Philipsin 2013 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Samusil, 20.03.2013.

  1. Samusil

    Samusil Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
  3. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ollenkaan. Tulee kuitenkin seinään kiinni, lasi korvaa jalustan ja johdot saa tuon mustan lasipinnan taakse nätisti piiloon.
    Ja vielä kun hinnatkin näkyvät olevan verkkokaupassa 46" 1999€ ja 55" 2699€ niin voisin noilla jopa harkita ensimmäisen design-television ostoa ;)
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Vladivostokeissa on aina ollut oma käyttölogiikkansa, joku tottuu, joku ei.
    Valitettavan vähän on nykyään mitään "siistiä", kun kaikki on sitä lediä...

    T: Vesku
     
  5. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin - maailma kehittyy ja niin ne plasmatkin jäävät pikkuhiljaa historiaan. Oi niitä aikoja kun musiikki tehtiin putkivahvisimilla ja tallennettiin edelleenkin maailman parhaaseen formaattiin - LP-levyille. Sellaista äänen dynamiikkaa on jäänyt kaipaamaan vaikkakin sitten käytettävyys sekä edullisuus meni eteenpäin sitä mukaa kuin ihmisrotu halusi. Nykyään on uusi aika ja naisillakin on sanottavansa kodinelektroniikkaan - siksi allekirjoittaneen mielestä tällainen uusi sisustustrendi on laitteistohankintojen osalta lähinnä enemmän kuin OK!! :D
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lipsahti niin totaalisen off-topiciksi, että laitoin piiloon:
    Valtaosa (pro-tason) kitaristeista käyttää edelleenkin putkivahvistimia, niiden sopivanlaisen säröämisen/soundin vuoksi. Rautalangasta, popista ja bluesista countryyn ja metalliin.
    Putkivahvistimia kitaralle valmistavat esim. Marshall, Fender, Vox, Mesa Boogie, Orange, EVH, Laney, Engl, Budda, Diezel, Hiwatt, Suhr, Hughes&Kettner, Blackstar, Peavey, Fuchs, Line6, Koch, Palmer, Traynor, Bugera, Soldano ja PRS. Listauksen pointtina se, että ei putkivahvistin aivan vielä kuollut ole, tai vain parin pienen valmistajan varassa.

    Jazz-kitaristeilla lienee suhteessa eniten transistorivahvistimia, prosenttia en tosin osaa arvata. Putkivahvistimien käyttäytymistä kohtalaisen hyvin emuloivat digihärpäkkeet ohjaimineen maksavat luokkaa tuhansia euroja (esim. Axe-FX II). Vaan kaipa nekin vuosien varrella halpenevat ja siten yleistyvätkin, melkein joka paikkaan.


    PA-kamoissa toki on käytännössä aina transistorivahvistimet, mutta niillähän ei varsinaisesti "tehdä musiikkia", vaan vain toistetaan sitä suuremmilla keikoilla.
    Rumpalit ja vokalistit eivät kait koskaan ole mitään "putkisoundia" omanneet. Eikä heille mitään omia putkivahvistimia olekaan, vaan lähinnä vain erilaisia mikrofoneja sijoituksineen, sekä kaikuja yms. efektejä. Ei putkivahvistimillakaan aina jotain tiettyä soundia haeta, vaan hifiä (= ei säröä, suora vaste jne.).

    Kosketinsoittajat toki ovat melko pitkälti digitalisoineet soittimensa, mutta edelleenkin käytetään myös wanhoja soittimia. Ja aniharva taitaa erottaa pro-tason digitaalista pianoa tai flyygeliä aidosta esikuvastaan, ainakaan äänitteeltä kuultuna. Ja kummassakaan tapauksessa ei siis ole putkia luomassa soundia. Sähköuruissa tosin on jonkunlaista säröistä putkisoundiakin olemassa.
    Studioissa on kait perinteisesti suosittu aitoja instrumentteja, vaikka livenä olisikin käytössä digisoitin. Klassinen musiikki, kuorot yms. ovat sitten oma lukunsa.



    Loudness War on ikävän monet CD-levyt pilannut, vaikka ne teoriassa älppäreitä parempia ovatkin. Eli CD-levyn taajuusvaste ulottuu paljon alemmaksi kuin LP:n noin 40 Hz, dynamiikka on reilusti suurempi, särö pienempi, kanavaerotus suurempi (LP:n bassot ovat käytännössä monoa) jne.
    Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee. Siksipä ammattitaitoisesti äänitetty C-kasetti tai LP voi kuulostaa paremmalta, kuin huonosti tehty CD.
     
