No vinkkejä tarvittais uusiin kajareihin

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana aa-hoo, 27.03.2013.

  1. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Mulla on vähän vaikka mitä ollut kotiteatterissa ja jossaki välissä se musiikki ja laatu rupes kiinnostamaan. Regan RS3:t oli edelliset mölytoosat ja niitten tilalle pitäis saaha jotain. Nämä olivat erittäinkin musikaaliset, eivätkä vaatineet vahvistimelta ihmeitä soidakseen todella hyvin, mutta silti jäin kaipaamaan potkua mid-bassoissa. Eli etsisin kaiutinta joka on kohtuullisen napakka soittamaan yläbassot, ei tarjoa puuroutunutta alataajuutta, ja on hyvin erotteleva ja ehkä hieman kirkkaan puoleinen ääneltään? Ei siis ääneltään tummia kaiuttimia kannate ehdottaa, joiksi ainakin itse luokittelen esim halppis sarjan tannoyt.

    Vahvistimeksi olen kaavaillut, koska kotiteatteri silti on tarpeen, Denonin av-etuvahvistinta sekä erillistä 5-kan päätettä (esim rotel). Subbarinkin olen aikeissa laittaa, mutta koitan kasata ensin kaiken muun valmiiksi. Valmiina löytyy tangentin paskoja surround kaiuttimia kolme kappaletta jotka saa toistaiseksi pärjätä kotiteatterissa. Nämä ei varmasti ole ykkössijalla.

    B&W 684 on ollut lähellä sydäntä, mutta kaipaan ehkä pikkuisen "enemmän".. Niissä on erottelukykyä sopivasti, kohtuullisesti potkua bassoissa, mutta vielä se viimeinen silaus puuttuu. Monitor audion BX-6:sta olen kuullut ehkä hieman huonossa tilassa, ja ne oli kovin bassovoittoiset mutta muuta niistä en juuri saanut irti. Ei pelkoa ainakaan siinä tilassa stereokuvasta nauttimisesta.

    Pienenä lisänä mainitsen, että en asu kehä kolmosta lähelläkään, ja hifiliikkeeseen on matkaa ihan liikaa, joten postimyynnillä täytyy pärjätä ja luottaa toisten sanoihin. Näin on menty muutaman kerran ennenkin ja ei ole tarvinu pettyä.

    -Antti-
     
  2. korvakulta

    korvakulta Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2013
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    genelec 8040x2 + 7060B subbari
     
  3. Rascalking

    Rascalking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen kuin mopot lähtee käsistä, niin missä hintaluokassa nyt pyöritään? Vai onko se juuri tuo B&W 684 hintaluokka?
     
  4. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo hintaluokka on siinä tuhannen euron molemmin puolin. Ei kuitenkaan lähelläkään kahta tonnia. Kiitos ei geneleceille ja muille studiomonitoreille. Niille on omat käyttötarkotuksensa.
     
  5. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän rajoittava näkökulma. Huolimatta "studiomonitoriudesta" Genelecit kyllä pieksee suuren osan ei-studiomonitoreista äänenlaadussa. Vai tarkoititko että kun ne kelpaa ammattilaisille niin ne on sulle liian hyvät? Jos äänenlaatu on hyvä, niin eikö ole ihan sama vaikka ne kajarit olisi tarkoitettu ensisijaisesti linnunpöntöiksi.
     
  6. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelecit on minusta vastenmielisiä kuten niistä joka foorumilla vouhottavat samat ihmisetkin. Ne ovat rumia, ja olen kyllä kuunnellut niitä useasti enkä saa niillä mitään hyviä fiiliksiä aikaan. Musikaalisuutta haen kuitenki takaa, en hae kaiuttimia jotka toistaa kaiken niinku se on studiosta lähteny. Ei sen enempää varmaan tarvii perustella? Mainittakoon vielä lisäksi että kaiuttimien pitää olla tornimalliset lattiakaiuttimet. Gene-miehet äläkää vetäkö herneitä nokkaan ei se huono kaiutin ole, mutta minulle ei sovi se on todettu.

    http://www.vaasanykkosradio.fi/store/index.php?main_page=product_info&cPath=293_295&products_id=4888
    Nämä pisti jotenki silmään.

    Usherin S-520-II oon kuullu paljonkin ja niissäkin on omalla tavallaan makea soundi, mutta ne ei minusta ole kovin hyvin erottelevat. Mitenköhän sitten isommissa malleissa?
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mene Musiikin.com. Ko. kauppa myy ainoastaan "musikaalisia laitteita" ja onpahan kieltäytynyt antamasta laitteitaan testattavaksi Hifimaailmaan, koska ko. julkaisu ei arvostelisi oikeita seikkoja kuten esimerkiksi laitteen musikaalisuutta.
     
