007 Skyfall (James Bond 23) (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 12.01.2011.

  1. sundman

    sundman Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi voi... Kaikkea paskaa sitä tehdäänkin.

    Lähdetäänpä kässäristä; kliseet, ohuet/epäkiinnostavat henkilöhahmot, leffakäsikirjoituksen peruskurssilla opetetut kikat, rekanmentävät juoniaukot ja epäloogisuudet vielä menee, mutta kun aletaan tehdä viittauksia aiempiin Bond-elokuviin niin metsään mennään ja lujaa. Viittaukset eivät olleet hauskoja eivätkä edes tarpeeksi nostalgisia. Lähinnä tuli mieleen että leffa on vain yksi iso mainos; "Muistatko tämän Bond-hetken?". "Osta blu-ray boksi juhlavuoden kunniaksi!" Ei kiitos.

    Kuvaus on samaa luokkaa, nättiä mutta täysin hengetöntä eikä tue tarinaa tai mitään muutakaan. Näytti lähinnä joltain Shanghain matkailumainokselta.

    Lisäksi leffa ei osaa päättää että aletaanko taas luisumaan Brosnanin aikaiseen huonoon camp-paskaan vai jatketaanko Casino royalen linjalla. Arskan one-lineritkin ovat parempia kuin Graigin.

    Bardemin roolihahmo on "oiva" sekoitus Hannibal Lecteriä ja No country for old menin pahista, ihan hirveää. Dialogi on jonninjoutavaa paskanjauhantaa ja elokuvan loppuhetket ovat jo niin kornia tavaraa että itku tulee. Ehkä vielä voisi mainita että leffa on äärimmäisen tylsä, nukahtaminen ei ollut kaukana. Toimintakohtauksissa ei ole jostain syystä mitään imua.

    Näyttelijäosastolla Naomie Harris ja uusi Q Ben Whishaw vetävät niin alta lipan että ahdistaa. Ihan kuin suomalaista elokuvaa katselisi, niin tönkköä vuoropuhelua ja kehonkieltä.

    Plussaa muutamasta erittäin hienosta kuvasta.

    1,5/5 asteikolla 0-5.
     
  2. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Koita nyt supersuvaitsevassa ihanuudessasi suvaita myös niitä jotka ajattelevat asioista eri lailla kuin sinä. Vai eikö suvaitsevaisuus olekaan muuta kuin samanmielisten suvaitsemista. Alkavat olla todella kuluneita nuo natsi/sovinisti/rasisti-heitot. Eivät kuulu tähän päivään... ;)
     
  4. sundman

    sundman Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä. Elokuva oli mielestäni huono. Ei taas mikään hienoin tai järkevin arvostelu minulta, mutta varmaan ihan riittävästi perusteluja.

    Miksi pitää heittää tällaisia kuvia?
     
  5. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun porukka puhuu, miten moni juntti täällä puhuu, niin on helppo todeta heidät kouluttamattomiksi rasisteiksi. Ei siinä ole suvaitsevaisuudesta kyse kun toteaa miten asia on, varsinkin kun vastapuolelta tulee vaan homofobiaa, rasismia ja naisvihaa.
     
  6. sundman

    sundman Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä tuli mieleen että onko 300-leffa äärimmäisen homofobinen vai juuri päinvastoin, öljyttyjen miesvartaloiden kauneuden ylistyslaulu?
     
  7. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Kyllä on kapea näkökulma jos vanhoista Bondeista tykkäävä on heti naisvihaaja. Ne nyt ovat vain omistasi eriäviä mielipiteitä eivätkä ole yhtään enempää väärässä kuin sinä.
    Teillä maailmanparantajilla on semmoinen säälittävä tapa tuoda oma mielipiteenne esille universaalina totuutena. Vähän niinkuin kiihkouskovaiset jotka "tietävät" että maailmankaikkeus luotiin 6000 vuotta sitten. Yritä nyt siinä sitten käydä rakentavaa dialogia kun heti haukutaan paskaksi. Eri ihmiset vain pitävät eri asioista, kuten vanhoista Bondeista. Mitä pahaa se tuo sinun elämääsi jos Connery tai Moore kaataa naisia kuin heinää ? Ja ettei menisi ihan OT:ksi niin en pidä viimeistä Bondia ihan paskana. Parempiakin vain on olemassa.
     