  7. h0st

    h0st Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 04.04.2013
  8. antti-la

    antti-la Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2013
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovasti olis telkkarikuumetta täälläkin. Vanha sotaratsu Mirai 42" alkaa olla pikkuhiljaa matkansa nähnyt ja ihan mukavasti kyllä palvellut tämä vuoden 2007 halpisihme.

    Tässä vuosien varrella oon huomioinut, että Philips on tuottanut melkosen tyylikkäitä LCD-töllöttimiä, jotka on jopa kriitikkoiden silmissä poikkeuksetta pärjänneet hyvin, vaikka brändin tunnettavuus yhä jenkkilässä todella pieni. Monella suomalaisella on varmaan jäänyt paha maku Philipsin loppupään kuvaputkitöllöistä ja alkupään LCD-tuotteista ja sama parjaus tuntuu jatkuvan vielä nykyäänkin, että paskaa ovat mikäli kertoo suunnittelevansa Philipsin hankintaa. Tottako vai ei?

    2013 mallisto näyttää tyylikkäältä ja Ambilight on aina kiehtonut mua tosi paljon. Heikosti vaan löytyy oikein mitään sanottavaa kriitikoilta tai arvostelijoilta tästä uusimmasta mallistosta, muutama previkka lupaili ihan positiivisia, mutta revikoita ei oo vielä näkynyt.

    Onko jollain Plazalaisella jo kokemusta näistä? Tai kenties esittää mietteitä, miksi kannattaisi mielummin suunnata katseensa kohti jotain toista tuotetta? Sanottakoon jo etukäteen, että arvostan jokaista ajatuksen penninsä tähän konkurssiin nakkaavaa suuresti.

    Erityisesti malli Philips 55PFL8008S 55" herättänyt kiinnostukseni.
     
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 237
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Juu ei todellakaan ainakaan tässä suunnassa. Itsellä Philipsin 36" crt-tv lippulaivamalli vuosikertaa 2003. Yhden ainoa kerran varikolla käynyt, jolloin vaihdettiin tuliterä kuvajuovamuuntaja. Mitään muuta pienintäkään viaksi luokiteltavaa ei näiden vuosien varrella ole ilmaantunut. Kaukosäädinkin on yksi parhaista ja parhaiten kuosinsa pitäneistä joita milloinkaan on tullut omistettua. Liekkö metallirakenteella osuutta asiaan, kenties. Tv:n kuvanlaatu on yhä pelkkää nannaa (erityisen merkille pantavasti peruskanava katselussa) ja musta todellakin on pikimustaa. Vastaavan 36" crt-Sonyn myin kahden viikon katselun jälkeen pois välittömästi. Ei mitään jakoja Pixel Plus -tekniikan kanssa, ei edes vertailukelpoinen Philipsiin nähden, puhuttaessa crt-tekniikasta ja erityisesti tuumakoossa 36. Kilpailijoista Bang & Olyfsen sekä Loewe haastavat tässä mielessä Philipsin kenties ainoina kuvanlaadultaan.

    Käyttötunteja omalle Philipsille oli jo varikkokäynnillä kertynyt n. 25 000 ja tämä siis 6-vuoden katseluperiodille jaettuna. Kymmenen vuotta mittarissa kuluvan vuoden syyskuussa eikä hyytymisen enteistä tietoakaan. Luojan kiitos pidin pääni olla maksamatta yhdellekkään valmistajalle yhdestäkään littutöllöstä sen senttiäkään näiden vuosien saatossa! Vasta nyt pelonsekaisissa aikeissa siirtyä suurempaan tv:en kerta heitolla ja päätöstä venytän niin viime metreille saakka kuin suinkin pystyn ja kykenen.

    Philipsin 2013 LCD-LED -malleista itseä kiinnostaa tämä, vaikka Panasonicin tulenkin ostamaan lähes varmasti.
     
  10. h0st

    h0st Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. h0st

    h0st Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. SeaToSky

    SeaToSky Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaan hintaan Sonyn/Samsungin kanssa tarjoaa Philips 10" lisää kokoa. Mielestäni kuvanlaatu perinteisesti ollut paljolti verrattavissa Sonyyn mitä tulee esim. luonnollisuuteen. Ei paha...
     
