Topgield vai HDThunder HD boksiksi

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana HR..., 21.03.2013.

  1. HR...

    HR... Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Topfield CRC-2400
    HDThunder 5220 sr

    Aika tylyä luettavaa on kokemukset digibokseista mutta jos sellainen on pakko saada niin olen ajatellut että sitten jompi kumpi noista. Mutta mikä on raadin näkemys kumpi?
     
  2. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mietin minäkin puoli vuotta sitten, kun tuumin minkä HD-boksin hankkisin. Päädyin HDThunder HD5220SR:ään.

    Näistä Topfieldin HD-bokseista ei ole mitään kokemusta, mutta HDThunder 5220SR on toiminut puolisen vuotta melkein ongelmitta. Yksi ongelma koko aikana - viikko sitten jumitti totaalisesti, kun pysäytin tallenteen katsomisen useiksi minuuteiksi. Sen jälkeen täysin jumissa ja piti sammuttaa virtakytkimestä, kun ei totellut kaukosäädintä eikä edes etupanelin on/off kytkintä. Jatkossa pysäytän kokonaan, samasta kohdasta pääsee silti jatkamaan. Kellonaika siinä resetoitui ja piti laittaa uudelleen paikalleen, muuten kaikki lähti toimimaan ja kaikki tallenteet ja asetukset olivat tallessa. Sen verran tyytyväinen olen tuosta huolimatta ollut toimivuuteen, että ostin eilen toiseen telkkariin Topform TF5221:n, johon juuri laitoin uusimman ohjelmiston v. 2.61.

    Käytössä antenniverkko, SD:tä Kivenlahdesta UHF:llä ja HD:ta VHF:llä Oulunkylästä. Kaapelista ei mitään kokemusta. Maksukorttia en käytä HDbokseissa, PlusTV:tä katselen Topparin PVRt5100HDMI:ssä, kun jotain maksutta lähettävät. Kannelmäen Prismaan jäi muuten eilen poistohyllyyn vielä 1 kpl samanlaista TF5221:stä hintaan €299. Normaali 2 v. takuu, pikkukaukosäädintä ei tule (SR:ssä tulee) ja joudut itse vaihtamaan firmiksen - se 2.55, jolla se tulee, on myyjänkin mukaan täysp.ska. Päivitin heti kanavahaun ja perusasetusten jälkeen v. 2.61:een ja 'heittämällä' meni.

    Kuvan laatu on erinomainen myös SD:llä, ei lämpene kuten vanhat Topparit, selittyy varmaan osittain sillä, että verkkomuuntaja on ulkoinen (12 V /3A DC).

    Käyttöominaisuuksissa HDThunder häviää joissain kohdin vanhoille SD-Toppareille - tallenteesta ei voi leikata pois alusta/lopusta (käytän tallennuksen alussa ja lopussa 3/5 min extraa, joista leikkaan ohjelmana kuulumattomat osuudet pois), katselussa ei voi hyppiä määrittelemällä ohjelman kohtaa prosentteina tallenteen pituudesta, tap:eja ei voi käyttää (eli EPG:tä ei voi vaihtaa, mutta onneksi on hyvä jo sellaisenaankin ja pesee SD-Toppareiden omat EPG:t mennen tullen)

    Ja LAN-liitäntää ei ole (eikä mielestäni tarvitakaan).
    En osaa HDThunderia verrata CRC-2400:aan, mutta täällä lukemani kokemukset saivat aikaan sen, etten jälkimmäistä edes harkinnut!

     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2013
  3. HR...

    HR... Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Kiitokset asiallisesta vastauksesta. Thanks
     
  4. kazzo

    kazzo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.08.2012
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Topfieldin uusista bokseista kuulin, että ei ole enää muuta samaa kuin nimi. Aiemmat boksit olivat kuulemma paljon laadukkaampia.
     
  5. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mut sehän on hyvä että ei ole muuta samaa kun nimi, koska uutta topparikin haluaisi tuoda. Itsellä on sellainen fiilis että Toppari olisi jämähtänyt paikoilleen kuten Nokia oli älypuhelimissa.
    Itsellä on kaksi topparia 2400 ja 1400. Ihmetellä täytyy minkä takia käyttöliittymä on niin vanhanaikainen että tulee mieleen vuosia sitten myydyt boksit. Tosin mitäs sitä toimivaa muuttamaan. Paljon hyvää puuttuu esim. TAPpeja ei saa jolla saisi todella hyvän EPG:n, tosin tälläinenkin malli löytyy.
    Thunderista ei voi kertoa mitään koska en ole koskaan kokeillut.
    Toppari on hyvä perus HD boksi.
     
  6. rkr

    rkr Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2013
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    1400 sarjalaista kokeilleena en voi yhtyä tuohon näkemykseen. Laitteesta puuttui niin paljon ominaisuuksia joita jo 7 vuotta vanhassa Humaxissani oli että puhuisin mieluummin karvalakki kuin perus boksista.

    Thunderista sopii kertoa kokemuksia, seuraava boksi on edelleen hakusessa.
     
