Vuonna 85 (2013) (Timo Koivusalo, Riku Suokas / Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen, Miina Maasola)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.01.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä. Tommi Turmiola törmää elämänsä rakkauteen Karoliinaan kesäisellä Pyynikin rannalla Tampereella. Yhteisen yön jälkeen heidän tiensä eroavat Karoliinan lähtiessä viettämään festivaalikesää. Tommi päättää hylätä entisen elämänsä konepajalla sekä tyttöystävänsä Ellun ja lähtee Datsun 100-A:n turvin etsimään suurta rakkauttaan suvisesta Suomesta, oppaanaan vain muutama tiekarttaan kajaalilla piirretty viiva. Kiihkeä etsintä vie Tommin lopulta Tukholmaan saakka.

    Lokomolta lopputilin ottanut Palle perustaa ravintolan, jonka lavalla juuri kitaran ostanut Mauno haaveilee vielä jonain päivänä soittavansa. Sorvin ääressä yhä jatkavat Ruba, Iso G ja Tapparan mies unelmoivat nelostuopista heti, kun kellokorttikone vain antaa armon.Maunon ja Ellun isä, Komisario Peppone, yrittää pitää Tampereen kadut puhtaina rikoksista, kummastellen vakaan nokialaisen kumitehtaan kummallista päähänpistoa, sekoittaa selvä bisnes johonkin mukana raahattavien puhelimien kanssa puuhasteluun. Eräänä marraskuisena yönä Tommi palaa takaisin Tampereelle ja löytää vihdoin kaipuunsa kohteen Karoliinan, mutta liian myöhään. Karoliina on mennyt yhteen Tommin parhaan ystävän Pallen kanssa ja Tommille on varattu vain bestmanin rooli heidän häissään.

    Voiko onni olla olkatoppauksia suurempi vai onko Tommilla vielä toivoa? Ihmiskohtalot kiertyvät yhteen neljäntoista päivän ja yön aikana, kunnes seuraava yö onkin jo se, joka saapuu päälle lailla pommikonelaivueen... Vuonna 85 on tarina ystävyydestä, intohimosta, petoksesta, rakkaudesta, Lokomon duunareista ja hauskanpidosta. Juice Leskisen, Popedan ja Eppu Normaalin sävelet vievät meidät vuosikymmenelle, jolloin kuumaa kesää pidempi oli vain takatukka. Elokuva pohjautuu samannimiseen musikaaliin, joka on Suomen teatterihistorian katsotuin kotimainen musikaalikantaesitys. Tätä kirjoitettaessa sen on nähnyt yli 250.000 katsojaa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 25.01.2013
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2013
  2. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Teatteriversio on nähty Tampereella, ja se oli varsin hyvä. Asiaan tietty vaikuttaa se että liikuttiin oman nuoruuden ajassa ,maisemissa ja musiikissa. Elokuva kuuluu "pakko katsoa" sarjaan vaikka aina vähän epäilyttää kuinka hyvin teatteriversion tunnelma on saatu siirtymään.
     
  3. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämä oli toinen elokuva, jonka ajauduin katsomaan parisuhteen parantamisviikkoina.

    Elokuva on puolitoistatuntia surkeaa kesäteatteria elokuvasovituksena. Mitään positiivista sanottavaa ei tästä laitoksesta jäänyt jälkipolville kerrottavaksi. Leffan musavalinnatkin oli täyttä paskaa, vaikka kasarisuomipop on lähellä sydäntä. Koivusalon paskin leffa.

    1+/5 tähteä tälle laitoksella.


    --
    JP
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Huh huh. Meinaat ihan tosissasi, että Timon ohjaamia Pekkojakin huonompi? :eek:
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pekot oli rehellisiä puskafarsseja. Ehkei naurata, mutta itkettää mikä voittaa sen ettei pysty itkemään vaikka pitäisi.
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    En tiedä mitä hyvä ystäväni JP tarkoittaa, mutta tämä oli jopa Pekkoja huonompi. Elokuvana tämä oli totaalinen rimanalitus. Biisien alustaminen "juonella" voi olla teatterisesityksessä ihan toimiva juttu, mutta elokuvassa se vaan ei toimi. Tämä kun ei ollut musikaali. Temppikaupankautta oli useampikin näyttelijä rooliihahmoonsa päätynyt, ja se on yleensä kovin raivostuttavaa katsottavaa. Sitäpaitsi toivoisi tekijöiltä sen verran ymmärrystä, että Vuonna 85-nimisessä leffassa biisit ovat vuodelta -85 tai sitä aiemmalta ajalta. Parisuhteeni muuten häipyi viikkaamaan pyykkejä puolivälissä leffaa, ja se kertoo tämän leffan hyvyydestä paljon.

    0/5
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ei jumalauta, mutta totta täällä vaan puhuttiin: tämä on vieläkin huonompi kuin Pekot. Saavutus sekin. Tee Timppa vaikka toinen Kuurankukka, jos sattuu irtoamaan. Sillä saisit kunnioitusta, näillä "elokuvillasi" pelkkää (ansaittua) lokaa niskaan.

    Koska naisten ulkonäön kommentointi on EtP:n mukaan kai jo jonkinlainen meikäläisen tavaramerkki :D niin mainitaan nyt siitäkin. Kumpikin pelto olisi jäänyt kyntämättä, ei kiitos, joten edes sitä (silmän)iloa ei katsojalle suotu.

    Tavallaan onni onnettomuudessa, että Juice ei enää keskuudessamme ole ja ei voinut mennä mukaan. Edes joku kasarisuuruus säästyi itsensä häpäisemiseltä tässä tekeleessä.

    Hirveää nollan tähden paskaa, eli 0/5.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2016