  8. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ikävä kyllä en pääse sinne saakka mutta onpas mielenkiintoinen tarina. Menty ehkä jo äärimmäisyyksiin. :) Aika eriskummallinen valikoima näyttäis olevan tarjolla. Ei sinänsä herätä mielenkiintoa mutta pitäis päästä kuulemaan tottakai. Pikkusen voi kääntyä meikäläisen kelkka kohti perinteisempiä kaiutinvalmistajia.

    Kaiutinarvosteluiden kirjoittaminen on muuten varmaan aika hanurista. Täytyy osata pukea kuulemansa sanoiksi ja ihmisillähän on eri mielipiteitä siitä miten haluaa kuulla musiikkinsa.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2013
  9. Rascalking

    Rascalking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos kaiuttimet soivat omaan korvaan hyvältä, sopivat vielä budjettiin ja ulkonäkökin miellyttää, niin silloin ollaan oikeillä jäljillä. Ja tässä tapauksessa kun ei ole kuuntelu mahdollisuutta, niin pitää yrittää kaivaa tietoa jostain ja tukeutua omiin aiempiin kokemuksiin, mutta silti täyttäen nuo muut kriteerit.

    Jos omasta mielestä Genet eivät mahdu noihin kriteereihin, niin silloin minusta ei pitäisi niitä edes valita vaikka ovatkin Genelecit. Jotkut pitävät jotkut ei, ja se ei ole väärin, niin se vaan menee. Ja vaikka Genet nyt soikin hyvin, niin silti kyseenalastaisin hankinnan jos ne eivät vaan mitenkään istu silmään, kuitenkin tavallaan isohkosta hankinnasta on kyse. Sama asia melkein autossa, vaikka auto olisi kuinka täydellinen ja maailman testien testivoittaja, niin en välttämättä menisi sitä hankkimaan jos se ei miellytä omaa silmää mitenkään. Mielipide asioita ja tämäkin on vain yksi niistä. Meitä on moneksi...
     
  10. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tovin kun noita JBL katseli niin ne alkoi näyttämään naisen sukupuoli elimiltä. Muuten olis voinu olla kyllä kiinnostava vaihtoehto. Mutta onhan se vaginakin kaunista katseltavaa? :D B&W CM8 tai CM9 tilaisin varmaan suoriltaan kotiin ilman sen kummempia koekuunteluita, mutta ne sattuu olemaan hinnaltaan aivan liian kalliit. Ja tosiaan minulla on täysin uusi asunto nyt, ja en ole tänne vielä minkäänlaista settiä pystyttänyt, niin varmasti tulee olemaan haasteita vastassa. Tällä kertaa saan laitettua kaiuttimet kuitenkin järkevästi eikä tarvi tehdä kompromisseja. Tila on kohtuu iso, johtuen olohuoneesta jossa tupakeittiö. Kuuntelupaikka ei silti kaukana kaiuttimista. Vähän on vielä tämmöinen hallimainen olo ja joka puolella kaikuu, kun ei ole sen kummemmin ehtinyt sisustamaan.
     
  11. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli alkuperäisistä kriteereistä jäi siis puuttumaan "jos ulkonäkö ei miellytä niin ihan sama miltä kuulostavat". Jätettiin vaan sanomatta mikä se vähemmän miellyttävä ulkonäkö on.
     
  12. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko vielä tuhannen euron kaiuttimissakaan kunnollisia torvia? En ole torvia kuullut kuin kerran, ja sekin kaiutinpari maksoi 10000e. Kuulosti kyllä kieltämättä hyvälle.
     
  13. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Miten se kaiutin pieksee toisen? Simexit ok, mutta muut hifi kaiuttimet? Jos ne Genet kuulostaa toisen mielestä huonolta ei ne silloin piekse mitään. Se on ihan henkilökohtaista. Ei edes läheskään kaikki "ammattilaiset" käytä Genejä.

    Mitä mallia oikein katselit ja miten kova kiima oli?

    Mutta jokatapauksessa lähes kaikki kaiuttimet 1k€ luokassa alkaa olla melko laadukasta tavaraa, kompromissejä toki jossakin.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2013
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos oikein muistan, niin se testi, mihin musiikin.com ei antanut laitetta, oli joko vahvistin tai cd-soitin -testi. Kaiutintesti mielestäni ei.
     
  15. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anteeksi, luulin että Genelecien keskimääräistä parempi äänenlaatu on ihan univeraali totuus. Ja kun sanoin "suuren osan", tarkoitin "suuren osan" en "kaikkia". "Suuren osan" voi lukea halutessaan "testeissä sijoittuu yleensä kärkikolmannekseen". Jos et itse pidä esim. Genelecien äänestä, mutta valtaosa ammatikseen niistä kirjoittavista ja arvostelevista pitää, niin uskon mieluummin heitä kuin sinua.

    Mutta menee aiheesta, alkuperäinen ihmetelmäni liittyi lähinnä siihen miksi kysyjä sulki suoraan pois "studiomonitorit" jos äänenlaatu oli korkealla kriteerilistalla.
     
