No vinkkejä tarvittais uusiin kajareihin

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana aa-hoo, 27.03.2013.

  1. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mutt hei mites ois vaikka genelekkien jotkut lattiakajarit?:)
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tiedät siis mitä haluat. Hyvä.

    Onko muuten Chorus Compact 682 huono ehdotus?
     
  3. petrive

    petrive Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ehdottomasti kannattaa ottaa huomioon muitakin suomalaisia aurelia ambera, amphion ja jos budjetti sallii harrin kaiuttimet. Niistä saisi tuota ulkonäköä ja harri räätälöi noita toiveiden mukaan

    Itselläni on amberat ja hyvällä vahvarilla ihan tyytyvinen olen ollut.
     
  4. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    71db: Chorusta en olekaan kuullut. Eikös sekin ole räsäsen käsialaa? Or hi-sarja ainaki on ihan ok kamaa, joskin seaksen elementtejä on hajonnut tutulla useita. Kiitos vinkistä vilkaisen choruksen mallistoa.

    Petrive: Amphionin pienimpiä olen kuullut ja ei oikein jäänyt mitään sanottavaa niistä. En muista malleja. Torneja olisi mielenkiintoinen kuulla. Kun taas Aurelia Ambera on kyllä mahtava kaiutin. Metsästin niitä käytettyinä ennenkuin ostin Regat, kun tuolloin ei ollut varaa uusiin amberoihin. Itseasiassa vieläkin on silmät ja korvat auki kyseisen kaiutinparin varalle.

    Tässä olisi suosikkini joita haluaisin päästä kokeilemaan tällä hetkellä: b&w cm sarja, monitor audio rx sarja. Näitä olen etsinyt käytettyinä koska ovat jo niin kalliit uutena. Cm9 pari olisi tarjolla 1550e.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    OR taitaa noita valmistaa, mutta muistaakseni Anders Wecktsröm on ne suunnitellut. Chorukset ovat kirkkaaseen päin kalleellaan ja sellaista soundia olit hakemassa, etkö? Bassotoisto on transflex-kotelon (transmissiolinjan ja bassorefleksin sekoitus) ansiosta hyvä koska elementti käyttäytyy kaikkein pienimmillä taajuuksilla suljetun kotelon tavoin, eikä "lepata" hallitsemattomasti kuten bassorefleksikoteloissa viritystaaden alapuolella.

    Chorus Compact 682 kaiuttimesta on kotiteatterijärjestelmässä se suuri etu että sitä voidaan täydentää Chorus Compact 662 -jalustakaiuttimella keski- ja takakaiuttimina. 662 on tavallaan 682:n yläosa, soinniltaan identtinen vaihevastetta myöten alimpia bassoja lukuunottamatta. Suomalainen fiksu kaiutin suomalaisella kaiutinosaamisella. :)

    Kotimaiset kaiuttimet ovat kauttaaltaan tasokkaita (kuten petrive tuossa vinkkasi). Kaiuttimet ovat niitä ainoita tuotteita jossa suomalainen osaaminen kilpailee muun maailman osaamisen kanssa. Tuotemerkkejä ja valinnanvaraa on pienessä maassa huomattava määrä. Jos jotain kotimaista yleensä ostaa niin minusta sitten kaiuttimet.
     
  6. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Mites ois Dali Ikon 6 MK2 ? Itse kuuntelin messuilla ja tykkäsin kovasti, eikäpä stereophile & whathifikään niitä todellakaan moittineet..
     
  7. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä olen tainnut kaikkea suomalaista kuulla, paitsi chorusta (nykymerkeistä). Eihän suomalaisilla edes ole huonolaatuisia tuotteita, kaiuttimiin ei käytetä hevosenlihaa :) .. chorus ehdottomasti menee kuunteluun kunhan jostain sellaiset löydän.
     
