uusi vahvistin vai aktiivikaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana E_LE, 29.03.2013.

  1. E_LE

    E_LE Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhasta setistä jäi vain kaiuttimet, vahvistin kuoli. Muutama Audio Pro Cinema C1: stä ja subbari jossa lukee ACE label B3. Kun Telkkukin vaihtui uuteen on pakko saada parempaa ääntä.

    Parilla sadalla saisi esim Yamaha RX-V373 , tuntui ihan hyvältä ja HDMI 14. ARC kiinnostaisi. Käyttö on TV:n ja elokuvien katselua, musiikin kuunteluunhan nuo eivät oikein passaa. Mutta käyvätkä enää edes BlueRay leffojen katselluun

    Vaihtoehtona olisi suurinpiirtein samanhintainen aktiivikaiutin pari ala Creative/Logitech

    Kumpaa tai mitä muuta suosittelisitte?
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2013
  2. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannatan tuota Yamahan vahvaria. Vastaava vanhempi itsellä. Kokonaislaatu parempi kuin Creative/Logitech -linjalla ja parantelu onnistuu jatkossa kajareita päivittämällä.

    (Aktiiveiksi suosittelen vähintään Beringereitä (googleta kehuttu tyyppi), mutta silloinkin pitää varmistua kytkentätävasta, että saa kakesta volan säädettyä helposti.)

    Pari hiukan parempaa jalustakajaria eteen ja nuo C1:set taakse, niin pikkubudjetilla ihan kohtuullinen lopputulos.

    (Toki itse kannatan 3 identtistä kajaria eteen ja samaa sarjaa taakse + kohtuullinen suljettu musasubbari, mutta noilla budjeteilla noin)
     
  3. E_LE

    E_LE Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä varmaan vahvistimeen päädyn. Tässä on nyt kokeiltu tietokoneesta lainatulla aktiivikaiutinparilla, ja meni jo hermot tuon volumen säätämisen kanssa. (TV on Panasonic TX-L42ET60Y). HDMI+ARC kykyisiä aktiivikaiuttimia ei taida juurikaan olla?

    Kävin Gigantissa vahvistinkaupalla, mutta myyjä valisti: "Onkyo ja Pioneer toimivat Panan kanssa paremmin yhteen kuin Yamaha". Mitenkähän lienee?

    Noita parin sadan vahvistimia näyttää löytyvän muitakin, esim verkkokaupssa Sony STR-DH520 tai Denon avr-1513. Olisi mukava kuulla Panan omistajilta, onko näissä tai Yamahassa tosiaan jotain toiminnallista pulmaa. Tai muuta syytä miksi niitä pitäisi välttää.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Panasonicin 30-generaation plasma ohjasi HDMI-CEC (Viera Link) kautta ainakin Denon 1912 vahvarin virrankytkentää, volumea sekä input valintaa kuin ajatuksen voimalla.
     
  5. E_LE

    E_LE Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia kommentista, tuo Denon AVR-1513 tuntui muutenkin sopivalta. www-keskusteluja lukiessa silmiin sattui kuitenkin tämä:
    http://www.avsforum.com/t/1409431/the-official-denon-avr-xx13-model-owners-thread-faq

    Siellä todetaan: HDMI, but no ARC. Näin siis vain mallissa AVR-1513, halvin. Jos ymmärsin tämän oikein, laitteiden yhteisohjaus toimii, mutta äänen siirtoon TV -> Denon tarvitsen vahvistimen ainoan optisen llitynnän. Tuosta HDMI 1.4 merkinnästä täytyykin olla tarkkana, ei taida tulla tästä kalua.