Hdmi kuvassa häiriötä

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana masa9881, 30.03.2013.

  1. masa9881

    masa9881 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei. Mulla on sellanen ongelma, että kuvassa näkyy ajoittain vaakaviivaista häiriötä sekä kuva pätkii ajoittain. Ihmetyttää mikä tämän aiheuttaa?

    Laitteisto: sony nx723. Denon 1911. Htpc hd4000.

    Laitteet yhdistetty uusilla hdmi pihoilla. Piuhan pituus 2m. Jos laitan leffan pyöriin kuvassa ei näy virheitä. Jos pidän xbmc ruutua tai windowsia pelkästään auki tulee ajoittain kuvaan virhettä. Siis niinku aivan kummallista.

    Jos yhdistän suoraan htpc:n tv:hen ei tuu häiriötä. Jotenki tuntuu että vahvistin aiheuttaa sen. Ajoin resetin vahvistimeen mutta ei sekään auttanut. Vahvistimen hdmi in liitäntää oon kokekllu vaihtaa mutta ei sekään auttanut.

    Voiko vahvistimen hdmi out liitäntä niin vioittua että tulisi ajoittain kuvaan virhettä? Virheitä siltikään ei koskaan näy kun laitan leffan pyörimään. Hitto ku palaa hermo tähän... Mitä avuksi?
     
  2. Funks

    Funks Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2013
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä täsmälleen sama ongelma, jonka havaitsin toissapäivänä. Kuva välkkyy ja välillä katoaa signaali kokonaan telkkariin. Huomasin sen, kun otin vahvistimen (Pioneer SC-LX76) valikot tv-ruudulle, mutta esimerkiksi leffan katsomisessa en ongelmaa huomannut. Oletko kokeillut vaihtaa toiseen hdmi-piuhaan? Itse oletin heti, että kaapelissa saattaa olla jotain häikkää. Mielummin kaapelissa vika kuin vahvistimessa...tosin käytössä tammikuussa ostettu AudioQuestin hdmi-johto, ettei siinäkään vikaa toivoisi olevan.
     
  3. masa9881

    masa9881 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudet piuhat on hommattu. Toki nää on ihan perus 10e/kpl letkua. Ei auttanut asiaan. Mulla ongelma ei näy jos vahvistimen menu valikko päällä, se ei välky eikä virhettä kuvassa, ainoastaan jos ns. idle tilassa windows tai xbmc ruutu.
    Hdmi out liitäntä vahvistimessa on hiukan löysä. Piuha liikkuu hiukan sivuittain eikä ole jämäkästi kiinni. Ehkäpä siinä on se vika mutta en voi sitä oikeen mitenkään muuten todeta kuin uudella vahvistimella.
    Mietin myös että tulisko jostain läpi häiriötä joka häiritsisi signaalia jotenki mutta sitäkin on kohtuu vaikea todeta mitenkään.
     
  4. masa9881

    masa9881 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hah, ongelma selvisi. Intelin näytönohjaimen virkistystaajuus oli asetettu 60p hz. Sen kun vaihtoi asetuksista 60i hz niin ei tule mitään virheitä. Jee jee.