  8. Teijo

    Teijo Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa että sulla on oikea asenne tuossa kaijuttimien etsinnässä :). Itse komppaisin tuota dalin ikonin mk2:sta. Dalien yläpää on tunnetusti tosi kirkas joten se kannattaa kuunella omalla musiikilla jos mahdollista. kompressoitu tavara saattaa kuulostaa riipivältä. sähkösellä huonekorjauksella ja oikealla vahvistimella saa kyllä tuon levylle paskotun yläpäänkin kuriin. Dalin filosofiahan on olla aika laajalle säteilevä kaijutin varsinkin yläpäästä jolloin musiikki kuulostaa hyvältä muuallakin kun spotissa. Tämä näkyy mm.valmistajan toe in suosituksissa, mikä on 0 tai hyvin vähän. tässä kääntöpuolena se tietysti että pienessä kivihuoneessa ei ko kaijutin ole paras valinta. olen daleja kuunnellut eri tiloissa, ja todennut tuon edellämainitun. Mid basson osalta en nyt kuuta lupaa taivaalta. Hyvän vaïrranantokyvyn omaavalla vahvistimella saa kuitenkin paljon aikaiseksi tuolla osastolla. Choruksen 662:set olen joskus omistanut ja ei varmastikkaan huono vaihto ehto. Kuten ei mikään suomalainen metalli diskantilla ja suuntaimella varustettu vaihto ehto. Ne törmää kuitenkin samaan musiikin kompressointi ongelmaan kuin dalit. ylänpään osalta kuitenkin lopullisena suosituksena tuossa hintaluokassa pitäisin tuota ikonia.
     
  9. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisessä viestissäsi vielä kaavailit, hyvä että nyt on jo varma.

    Löytyisikö Gradientin mallistosta jotain. Vaikka 5.0? Vai onko liian pieni?
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.03.2013
  10. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohoh dalista puhuttu mutta menny ohi. Ikonia ja lectoria olen kuullut ja mulla jäi käsitys että se on tumma ja puuromainen ääneltään :) ... Siitä on herra tietää kuinka paljon aikaa, joten ei varmaan tekis pahaa kunnella uusiksi kerran meillä on eri käsitykset :eek: ...

    Teijo olisi kyllä mukava että ei unelmaspottia tarvitsisi alkaa etsimään, mutta nyt on niin mahdollisuus tehdä ilman hellasäröä ja kenenkään motkotuksia huonekaluista. Kaiuttimia voi tuoda irti seinistä jos tarvitsee, ja muut huonekalut voi laittaa uusiksi. Taitaapi olla puulevyä nuo seinät, vai kipsiä, mitä nykyään käytetään? Juuri valmistunut talo. Ikävä kyllä, naapureista en vieläkään päässyt eroon. Omakotitalo oli suunnitteilla mutta kaatui koko hanke eron myötä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.03.2013
  11. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Ei taida enää Weckströmillä olla mitään tekemistä näiden uudempien mallien kanssa vaikka AW-malliston onkin alunperin saanut aikaan. Tai noh, luonut pohjan toki.

    Itse isoilla Weckströmin lattiakaiuttimilla viimeiset ~15v musiikkia kuunneltuani voisin kyllä suositella pienempien mallien ja subbarin yhdistelmää, se on vaan monesti niin pirun paljon helpompaa saada bassopuoli toimimaan tilassa kun voi bassoelementtiä liikutella huoneessa, paitsi jos akustiikka sattuu olemaan viimeisen päälle kunnossa. Itseä on alkanut himottamaan KEF:n pari uutta pienempää mallia subabarin kaveriksi mutta ei siitä enempää tässä ketjussa...
     
  12. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kef LS50 tai Elac BS184
     
  13. juukelis

    juukelis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2006
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös Elacin lattiamallit jetillä kannattaa katsoa. Minkä kokoinen kuuntelukolmio tulee olemaan? Tai tila johon kaiuttimet tulee?

    Ihme tappelua jälleen kerran genelec vs muut. Kyllähän genet ihan hyvät on ja ottaisin jos ilmaiseksi saisin. Jos kaikki kaiuttimet kuulostaisivat samalta, eikä värittäisi ääntä, niin silloin ulkomuoto ratkaisisi. Eikä genet olisi tällöinkään ykkösvaihtoehdot. Toisaalta tietokonekaiuttimia jos tarvitsisin niin genet voisivat olla hyvät.
     
