannetta.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2013
  17. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Semmoinen kummallisuus minulla että kun laitoin toiseen kertaan valmisu tilan virransäästön pois päältä niin kello näkyykin nyt boxin ollessa valmisutilassa, ennen ei näkynyt....

    Tuo kanavien katomainen ei pitäsi olle kortista eikä lukijasta kiinni, kyllä boxissa pitää kanavat pysyä vaikka korttia ei olisikaan (tällöin vain maksukanavat eivät tietenkään näy).
    Kanavien katosimis ongelma viittaa ennemminkin että jonkin kanavamuksin signaali ei ole tarpeeksi laadukas tai virittimessä on vikaa.

    Meillä boxi muutoin on toiminut 100% luotettavasti, ainoastaa jyrsii tuo luvatun 1080p reson puuttuminen...
     
  18. tommylee

    tommylee Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis kyse onkin nimenomaan maksukanavista. Normi kanavat näkyy moitteetta. On näkynyt koko ajan..
    Sitä en tiedä mitä kanavia boxi tarkoittaa, kun ilmoittaa joidenkin kanavien poistuneen käytöstä. En ole testannut, mitä kanavia se poistaisi, jos siihen antaa luvan..?
    Pitänee testata jossain välissä, antamalla boxin poistaa ne kanavat jotka ei ole käytössä..
     
  19. Narkissos

    Narkissos Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta. Esimerkissäni olin kiinnostunut pelin alkamisen ajankohdasta, en lähetyksen alkamisesta. Muistutusominaisuus kuulostaa kyllä kätevältä, muttei se ainakaan tältä istumalta poista kellon kaipuutani.

    Erinomaista, että "hyppynapit" löytyy.
     
  20. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kyllä oikein tuo kellon logiikka ole avautunut. Minulla se ei tule näkyville heti boksin sammuttamisen jälkeen, vaan viiveellä. Eipä sillä, ettäkö kyseessä olisi itselleni järin tärkeä asia, mutta miksi se ei voisi tulla näkyviin saman tien, kun boksin sammuttaa ja tommylee:n boksissa myös tulee. 1.0 firmistä uudempaa ei liene kuitenkaan tyrkyllä?