21 tapaa pilata avioliitto (2013) (Johanna Vuoksenmaa / Armi Toivanen, Riku Nieminen, Essi Hellén, Aku Hirviniemi, Hannele Lauri, Vesa Vierikko, Pamel

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.01.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Sanna Manner (Armi Toivanen) on tutkija, joka tekee tohtorinväitöskirjansa työnimellä "X tapaa pilata avioliitto", jossa hän tutkii niitä tapoja, joilla ihmiset pilaavat avioliittonsa. Sannalla on hypoteesi, jonka mukaan pitkä avioliitto on nykyihmiselle luonnoton olotila, koska ihmiset eivät enää tarvitse toisiaan hengissä pysymiseen samalla tavalla kuin agraariyhteiskunnassa. Sanna haastattelee pariskuntia näiden hääpäivänä ja vuoden välein tästä eteenpäin. Sanna itse on sinkku ja jakaa omat ihmissuhteensa selkeästi ystävyys- ja seksisuhteisiin, joiden kanssa hän noudattaa tiukasti “yhden kerran periaatteeksi” nimittämäänsä toimintatapaa.

    Sannan äiti Eila (Hannele Lauri) on jättänyt Sannan isän, Eeron (Vesa Vierikko), viisi vuotta sitten, mutta Eero ei ole hyväksynyt eikä ymmärtänyt tapahtunutta, vaan omistautuu yhä exälleen. Hän kantaa vihkisormusta, kattaa pöydän vaimolleen siltä varalta, että tämä sattuisi palaamaan ja käy sinnikkäästi ajamassa Eilan nurmikkoa ja pesemässä tämän uuden kodin ikkunoita.

    Sannan ystävätär Aino (Essi Hellén) on oikeuslääkäri, joka on korostuneen tietoinen elämän ihmeestä itsessään ja muissa. Aino on eloisa, romanttinen ja taikauskoinen. Hän kuuntelee ennustaa itselleen ja muille käytten materiaalina milloin radiota, milloin keittokirjaa. Aino mielestä yksin eläminen lisääntymättä hänen iässään on rikos ja hänellä on selkeä agenda, löytää mies ja tehdä lapsia mahdollisimman pian. Pian Aino ihastuu Sannan tutkimusassistenttiin Jouniin (Aku Hirviniemi), joka on naimisissa Ellin (Pamela Tola) kanssa.

    Ainon syntymäpäivillä Sanna törmää Aleksiin (Riku Nieminen) ja vietettyään yön hänen kanssa, Sannan on vaikea toimia periaatteidensa mukaan. Sanna oivaltaa, että varmin tapa pilata avioliitto on se, ettei uskalla rakastaa.

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 08.02.2013
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tää ei vissiin mahtunut enää Putoukseen?
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Hieman arvelutti putoushahmojen paljous, mutta sehän oli turhaa pelkoa. Tämä oli oikeasti sikasiisti ja hauska leffa. Myöskin ihmeen raikas tuulahdus suomalaisen komedian genressä, eikä normaali melankoliaan taipuva pökäle. Kylläpäs jäi hyvä mieli leffasta. Harvoin komediat naurattavat näin paljon...
     