  7. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko nyky-Toppareissa (1400/2400) säilytetty vanhoissa Toppareissa oleva "prosenttihyppy" ja tallenteen leikkaus alusta/lopusta (ja miksei keskeltäkin, vaikkei se mielestäni ollut kovin toimiva, kun mainoksia poistaessa meni ikävä kyllä aika usein 'lapsi pesuveden mukana' eli se ei tottele määritettyä leikkauskohtaa riittävän tarkkaan)?

     
  8. HR...

    HR... Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    No HDThunder tuli sitten hankittua ja muutaman illan kokeilu takana. Laite on ihan ok ja siihen olen tyytyväinen, SD lähetyksistäkin saa nyt paljon siistimmän näköistä kuvaa joten ”hyöty” ei rajoitu pelkästään HD lähetyksiin. Eräs asia mikä on vielä kokeilematta ja joka vaikutti boksin vaihtoon on monikanava-äänien välittyminen. Joissakin hyvin harvoissa Yle:n HD ohjelmissa on sitä saanut kuunnella kun on käyttänyt televisiossa olevaa vastaanotinta. Kytkin kaikki HDMI piuhat televisioon ja televisiolta optisesti digitaalinen ääni vahvistimelle. Noin kytkettynä näytti kuitenkin olevan että vahvistimelle asti tulee ääni aina vain ”Pro Logic” koodauksella ja jotta myös ”Dolby Digital” välittyisi pitää ääni kytkeä suoraan digiboksilta vahvarille. Ei sinänsä haittaa mutta miksi ihmeessä, onko tässä takana jokin fiksu Sonyn politiikka siitä että heidän laitteistaan saa digitaalisen monikanava-äänen mutta muiden laitteista sitä ei saa tulla, vai onko television asetuksissa nyt jotain, omituista että näin on, eikö sen äänen pitäisi läpikytkeytyä noin vain.

    Eräs piirre tuossa HDThunderissa kuitenkin aiheuttaa kitkaa. Jos nimittäin ajansiirron tai nauhoituksen ollessa päällä kytken boksin pois päältä tulee vastata joihinkin kyllä/ei kysymyksiin – liian mutkikasta. Vanha Samsungkin esitti kysymyksen silloin jos nauhoitus oli päällä, mutta jos siihen ei vastattu se sammutti itse itsensä nauhoituksen päättyessä. Tässähän ei ole mitään ongelmaa itse digiboksin käytön kannalta, mutta koko kotiteatterin käyttö kun vaatii neljän eri laitteen hallintaa on yliesikaukosäädin välttämätön ja sitä käyttäessä digiboksi jää usein päälle, mistä seurauksena se taas seuraavan kerran komennettaessa laitetta päälle meneekin pois päältä. Ajan siirron yhteydessä tämä propleeman pystyy välttämään laittamalla yleiskaukosäätimen lähettämään ennen pois päältä komentoa komento ”live” tilaan siirtymiseksi.
    Probleema siis koskee lähinnä laitteen pois kytkemistä tallennuksen ollessa käynnissä. Eräs toisaalla ehdotettu ratkaisu on tietenkin EPG:stä joka kerta erikseen ohjelmoitu nukahtaminen, mutta selitäppä tuo vähemmän tekniikasta kiinnostuneille perheen jäsenille. Digiboksin kaukosäätimenkin voisi kai jotenkin uudelleen ohjelmoida ohjaamaan myös muita laitteita mutta epäilen yltääkö se helppokäyttöisyydessä markkinoiden parhaalle tasolle. Ainoaksi ratkaisuksi joka tulee mieleen jää laitteen pitäminen koko ajan päällä. Tämäkään ei ole hyvä ratkaisu sillä jos boksin ”duty-cycle” muuttuu sanotaan 25%:sta 100%n, tarkoittaa se laitteen käyttöiän putoamista neljännekseen ja vikaantumisten nelinkertaistumista. Niin että olisiko tuohon jollakulla vielä jotain ideaa?

    Sinänsä laite siis vaikuttaa tähänastisen kokemuksen perusteella hyvältä ja kokokin on mukavan kompakti, ei varmastikaan sen huonompi kuin se toinenkaan vaihtoehto. Miksi sitten päädyin HDThunderiin, no ihan siksi kun ei löytynyt liikettä jossa olisi ollut molempia saatavilla, sen toisen merkin kovalevyjä sekä myös digibokseja. Muutenkin tässä mallivalinta tuli sen mukaan mitä kauppiaalla sattui (yksi) kappale olemaan. Miten nuo viihde-elektroniikan kivijalka kauppiaat voi pärjätä myymällä pelkkää ei-oota ja voidaan tilata. Minä voin tilata samat asiat poistumatta kotoa ja vielä halvemmalla. Hankkisivat tuotteita sinne kauppaan mitä myydä. Tiedän kyllä ne kustannuspaineet, mutta jos ei tule kauppaa, niin silloin on parasta hankkiutua kaikista kustannuksilta eroon lopullisesti.