  8. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Kai se on sitten junttia ja kouluttamatonta kun ei pidä tätä uusinta Bondia niin erikoisena mestariteoksena. Hienon näkönen mutta juoneltaan onneton ja puhdasta tyhmyyttä sisältäviä kohtauksia sisältävä.
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erinomaisesti otettu taas koko juttu kontekstista irti. Katsotaanpas kenelle olin tuon kommenttini sanonut, eli sivun mittaiselle määrälle heittoja neekereistä, homoista, lesboista (mukaanlukien aina yhtä nerokas heitto Tarja Halosesta) sekä viittauksia Jani Toivola homofobiaan.

    Eli mitenkään ei ollut kyse itse elokuvasta pitämisestä tai sen inhoamisesta. Totta kai jokainen saa olla mitä mieltä haluaa leffasta, mutta jatkuvaa takapajula puhetta alkaa käydä hieman pitkäveteiseksi lukea.
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toisaalta, samoin käy myös korostetun alentuvan ja alleviivatun absoluuttisesti oikeamielisen "rasismin vastustus puheen" kanssa. Jos ilmenee jotain aikuisten oikeasti hirveää, kannattaa painaa Report Post -nappia ([​IMG]). Mode sitten päätelköön, että onko kyse äärioikeiston vihahyökkäyksestä, eri mieltä olemisesta, mielenterveydellisistä haasteista vaiko tietoisesta trollauksesta.

    Voit koska tahansa laittaa omasta mielestäsi toivottomat tapaukset estolistalle. Kätsysti klikkaamalla linkkinä toimivaa nimimerkkiä ja valitsemalla: Näytä profiili > Lisää estolistalle. Voit edelleen lukea heidän viestinsä, mutta se vaatii aina viestien yksitellen auki klikkaamisen.
     
  11. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaikin puolin hyvä leffahan Skyfall oli. Viihdyttävä? Erittäin. Epärealistinen? Tietysti. Eli kaikkea mitä 007:lta on lupa ja pitääkin odottaa, kuitenkaan Brosnanin näkymättömiin autoihin palaamatta. Eriryismaininta loppuun rakennetuista "back to the future" koukuista mitä minä en ainakaan elokuvaa katsoessa heti arvannut.

    4/5.
     
  12. Deleted member 16400

    Deleted member 16400 Guest Guest

    No jos asiaa kysytään Elitistin "tupakoivilta humanisteilta" niin se oli "fasistinen". Itse kuvittelen Elitistin arvostelijat sen yhden baskeripään kaltaiseksi, jolla on vänkä poskiparta.
     
  13. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    No nyt se sitten varmistu:

     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  15. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Bond - Blu-ray-boksi (23 leffaa) on nyt katsottu, Skyfall viimeisenä ja kylläpä yllätti positiivisesti! Tympeän Quantum Of Solacen - jälkeen valtava parannus ja paras Bond sitten Roger Mooren vuosien. Rauhallisen tyylikäs kamerankäyttö (jopa kamera paikallaan silloin tällöin ja laajakulmalinssejäkin käytetään!), hyvä musiikit Adelen ärsyttävää yliarvostettua tunnaria lukuunottamatta, erittäin hyvät ja hyvin valitut näyttelijät tärkeimmissä rooleissa ja mielenkiintoinen tarina, jossa on rauhallisia suvantokohtia niin, että toimintakohtaukset tuntuvat jossain eikä niihin turru. Tykkäsin paljon enemmän kuin uskoin voivani pitää 2000-luvun Bondista. Nyt kiinnostaa kyllä SPECTRE (sekin Sam Mendeksen ohjaama). 18.9. olisi Neloselta tulossa…
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Oma ranking:

    1. Roger Moore (syntyi Bondia esittämään kuin Harrison Ford Indiana Jonesia/Han Soloa)
    2. Sean Connery ja Daniel Graig (oikein päteviä Bondin esittäjiä molemmat)
    4. Pierce Brosnan ja Timothy Dalton (menettelee)
    6. George Lazenby (onneksi ei sentään pilaa muuten mallikasta Bond-leffaa)

    Vaikka George Lazenby oli heikko esitys Bondina, niin On Her Majesty's Secret Service on minusta yksi parhaista Bond-leffoista.

    Daniel Graig on "Jack Bauer" -Bond. :p