  4. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Naisväelle melko varmat 5/5, mutta itsekkin viihdyin ja nauroin. En odottanut paljoa, niin elokuva pääsi yllättämään. Ei ole mikään 21 tapaa luettelo, vaan ihan juonellinen ja ihan ok juonellinen elokuva. Pari kohtaa onnistui naurattamaan oikeen kunnolla. Yllättäen itse elokuvassa ei paljon naureta tai hymyillä eikä pelleillä ollenkaan. Melankolisen tunnelman kautta huumoriin. 4 tähteä ja puolikas lisää, koska iloinen tyttöystävä/kihlattu/vaimo on aina plussaa :D
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tässä on naisten näkökulmasta tehty romanttinen komedia. Mukana on muutamia hillittömiä sivuhahmoja (varsinkin Pamela Tola, Krisse Salminen ja Hannele Lauri), jotka toivat kosolti hauskuutta tarinaan ja kannattelevat sitä. Tarina ei kuitenkaan pääse kohoamaan siivilleen, koska tarina ja päähenkilö esitellään hiukan kankeasti. (Kyseessä on sosiologi, joka tutkii avioeroja ja joka on muuttunut äärimmäisen kyyniseksi eikä usko rakkauteen — taustalla omien vanhempien avioero.) Oivallinen komedia tekee asetelmansa selväksi heti alussa (esim. Gabriel, tule takaisin), ja siltä osin 21 tapaa pilata avioliitto olisi kaivannut hiukan terästystä.

    Ei ehkä aivan yhtä hyvä kuin Nousukausi mutta hauskojen ja sympaattisten (sopivan maltillisesti kärjistettyjen) hahmojensa ansiosta viihdyttävä komedia. Tumman ja vaalean päähenkilön yhteispeli ja miesseikkailut toivat mieleen Kumman kaa -sarjan.

    3½/5
     
  6. JP

    JP Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Parisuhteen parantamisviikkojen kunniaksi kävin vaimon kanssa katsomassa tämän leffan. Leffa oli tyhjänpäivänen salkkaritasoinen pläjäys, joka jostain helvetin kummasta syystä oli ajautunut elokuvalevitykseen. Suosittelen välttämään. Itseasiassa vaimollekkin tämä oli pettymys, joten turha uhrautuminen rakkaittesi puolesta ei voi selitys miksi katsoa tämä.

    1,5/5



    --
    JP
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sivuhahmoissa oli pari onnistunutta, muuten elokuva ei naurattanut. Aika huono juttu, kun kyseessä on komedia. Vaimokaan ei pitänyt, eli 1/5 lienee perusteltu.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin uskomaton juttu, mutta katsoin tämän. Tosin melko pätevällä tekosyyllä, nimittäin ajan tappamiseksi. Mutta ei tämä nyt sentään huonoin mahdollinen valinta kansainväliseen levitykseen ole. Vuoksenmaa on kuitenkin kotimaisista tekijöistä ainoita, jolla on kuitenkin selkeästi jotain omaa sanottavaa ja myös kykyjä sen kertomiseen.

    Ei tästä kovin pitkää syväanalyysia nyt kannattane tehdä, leffa kun oli itsessään pintaa eli toisaalta melko osuva kuvaus kotimaisesta parisuhdekulttuurista; hahmot pahvisiavitsiautomaatteja joiden ympärille kertyvä "tarina" ei tuttuun tapaan pitkälle kantanut. Näyttelijät eivät tässä juurikaan päässeet loistamaan tosin nuorten koomikkojen empaattiset roolityöt pitivät elokuvaa juuri ja juuri kiinnostavana. Toivasen pääroolitus oli tässä kyllä selkein hutikuti.

    Suurin ongelma on siinä, että tällainen formaatti toimii niin paljon paremmin tv-sarjan muodossa, kuten erinomaiset Tahdon asia ja Klikkaa mua ovat osoittaneet. Näissä Vuoksenmaan osaaminen pääsee todella oikeuksiinsa, kun taas kotimaisessa elokuvamaailmassa asioihin ei syvennytä ja hommasta tulee väkisin lyhytterapeuttista puskafarssia.

    Kuitenkin, tässä oli omat hetkensä, aidot oivalluksentunteet pääsivät välillä kukkimaan ja elokuva eteni ihan sujuvasti kivalla kepeydellään. Vuoksenmaan melko ainutkertainen nykylahjakkuus näkyi monesti osuvuutena niin ideoiden tasolla kuin niiden ajoituksessa. Näkemyksen lempeys tuli esiin ja lopussa saatiin jonkinlainen yhteenvetokin tehtyä.

    ***