  14. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin että lähellä 35 neliöä on tämä olohuone ja tupakeittiö yhteensä kooltaan. Siitä n.20 neliöä olkkaria. Elacin diskantti on kyllä hyvä, mutta harmi kun enää ei ole sitä kampanjaa kuten verkkokaupalla oli. Hyvät elacit maksaa :/ ...
     
  15. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä kaiuttimia jengi on ehdottanut kiitoksia niistä! Suurinta osaa kuullut ja uusia merkkejä ei oikeastaan ilmaantunut paitsi nicholas brodyn ehdottamat :D .. Voisin kuvitella kuuntelevani Aureliaa, Elacia, Monitor Audiota ja B&W:tä ostomielessä. Taidan vaan tehdä niin, että ajan sen 800km edestakas reissun ja käyn kuuntelemassa hifiliikkeessä.

    Että ei turhaa tätä foorumia sotkettais näillä värikylläisillä ketjuilla niin kysyn kunnon vahvistimien omistajilta, että mitä merkkejä kannattaisi katsoa? Niistä minulla ei ole paljoa kokemuksia. Rotelin päätteen saisi tonnilla käytettynä, mutta olen käsittänyt että ne on d-luokkalaisia onko tosi? Kriteerinä 5 kanavaa. Etuseksi kaavailin denonin 500av tai sit vähän halvempaa denonia.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.03.2013
  16. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mihin tarvitset päätteitä? Perus Integroitu tai monikanavavahvistimissa löytyy sen verran puhtia kyllä tuollaiseenkin huoneseen. Kannattaa tosiaan katsoa käytettyjäkin, saisit sillä tuhannella kolmen tontun kaiuttimen. Täytyy vain muistaa että täydellistä kaiutinta ei lienee olemassa.

    http://www.saunalahti.fi/~tommive/
     
  17. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo täydellistä ei ole tehtykään. Kyllä minä käytettyjä kaiuttimia ihan samalla tavalla kyttään kuin uusien tarjouksiakin. Ja vahvistimia varsinkin. Minä kun luulen että se laiha ja laiska mid-basso johtuu osittain siitä että av-vahvarissa ei ollut tarpeeksi potkua.
     
  18. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites vahvistinpuolelle Av-vahvistin pre-outeilla ja siihen processor loopillinen integroitu vahvistin? Itsellä siis näin nykyisin ja pelittää omaan makuun hyvin.

    Mikäli kirkkaita kajareita halajaa, Stars and Stripesillä Elac FS 247 olisi halvalla käytetyt: http://www.starsandstripes.fi/
    Sivuilla lukee 1500€, mutta Hifiharrastajien puolella mainostivat varaston tyhjentämisen alta kaiuttimien lähtevän 1000€. Kannattaa kysellä vieläkö löytyy.

    Edit: Itsellä siis av-vahvarina Yamahan RX-V771 Mustasta pörssistä 399€ ja integroituna Creekin Evolution 5350 vajaa 900€ käytettynä.
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2013
  19. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin on tarkoitus tehdä. Oliko yammussa 4k tuki? Halpa jos siinä on preoutitkin! Noista elaceista sain tiedon eilen ja aion soittaa liikkeeseen kun se aukeaa. Toivottavasti ovat tallessa vielä.

    Rotelin 5x200w @8ohm pääte lähtis 900e, mutta se tosiaan taitaa olla sitä d-luokkaa. En varsinaisesti saanut vastausta siihen googlettamalla mutta jossain keskustelussa näin puhuttiin. A tai A/B luokan vahvari se tietty tarttis olla???
     
  20. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa RX-V771 yammussa ei ole tuota 4K läpivientiä, vasta uudemmassa RX-V773 joka on sitten jo vajaa 600€. Itse en kokenut tosin tarpeelliseksi, kun vielä en edes Full HD näyttölaitettakaan omista. 720p tykillä mennään.