  16. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bumer: Malli oli studio 580. Tiedän kyllä jbl:n maineen varsinkin autopuolen poikien suosikkina, mutta kun tuon kaiuttimen näin testissä menestyneen niin siitä heräsi mielenkiinto. Tosin se torvi siinä vähän epäilyttää, ettei vaan olis sellainen cerwin vegamainen "kännissä ja täysillä" torvi joka ei hiljasella soi kovinkaan hienosti? Kuullahan tuota pitäis tietenki. Olen ihan vasta eronnut joten voihan se vaikuttaa siihen mitä haluaa nähdä :D, mutta katsoppas itse kuva jbl:stä.. Linkki löytyy tuolta vähän aiemmista viesteistä.

    Arpa: Tiedätkö kaiuttimesta muuta ominaisuutta kuin "äänenlaatu" ? Jos Genelec sinun mielestä tarjoaa KAIKKEA, ja on KAIKKIEN ihmisten korviin miellyttävä, niin miksi meille kaikilla ei sitten ole GENELECCEJÄ? Tästä en halua mitään gene-taistelua taas tehdä joten voitko sanoa nyt sen viimisen sanasi kerran se on sulle pakkomielle ja mennä lukemaan jotain muuta topiccia. Suosittelen avartamaan näkemystä muillakin merkeillä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2013
  17. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niinhän he pitävätki, yhtälailla kuin B&W ja JBL kaiuttimista. Joita on myös studiotkin käyttää maailmalla reippaasti enemmän kuin Genejä.

    Pointti on nyt se että Genelecit on hyviä siinä missä muutkin kaiuttimet, mutta eivät ole ylitse muiden.
     
  18. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti kyseessä on retorinen kysymys. Mistä olet saanut päähäsi että mielestäni Genelecit ovat absoluuttisesti parhaat kaikuttimet kaikkeen kuunteluun? Genelecit otin vain esimerkiksi koska ne lienevät täällä palstalla parhaiten tunnettu studiomonitori. Etkä ole antanut vielä ainoataan varsinaista syytä miksi "studiomonitorit" ovat tarkoitettu johonkin muuhun. Varmasti sinulla on hyvä syy ja kriteerit miksi ne eivät sinulle sovi, mutta kun et vaan suostu sitä asiaa kertomaan.

    Minulla ei itselläni edes ole Genelecejä, eikä minulla ole mitään intressejä houkutella muita niitä ostamaan. Alkuperäinen ihmettely kohdistui siihen, että hait suhteellisen tarkoin kriteerein (pelkästään äänenlaadullisin huom.) kaiuttimia, mistä useimmat sopivat "studiomonitori" kaiuttimiin. Et sanallakaan sanonut että esim. suuntaavista aktiivikaiuttimista ei ole seuraavalle kierrokselle. Miksi kysellä neuvoja jos torppaat ne vain toteamalla että ei käy. Tunnut näköjään itse tietävän sittenkin parhaiten (kuten me kaikki), mutta jätät kriteerit pimentoon.

    Ja voi nyyh sentään, tuleeko sulle paha mieli kun luen tätä topikkia? Opettele itse ilmaisemaan itseäsi paremmin niin ei tarvitse lueskella minun tai muiden turhaan sinun topikkiisi kirjoittamia ehdotelmia ja ihmettelyjä.

    Ja voit jättää lukematta kaikki "Genelec" sanat viestistäni, Genelec ei tosiaan ollut se viestini varsinainen asia.

    Kiitos tästä tiedosta. Alkuperäinen kysyjäkin on varmasti iloinen tietäessään että jopa Genelecit eivät ole muita huonompia kaikuttimia.
     
  19. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin se vain piti päästä se viimeinen sana sanomaan. Kerran tartuit tuohon studiomonitorisuuteen niin sanon nyt vielä kerran sen, että haluan kotiteatteriini erillisen etusen, järeän päätevahvarin, jotkin persoonalliset lattiakaiuttimet. Eikö ole tarpeeksi selvästi ilmaistu? Jos et eroa tiedä niin menehän kuuntelemaan johonkin liikkeeseen. Ja jos otat nokkiisi näin pahasti siitä että en halua sinun suosittelemaa kaiutinta niin siinä ota vaan mutta älä tule tänne häiritsemään. Pyysin jo kerran jättämään rauhaan ja nyt toisen kerran, luulisi menevän jo sanoman perille? Edes todellisilla gene-harrastajilla varmasti noin paljoa ahdista se että nyt on ísompi setti hakusessa.
     
  20. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Täysin kyllä samaa mieltä.. Omaan päähäni ei mahdu jos joku ei halua genelecejä syystä tai toisesta niin silloin niitä v*ttu ei halua. Miten näin yksinkertainen asia ei mene jonkun kaaliin.