  13. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 237
    Saadut tykkäykset:
    1 037
    Kylläpä vaan taas näytti Philipsin 55" lcd-led aivan helvetin hyvältä tuossa Tikkurilan Prisman viihdeosastolla (yläkerta), vaikka lievää harmaata mustan tilalla olikin havaittavissa ilmeisen selvästi valotuksen osalta ylisäädetyssä tv:ssä, jonka mallitunnusta en sitten tietenkään tähän hätään muista. Joku Pixarin "demo" rullasi näytöllä. Tuumakoko on kyllä aivan, ja absoluuttisesti pienin jonka edes yksiöön (tv:ssä kuin tv:ssä) kelpuutan. 65" ja siitä eteenpäin vaikuttaa jo ns. normaalilta. Hinnat suhteessa lcd-tekniikan laatuun em. tuumakoossa on tunnetusti suhteettoman järjettömiä.
     
  14. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Viimeksi muokattu: 18.08.2013
  15. Force

    Force Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jotain outoa mitä olen ihmetellyt: 65PFL9708 ja 84PFL9708 -malleissa on Passiivinen 3D.
    Juuri luin, että tästä oli Philipsiltä tiedusteltu, niin vastaus oli niinkin yksinkertainen kuin tämä: Ei ole paneeleita saatavilla, jotka olisivat Ultra HD-tarkkuudella ja yli 100Hz. Eli tuolla 100Hz:n paneelilla Aktiivitekniikalla yksi silmä saisi vilkkuvaa 50Hz-kuvaa johon Philips ei alentuisi. Aktiivitekniikka tarvitsee vähintään sen 200Hz paneelin. Philips lupasi, että Passiivisena 3D on tarkkaa kun nyt on kyseessä Ultra HD -paneeli.

    Itseäni huolettaa, että onko se juuri sitä samaa kuin halvemmissa, joista tulee itsellä pää kipeäksi muutamassa minuutissa. Olisi kiva päästä katsomaan ennen kuin tuon tilaan itselle. Parasta 3D:tä mitä olen koskaan nähnyt oli Sonyn aktiivinen 3D, mutta Sonyn kuva ei ole kovin elävää (kylmiä värisävyjä, kun vertaa Philipsin värinkäsittelyyn) ja kuva nykii ärsyttävästi.
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2013
  16. Zoolz

    Zoolz Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2013
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Passiivia pidetään silmäystävällisempänä ja paras vaihtoehto esim. lapsille (jos yleensäkään haluaa lasten 3D katsoa).
    Ultra HD on sinällään myöhemmin tarpeeksi syvyyttä antava kuvaan, joten 3D tulenee jäämään pois ja onkin jo lopetettu joitakin 3d-lähetyksiä.
    Passiivi Ultra HD antaa molempiin silmiin 2K, jos sille aitoa 3D tehtäisiin ja aktiivi olisi 2x4K, ei siis mahdollista nykyisin kuluttaja luokan telkkareilla.

    Itsellä on passiivi Philips (2011) ja aika vähälle on jäänyt 3D käyttö, mutta ei se vilku yhtään ja HD-kuva on hyvä ja levollinen kauempaa katsottuna. Jos nykyinen passiivi tuottaa (Force) päänsärkyä, on ongelma stereonäössä / silmissä ja se ei korjaannu, vaikka niitä pikseleitä skaalataan siihen lisää. Toki silmä on mukautuva elin ja siedätyshoidolla voi päästä ongelmista eroon hyvässä tapauksessa (huonossa ongelmat lisääntyy).

    Odota vielä hetki, niin tulee esille liikkeisiin noita uusia malleja ja testejä niistä. Käsittääkseni LG on myös sama paneeli, kuin Philips?
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2013
  17. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä digiexpossa ja huomasin pysähtyväni useaan otteeseen Philips PFL8008S ääreen ihastelemaan kuvaa.
    Ei kyllä hävennyt yhtään sonyn tai Sampan telkkareille ja hinta oli alle 2000€.

    Täytyy päästä jonnekin katselemaan tavallista tv-kuvaa eikä demomatskua, mutta tuo tuli yhdeksi vaihtoehdoksi ja se amblight oli kanssa ihan ok.
     
  18. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle kävi sitten niin, että meni 08/12 ostamani 2011-malliston Hiilipsi rikki takuuaikana. Eivät pystyneet korjaamaan kohtuuajassa, joten reilusti hyvittivät koko ostohinnan... olin maksanut siitä 40PFL8606T:sta 750 euroa, elikkäs tarvitsin uuden Tv:n jouluksi ja valitsin 140 e välirrahalla 2013 mallistosta 47PFL6008S:n. Hyvä kuva ja kaikinpuolin loisto-ostos sopivasti jouluksi :)